Written by Bella | November 13th, 2018

Penampilan pelakon Nelydia Senrose antara yang paling mencuri tumpuan peminat di Instagram. Iyalah, gaya beliau agak minimalis tetapi masih tetap menyerlahkan keanggunannya pakej dengan wajah yang manis.

Tampil elegan dalam busana berwarna hitam, netizen memuji betapa Nelydia kini kelihatan semakin cantik bagaikan bidadari. Ramai yang ingin tahu apakah rahsia kejelitaan beliau.

Umum mengetahui hati Nelydia kini sedang berbunga dan dipenuhi dengan perasaan cinta buat kekasih hati yang dikenali dengan Hafiz. Mungkin itu juga yang membuatkan beliau lebih berseri-seri sekarang. Heh..

60 responses to (FOTO) Nelydia Senrose Dipuji Semakin Cantik Bagaikan Bidadari

  1. Pekerja Gomen says:

    Aku tgh tgk drama dia ni kat tv pakai HD…. tang mana flolesnya???
    Banyak lubang2 apa…

    39

    0
    • Coco says:

      Kuasa foundaisyen tu semua.

      19

      0
    • Opsss says:

      Cantik la dia dari si uqasah senros tweety bird tu mehmeh

      2

      2
    • pakatan office girl says:

      admin nara ni pun satu. entah acik bawang budak wechat mana puji pun ambik jadi topik. haish, murahan betul gosip ni!

      8

      0
    • Chohkri Yulis. says:

      Aku pnah jumpe dpn mata. Dia diri tepi aku je kt bazar damansara masa 3 thn lps….a ah memang de lubang parut muke dia…x licin mana pn muke dia…dia mekap bleh thn tebal gk…ko jmpe mase tu bleh thu dia ni artis…dia punye mekap memang style n cantik….ramai gk aku jmpe artis g bazar waktu tu….Aishah Sinclair pn de….dia ni memang licin kulit…g bazar mekap bese2…lawa…body mcm anak dara wooo….

      9

      0
    • Anonymous says:

      ahahaha aku baru nak cakap, tv HD semua nampak jelas kot, sampai bapak aku pon tegur apesal pipi die mcm tu. kat IG semua fake nampak lawa sangat2 aih pastu followers pon puji melambung kemain mcm bidadari padahal erghhhh.

      3

      0
    • Anonymous says:

      tgk gambar mmg cun ..cuba tgk live..hancur dik!

      2

      0
    • anak mix yg rilek jew says:

      ala, aku lagi la lawa. aku melayu +siam+pakistan. mmg cun lagi dr dia ni tp sbb tak terdorong jd artis, maka takde la muka aku terpampang dimana2. tp cukup la jd bidadari utk encik suami dah ler…bukan nak bangga diri tp nak bg tau semua. puji tu biarlah berpada. tak perlu la nak cakap mcm bidadari bagai sedangakn kita semua tu tu semua kuasa make up. it’s fact. ramai lagi org biasa2 ni lagi lawa2 dr artis2 tu. dan yg penting natural beauty. so takyah lah nak puji tahap dewa artis2 ni.

      2

      1
    • Anonymous says:

      Manis tak ayu sayang si cantik tapi? Set tv kita dah terlampau cangih jadi, pelakun kita tak sama macam pelakun philipine muka dia orang macam telur dikupas licin bersih. Satu parut pun takde lagi2 bila close up. Most beautiful actress cum model di philipine ialah lisa soberano. Mohon maaf ye.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Cantik yg bakal mengheret si bakal suami masuk neraka. Yang memuji pun kira bersubahat gak kan?

    5

    1
  3. Anonymous says:

    Gambar macam tu dipuji. Lagi galaklah artis pakai baju ketiak.

    10

    0
  4. Akak Kantin 2.0 says:

    Tapi masa dia berlakon cerita Cinta Tiada Ganti tu skin dia teruk jugak..byk pimple..Yang skin cantik akak dia uqasha..dlm HD bersih peloles & shining skin uqasha…

    10

    0
    • Anonymous says:

      kalau muke ko mekap 10inchi pon nampak flawless kat HD ataupon lubang mikroskop skalipon, cube ko tgk uqasha depan2 hahahahaha tapi at least nelly ni aku puji die x buat muka sampai ke thailand mcm kakak die. so naturally mmg die lawa wpon muke berlubang2.

      1

      0
      • Akak Kantin 2.0 says:

        Lahhh iyeke uqasha repair muka kat thailand…ingatkan mmg cantik dari kecik..xnafikan..nely n uqasha mmg nely nmpk cantik manis..xtakot ke repair2 muka ni..nt effect time tua…

        1

        0
  5. Yekeni says:

    Cantik tu mmg cantiklah… Tapi bagai bidadari? There are ramai yg lagi cantik. So Is this how cantik a bidadari looks like? Guess no nd to wait to get a bidadari since on earth ramai yg dah cantik mcm bidadari? Siapa pernah nampak bidadari to make a comparison eh? Haha…

    25

    0
  6. Anonymous says:

    Cantik..cantik..tpi pernh ke nmpk bidadari.
    Bidadari dlm filem tu pun biasa2.

    1

    0
  7. Titik says:

    Sampai sekarang bg aq..lakonan die ni so meh

    4

    0
  8. benci thought says:

    mmg lawa pun sumpah uwekk perempuan Kat tepi lorong hatyai banyak muka mcm ni kuakuakua ni bkn bidadari kalau secantik (Kristina pimenova) itu barulah the real angel wanita ukrain-russia paling cantik top 1 didunia

    7

    0
  9. Anonymous says:

    Bidadari apa? Nonsense betul cuba tak makeup!

    6

    0
  10. Trump says:

    She is beautiful but not stunning, striking atau gorgeous macam Miss Universe dari Phillippines tu.
    Tu baru wow!

