Written by Bella | November 18th, 2015

Setiap pasangan yang berkahwin pasti akan merasa teruja apabila menantikan kelahiran cahaya mata sulung mereka. Pelbagai persediaan akan dilakukan untuk menyambut kelahiran bayi mereka nanti.

Beberapa hari lepas Fouziah Gous dan suaminya Zhaf Yusof telah mengadakan majlis doa selamat dan baby shower bagi meraikan cahaya mata mereka yang bakal melihat dunia sekitar bulan Disember ini.

Sedang asyik melayan foto-foto indah sewaktu majlis tersebut, sebuah akaun Instagram dengan nama zhafoujr telah menarik perhatian ramai.  Rupa-rupanya akaun tersebut direka khas oleh Fouziah untuk anaknya dan menggunakan gabungan nama   antara Fouziah  dan suami beliau Zhaf.

Walaubagaimanapun, tindakan Fouziah untuk membuka satu akaun media sosial buat bayi yang belum lahir mengundang kritikan daripada orang ramai.

Ada yang menyifatkan Fouziah teruja berlebihan dan terlalu awal untuk mewujudkan akaun tersebut kerana tidak tahu lagi akan ketentuan takdir.

Jarang ada artis yang buka akaun Instagram untuk anak mereka yang belum lahir, apa pula pendapat anda?

48 responses to Fouziah Gous Dikritik Buka Akaun Instagram Untuk Anaknya Yang Belum Lahir

  1. princess says:

    bodoh

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Hehehe.. aku dah kata dah masa post baby shower aritu..
      Dua2 perasan lawa/ hensem….
      Honestly la pojiah….
      Mata lelaki aku nampak… ko tertinggal berpalang2 dengan Ramona…
      Tp kalau aku jadi Ramona… aku pun syukur gak tak pilih Zhaf…
      Sbb sesekali gaya dia tu ngalah Najib pukul bola golf…
      Sampai aku was2…. lembut ke?

      0

      0
      • Anonymous says:

        inilah contoh retis yg tak amek tau hal sekeliling.
        dgn dunia dia je..
        berapa ramai yg over show off pasal pregnancy, baby tp akhirnya Allah tarik balik di saat2 tak terduga.
        akhirnya merana meroyan..
        bukan xnak doakan baek2..
        but cara ini macam xkena.
        sekali ade komplikasi, haaa..anak tak survive, menonong ko hadap akaun tu.
        jgn over excited. sebab itu dalam Islam, dianjurkan bsederhana dlm semua hal.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ni kaum kaum yang sejenis dengan Awal Ashaari dan Sha…. create IG, Facebook lah…. konon konon nak buat diary anak…. yelah tu…. terlalu OVER !!!

        0

        0
    • Elena says:

      Motif bukak ig sblm lahirkan? Lps tu dkt profile ade email address? Nak org kasi free gift / sponsor lettew.. Sekurang2 nya, schawal bukak ig anak dia da lps 3 bulan.. kire masih ok la.. Jeles lettew

      0

      0
    • oren says:

      Faouziah tak rasa lagi sakit masa contraction nak bersalin tu setengah mati rasanya . dia ingat nak bersalin tu umpama teran berak la kot. tu belum lagi sakit doktor/nurse nak kuarkan uri, kasi tenyeh2 goyang2 perut, n korek2 nak bersihkan darah kat dalam tu. belum lagi rasa sakit nak jahit tempat bersalin tu. tu belum lagi cabaran masa pantang, dengan anak nagis malam tido tak cukup. dengan susu badan yg lambat keluar. Allahuu… pikir2 la. jangan over exited sangat..please la pikir sikit benda yang kita tak ketahui pd masa akan datang.. jangan over yaaa…

      0

      0
      • lara alana says:

        engkau pun over cerita bukan main, setiap org pengalaman mengandung bersalin lain2, dh macam merungut pulak ko ni. ke ko pun excited terlebih tp org lain excited ko nak marah2. coi

        0

        0
      • ash says:

        Oren : semua yg u mention kat atas tu same dgn yg sy lalui mase bersalin
        sangat setuju

        0

        0
    • jemilah says:

      OMG, i think this is crazy…
      budak tu tak lahir lagi
      dia nak apa?
      Sponsor kat Prince Court?
      Sponsor barang baby?
      Atau Astro cover?

      0

      0
    • apa da says:

      Aku teringin nk tengok k*te zhafran.. tak de ker pojiah ghos..??

      0

      0
      • Happy bella says:

        I’m his ex. Kecik je tak besar pun. Harap biceps je besar and then acah2 pakai baju ketat and then time tgkap gmbar keraskan lengan sbb nak make sure bagi nmpak muscles. Hahahah!
        No wonder ramona lari kat Palestinian guy lol. Nasib fouziah laaaah kau layan seumo hidup haha

        0

        0
  2. Cilipadi says:

    Bila mak bapak gila glamer, mcm ni la jadinya!

