Written by Bella | March 22nd, 2019

Isu pelakon Rozita Che Wan bersama bekas pemandunya, Muhammad Riduan masih belum reda, gara-gara gagal membuat permohonan maaf, Che Ta nekad untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap lelaki itu.

Peguam yang mewakili Che Ta, Wan Sarimah Wan Husain berkata, pihaknya sedang menyediakan surat cara tuntutan terhadap Riduan sebelum ia difailkan.

Berikutan keengganan dia membuat permohonan maaf seperti dituntut tempoh hari, saya bersama anak guam (Rozita) sudah pun berbincang untuk mengambil tindakan undang-undang selanjutnya. Buat masa ini kami sedang menyediakan surat cara atau dokumen sebelum ia diteruskan.

Pada Jumaat minggu lalu, Che Ta katanya tidak mahu lagi memanjangkan isu tersebut dan memberi peluang untuk Riduan mebuat permohonan maaf di laman sosialnya ataupun bertemu empat mata dengan Che Ta untuk menyelesaikan masalah mereka.

Bagaimanapun, Riduan enggan memohon maaf secara terbuka kerana masalah itu bukan bermula daripada pihaknya.

Sumber Berita : mStar Online

53 responses to Gagal Mohon Maaf, Che Ta Nekad Saman Bekas Pemandu

  1. huhu says:

    Alhamdulillah hari ni sejuk sikit..sebab semalam hujan..syukur..

    14

    0
    • Anonymous says:

      sbb apa driver mrh, sbb laki ko gertak, “silakan viral”..kuas viral lagi kuat”..last2 bila kena viral gaji ko x byr, ko dpt kecaman, lpas tu malu, lpastu byr gaji, lpas tu nk suruh dia minta maaf, driver x minta maaf, lepas tu ko geram, lepas tu ko nk saman..

      padahal ko sendiri yg mengertak dia, seolah2 ko mmg akan disebelahi oleh org2 diluar sana, sbb ko artis yg bernama che ta kan.

      fikirkan lan lawyer che ta ooi, sebelum kuarkan surat saman, kaji juga di sebelah che ta tu, ada kesalhan che ta dan laki.
      bukti wasap adakan.yg di tunjukkn oleh driver.

      116

      0
      • nenek ta 49 tahun says:

        che ta akan kalah.. sebab memang salah dia

        45

        0
        • Anonymous says:

          driver pun dpt malu, sbb dikaborkan attitude kerja dia di media, ssh dia cri makan, bolah saman che ta juga..sbagai boss kena diam dan senyap akan background pekerja2….kecuali kesalahan berat seperti pecah amanah, rasuah, mencuri dan kesalahan lain gangguan di tmpt kerja .ini mesti dikabor2kan..x boleh berdiam..btul tak che ta../ driver..
          .kihkihkihkih.

          44

          0
        • Anonymous says:

          Che Ta patut rasa malu dkt family victims terrorist attack NZ. Laki, anak, bini dorang kena bunuh dgn kejam, dorang tak hadap pun permohonan maaf terrorist tu. Ini sebab kes gaji xbyr, gigih nak saman org sana sini. Shame on u cheta.

          125

          0
      • Anonymous says:

        komen u sis i loveee ittt.

        3

        0
    • gardenia says:

      samala…. syukurrrr

      4

      0
    • Anonymous says:

      kalau che ta saman ni tindakan yg driver boleh amek

      1. do crowdfunding. ramai je nak tolong sorg sikit utk fund lawyer lawan mak cik belagak ni

      2. kalau xde epf & socso, report je che ta kat pejabat buruh.

      jgn takut. kita lawan. kena ajar sikit org cmni

      99

      0
  2. Anonymous says:

    sbb apa driver mrh, sbb laki ko gertak, “silakan viral”..kuas viral lagi kuat”..last2 bila kena viral gaji ko x byr, ko dpt kecaman, lpas tu malu, lpastu byr gaji, lpas tu nk suruh dia minta maaf, driver x minta maaf, lepas tu ko geram, lepas tu ko nk saman..

    padahal ko sendiri yg mengertak dia, seolah2 ko mmg akan disebelahi oleh org2 diluar sana, sbb ko artis yg bernama che ta kan.

    fikirkan lan lawyer che ta ooi, sebelum kuarkan surat saman, kaji juga di sebelah che ta tu, ada kesalhan che ta dan laki.
    bukti wasap adakan.yg di tunjukkn oleh driver.

    17

    0
  3. Anonymous says:

    Yg Berhormat Yg Berbahagia Yg Mulia Puan Rozita Cawan (AMN, AJK, AKU, MMN, IR.DR PROF.) .sudah2 lah bermuhasabah diri dan berlembut hati.

