Written by Bella | December 9th, 2019

OPPO Reno2 adalah telefon pintar terbaru dari OPPO, dikemaskini dengan fungsi-fungsi lebih baik dan menarik. Ia sesuai untuk semua jenis pengguna dan anda pasti tidak akan menyesal memilikinya.

Paling mengkagumkan, OPPO Reno2 ini hadir dengan 4 lensa kamera yang menyokong Ultra Dark Mode dan Ultra Steady Video, sekaligus memastikan gambar dan video anda berkualiti tinggi dalam apa jua keadaan, di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa.

oppo reno2 starbucks tumbler

Terbaru, OPPO telah bekerjasama dengan Starbucks menerusi “OPPO|Starbucks Create Your Own Tumbler” yang membolehkan anda mencipta rekaan tumbler yang sepadan dengan tema OPPO Reno2. Sambil minum Starbucks dengan tumbler istimewa ini, sambil amik gambar dengan OPPO Reno2. Memang kombinasi yang SEMPURNA. Menarik kan?

Cara untuk mendapatkan tumbler ini amatlah mudah. Anda hanya perlu ke kedai “flagship” OPPO di Pavilion dan sekiranya anda membeli OPPO Reno2, anda akan membawa pulang tumbler ekslusif ini dan juga  speaker Bluetooth yang bernilai RM199. Cepat sikit, jangan lambat-lambat nanti dah habis melepas la.

Tarikh: 12 Disember 2019
Masa: 4 petang
Lokasi: Lot P5.23.00, OPPO Flagship Store, Pavilion

Untuk makluman, OPPO Reno2 kini muncul dengan pilihan warna TERBARU iaitu Ocean Blue yang pasti membuatkan anda terpesona dan terus jatuh cinta. Dengan rangka badan yang sempurna serta tiada cacat cela, kamera OPPO Reno2 terlindung di sebalik pelindung belakang (back cover) yang diperbuat daripada generasi kelima Corning Gorilla Glass.

Sekali tengok, memang tak salah untuk katakan OPPO Reno2 is the PERFECT smartphone yang anda idam-idamkan selama ini.

oppo reno2 ocean blue

Warna Ocean Blue ini sememangnya memikat hati ramai dan anda pasti akan terus membeli OPPO Reno2 selepas mengetahui kehebatan fungsi-fungsi yang ada di dalamnya, lebih-lebih lagi sekiranya anda seorang yang gemar mengambil dan video.

Zaman sekarang ini, ,memang ramai yang ingin merakamkan kenangan dan mengabadikan momen istimewa dengan menggunakan telefon pintar.

Namun, tidak semua mampu mendapatkan hasil yang memuaskan. Agak geram juga apabila berpuluh jenis foto dan video yang diambil tetapi mungkin satu atau dua sahaja yang berkualiti. Dengan OPPO Reno2, anda bakal memperolehi gambar dan video SEMPURNA yang selama ini hanya menjadi angan-angan sahaja.

oppo reno2 ocean blue ayda jebat oppo reno2 neelofa oppo reno2

Dilengkapi teknologi Ultra Dark Mode dan Ultra Steady Video. Memang cun habis, lepas ini bolehlah muat naik foto dan video gempak berkualiti tinggi. Malah, selebriti popular Neelofa juga mengakui kualiti OPPO Reno2 sangat hebat luar daripada jangkaannya.

Berikut antara ciri-ciri awsome OPPO Reno2. Check it out!

5x Hybrid Zoom

Nak ambil gambar sejauh yang anda mahu? Jangan risau OPPO Reno2 ada 5x hybrid zoom yang akan memudahkan anda merakam objek kegemaran anda tanpa menghampirinya.

 

oppo reno2 series starbucks tumbler oppo reno2 series starbucks tumbler oppo reno2

 

 

20x Digital Zoom

Tak cukup dengan 5x hybrid zoom? Anda juga boleh melakukan digital zoom sehingga 20x dengan OPPO Reno2 ini. Jangan risau bab kualiti kerana gambar anda  tetap jelas, tepat dan mantap.

oppo reno2 oppo reno2

 

 

Ultra Steady Video

Suka jogging? Suka berlari? Selalu naik basikal? Atau gemar bercuti main ski? Dengan OPPO Reno2, anda boleh abadikan segala detik-detik istimewa ketika melakukan sebarang aktiviti dalam bentuk video 60 FPS tanpa sebarang gegaran kerana ia dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan  Optical Image Stabilization (OIS).

Teknologi ini akan membolehkan video anda dirakam anda lebih jelas, stabil dan lancar. Pastinya selepas ini, anda akan bertambah asyik merakamkan video kerana kualiti yang dihasilkan memang ‘tip top’.

Bokeh Effect Video

Selain itu, ada ciri yang lebih best iaitu fungsi Bokeh Effect Video yang mengaburkan latarbelakang sebelum anda mengambil video untuk kamera hadapan dan belakang. Barulah gambar yang diambil lebih menonjol.

Tambah menarik, fungsi Background Noise Reduction turut terpasang sekaligus menghalang bunyi bising di latarbelakang dan memudahkan rakaman suara manusia sahaja.

SOLOOP, Penyunting Video Pintar

Di dalam OPPO Reno2, ada sebuah penyunting video pintar (smart video editor) yang dikenali sebagai SOLOOP. Ia akan dengan bijaknya memilih template video dan memasukkan latarbelakang muzik berdasarkan lokasi, masa dan kandungan album anda.

Tidak dilupakan juga kesan efek khas seperti transisi dan filters. Dengan SOLOOP, anda boleh mencipta vlog sendiri dengan pantas dan mudah. OPPO Reno2 memastikan proses rakaman dan suntingan semudah ABC, dengan fokus kepada prestasi terbaik, fungsi, kreativiti dan juga waktu merakam.  Dengan beberapa langkah mudah, sesiapa pun boleh menghasilkan video yang gempak.

Audio Zoom

Terdapa juga fungsi Audio Zoom yang memperkuatkan bunyi objek apabila anda meng”zoom” objek tersebut. Memang sesuai ketika penggambaran dalam keadaan angin kencang ataupun jalan yang penuh dengan manusia. Hebat kan?

Ultra Dark Mode

oppo reno2 oppo reno2

 

Memudahkan anda mengambil gambar di waktu malam walaupun tanpa cahaya yang secukupnya. Menghasilkan foto yang sangat terang dan jelas. Bahkan setiap butiran atau perincian gambar yang tidak boleh dilihat dengan mata manusia tetap terlihat. Lagi hebat, kamera OPPO Reno2 akan secara automatic mencerahkan gambar yang diambil tanpa penghasilan noise apabila sumber cahaya kurang daripada 5 lux.

oppo reno2

 

Untuk maklumat lanjut tentang OPPO Reno2 dan OPPO Reno2 F, ada boleh  layari OPPO Online Store dan juga OPPO Concept Store. Kalau nak tengok depan mata, boleh terus ke OPPO Flagship Store yang terletak di Lot P5.23.00, Pavilion dan cuba sendiri segala telefon pintar terkini OPPO di situ.  Sekiranya anda tidak dapat hadir, tak perlu risau kerana OPPO Reno2 Ocean Blue ini akan dibuka untuk pra-tempahan bermula 12 Disember ini 20 Disember. Setiap pembelian akan menerima hadiah berupa Olike Bluetooth Speaker bernilai RM199.  Untuk informasi sepenuhnya, sila layari laman rasmi OPPO

Tinggalkan Komen Anda Di Sini