    0

    0
  3. Nara says:

    Nasib baik la ramona zamzam tak jadi dgn si zhaf ni. Prangai gila glamer camni, suka show off, patutla kawin ngan foziah gus ni.
    Elok la fouziah plak rampas bf org, mmg sesuai la kowang berdue.
    Ksian dgn bakal baby, blum pape dah diexploitasi oleh parents yg gila glamer n kaki show off camni.
    Fouziah ni cam die sorg je yg berlaki beranak. Enough is enough foziah your time is over

    0

    0
  4. Blogger says:

    WTF la wey ada betul juga org2 yg komen tu ckp. Buatnya baby tu meninggal time lahir ke apa, nauzubillah lah, bukan nak mendoakan benda tak baik, sekadar mengingatkan. Sick minded people..!

    0

    0
  5. Belle says:

    Haha 2 ekor ni?!
    Tak heran pun. Laki bini sama show off padahal KAMPUNG nak mateey.
    Cheta wannabe / cheta & zain saidin junior. LOL!!

    0

    0
  6. Emma maembong branak 4 says:

    Baru aku fhm cite kwn dari kwn aku…
    Kata si polan tersebut ramona penah ckp yg dia rimas ngan prangai zhaf ni sbb terlalu show off.. Semua benda nak tayang.. Time shooting sibuk nak ikut, time event sibuk nak ikut, time ramona upload gmbar kat instagram sibuk suruh upload gmbar die jugak, cuma pelik sbb family si zhaf ni tak mcm tu tpi die sorg je..
    Maka benarlah cerita itu setelah apa yg ku saksikan di sini.. And knowing foziah, dari zmn stewardess lagi mmg dah prangai cam hampeh haram. No wonder foziah rampas zhaf n die org jadi kawin..
    Personalities in common rupenyeeee

    0

    0
    • Coment says:

      Aku pecaye cite ngkau. Ramona is so humble kot. Dia type2 maya karin, duit byk tapi tak show off. She spends her money more on food & vacation, bukan sikit2 tayang paperbags this n that!
      Jenis lasak n time travel suka buat activity, bukan pegi town n then shopping n lepak kat cafe je. Tolg lah fozah gos ni haish

      0

      0
      • Bella says:

        Mmg punggg. Baru last month kot aku gi dating kat starhill nmpk ramona alakazam with her palestinian hubby & mom in law kat shopping masuk klua kat situ. Dah shopping mcm2 pun aku tgk ig die helok je, takde pun dia tayang2 handbag baru paperbag baru. Ahhh money can’t buy class. Fouziah & Zhaf, please learn from Ramona & Rami.

        0

        0
  7. Bayam says:

    Whatever la pojah. Iolls mmg da x suke u sjak u caras zhaf dri ramona lagi. Dasar perampas gile glmer. Nasib la budak tu jadi anak gold digger & jantan gile glam..

    0

    0
  8. Julie jules says:

    Eeew no i dont like these two sorry lah.
    Penah tsrempak with them zhaf ni ada this one poyo vibe i dont know why but i think that he thinks he’s the most handsome guy in the world or something wtf right n as for fouziah, sombong. TOO COCKY. I actually smiled at her but? She gave me this look like ‘i’m the diva i’m the actress like who are you to smile at me bitch?’ Dan meneruskan jelingannya kat i.
    Haha mmg i terus BAN lah!
    At least i ada degree in mechanical engineering but you? Diploma pun tak habis hahahhaha.
    Shame on these two morons

    0

    0
  9. Alang says:

    Wow. Cam rmai gile yg msih tak melupekan kjadian fouziah gous caras bf ramona ye..
    Nasib ko la labuuuuu. Eh silap. Nasib ko lah foziahhhh. Welcome to the same gang dgn memey/hanez suraya/zarema/fasha etc. Skali ko merampas mmg org takkan lupe.. Ape2 pun, smoga semuanye bjlan lancar..

    0

    0
  10. Sudah says:

    Sudah2 la dgn kes foziah rampas zhaf dari ramona dulu.. Semua dah kawin dah pun. Kite anggap je la yg foziah dah mnta maaf kat ramona zamzam tu..
    Berbalik pada this story, sy syak diorg ni akan jadi lagi teruk dari awal & scha / zain & cheta.
    Bukan nak ckp.. Artis2 hollywood bape kerat yg tnjuk anak? Some ada yg anak dah besar sikit baru la kite nmpak ikut ke event ke apa. Tgk megan fox? Sikit punya susah nak tgk anak dia. N ramai lagi tak perlu sy mention di sini. Safety tu penting.. Kat msia ni dah tebalik pulak, artis lagi gila nak tayang anak..
    Come on la ksian anak tu, let them grow up mcm biasa, sama dgn budak2 lain…

    0

    0
    • zaza sendu says:

      Sy sokong pasal anak atis Hollywood tu..anak ashton Kutcher ngan milla kunnis langsung xbrpa ada kot..duk google xbyk pom…

      0

      0
  11. Hb says:

    Bodoh piang nye mak bapak

    0

    0
  12. sue says:

    OMG! What were you thinking???!!! What is the justification for doing this? What do you plan to do with the account in the future? Sharing pics? Online marketing? of your kid? What exactly do you plan to do with the account in the long run? C’mon, please. Prove to us that you’re not just a pretty face – esp with the recognition given to you as Nona’s host. Don’t degrade that, you know.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Not surprising pun. Batak glamour 2 orang ni. Kesian anak yang tak bersalah jadi mangsa mak bapak.

