Written by Bella | March 26th, 2018

Buat peminat bola sepak tentu sekali anda tahu dengan pemain legenda Brazil, Roberto Carlos. Memang  teruja sungguh kan kalau dapat bertemu dengan beliau.

Baru-baru ini Roberto hadir ke Malaysia untuk menghadiri majlis pelancaran beliau sebagai duta kepada syarikat penerbangan popular Air Asia. Antara artis Malaysia yang bertuah yang dapat bertemu empat mata dengan Roberto adalah Tiz Zaqyah.

Tiz menerusi akaun Instagramnya turut memuat naik foto yang mengundang kontroversi apabila berpeluk mesra dengan pemain bola sepak tersebut. Walaupun Tiz sudah menutup ruangan komen di Instagram, beliau tetap dikritik oleh netizen menerusi laman sosial media yang lain.

Namun, Tiz nampaknya tidak begitu mengendahkan komen netizen dan menyifatkan mereka yang mengecam beliau mempunyai perasaan dengki yang tinggi.

Fikir positif, Tiz agaknya tidak sedar dan hilang kawalan diri kerana terlalu teruja dapat bertemu dengan Roberto. Iyalah, bukan senang dapat beramah mesra dengan pemain legenda antarabangsa. Heh..

74 responses to Foto Tiz Zaqyah Peluk Legenda Bola Sepak Roberto Carlos Dikritik

  1. Anonymous says:

    Nara mana gossip adik hajjah zouk memperlekehkan SPM….berani ke siar?

    39

    0
    • Anonymous says:

      bila selebriti memuja selebriti. kesian…setakat si botak ni lalu tak heran la beb.

      12

      0
      • Mat Sahdo says:

        tiada siapa yg dengki..jijik sikit je..
        kalau ronaldo lain la. ni carlos.. dah “has-been” dah wei.
        lawak…lol

        35

        0
        • Anonymous says:

          Lama2 netizen ni jadi gila. Haha. Don’t get me wrong. Aku tak sokong memana artis yg liar cmtu, cuma aku rs kelakar netizen2 yg suka mengecam sbb lately byk sgt news artis itu ini kena kecam. Pantang buat salah sikit terus dikecam. Mcm ada persatuan membawang. Ada je news artis bermasalah, pakat hurung ramai2 kecam. Korg xletih ke follow news yg negatif ni?

          29

          0
        • Anonymous says:

          Mmg nampak tergedik pun. Tak sesuai menggarit sehingga nmpk murah mcm Hajjah Zouk!

          7

          0
        • Anonymous says:

          Janji dapat pepet dpt menggesel dgn batang

          3

          0
        • You broke my heart girl… ???
          Agaknya klu aku penendang Roberto ni mau dia curve terus masuk dlm gua…

          0

          0
    • Anonymous says:

      dlm twitter kan beberapa hari sudah. mmg berlagak pakistan ameera tu.

      6

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      elehhh setakat pelok abang adek ok pe ! lov tiz…

      0

      7
  2. Anonymous says:

    bangga peluk mamat botak. pergi peluk kaabah lagi bagus la hanat.

    11

    4
  3. courts mammoth says:

    Apakah sumbangan Roberto Carlos untuk Tiz Zaqyah?

    7

    0
  4. Anonymous says:

    adik neelofa ameera hina pelajar2 spm..

    9

    2
    • Anonymous says:

      Org mcm ko ni la yg suka bagi perhatian dkt minah mcm tu. Sbb tu dia makin menggedik. Tp bila dia menggedik, korg marah. Cuba buat bodoh je. Pedulik apa dia nak ckp apa2 pun. SPM ke, Samsung ke. Lg korg bg perhatian, lg la dia suka. Ko pun sama gedik dgn dia.

      8

      0
  5. Anonymous says:

    x handsome pun. :(

    8

    0
  6. ADE2 AJE TAU says:

    ARTIS DAH SENDU.. CAM NI LA NAK NAIKKAN PUBLISITI.. CUMA NAK KASI TAU.. HANG PELUK PAK ANG CAM NI..PAHALA HANG DAPAT..PUJIAN PON DAPAT… HANG PELUK MAT CARLOS NI.. DOSA HANG DAPAT.. SILAP2 BALA PON DAPAT..

