Written by Bella | July 19th, 2016

Nama penyanyi Yuna hari ini menjadi topik trending di Twitter apabila foto dan video beliau berpelukan dengan penyanyi terkenal Usher menjadi bualan ramai.

Yuna dikatakan berpelukan dengan Usher selepas hampir selesai membuat persembahan Live at The Roots Picnic 2016. Ketika itu Yuna dan Usher tampil menyanyikan lagu hits mereka Crush.

Beberapa peminat nyata terkejut melihat video berkenaan.

Walaubagaimanapun, masih ada yang mempercayai kejadian itu bukanlah secara sengaja dan Yuna pada awalnya mengelak untuk memeluk Usher tetapi terpaksa kerana menghormati Usher.

Kalau anda lihat, Yuna kelihatan agak tidak selesa saat Usher merangkul pinggangnya.

Sebelum mengkiritk apa kata anda tonton video dibawah untuk mengetahui kejadian sebenar.

Pada pendapat kami, Yuna pasti tidak akan melakukan perkara yang bakal mengundang kontroversi, didalam video berkenaan memang nampak Usher seakan memaksa dan Yuna tidak boleh terus mengelak lagi.

94 responses to (FOTO & VIDEO) Yuna Dan Usher Berpelukan Tarik Perhatian Ramai

  1. Anonymous says:

    kan ada kat fb tatacara kita pegi rumah non muslim..salah satunya kalu non muslim tu laki nak salam..kalu dia hulurkan tangan tunggu kita sambut tak manis le kita nak tolak so sambut jela..lepas tu kena taubat janjji tak nak buat lg..lgpun kes yuna ni depan khalayak ramai kot malu la si usher ni..backstage yuna sila tazkirah si usher tu ye

  2. tak lawak says:

    sapa yg sokong yuna ni bodoh. kalau dah namanya islan. TETAP HARAM. kalau yuna jenis fkr batas halal haram. sblm persembahan dah boleh bgtahu usher. yuna pn xkn la bahlol sgt x tahu culture kafir? lol

    • anon says:

      Ko lagi bodoh !!! Ramai lagi kat luar tuy yg duk berzina & buang bayi. Dosa lagi besar… Ko ni dah sempurna sngt ke??? Kalau betol2 baik takde pulak nak guna bahasa kasar mcm ni. Bahlol!!
      Alaa bukan berpelok bercium pun. Melayu ni sensitif sngt & takde keje tu yg suka mengutuk. Kalau dah kuat dengki & tak minat dgn yuna, mulalah cari jln mengutuk. Aku bkn peminat dia tapi takdelah nak mengata bagai. Hari tu perempuan bertudung dgn penyanyi korea tu lagi teruk.

    • Anonymous says:

      dah pernah pergi negara bukan islam belum ni? kumpul duit banyak2 atau belajar pandai2 supaya dapat biasiswa belajar luar negara. pastu sampai sana cuba terus cakap segala restriction agama kau.gerenti kau akan dipulau dan dibuli.actually its more than dipulau dan dibuli (tak tau nak buh perkataan apa yg sesuai). aku pernah pergi pertukaran pelajar kat US, kat rumah sewa aku dulu aku buka pintu aku nampak diaorg duk makeout atas sofa. xkan nak bagi ceramah agama kat sana sedangkan kau sorang je beragama islam.. like they care sangat. pandai2 jela jaga diri

  3. dasefawef says:

    bende ni korang xyh kate la bende ni bese ke terpaksa ke….priority tetap agama…teguran tetap teguran

  4. Yuni says:

    Yuna sehabis baik da mengelak..tengok muka die pun nampak serba salah.Korang ni kepoh nau.macam la tak bersentuh dengan boyfriend masing2..Ntah lebih dari peluk korang da buat.Jangan acah2 suci.Tengok org ni kutuk,hang pun nak sibuk join kutuk.To Yuna, bersabar ye dan jadikan ini satu pengajaran ..Pasni cakap kat kengkawan Non Muslim tu x mau da peluk-peluk ..

    • Hohoo says:

      Tp jwpn yuna x plk mnunjukkan dia serba salah. Dia siap kritik lg org awam yg komen dia tu. Klu serba salah dah tentu mtk mahap! Kite Islam ye..
      Bercakap atas dasar agama.. bkn atas dasar peminat fanatik.