    0

    0
  14. itik sekati says:

    eh… gambar waktu baby in the making takde ke? opsssss… terlebih sudah.. OVER la lu pojiah!

    0

    0
  15. MinahKilang says:

    Aku doakan baby tu kluaq nanti secomel anak cheta ataupun scha sbb dok promosi anak tu awai sgt kot…pojiah haous ni tgk depan2 tak mekap ………………………………………………………… laki dia pun ……………………………….

    0

    0
  16. Duo2 gilo glamer says:

    kang klau ckp bodoh marah..tpi si pojiah ni x leh nk fikir ke..bby tu lom keluar lgi dh jakun batak wat instgm bagai..giloo apo mu pojiah..kang d buatnya baby tu x pnjng umo bru thu..giloo mu weiii..

    0

    0
  17. Apiz cash says:

    jgn lupa upload video time baby tu nak keluar kat celah kangkang dengan captionnya “Hello world !!”

    0

    0
  18. siapa2 jer. says:

    kesian..ade juga yang lapar popularity camni….xpayah nk show off sgt laa….skali nikmat tu kena tarik baru tau…

    0

    0
  19. siapa-siapa jer says:

    ade juga yang jenis lapar popularity camni…

    0

    0
  20. yayayayayayaa says:

    insane

    0

    0
  21. Pojiah says:

    Yg paling bongok are the followers kat insta tu!! Tu la bodoh abadi!!

    0

    0
  22. Mak Jemah says:

    pojiah2…aku baru nak minat ko tapi sbb berita bang nara nie terus aku jadi x minat dah…ko dgn laki ko nie mmg giler glamer ke ape? buat la sesuatu yg baik utk anak ko tu…ko tiru la dato’ terlajak laris tu didik anak2 dia…hmm tiba2 aku rasa baik lagi c ramona zamzam tu hmm

    0

    0
  23. mak bedah says:

    paling respect lisa surihani.sampai ke sekarang,tak tunjuk lansung gambar ank . RESPECT.

    0

    0
  24. AKU says:

    HANG MMG BODOH……..BODOH2

    0

    0
  25. AKU says:

    HANG MMG BODOH……..BINGAI

    0

    0
  26. Anonymous says:

    hahahahahaha
    Lucu2 komen korang ni..kalau nak tegur,tegur dlm ig die la..die xde mase nak layan BN ni,xmacam kite

    0

    0
  27. Mirai Suenaga says:

    boleh bagi tau aku, celeb hollywood mana yg buat IG utk anak?

    0

    0
  28. Sam says:

    Kan dah cakap, attention seeker je minah ni. Orang yang bebetul kaya and ada class takdenye nak buat bende merepek macam nih.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    gigih!!!

    0

    0
  30. Abdullah says:

    Well, tak yah la nak kutuk fauziah gous and zhaf plus kaitkan dengan ramona.
    Both are married and to be honest, most of you do not know who Ramona Zamzam is.
    She’ll face a very big karma in 2016. And all of us are waiting for a guy to smack Ramona’s face one by one.

    0

    0
    • Noni says:

      Nama abdullah tpi ati busuk/jahat. Just bcuz rmai org backup ramona sbb they know the truth btween her & foziah/zhaf, u nk mrh2 dgki2 pulak?
      Dah spe sruh zhaf bodo piang tu bebal sgt hri ni cple ngn ramona esok trus gi johor bejoli ngn foziah pdhal x break lgi? Monday still upload gmbr ramona Tuesday dah upload gmbr ngan foziah.
      Obviously la followers ig tau! Ingt kitorg smus ni bodo piang mcm hg?
      And the only person thats waiting to face karma is only Zhaf & Foziah. For what they have done to Ramona. 2016 ke 2030 ke u just wait. We’ll see.

      0

      0
      • Abg syg says:

        Tgk gaya abdullah ni.. Cam.. Dah target 2016 nanti kau ni sorg jantan yg tak saba nak gi blasah ramona..
        Jaga2 bro. Klau jadi kes polis komen kau kat sni pun bleh jdi bahan bukti utk org nak check buat investigation.
        Eh pstu bleh plak kau yg decide time bile org kne karma ek? Ko tuhan ke? Oh btw dlm islam tiada karma, only kifarah ;)

        0

        0
  31. kangkung berbicara says:

    Pojiah2

    0

    0