    4

    0
    • Seriousla. Miss philippines tak lawa la. Yang lawa miss Thailand itu. Maria Ehren. And yup. Nelydia cantik. But she looks plain beautiful. Cantik macam maria ehren itu cantik ?

      0

      1
      • Anonymous says:

        Org ckp pasal Miss Universe ko ckp Miss Philippines. Knp bengong ko ni?

        2

        0
        • Joyah pok pek says:

          Maria Ethen Pemenang Miss Universe Thailand..jadi dia wakil ke Miss Universe 2017..itu kaitan dia..itu pn nak bengongkan org.. padahal ko yg ketinggalan zaman bab beauty pageant nih

          0

          0
  11. Anonymous says:

    Gosip sendu. Puihhh.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Mesti kena cantik, bakat pon suam-suam kuku. Lakonan kalu kenot go lah. Baik kawin buat anak je ko mcm si Ruhainies tu.

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Takder la bidadari. Over!!!

    7

    0
  14. Zzz says:

    This gosip is so.. mehhhh!!!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Tak perlu kot setakat nk ambek komen2 org buat jadi bahan. blog ni bodoh je kekadang tau!

    3

    0
  16. DEAN says:

    x cantik mana pun, klo pakai makeup semua org pun leh cantik..muka berlobang2 pun leh licin tau..

    1

    0
  17. Duh says:

    Now foto boleh photosho. Gemuk jadi kurus. Yg best nya muka tu bolehTenyeh mekap kaw kaw. Klu silap tenyeh muka cantique jadi pelik. Mcm satu artis tu muka cantik. Tapi nk photoshop sgt sampai tang mata tu besar tersembui. mcm kartun melompat2 ( ET look alike) dlm iklan cadbury. Cer teka sapa? Jangan mare!

    5

    0
  18. cikgebugebas says:

    Dalam cerita cinta tiada ganti, lakonan terbaru, gemok je pinggang, peha. Muka pon boleh npk parut & miss jerawat duk timbul. Aku tengok sbb ben ali je. hahahahaha

    0

    0
  19. Anonymous says:

    yg puji tu mcm la penah tgk bidadari..please laa.. malu dgn kerajaan langit sket..

    2

    0
  20. mak cute says:

    dia ni sweet & lawa gak..tp x nafikan kulit muka x peloles mana…kalo tgk kat astro HD nmpk parut berlubang & jerawat…artis kena la melawa kang cm eliey suriati korg terkejut plak ingat minah indon mana…

    3

    0
  21. gg says:

    mmg la cntik dah mekap tebal 3 inci.. ari tu mekap artist die sndri ckp kt ak kulit nelly tu jnis sensitif and acne skin jgk… die ade musim mke die naik jerawat..

    1

    0
    • Anonymous says:

      sng je nk hilang jerawat,
      sapukn sepender ko kat muka setiap pagi yg baru di pakai semlm atau mlm tadi.
      jgn gatai jari nk picit2 yg baru nk kuar
      tempekkan muka dgn bedak sejuk yg telah diperah limau nipis..(aduh pedih sekali)
      tempekkan muka dgn bedak sejuk dan daun kaduk yg telah dilumatkan dan yg telah diperah limau nipis dan kuning telur.
      (4 petua yg murah dn tiada kesan sampingan)

      0

      0
  22. Duh says:

    Dalam drama Cinta tiada ganti tu aku rasa NS ni looks a bit matured / lebih tua di couplekan dg Mukriz atau Ben Amir. Acting NS ok la. Tapi sedih meleret2 tu boring juga. Bnyk sgt flashback. Tak move on….., anyway yg jadi mak NS dlm drama tu is very beautiful woman ….

    3

    0
  23. R says:

    Aku nk tanya Senrose tu nama glamor jer. Apa maksud nya? Keturunan apa?

    2

    0
    • Anonymous says:

      nama bapak diorg nik sen, nama mak diorg ros. so gabungan jdlaa senrose. sbb tu adik die raysha tu rizrose sbb bapak baru nama riz.

      1

      0
      • Akak Kantin 2.0 says:

        Akak nak tambah..sepupu dia Aprena & Oktavia watak Fatin dalam Cinta Tiada Ganti tu pulak gabung nama jugak..”Manros”..Oktavia Manros..anak penyanyi dangdut iwan dgn arwah rosnah pelakon zaman 70 or 80an…

        1

        0
  24. Nini says:

    Mmg cantik bentuk wajah n tubuh tapi tak semulus licin wajah dia, meh dtg tmpt ofis aku ni ramai amoi2 yg cantik2 n comel dpd nellydia, setau akulh yg suka brsolek tebal giler ni gadis melayu kebykkn nya, amoi2 ni byk yg natural beauty, judge sendirilh

    1

    0
  25. feldegast says:

    Tapi yang pakai tudung jenuh kena kecam.

    0

    0
  26. Tarapapayeh says:

    Kalo dah mekap 10inch, muka modified made in thailand acik cleaner sekolah go the same procedure pun lawo goges bak bidadari…
    Apedaaa sampah nye column…aiyoooo…

    1

    0
  27. lelaki sejati says:

    hahahahaah… lawak baca byk tol la jeles…dia memang cantik setuju jelah…

    0

    0
  28. bubbles says:

    dia ni mmg cantik pun…tp dulu xde la camni. ni dah makan collagen la suntik sana sini vit c agaknya…tu yg putih sket dr dulu. dulu kulit sawo matang je dia ni ngan uqasha. adek2 pembaca beautifulnara jgn terdorong nk buat treatment gini until ko ada duit sendiri ye! lepas tu ko nk suntik smpai umur ko 65 pun suke ati!

    0

    0

Leave a Comment

Optional