Written by Bella | December 28th, 2017

Hujung tahun ini memang ramai yang mengambil peluang untuk bercuti bersama insan tercinta.  Kiranya “reward” diri setelah penat bekerja.

Sebelum ini kami ada memaparkan foto Neelofa bercuti di Dubai dan kali ini kami ingin kongsikan momen Anzalna Nasir dan suaminya, Hanif Zaki yang seronok bercuti sambil bermain salji di Finland.  Mereka juga berpeluang untuk bermain ski. Wah! Pastinya ia pengalaman indah yang tidak dapat dilupakan oleh Anzalna dan suami kan?

Jom kita layan beberapa lagi foto mereka bercuti di Finland dengan membaca entri ini sepenuhnya.

69 responses to (FOTO & VIDEO) Percutian Anzalna Nasir Dan Suami Di Finland, Seronok Bermain Ski

  1. Elena Haziq says:

    Suami anzalna ni keje ape eh?

    8

    0
    • huhu says:

      perdana menteri hahaha…

      10

      0
      • datin sally says:

        alah..ni nk glamer je. salji ni kan wakkk..sehari dua je cantik waktu turun dr langit..bila dah sehari 2 jadi hitam mcm warna selut..
        eee..yucky. seriusly x selesa chuolsss.

        33

        -6
        • Mak Becok says:

          biasalah lah tu, melayu2 yang baru pegang duit ni. orang2 di europah sanggup berjimat cermat semata2 nak datang ke asia tenggara lari daripada azab musim sejuk.

          yang melayu2 cenggini.. gigih pergi europ naik flight 18 jam demi nak upload dlm insta. alahai sangat la..

          23

          7
        • nana says:

          salji yang hitam macam selut tu sebab gerimis snow je. kalu snow tebal macam tempat yang Anzalna pergi, nak jadi selut tunggu bulan Mac atau April nanti.

          23

          -2
        • Anonymous says:

          setuju. salji kalau dipijak2 memang hitam…
          mcm org cakap venice, italy cantik…padahal bau air longkang. busok siot.

          22

          3
        • Anonymous says:

          xsemua di negara luar sana cantik dan better wei. macam venice tu..busuk setuju bau air kumbahan sgt. hong kong..org2nya biadap dan rude. london..semak.. byk immigran dah la mahal. paris..byk pak itam/arab. australia byk cina2 dan vietnam2.

          23

          1
        • BooBoo says:

          setuju. yang paling tk suker salji2 bila ramai org pijak2..nampak mcm taik dgn sememeh jalan lecak berair berlengassss…

          5

          1
        • Anonymous says:

          Mat saleh dtg tmpt kita sbb dorg dah biasa sejuk n nk dtg tmpt panas. Kita dah biasa panas nk jgk rasa tmpt sejuk. Apa masalah korang ni wehhhh??

          35

          -1
      • mat diskotek says:

        nampak je glamer dlm photo tu wei tapi korang tak tahu..kalau suhu terlalu sejuk..kulit cepat kering, telinga pedih, mata dan hidung berair….

        0

        2
      • Kiah says:

        org2 d eropah time winter datang ke asia tenggara nk rasa cuaca panas. org malaysia???

        9

        5
    • pengalaman ku says:

      sy dulu ikut rombangan main ski. sejak drp saat tu..tak teringin nak main ski dan salji lagi. sejuk berkelumbong pakai baju berlapis..eee…serik. lebih suka bercuti di pantai. serious..2 minggu di europe rasa mau balik kl segera. 2 minggu yg paling lama dlm sejarah hidupku.

      41

      1
      • Cili says:

        agree..theyold x tahu..kulit kering, bibir kering dan telinga pulak pedih sebab terlalu sejuk. winter holiday is not my thing. nak mandi pun jadi segan…

        24

        0
        • Anonymous says:

          i pun..kasi je pulauperhentian atau redang. dah bersyukur.
          cuaca elok, air jernih, makan senang, x perlu bayar 5k utk flight.

          9

          3
        • Opah says:

          Antara percutian musim sejuk dan pantai..rela lagi opah ke pantai. Boleh pakai bikini dan hot pants. Anak2 ikan Swedish dan Aussie sufers terbeliak nengok opah catwalk dgn topi besar sunglasses ala Ultraman tawww.

          6

          1
      • Anonymous says:

        tu blom masuk kulit breakout lg pakej dgn gatal2 badan sbb sejuk bagai, xpela they olls winter ni semua ke europe lah ape lagi

        8

        0
        • Anonymous says:

          ya indah kabar je. bila kulit kering ..tu yg jadi gatal. bibir kena sapu krim tkut pecah2.berbungkus mcm pocong mmg rimasss….