  5. el says:

    kalau kejayaan dunia nak sangat di capai…kadangkala yang haram pon terpaksa dilakukan

  6. Anonymous says:

    usher’s got a crush on yuna

  7. Anonymous says:

    Usher’s got a crush on Yuna :)

  8. mj says:

    Usher’s got a crush on Yuna…

  9. Yuna hipokrit says:

    Apala korang. Pakai tudung je kira baik ke? Budak2 melayu tudung kongkek2 paling advance. Tudung is just a fashion skrg

  10. Anonymous says:

    cuba korang pergi kat satu negara bukan islam pastu explain kenapa babi tu haram. baru korang tahu senang atau tak untuk diaorg memahami kita. korang mesti akan end up lantak kaula. dan ingat skit, kita kalau orang asing datang negara kita buat macam negara sendiri bleh plak kita melenting, than you expect negara lain wajib memahami cara hidup kita?

  11. Nanhado says:

    Again, matlamat tak menghalalkan cara. Kalau orang bukan islam tanya ” bukan orang islam tak boleh bersentuhan/berpelukan dgn lain jantina ke? Kenapa yuna selamba je peluk dgn usher?” Korang nak jawab ape? Ape pun alasan yuna dah jatuhkan maruah wanita islam,haram berpelukan dgn lelaki bukan mahram. kalau kau tak setuju kau jawab dgn Tuhan!

    • Anonymous says:

      explain kat diaorg masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. like they care sangat kau ni muslim. yuna ni bukannya seorang yg betul2 influencial sampai org bleh terima apa dia kata

  12. Anonymous says:

    aku rasa kat malaysia ni kena tambah satu lagi subjekla. subjek adab beragama.

  13. Datin V says:

    Salah ke klu kite sbgai wanita Islam hanya tunduk ala2 org jepun utk elak drpd balas pelukan lelaki tu. Tunduk tu sbgai tanda hormat & confirm lelaki tu pun blh faham.

  14. sorry, i am yuna fans. says:

    aku cakap direct je la terus senang takyah nak tunjuk pandai susun ayat bagai.

    fan fan semua tak payah konon sangat sebab hormat la apa lancau la. benda dah salah? kau nak cover line lagi taknak malukan usher la taknak malukan malaysia la kita negara tak beradab orang cakap nanti la konon apa ni? nak kena tengok dari bigger scope?

    halahai. bila kena soal nanti cakap apa?

    “eh takkan lah nak tolak malu lah dia nanti kesian lah dia”

    kau nak cakap orang konservatif la, keyboard warrior lah, hala kecohhh je. cuba hidup, ADIL. itu je aku minta. BAIK orang kita sebut, JAHAT orang pun kita sebut. Ini tidak. kau hidup, bedasarkan apa kau nak. itu bukan adil. itu apa kau suka kau sanjung semua takdahal, kau tak suka kau benci semua kau tolak.

    Time baik orang semuaaaaaa kau okay waw itu waw ini. time jahat, tiba tiba jadi macam eh takpalah dia ni sebenarnya baik ni. sama juga bila orang jahat semuaaaa kau waw itu waw ini jahat nya budak ni! tapi bila baik dia sedekah ke apa ke kau cakap ah semua tipu. taknak pula sebut eh baik juga dia ni.

    benda, terang lagi bersuluh, salah. apa konservatif nya? apa yang relevan nya? satu sebab. satuuuuu je sebab aku minta fan paling power sekali wakil pelajar ke wakil universiti ke imam muda ke yang membolehkan benda ni, aku open minta maaf.

    kau mentang mentang yuna baik yuna pakai ala ala tudung gitu tutur kata semua sopan, bila dia buat salah, takyah lah backup lebih kau nak rendah kan orang lain pula. ini benda salah. sepatut nya fan macam “kak yuna tersilap tu takpalah nanti mesti dia minta maaf ke apa ke”

    ini idol kau pun show no remorse, rendahkan orang yang kritik dia lagi, yang kipas susah mati pula “respect! go yuna go!”…i am yuna fan myself, and i admit dia memang salah sekarang. dah la. yang fan fan takyah lebih lebih la kau ingat kau backup yuna, ini lagi buat nampak macam fan yuna semua nya bukan golongan intelectual, jenis follow babi buta, lagi conteng arang dekat dia je. takyah. rilex sikit.

    kau pilih sendiri lah. baik baik baik baik pap! membelakangkan agama. kang ada la ni stock fan fan yang nak bash “kau tu ntah semayang cukup tidak la apa la” halaaaaaa…takyah jauh jauh. kita sentuh apa topik sekarang je, yuna, peluk lelaki. dah. habis cerita. ini cakap nanti nak tunjuk pandai mesti hina orang lain. dalami agama sikit. pelacur sundal pun boleh tegur kau kalau kau tak semayang. jangan buat pandai konon orang tak cukup ilmu la sendiri tak betul la apa la.