    20

    0
  4. faraj says:

    inilah jadi nya, Bila dilahirkan Misekin dh besar baru kaya sikit jer..!!! kalau Che Ta saman pun ibarat terjun KLCC lah Che Ta oiiiii, ader Caruman Socso @ EPF ker yg awak carom kpd bekas pemandu ko….silap2 Che Ta yg kena saman Balik dr Socso & EPF…kikikiki..semua org dh tahu Che Ta oiiii awak tu nk poyo tapi Gaji tk mampu nk bayaq, tu jer….ibarat pepatah”..Bangkai gajah nk tutup tk Boleh….” wakakakakaa

    42

    0
    • wekkkkkkk says:

      aku suka, aku suka, kekadang annoying, kkdg betui juga mah kata2 ko…good jobs..well done..
      (org kata skywlaker dan dark vader tu amat jahat, tetapi ada kebaikan juga dlm hatinya..dlm citer star wars)..hehehehehe

      6

      0
  5. Anonymous says:

    che ta ngan saman tiada berpisah…side income ler katakan….

    14

    0
  6. wekkkkkkk says:

    nanti raya jemputlah dia (driver) dtg, dia pasti dtg, minta maaf..maaf zahir batin. Sediakan duit raya utk driver juga (bekas driver)…oopsss.

    12

    0
  7. Anonymous says:

    Ikut undang2 mmg sah makcik ni dah salah..kalau x viral mmg sah dia x bayar gaii budak tu…bayar pn sbb nk tutup malu..
    Org melayu keje dgn melayu majoriti camni la jadinye. Liat nak bayor gaji..

    32

    0
  8. damai says:

    bukan ker driver tu bila cik ta dah bayar gaji dia lepas viral, dia ada mohon maaf kat IG dia apa, dan minta netizen hentikan marah2 cik ta kerana Cik Ta dah bayar gaji dia. apa lagi Cik Ta nak, nak saman buat apa, dah sah2 driver org susah, if x, x ada lah dia nak duit gaji dia tu.

    68

    0
  9. Anonymous says:

    che tah membodohkan diri

    32

    0
    • damai says:

      yg kaya nanti lawyer, x kes sebenarnya, driver viral cos he not being paid, yg cik ta reply balik ckp his work attitude, lagi dia yg terjejas si ex driver cos very hard to find job cos his bad remarks

      4

      0
  10. zaza says:

    Istidraj yg Allah beri pada che ta dah ditarik sedikit demi sedikit.
    Stokis hang konfem ramai yg lari lepas ni..

    21

    0
  11. nana says:

    “saman gertak je tu…berani dia dengan fauziah raop a.m.n…aku ni kan rimau” …bak kata ogy dalam drama Pengantin Popular…

    2

    0
  12. Kokdiang the loser warrior says:

    Personality Kokdiang ….. OKB menunjuk nunjuk !

    22

    0
  13. Mr P says:

    Mudahan orang mcm ini rezeki nya di tarik Allah. Kata taknak panjangkan tapi saman la apa.. panjang lah Bodoh! Riak Ego & Muka dan pakai pun dah mcm setan.

    12

    0
  14. Dowri says:

    Ekcelli, knp nenek ni beria2 sngt nk saman pemandu 2 ek???. Die mmtak hak die kan. So knp nenek ni meroyan mcm pemandu 2 mntak wang tebusan juta2 inggit. X phm betol aku..

    28

    0
  15. Tingting says:

    Saman je la mkcik oiii. Dh sebulan dok gertak nk saman nk saman. Samannye x jgak?

    20

    0
  16. Anonymous says:

    dah tak ada duit, dia nak saman la.. konon kalau menang saman nanti dapat la duit, boleh la shopping..

    8

    0
  17. cikta jitra says:

    jadi2 lh.. cta.. malu ke org.. awak yg silap awk. nk saman org.. takut nti awk sendiri termalu.. kalu ex driver tu bwk kete dlm bahaya kenapa x buang je time tu.. ni dh kantoi baru nk berbunyi …sudahlh buat malu je.. cik ta dah tua dh..malu diri sendiri je.. muasabah diri.. Allah sayang org yg sabar

    8

    0
  18. Spoket Kecik says:

    Sepatutnya kalau driver tu tak minta maaf pun, ko maafkan lah wahai che ta oiii… kat situ peminat dah boleh nilai keperibadian ko sebagai majikan macam mana rupa.. ?

    11

    0
  19. Cik Ti says:

    Alahai Cik Ta… sah-sah la ex-driver tu tak berduit.. kalau Cik Ta menang sekali pun, dapat paper judgment je.. bukan dpt pampasan apa2 pun… tapi kalau ex-driver tu menang, macam2 dia boleh claim… kos guaman dia semua Cik Ta tanggung…
    Lawyer Ck Ta ni tak advise ke?

    15

    0
  20. Anonymous says:

    pada aku klau betul2 nk saman, terus kn je la.. netizen nak tau jgk cerita sbnrnya knp che ta sampai sanggup nk saman driver tu..pd aku klau betul driver tu x salah x perlu nk takut..kan ada kwn yg sanggup tolong..netizen pun sanggup nk derma..hihi..sama2 kita tunggu..x perlu nk buat dosa duk kutuk2 che ta hari2..