    19

    0
  7. macam-macam says:

    dia niii mmg soooosiiiaallll life laaaa…..stakat peluk2 ni…x da hal bg dia…huhuhu………

    13

    0
  8. mamamoon says:

    drama melayu pun penuh peluk22.terbaru syurga kedua peluk juga zarul ngan ijat tuh tuh.laki org bini orang lagi.
    nama pun retis tak pelik

    17

    0
  9. Anonymous says:

    sian mak ayah dia..

    9

    0
  10. cinderella says:

    hemmm…… xtau dosa pahala btl la minah ni….. kalau dh peluk bagai 2 xpyh la nk share.. nampak sgt bangga ….
    ^-^

    3

    0
  11. This is Zakyah says:

    ramai je artis yang berpeluk2.. upload x upload je bezanya. ai bkn nk side si kiah ni… tp at least dia x hipokrit tunjuk sape dia drpd yang feeling2 angel walhal bkn sahaja peluk, laga2 pipi pn ada.. and im not suprised. tlg la rakyat msia sedar yang mereka ni artis, exposure mereka lebih hebat dari makcik2 bawang di luar sana. judge ppl more than their pretty faces and whats being shown on the outside, there are plenty more in the inside that can be talked about, for instance, manners and respect towards others.

    3

    5
    • Anonymous says:

      Memang x hipokrit weyh. Tp dia kena tunjuk teladan yg baik. Jgn buat benda x elok & x kisah & main upload je. Jaga aib sendiri. Sensitivity org kena jaga and she’s a muslim obviously. Jgn biasakan benda yg x betul. X boleh mcm tu

      13

      0
    • Opah maheran says:

      Ade otak bleh pk kannn. Kalau die xupload, org pun tak tau die dok berpeluk ke ape. N xdelah episod kecam mengecam ni. Kate bangang kaNg marah

      3

      0
  12. zakiyah says:

    ramai je artis yang berpeluk2.. upload x upload je bezanya. ai bkn nk side si kiah ni… tp at least dia x hipokrit tunjuk sape dia drpd yang feeling2 angel walhal bkn sahaja peluk, laga2 pipi pn ada.. and im not suprised. tlg la rakyat msia sedar yang mereka ni artis, exposure mereka lebih hebat dari makcik2 bawang di luar sana. judge ppl more than their pretty faces and whats being shown on the outside, there are plenty more in the inside that can be talked about, for instance, manners and respect towards others

    0

    5
    • takut neraka says:

      Berbangga dengan dosa tu dianggap tak hipokrit (dan lebih mulia bagi awak)? Nauzubillah..

      6

      0
    • basic says:

      dia buat dosa 1 hal.

      ni yang buat dosa tapi bangga nau menunjuk ni yang tadah je la kena kecam. simple kot.

      5

      0
    • selitashima says:

      Dah die berpeluk x ingat donia, takkan la nk puji pulak. Of coz la kita kecam. Terima je la. Drama si bimbo ni bukan si carlos yg tengok kang. Pakcik & makcik bawang ni la yg tgk. Kejap lagi kalau kn boikot, mereput la ko kt zouk sana. Doa2 la dpt husband datuk sebelum diboikot nnti

      1

      0
  13. Anonymous says:

    adik neelofa ameera hina spm..ko x berani siarkan pulak. puihhh la nara.

    6

    2
  14. Sajat tul maut says:

    negro ler sedap wei..

    1

    2
  15. Anonymous says:

    Senang je sebenarnye..dah tahu bende tu salah tak payahlah upload bagai…ni nak jugak upload undang kontrovesi. Lps tu ckp org yang gigih nak komen. Yang dia gigih nak upload tak sebut pulak..pfttt

    10

    0
  16. Anonymous says:

    Dengki??Pi mampusla..korang juga yg minat artis melayu sampah terimala kelaku kambing nie.

    7

    0
  17. melati says:

    Lagi nk ckp , yg kaki Kritik tu , tambah yg Pompuan tu ” Contoh lah : CR nk berpelok dgn kaki kritik pompuan tu ” , saya jamin silap2 yg pakai tudung tu trus Bogel lah depan CR…hmmmmmm ..itu lah hakikat nya pompuan yg suka Mengata , sebab mereka Jelez…tu jer punca nya…wakakakakakaaa..