          7

          0
        • Mama says:

          Yg paling fed up jln2 asyik2 nk terkencing lepas minum air..hihihi..

          11

          0
      • Anonymous says:

        betul bila musim sejuk atau salji kulit semua kering especially kaki kalau malas sapu cream pelembab kulit jadi gatal-gatal. kena pakai baju berlapis-lapis rimas. main ski???? tak pandai-pandai asyik jatuh jer. bila cuaca terlalu sejuk rasa macam nak lari balik negeri sendiri. tak tahan kesejukan.

        6

        0
        • Paham Sangat says:

          dah la cuaca masam. yg paling x bkenan pakai berlapis2. nk jalan x betape larat heret boots ..jln licin pula tu. pernah terjatuh hampir2 nk patah tangan. masuk kedai ..masuk bas.. mcm2 bau sbb ramai yng xmandi..

          8

          0
    • adoi laaa says:

      nmpk sangat acah2 ber ski..
      padahal posing je lebih.
      bohong lah kalau baru sekali pergi main ski dan terrer.

      18

      2
    • Sharing je says:

      sales kat bmw kan. kalau x silap

      1

      0
      • putihkaseh says:

        Suami anzalna bukan jer sales kat BMW tapi salah sorang top dalam unit trust, sales byk so bila sales tinggi dpt lah ke luar Negara so jgn lah uol jeles, suami dia keja kuat tau

        9

        0
    • alahaiiiiii says:

      setakat tercegat pegang kayu dua…motifff????

      13

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      dh ngandung lom ni ???

      2

      2
    • biha says:

      sales man, jual kereta u

      0

      0
  2. melati says:

    Wow… tapi saper mereka ni ??

    4

    1
    • Anonymous says:

      Anzalna Meroyan anak prof madya nasir UPSI dan laki kaya rayanya…Kakak pupah Alip wan arif yg juga anak datik kaya raya bersumpah di quran nanti…. ha ha ha

      1

      0
  3. nani says:

    alhamdulillah dah bertudung

    5

    1
  4. togelmandiri says:

    Mantap sangat pemandangannya aduhhhhhhhhhhhhhh…………

    3

    1
    • fakta says:

      kau pandang kat atas je. kau tak tengok kat bawah.
      salji kalau cair sikit je, kena asap kereta…mcm taik kat bawah.
      berlecak-lecak…

      12

      0
  5. Anonymous says:

    Anzalna Meroyan anak prof madya nasir UPSI dan laki kaya rayanya…Kakak pipah Alip wan arif yg juga anak datuk kaya raya bersumpah di quran …. ha ha ha

    0

    2
  6. Tk says:

    Bertudung? Aku tenguk snow cap jer. Maaf klu mata aku silap.

    2

    0
  7. Anonymous says:

    percutian cuti sejuk lah yg paling merimaskan. kena pakai baju berlapis-lapis… sesungguhnya memang tak berapa selesa. indah kabar dari rupa. tapi ticket flight murah la…

    13

    -2
  8. anzaled says:

    Alaaaa. Anzalna acah acah je reti ski. Aku tunggu gak dia post video dia skiing. Takde pun? Nampak sah dia posing je. Ski tak reti punnn. Ada hati nak beri tarbiah pasal dunia ni bukan pasal duit and material sahaja, but kita kena travel the world. Choii sgt..

    4

    0
  9. Tk says:

    Tak terasa minah ni tak appear kt drama. Lakonan kayu jati. Muka biasa jer. Yg super gorjes gaun kawin nya dulu.

    5

    1
    • Anonymous says:

      adik die si mia tu berlakon lg ok aku rase n x terlalu menonjol sgt compare dgn si anzalna n pipah

      0

      0
  10. LOLa says:

    trying hard sgt..
    setakat cerun mendatar boleh la acah2 berluncur…hahahaha

    14

    0
  11. Nabila says:

    tengok pun tahu..propa je ni. kalau setakat posing d bukit yg mendatar tu…lupakan.

    1

    2
  12. aku says:

    saya bru blik dr japan,, yg menengok mcm best..tp sejuk yg tak tertanggung..dh pkai glove pun tgn kaku…mulut beku ..idung berdarah..mmg sesuai peribahasa mata yg memandang tak sama bahu memikul..member saya duduk europe pun tak sengsara nk kuar rumah bila time musim winter..nk kena sodok dulu ice yg dkt jln dan kereta..pendek kata bersyukurlh apa ada nya kita..tp sesekali jakun apa salahnya

    12

    1
  13. pramugari says:

    percutian salji rimas la sis. sejuk sampai ke tulang hitam..nampok je glamer padahal sengsara.
    NO THANKS!

