Written by Bella | March 12th, 2019

Macam pinang dibelah dua, pasangan Fasha Sandha dan Aidil Aziz yang menghitung hari untuk bergelar suami isteri tidak lama lagi berkesempatan untuk mengabdikan momen indah penuh rasa cinta menerusi foto dan video pra perkahwinan.

Mengenakan busana perkahwinan serba putih rekaan eksklusif, Azura Couture, ia menaikkan lagi seri bakal pengantin ini.

Rata-rata netizen sudah tidak sabar dan teruja menantikan majlis raja sehari Fasha dan Aidil.

Tahniah kami ucapkan kepada kedua-dua selebriti ini, semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

Kredit Foto & Video : Instagram Azura Couture

44 responses to (FOTO & VIDEO) Pre Wedding Fasha Sandha Dan Aidil Aziz

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    so sweet semoga bahgia ..

    • Anonymous says:

      x berapa nak naik gaun dia. :(

      • amoi says:

        aku pun setuju…gaun ni buat FS nmpk mcm tua..sorry FS…u cantik..tp baju tu mcm x sesuai..huhu

        • Fasha yg cantik says:

          Gaun tu classic zmn ratu Perancis, yg guna kawat2 halus bagi kembang kejung keliling skirt tu yg nmpk punggung n bdn cam gomok…tapi gaun nmpk sopan, agak dia amik trend fashion zmn kolinial gitu.
          Harap hari langsung nnti dia pakai trend fesyen lain.

        • Kiah says:

          Da kertu buat cara ketua. Gaun bagai, tlg la

      • Anonymous says:

        yup..gown tu tak sesuai utk fasha. ala…frustnya.

      • Anonymous says:

        baju purple dia masa nikah dulu mmg jojes abes. ramai tak move on dgn baju tu lg. yg ni…emmm, mmg tak sesuai la dgn fasha.

    • h says:

      pre wedding dah gini..gmbr wedding aku rase angkut photographer masuk bilik kot

    • Anonymous says:

      BELUM NIKAH DAH PELUK2..SEPATUTNYA SELEPAS NIKAH

    • Atilia says:

      Aku suka fasha kawin dgn someone bujang, at least no more husband org / bf org.
      But entah lah, kurang bkenan tgk retis buat pre wedding photoshoot la apa lah. Ramai je lagi retis lain yg hot2 tak photoshoot pre wedding pun, izara aishah, ramona zamzam, siti saleha sume rilek je kawin terus.
      Lagi stu, time ramona kwin pon ada pkai gaun kembang camni gak, azura couture punye gak, tapi entah naper fasha pakai kurg sesuai, ramona punyer nmpak cam princess.
      Pape pun moga bahagia ke jannah yer

  2. naemmm says:

    blom nikah dah berlaga pipi bagai..

  3. Anonymous says:

    sedap bontot bakal somi dia…

  4. ohpeninggg says:

    1 benda je nk komen : videographer ni xreti nak ambik vdeo elok2 ke? klau ye pun nk buat kelainan kat vdeo jgn la smpai buat org pening kepala..

  5. Adudu says:

    Saje mengundang kecaman. Hmmm.

  6. zaza says:

    Blom nikah lg dah gesel2 pegang2,,mcm shar*** dn nabi** ala ala sweet gitu
    Bila dh gaduh nnti mulalah tulis mcm2 luahan hati kt socmed.lol.
    Aidil kata Fasha xhormat dia as suami.wanita independent katanya
    Fasha kata Aidil pemalas xkerja,Badly raised by parents
    Hahahaha.

  7. hmmm says:

    baju besar or record time fasha masih berisi?

  8. Anonymous says:

    sial ko zaza…ko buat aku ketawa sorang2..mmg win lo ko ni melawak..
    Anyway..congrats to both of them

  9. snow says:

    bkn fasha kata tak mau ke pre wedding bagai nih..klu bleh nk SEDERHANA sajaaa…

  10. Anonymous says:

    Fasha di usia awak mcm ini, mmg inilah yg awak hrpkan last pernikahankan. Semestinya awak dh benar2 msk dgn kehidupan tetapi sudah berumahtangga nnti barulah kita tahu siapa pasangan srmh tu…hormatlah dia walaupun laki mu muda sikit, yg penting lelaki tu ada kerja, ingt perintah Allah, brtggungjwab, sygi anak2 kamu dan hormati family memasing.
    Apa lagi yg wanita hrpkan..kecuali semua diatas. Cukupla bersederhana, tak perlulah kita buat perbandingan hidup kita dgn org lain..yg penting kita redha apa yg kita ada skrg. Kerana jika membuat perbandingan drg yg yg lebih kaya..maka diri kita tidak akan tenteram.