    1

    6
    • Baby says:

      Um… is there’s something wrong with your brain? seems that it need help

      0

      4
    • Anonymous says:

      Secara lojiknya yg aku paham dr ayat ko ni…

      1. Sbb ko mengata org yg pakai tudung…90% ko ni dr grup x bertudung
      2. Sbb ko kata yg pakai tudung pun sanggup bogel depan CR…90% ko sendiri pun sanggup bogel
      3. Sbb ko kata perempuan suka mengata sbb jelez…90% ko pun jeles nak peluk RC dan ko pun jeles kalau ada yg “dapat” bogel depan CR
      4. Ko byk kata perempuan begitu begini sambil wakakakakakaa…90% lelaki yg baca akan kata ko bangang sbb memalukan “bangsa” sendiri

      #donekecam

      0

      0
  18. Anonymous says:

    Negro pun negro lahh

    0

    0
  19. SamKL says:

    saja ja cari kontrovesi sbb nama dah sejuk hahaha

    4

    0
  20. Anonymous says:

    Aku agak pelik ngn melati…anyone ade rse mcm tu x

    1

    0
  21. dear khan says:

    biarlah…dia yang peluk kau yang panas….yawn

    0

    3
  22. tiz bangang says:

    tak mau kena kutuk p tayang sakan dalam ig .. tolong lah artis Malaysia semua buat ig hampa private .. biaq kami semua tak tau apa2 pasal hampa

    2

    0
  23. Jaja says:

    Org kalau sosial life dia ceng gini..xde hal bagi dialh..dia xkn sensitif isu agama..mmg lumrah artis yg bersikap open kononnya lh…..tugas netizen kecam tu baik utk bagi kesedaran..

    0

    0
  24. fishball says:

    kau macam tak biase ngan perangai netizen. Di mana ada jalan di situ ada highway HUHUUUU!!!

    0

    0
  25. shopia lorren says:

    Kita org Timur Islam pulak tu..sensitif lh sikit..jadi artis pun ada batas2 jgk ah..

    4

    1
  26. hajjah says:

    tak siapa la dengki kau peluk jantan kepam tu ehhh. bila kau dah rasa bahang api neraka tu kau buat la ig story lagi ye

    3

    1
  27. komenygbaik2aje says:

    apa2 pun bapak juga yang tanggung dosa peluk bukan muhrim. free hair lg satu hal, itu wajib.. x buat berdosa, buat dapat pahala.. bukan sebab dengki ke apa.. tak kesian ke kat pak hang.. pahala akhirat muflis dek dapat anak mcm hang

    5

    1
    • PemerhatiHiburan says:

      mana ada bapak tanggung dosa anak, “Dan (ketahuilah), seseorang pemikul tidak akan memikul dosa perbuatan orang lain dan jika seseorang yang berat tanggungnya (dengan dosa), memanggil (orang lain) untuk menolong memikul sama bebanan itu, tidak akan dapat dipikul sedikitpun daripadanya, walaupun orang yang diminta pertolongannya itu dari kerabatnya sendiri. ” Surah Faathir ayat 18. Jadilah bawang yang berilmu. Tolak hadis palsu & dongeng Israilliyat!

      1

      0
  28. ravin cheema says:

    hahahahaha love the comments…. kes rasuah dan bunuh pun tak dapat comment macam ni lol

    1

    0
  29. Anonymous says:

    Bila sendu mcm Elly Mazlein..mula la jdi garit..

    2

    0
  30. Opah maheran says:

    Ade otak bleh pk kannn. Kalau die xupload, org pun tak tau die dok berpeluk ke ape. N xdelah episod kecam mengecam ni. Kate bangang kaNg marah

    0

    1
  31. Kiah Desperate says:

    Kiah dah sendu…
    Kiah terpaksa buat cam ni….nk up kan balik saham Kiah..
    Klu x , peminat terus lupa yg Kiah ni retis…
    Support la Kiah okey…

    0

    2
  32. Anonymous says:

    Artis tidak lari dari lakonan drama.. Yg menari tiang pun tiba2 boleh bertutup litup tubuh..

    2

    1
  33. Nina says:

    Malaysian, sng je. Artis2 yang ego macam ni kita boikot. Biar pupus. Dia ni kalau ckp tu ego betul, mcm artis hebat sgt. Siti pun xpernah kua ayat mcm tu

    6

    0
  34. Anonymous says:

    Cam ni zakyah..dlm bab ni x ada istilah dengki yah…dalam bab ni hnya ada istilah agama /adat..dan juga istilah geli tu kauuu x ada ke? Btapa rapat nya dada/bdn kauu tu..memng kitaa x akan dan tidak pernah dengkii lah yah..ksiian tul artis mcm kauu ni..asal buat salah dtgur dckp plk dengki..walhal memng dah tau dan jelas prkara x baik

