Written by Bella | February 19th, 2018

Selepas tularnya berita mengenai pertunangannya bersama Elfira Loy yang sudah terputus, penyanyi Sufian Suhaimi menerima beberapa mesej daripada rakan artis yang banyak memberikan sokongan untuk beliau kekal tabah kerana setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya tersendiri.

Antara rakan artis tersebut ialah Heliza Helmi, Aiman Tino, Sharnaaz Ahmad dan Ernie Zakri. Menerusi Insta Stories Sufian, beliau meluahkan rasa terharu terhadap mereka yang meminta beliau terus bersabar, bersemangat dan tidak mengendahkan kritikan netizen.

Terdahulu, ibu Elfira mengesahkan bahawa pertunangan anaknya dan Sufian telah pun putus baru-baru ini dan sedang menunggu masa untuk memulangkan cincin pertunangan kepada keluarga Sufian mengikut adat.

27 responses to (FOTO) Sufian Suhaimi Terharu Rakan Artis Beri Sokongan Untuk Kekal Tabah

  1. Anonymous says:

    semoga digantikan dengan yang lebih baik. semua ada hikmah. hanya Allah yang Tahu.
    sabar dan be strong pian.

    18

    0
    • Anonymous says:

      Macam main2 aje diaorang ni. Bercinta bagai nak rak. Bertunang macam buat kenduri kahwin baru 4 bulan dah putus. Mana nak letak muka?

      0

      3
      • Miss Unibes says:

        Salute gila kat Sharnaaz Ahmad. Juga Nabila. Yelah.. SA cakap mcmtu mesti teringat kisah dulu walau kes tak sama sgt kot. Begitu juga Nabila yg pernah gagal perkahwinan sebelum ni. Masing2 dah matang. Peminat lofattah juga yg masih tak move on. Yg terasalah.

        5

        0
  2. takeloknipu says:

    tak payah berlakon la memasing…
    kawan saya dalam kalangan keluarga Elfira..

    Yang saya difahamkan, masing2 dah ada orang lain..Sufian pun berkawan dgn anak dato..
    masing2 jumpa yg lebih better…

    jangan tipu peminat2 korang ye…tak baik

    11

    3
    • Anonymous says:

      ada peminat ke…

      15

      0
    • Yang Pasti Bukan Peminat says:

      Kawan tak kawan. Kalau tak keluar dari mulut empunya diri tetap tak tahu betul atau tak. So jangan sebarkan khabar angin even dalam kalangan keluarga atau tak. Takut jadi fitnah. Wallahu alam

      30

      1
    • minah jambu say NO to drugs says:

      sfian berkawan ngan anak datuk? ape salah nye hanye sekadar berkawan ? ape el jeles ke ? kalau sfian tk suka kan el tkan dia nak bertunang ngan el kening lebat tu ? ini mesti kes jeles ni pompan kalau kening lebat bersambung orang nye memang kuat cemburu kalau kawin pon tak guna n dapat suami jujur pon tk guna hari2 mesti gaduh punye jeles punye pasal…lelaki pon sama jugak kalau kening lebat bersambung pon kuat cemburu…helo sfian u sabar aje ok u nak kena kerja keras kuat berusaha untok berjaya senang kan keluarga mak bapak n diri sendiri…semoga Allah sentiasa bersama mu sfian….

      3

      2
  3. Anonymous says:

    Alaaa kecoh sial beriya screenshot bagai

    0

    0
  4. Anonymous says:

    ARTIS …MANJANG LA NAK PUSING2 CITER…
    KAU TAK YAH TERTIPU DGN MUKA INNOCENT MEMASING..
    LULZ!

    3

    0
  5. kakak sado says:

    dan aku rasa pian je kot dpt msj suh strong camni..rasanya Elfira xde sapa msj kottt kakakakahh

    11

    0
  6. Minah says:

    Kes yg sme cm shila amzah n shahnaz dlu..cume bezanye el n SS ni da btunang..bile bce cm mk el yg xske SS..end up msg2 bjodohan dgn org len..kalo da xde jodoh,move on jela

    2

    0
    • Apa tk bleh says:

      Kalu mak el x sukakan Sufian kenapa nak bertunang awal2..?? Baik putus time berkawan lagi.. Ini bertunang pun dah grand giler macam org kawin.. kan dh membazir.. Nak sgt tunjuk mewah.. Mungkin taste kuarga el tinggi kot.. Dah jadi camni, maka akan jadi bahan oleh netizen laa.. Apapun doakan yg terbaik utk dorang..

      12

      0
  7. Anonymous says:

    Bunga bkn sekuntum…kumbang pun bukan seekor…

    10

    0
  8. makelfira says:

    alahai udahlah ……………….ni kes 2nd hazama ler……payah sangat kahwin ngan heliza…..padan ouiiiii. ni macam mana nak jadi imam……..kes kecik gini dah jadi jelly….biar mati keran cinta ALLAH, rasul dan agama..bukan nya pasal betina……………lu buat lelaki malu ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh ………….lagi pun lu miskin ahhhhhhhhhhhhhhhh mana padan ngan EL

    0

    2
  9. melati says:

    ” biasa lah Manusia ‘ mana Ibu yg suka , kalau bakal menantu Kais pagi jrr..!!! mesti lah nk terbaik untuk anak dia..!!! Contoh : Jep aritu sebelom kawin ? ibu mana yg tk suka buat menantu..!! Fikir2 kan lah..!!!

    1

    0
    • Anonymous says:

      Kalau gitu tkyah terima pinangan..buat membazir beras ajer..

      5

      0
      • sue says:

        kadang mak2 ni memang ikutkan aje kehendak anak sebab mas tu tgh asyik masyuk bercinte… mane nak dgr nasihat org tua dah. mak nye mesti cuak dah dapat ke bakal menantu ni setanding dgn kehendak elfira. elfira ni mcm high taste high class boleh ke menantu sederhana ni penuhi keinginan anak dia. jadi biar diorang alami sendiri. tak serasi masa bertunang tak apa boleh putus. kalau dah kawin takkan nak ber episod2 drama macam joy dgn pismidon tu..korang jugak yg muntah

        5

        0
  10. She says:

    bende ni pun nak upload dlm insta story ke? pelik pelik je perangai..

    3

    0
  11. Noname says:

    Heliza always there wishing for others…bila pula heliza nk beri berita gembira..

    2

    0
  12. Ryna14 says:

    U will meet the worst before the best.

    0

    0

Leave a Comment

Optional