  15. Yekeni says:

    Yuna really cannot dance. Look at how her hand moves when she dance. What does that remind you?

  16. AKU says:

    to abg NARA yg amat di sayangi….kenapa la awak delete komen2 saya….sy tidak bersalah dalam kes ni……..kak mah yg bersalah dia pelok LCW….x kesoh2 pn hahahahahahahahahaha

  17. sentap says:

    ala rilek la…rosmah peluk dato LCW pun tarak hal…kita kan negara islam

  18. Mak Tak Kolot says:

    Semua cakap mcm alim ulama…jenis yg tak pernah buat dosa, jenis yg selalu sll wat solat tahajud and kalau jalan depan jantan jenis tunduk…boleh blah la!

    Aku tak jemu tgk video ni berkali2 pun sebab lg best tgk cara dia menyanyi and bakat dia dari ko tgk video ni semata2 nak tunggu bab berpeluk tu and then kecam sehabis2 nya mcm kau tu suci sgt

    At least dia dah ada kat oversea..kau ada ke?

  19. yunanana says:

    ala-ala rosmah peluk LCW je ni..biaseeee jeee

  20. hakak comel says:

    Orang yang dok kutuk2 yuna peluk usher tu pegang tangan awek tak? Time ambik gambar dengan gf/bf rapat2 x smpai bersentuhan tubuh ke lengan ke. Dok tengok wayang duduk jauh2 ke? Tak payah la bajet baguih sgt. Tengok salah sendiri dulu sebelum korek salah orang lain

  21. melayu bodoh says:

    melayu memang macam ni eh ?

  22. Ira says:

    Die kan mgaku die muslim yg moden.. Haha… Gini la jadinye.. Guys.. I know ramai minat yuna. Me too.. But yg salah kt kena tegur.. And yuna if xbole kena tegur better jgn jd artis.. Next time bnde mcm ni kt kena tegas… Video clip trbaru yuna pon aq tgok ade je pegang2 lelaki. Agak trkejut.. But.. Entahla. Pandai2 la jaga diri kat sana.. Yg penting terima teguran and berubah.. Kt kan islam..

  23. Unknow says:

    Siapa kita nak tentu kan dosa seseorang..
    Tegur boleh tapi jangan smpai menghina..

  24. xde nama says:

    usher salah faham ingat yuna panggil g peluk dia.. keke.. cara bow dan tgn yuna tu. hihi

  25. mizzin says:

    Ala..xpayah nk heran sgt la weh…tgk penampilan dia sudah la..dari brtudung elok2…. skrg ni dengan nmpak telinga,leher..hmm..bek free hair je senang yuna.. apa nak jadi la dunia skrg..

  26. MulutBaik says:

    Ok je. No hal Yuna. Nampak Yuna mengelak.

  27. YunaSupporter says:

    Peluk semua haram, habistu kalau artis berlakon peluk peluk takpe pulak? Nangis nangis tengok drama melayu, teringin nak ada hidup camtu. Typical malay mind, majulah Malaysia!

  28. jemah debab says:

    mulut2 melayu yg tak pernah berhadapan dengan orang luar. We try to avoid their handshake and hugs tapi pd situasi yuna ni dia terpaksa balas pelukan si usher tu. dah la depan crowds. It was spontaneous act. cannot blame her 100%. aku dulu pn pernah terpaksa salam dengan atuk korea ni sebab tak nak malukan dia depan orang.

  29. Shasha says:

    Korg ni dok bash die as if die dah murtad plak?? Tu dosa die dgn Tuhan, bukan dgn korg?! Tuhan x suruh pun korg ni buat keje malaikat, sibuk tlg kirakan dosa pahala org lain!