    13

    2
  14. Anonymous says:

    dia ni memang kaki show off…

    7

    1
  15. Anonymous says:

    dulu waktu study di uk…waktu winter mesti pergi turket atau spain. tak tahan cuaca mendung. mood jadi sayu nk keluar rumah rasa malas. dah merasa..serik sis.

    7

    1
  16. Anonymous says:

    at least dlm setahun dia tutup aurat…k bye.

    7

    0
  17. Anonymous says:

    sehari dua fun la di europe. cuba duduk berbulan2. rasa mcm nk bunuh diri.

    7

    1
  18. benci netizen sial says:

    korang nak ke langkawi pun tak mampu sibuk Dengki gan artis pergi cuti di europe, kesian netizen gan mokcik busuk kat sini umpat je yg korang mampu haha

    enjoy anzalna and hubby, be happy :D

    3

    0
  19. Anonymous says:

    Apa masalah korang dalam ni? nak jugak khuenz cakap korang pernah gi sana. hahaha

    2

    2
  20. benci netizen kimak says:

    netizen² memang dengki tak mampu nak pergi europe, caci org yang pergi pun jadi la, jgn kan europe nak pergi langkawi pun korang tak mampu :( sian betine gan mokcik kaki umpat kat sini,

    10

    3
  21. Anonymous says:

    Kamon la… kalau betul2 nak main ski xperlu ke Finland nun sana pun. Austria, Germany dan France pun boleh. Dia ni mmg suka menunjuk-nunjuk konon laki sayang …

    7

    6
  22. anyway be happy anzalna and hubby, hope you get happiest moment in life, and just screw all the bitches condemning you guys in sosial media like some coward! :)

    2

    0
  23. tipah says:

    jgn tertipu dgn percutian artis2 ni. mcm che ta..posing tepi pokok kt taman…sambil bawak2 shopping bag. nmpk sgt tiada arah dan hobi..

    7

    3
  24. pround malaysian says:

    apalah yg nk d banggakn dgn europe tu. dah la makan susah mahal cuaca murung byk yg anti islam skrg. pergi sana mesti kena cop immigran..warganegara kelas ke dua.

    syukur msia masih aman ..

    6

    3
    • Tina says:

      Dia ni dan Ramona Zam2 species suka tayang laki. Konon laki loving la sgt tu. Nyampah mcm ko je yg ada laki mampu bawak gi holiday.

      3

      3
      • Aiman tino says:

        Tina :
        Aku perasan org yg sama asyik komen benda yg sama ttg anzalna & ramona. Apsal kau x puas hati sgt dgn dieorg ni weh?
        Kalau ko nk ckp anzalna tayang laki aku agree, tpi ramona tu jarang2 upload gmba laki dia kalau nak dibandingkan dgn anzalna.
        Another thing, anzala jauh lebih kaki show off compared to ramona yg lebih buat hal dia sendiri jek. Dah2 le mengomen bnda sama

        1

        0
  25. saodah ramli says:

    kalu anda suka berlengas lecak berair mcm selut pergi la europe musim2 skrg ni. bau hapak, bau hanyer,,bau jubor wap kepam semua ada. sbb org2 dia malas mandi basah kepala. kena pulak duduk tepi negro bau ketiak campur bau perfume naik migrain!

    3

    0
    • Fan Lofa says:

      Tak handsome mana pun laki dia kt luar. Dlm kepala hotak betina garit ni je pikir laki dia paling hot dlm Msia ni..

      0

      0
  26. Anonymous says:

    Sejuk2 memantat best tau,sejuk2 suam.Pancut mesti terasa nikmatnya.

    2

    1
  27. Isma says:

    Ramainya haters dahla melayu pulak tu

    0

    0
  28. Anonymous says:

    majority yg condemn atas tuh makcik2 n beradik lofark jer…. kalo pasal fattzura & anzalna muncul leh diorg mengutuk abis2an…
    kalo bab gelek tetek… bercuti tmpt panas dgn tudung siput.. pastu melaram baju mcm pegi shooting masa tu diorg masuk ayat2 backup.. suke lagi tgk fattzura bercuti baju memang g bercuti… kang nnti lofark g bercuti musim salji… retis lain bercuti tmpt panas mula laaa mulut puaka family pakistan dia mengata lain pulak… ular vs keling cepat2 lah bunuh keling dulu…

    0

    2