    2

    2
  21. Anonymous says:

    org tua hti dh ke matu

    3

    0
  22. che ta niang rapik says:

    nenek tua…ingat ni klo menang saman jgn lupa gi tegangkan kedut & ratakan kulit muka tu…ko tu ada anak jgn sok org buat kat anak ko balik…

    5

    0
  23. Dessy says:

    Tengok gambar body language Che Ta pun dh nmpk dia ni jenis kerek, dia lum dpt hidayah gamaknya. Samanlh Che Ta puaskn hati.

    9

    0
  24. Anonymous says:

    sebab tu aku musykil senang2 je che ta ni n laki die mengalah bayar cmtu je rupenye ade udang disebalik batu, nak amek kesempatan atas org yg x mampu semata2 untuk puaskan hati ko. aku yg bace ni pon rase dianiaya apatah lagi si driver tu, tolong laa mane2 lawyer yg bley tolong driver tu ajar sikit artis berlagak mcm ni, jgn ingat die ade kuasa n duit boleh senang2 je nak amek kesempatan atas kesusahan org lain. aku doakan hari jumaat ni ko pulak akan dianiaya lebih besar drpd cara kotor ko guna dekat bekas pekerja2 ko tu termasuk PA n driver ko.

    12

    0
  25. Anonymous says:

    ingatkan dah diam.. owh.. belum lagi.. org dah tk igt da ko malu sebab viral bekas driver tk dbayar gaji ne.. bekas driver kan dah mntak maaf siap mintak jgn kecam lg che ta.. apa lagi yg che ta nak? salam tgn siap melutut lg sembah ampun kaa?? udah2 la che ta.. awak tu bape income.. ko nak suh bekas driver yg bape sen je lah gajinya tu lawan ko ke? kot gni attitude ko la eh.. takdenya heran la kekayaan ko banyak menimbun mana pun..

    13

    0
  26. peace no war says:

    orang lain sibuk pasal NZ die sibuk nak saman sana sini… berubah la nenek oii… sudah2lah

    9

    0
  27. nana says:

    dulu che ta pernah nak saman neng yatimah tp tak jadi sbb anak neng yatimah iaitu rose yatimah tampar muka che ta..

    1

    1
  28. unknown says:

    dah xde duit nak g obersee ler tuh

    2

    0
  29. Noname says:

    Nape nk ulang2 kot media..
    Tak terkesan ke pd business dan tajaan jadi duta bagai yg jadikn dia kaya ..
    Klu driver tu pula desak permohonan maaf atas hinaan yg dia tanggung cm mana pula…kita ni manusia biasa je…tak lari dari buat silap..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Dia rasa statement ex pemandu dia yg mybbkan reputasi dia jatuh…tp sbnrnya sikap semacam ini lagi menjhanamkan reputasi dia…sedih!

    15

    0
  31. feldegast says:

    Bila kau sendu, dan kau perlukan isu dan kontroversi untuk terus relevant dan trending dalam media.

    1

    0
  32. Anonymous says:

    Dahlah pemandu Che ta Minta maaf jelah…..

    0

    8
  33. Hida says:

    U also mention his bad attitude when working, so driver tu pun da affected, what if majikan xnak amik dia keje terus pasni? RM2k tu pun driver beria mintak, sampai viralkan kt fb, sbb dia memang betul2 perlukan duit tu, bukan saja nak malukan cheta. Then bila kau saman camni, brapa gantirugi ko mintak? RM2000 jgk? Ke RM20,000? Ikut logik akal mampu ke si driver tu nak bayar? Hadap sangat permohonan maaf tu awat ye? Org yg memaafkan tu lgi mulia dri yg meminta maaf. Laki bini sama jaa. Aku igt Zain tu ala2 softspoken men tpi bila dia leh cakap “viral je lah, kita tengok kuasa viral siapa lgi hebat” he just lost my respect.

    12

    0
  34. Ego buang sikit Che Ta says:

    Paling tak respect pd org yg suka suruh org tampil minta maaf, disini dh tau org tu jenis yg tak boleh lebih kurang. Org beriman takkn ada sikap ego ini. Nilai sendiri keperibadian Che Ta laki bini ni.

    7

    0
  35. Anonymous says:

    aq nak tunggu jer roda itu berputarr…seperti najib….kat bawah jugak

    1

    0
  36. Anonymous says:

    Org yg ego…mmg suruh minta maaf utk sesiapa shj di luar sana. Klau u baik..senyap sudah. Phala dpt dri Allah.
    Sikap ko je mcm ni.

    0

    0
  37. namaku says:

    orang mintak gaji pastu kena saman?

    3

    0
  38. senap says:

    udah2 laa tu makcik ta…baik concentrate garis penuaan yang makin obvious tu!

    0

    0
  39. Fffgg says:

    Have a heart

    0

    0