Gaji RM1,500 Di Malaysia! Cukup Ke??

Trending

Gaji RM1,500 Di Malaysia! Cukup Ke??

Ya!! Gaji RM1500 sebulan! Cukup ke untuk hidup di Malaysia bagi yang sudah berkeluarga. Kalau bujang rasanya cukup. Dan persoalan ini adalah untuk mereka yang tinggal di bandar besar. Kalau macam tinggal di kampung berbeza sikit sebab kos hidup di kampung lebih rendah dari bandar.

Advertisement

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

25 Comments

  1. xoxo

    February 6, 2014 at 1:10 am

    @

  2. Chot

    February 4, 2014 at 3:21 pm

    Terus terang memang tak cukup sesangat. Saya yang gaji RM 2000 keje kat kl pun macam takde. Saya bujang plak tu. Tak pakai kereta cuma motor je ada tu pun dah abis bayar. Rumah tumpang orang tua tapi STILL masih tak cukup. Pergi shopping kat Tesco RM 50 cuma 2-3 barang je dapat. Adalah beras 10kilo, telur 2 papan, gula dan ayam seekor tu pun dah lebih RM 50. Makan 1 hari standard kl RM 7.50. Itu belum kahwin. So saya nekad buat part-time business. Dengan kepercayaan dan kesabaran yang MAHA ESA kurniakan kepada saya, saya sedang menuju ke pendapatan yang 4 angka seminggu. Peluang depan mata jadi saya terus tangkap tak tunggu lagi. Kalau abang2 cik kak2 nak tau apa bussiness yang saya buat ni, email saya di [email protected]. Terutamanya orang KL di galakkan sebab KL ni lubuk duit :D. Assalamualaikum

  3. org pekan.

    February 4, 2014 at 12:49 pm

    Kalau gaji cam tu mmg tak cukup,lagi2 yang berkeluarga ,nak bayar duit rumah cam kat johor ni umah teres pun dah 200k keatas belum lagi kalau antar anak kat pengasuh.barang suma mahal,ikan caru pun dah 7 atau 8 ringgit sekilo.kalau kat kampung bole jugak petik2 sayur kangkung buat makan.

  4. Rubiey

    February 4, 2014 at 9:23 am

    aku buln2..bil letrik dah 100, susu anak 200, pampes anak 36, barang dapur 250, rumah 450, kereta 480, miyk kereta 200, duit mkn g kerja 250, belajer ank sekolah jer belum..sbb anak aku br 2 tahun..kalu total semua RM1966.00 sebulan..mn cukup beb..kerajaan sekarang byk kaut duit rakyat. gaji aku 900+ dgn si suami 900 = RM1800 jer..yg lain aku byk hutang kalu x cukup..nasib la kalu jd org mkn gaji x byk mcm aku..

  5. Cik Amoy

    May 9, 2013 at 12:54 pm

    mane ade sewa rumah rm300 sekarang?kereta 450?paling minimum pun 600..

Loading...