    4

    0
  35. Pikio pikio says:

    Hek eleh. Aku suka ko orang kutuk Tiz berpeluk. Tapi kenapa tak kutuk artis kita berlakon bepeluk, bergesel gesel tangan dalam drama termasuk Drama Syurga ke2. Zarul tu suami orang. ellizad bini orang. Senang ko cakap suami ko understandng? Belum lagi lakonan baring baring atas katil. Wahai M Ang dan penerbit lain tak payah lakonan sembang atas katil tu. Sembang la kat dining table ke atau kat sofa. Aku bukan fanatik tapi tenguk drama ni family gathering dan lepak time. tak best la anak anak tenguk artis peluk2 dan baring2 atas katil.
    Ni b

    11

    0
  36. Gorges says:

    Lagi satu artis sendu timbul curi perhatian

    3

    0
  37. Anonymous says:

    Well Nata?

    0

    0
  38. Tk says:

    Nara ni kalau kritik kena tang batang hidung sendiri ko tak berbunyi! atau busy dengan trip lain yang awesome dan tak sempat nak respon? Come on I am waiting

    7

    0
  39. Bukan fanatik says:

    Tenguk jer dalam drama TV. Kita semua OK jer dengan adegan berpeluk pegang pegang. Ngapa adegan adegan tu tak di tapis?. Jabatan Agama tidur? Ada artis yang berhijab saggup buka tudung untuk duit berlakon tetapi cakap konon nya demi menghayati watak. Bila dikritik …. Suami izinkan atau tu antara saya dengan Tuhan! Tuhan ada bagi ko permission nk lakonkan adegan tu? Adegan peluk ni tu bad influence. Generasi tua dan yg muda yg tak berotak dah tak da segan silu nk buat PDA

    10

    0
  40. dalita says:

    Lofa peluk Zul relax je…hahaha

    0

    1
  41. mak cute says:

    jwpn org islam…apa nk jd la…merasa omputih tu nasi lemak melayu yg x seberapa…punya murah ko punya maruah tiz…elok boikot je…blakon dah sendu tu gigih cari jantan kaya….

    0

    0
    • bawang hitam says:

      celah mananya robertocarlos tu putih mak..

      kiah ni rasanya citer ngan remyishak n fizzfairuz dulu jer yg meletop..
      pastu mana ada dah…kiah kiah..hati ko keras kiah..
      sesungguhnya syurga dan neraka tu ada kiah..

      0

      0
  42. farah mateen says:

    naseb bukan ronaldo christiano.kalau tu ye aku dengki n jeles.wakakakakak..sudahla tiz muke dala leba pinggan bajet lawa je ko ni even ko stakat putih gebu jela cube ko itam memang tak lawa pon

    0

    0
  43. nazeeya says:

    Tak de siapa yang waras dengki, awak tu yang tak de harga diri

    0

    0
  44. Anonymous says:

    PENYIBUK JUA ORG MALAYSIA ANI!! GET A LIFE!! AS IF!!

    0

    0
  45. Gorges says:

    Artis kena bersedia untuk zaman sendu. Bila dah sendu offer berlakon pun kurang. Ko buat apa pun…. Bedak muka 3 inci atau tenyeh gincu tebal merah macam muncong berok ke. You still look old! Ada yang sanggup buka tudung waktu berlakon atau sanggup buat adegan lakonan berani berani. Sudah la tu. It will not change the fact that you are old and no longer in demand. Zaman femes dah berlalu. Kalau nasib baik boleh dapat offer berlakon jadi mak cik. Tak payah buat kontroversi. Ko Join jer Wow shop. Good luck. .

    5

    1
  46. Disgusted says:

    Berlakon dlm drama2 pun berpelukan….regardless berhijab ke tak. Tak pulak bising. ..followed drama2 tu lagi. When she posted a real “peluk” on IG. ..dah meroyan semua. Kot. ..dgn Roberto Carlos ni pun lakonan jgk. My advice is ..don’t follow her or other aristes. IGs.coz you gonna eat your heart out. Please don’t judge. ..you don’t live their lives. ..you don’t wear their shoes. ….you dont suffer their pains. So …Please use your words kindly. Just take care of ourselves n family. ..We are human n bound to have weaknesses n faults.

    0

    1
  47. Hot brazilian men says:

    Better la peluk football star dari peluk aron aziz or jantan melayu layu

    0

    0

Leave a Comment

Optional