    • bosan dgn org suka bebel mcm bagus says:

      ala kak,toksah nak membebel pnjang jela.tau la pasha tu nk mgharungi kehidupan die.

  11. Rin says:

    Geli lah, mak jan, belum halal gesel gesel, pegang sentuh sentuh, tak de rase malu ke

  12. fasha nour el aidil says:

    Semoga majlis berjalan dengan lancar

  13. wina says:

    wah. dh ade vid gesel2. jap nk pi amik pop corn sambil tggu edisi the nxt sharnaz & nabila

  14. Bawangmari says:

    Aku sorg je ke nmpk fasha nmpk gemuk dri belakang ?

  15. Anon says:

    Apasal darat sgt nampak???

  16. Anonymous says:

    oklaa aku xnak komen bab dosa maksiat pahala halal haram tu semua sebab sebagai org islam aku rase semua da tau bende2 tu. cuma yg aku nak komen apesal baju pengantin yg die pakai, mekap, setting rambut n video nye nampak mcm kampong2? org kampong pon lawa ok

  17. aku tetap aku says:

    tak cantik la. baju sarat. pastu nampak besar sangat.. mungkin video ni ambik time fasha belom consume Bizzi Bodi kot. hahaha..

  18. Anonymous says:

    dah nikah lom ni?

  19. Sangkak says:

    Out of topic sikit tp tolong somebody explain kat kita, kenapa kebanyakan produk melayu untuk slimming, dia suruh minum air 3 liter gitu untuk make sure kurus. Sebenarnya yang tolong kurus tu air kan, bukan produk sangkak kau kan? tolol tol la hahahaha

  20. Mia says:

    Nampak bdn fasha lebar dr selalu tgk gambar2 seblm ni.. sbb baju kot.. pastu nampak mcm sarat & susah fasha nak berjln dgn baju tu.. anyway congrats fasha & aidil.. moga bahagia hingga ke jannah.. aamiin..

  21. faraj says:

    Kelakar lah Admin ni….Bukan bagai pinang dibelah dua..!! yg Btoi nya ” bagai Manggis dibelah dua” Manggis yg isi nya Fasha Sandra, yg Kulit nya lelaki tu lah”.. Sayang Janda cun melecun muka jakun semelai dr Sarawak gk dibuat laki..!! kalo kaya boleh lah juga…Ni Misekin….hmmmmmm

  22. Anonymous says:

    hurm kelas lagi time dgn bekas laki dlu. yg nie versi minah mat rempit baru nk merasa bercinta baru merasa berduit punye pre wedding. baju tu mai gad apo fasha.

  23. fieza abdullah says:

    KENAPA TGK FASHA SANDHA NI X DE SERI YER,,SORRY..KE AKU JER TGK MCM TU..HAHAHA

  24. anonymous says:

    malapp

  25. Anonymous says:

    pre wedding ni amalan kapir kn.tu yg kena berpeluk walaupn x sah lagi..

  26. Anonymous says:

    alamak…serius baju nampak cheap..video pon nampak cheap. sayangnya. less is more fasha. cutting goen , tiara & rambut tak sesuai. adoi!
    Harap masa nikah & sanding nanti lebih cantik & wow!

  27. Anonymous says:

    Sedangkan kebahagiaan yang dah berumahtangga x manis ditayang, inikan pula belum halal. Never learn from couple yang lepas2 ke? Aidil ok la… sebab belum pernah Kawin, Fasha? Dah pernah Kawin kan.
    Contoh terkini, Sharnaz n Nabila. Sebelum Kawin, ooooo maiiii kau la jantung hati ku. Now? Katanya bukan babysitter laki.
    I suka tgk Fasha, manis n gentle but… bila peluk2 ketat melekat pakaian, sorry. Kenapa bila dah kurus, baju macam pakai swimming suit? Ketat sendat bulat.

  28. Jini says:

    Hmmm nampak tak naik seri n berumur n agak gempal di situ..bj tak biasa2 ja

  29. HusnaJBC says:

    So klasik n amazing gaun fasha even ku xminat dia hihi.. Zmn moden ya mmg tpi klau pkai yg lain mmg perhhhh… Kt omputih sna gaun ni lh yg jdi trend

  30. black maria says:

    gaun cam amik kt kedai ahso jalan chow kit jer…x lawa lansung lh fasha..carilh design baju yg bersesuaian.