Written by Bella | February 9th, 2018

Apabila pelakon Iqram Dinzly bertemu dengan Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr. Zulkifli Al-Bakri baru-baru ini, ramai yang mengharap agar aktor itu mengikuti nasihat Dr. Zulkifli agar beliau dapat merasa lebih tenang.

Sejuk juga hati ketika Iqram memuat naik kapsyen berunsur Islamik dan tentang nikmat yang Allah SWT berikan kepada manusia. Namun, sekali lagi Iqram mencetuskan kontroversi apabila memuat naik foto aksi terlampaunya yang lucah tidak selari dengan apa yang dikatakan.

Tentu sekali ia menimbulkan kemarahan netizen yang mengecam Iqram mempermainkan agama dan sudah terpesong jauh apatah lagi memuat naik sesuatu yang tidak senonoh bersempena hari Jumaat yang mulia ini.

Kami pun tidak tahu apa yang hendak dikatakan lagi tentang kelakuan Iqram. Bila netizen kecam marah pula. Adakah ini dinamakan seni yang sering beliau agungkan itu? Ermm.. Harapnya Iqram tampil memberikan penjelasan mengenai isu ini.

63 responses to Foto Lucah Tapi Kapsyen Ayat Islamik, Dah Jauh Terpesong – Netizen Kecam Aksi “Terlampau” Iqram Dinzly

  1. Meluat says:

    Stop giving your attention to this fucking moron..then he will be back as normal

    87

    0
    • Anyn says:

      Dia dgn fatiya sesuak bergandingan. Sama2 mcm kekurangan. Elokla saling lengkap melengkapi.

      20

      2
      • kentut telur tembelang di muka??? says:

        selek aje kat muka ???

        3

        0
        • Miss Unibes says:

          Makin menjadi pulak ID ni. Apa dia nak sebenarnya? Konon nak jadi diri dia yg sebenar. Konon semasa ayah dia terlantar dan meninggal baru dia kenal siapa dia sebenar. Baru tau kehidupan sebenar. Ni ke yg sebenarnya? Memaksa sangat. Diri kau yg sebenar tu waktu kau sebelum ni lah. Sebelum kau pelik2. Lepas tu salahkan industri hiburan lah, taknak berlakon pasal bayaran lah. Cakap je lah kau salah langkah dan termalu dgn diri sendiri yg tak menjadi. Sekarang kau terpaksa teruskan je pelik2 ni. Kata nak masuk gua tahun ni. Pegi lah masuk. Konon strategi utk bisnes tapi ni ke? Nak cari perhatian pun agak2 lah. Sayang! Lakonan kau aku kagum. Rakan fesyen kau dulu si Danny XFactor tak pun mcmni. Dia buat semua kerja sampai jadi uber. Tawaran berlakon pun takde, elok je dia. Rakan yg kau sokong masa AF dulu si Anding elok je sekarang angkat berat dan mengacara. Aku tau lah lain org lain rasa tapi takyah lah memaksa sampai mcmni. Buat benda bodoh. Bila org tegur dan kritik mula lah kau maki org. Padahal kau punca org tegur kau. Whatever. Lol.

          0

          0
    • Opah maheran says:

      Betul sesangat. Unfollow dia reramai. Ade plak 11k lebih si bangang yg like.. Bila x follow, korang pon xdpt saham kebodohan dia tu. Haihh.. malas r opah nak ulas pasal beruk sekor ni. Takkan benda camni pun opah nak ajar..

      32

      0
    • kentut telur tembelang padu says:

      bagi je letopan kentut telur tembelang padu kat muka ???
      bagi sedar ???!!!
      siapa nak ???

      1

      2
    • Anonymous says:

      Yes.. betul.. jgn bagi dia attention. Unfollow beramai2

      4

      0
    • Anonymous says:

      Dah rosak budak ni…hantar ke hospital mental ajerlah..

      1

      0
    • Minah ke do says:

      Minah da ckp dr aritu lg stop up cte psl die,stop amk tau psl die..die ni da mental,muke pn da len dr yg dlu..cm muke org skt..fmly die ni xde yg prsn ke die ni sbnrnye sakit..alahaiii,tlgla jgn ckp die sht normal cm org len

      3

      0
  2. Anonymous says:

    Hentikan cerita tentang iqram dinzly.

    21

    0
  3. StudentUK says:

    Budak ghey mmg attention seeker oops

    7

    0
  4. nak kan perhatian je si beruk ni sebab tu dia pelekeh agama, buat² la gila tak payah bawa soal agama, dasar kimak, ko tau netizen dan media mesti kecam Dan jadi gossip sensitif, dan baru ko dapat attention! sila mereput jauh² la beruk, kesian Kat family ko tu

    12

    0
  5. 12:00 A.M says:

    Hey dia ni lepas satu,satu masalah ditimbulkan Minta dikecam ke???Dunia industri hiburan Malaysia lagi menggila!!!

    1

    0
    • kentut tahi ayam cucuk hormon says:

      bagi bau kentut ayam cucuk hormon nak ???!!!
      pernah bau ??!!!
      kentut tahi bau bangkai ayam mc Donald ??!!!
      nak tak ???

      0

      4
  6. Alanice says:

    Iqram tercalon fesyen meletop thn ni

    0

    0
  7. bangsa yang kesian says:

    aku rasa dia ni tak sewel…memang sejenis macam ni.. nak jadi pondan. dulu mungkin bapa dia masih ada ..dia cover lagi..sebab takut bapa. now bapa tak ada..keluar semua jahanam dia.
    (suruh mampus pun takkan mampus sebab jenis macam ni susah nak mampus)

    pondan tak laku ..

    8

    0
  8. penjual babi says:

    not surprise …
    dia lepaskan nafsu kat patung tu..pasti
    tapi takpe lah… itu selamat. tak kacau orang kan.
    daripada yang rogol darah daging sendiri itu..
    bangsa apa?? sendiri pikir lah.. tengok berita..memang takde bangsa lain punya

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Aku dulu suka jgk dgn si gila ni..orang kutuk aku siap backing dia..skg naik meluat pulak..tk habis2 buat benda2 bodoh..aku rasa dia ni memang ada masaalah mental dari dulu cuma tk ketara..skg ni semenjak bapak dia meninggal..sakit dia makin kronik

    1

    0
  10. Scarlette O'Hara says:

    Ni mesti ambik ganja. Tu yg otak tak betol!

    3

    0
  11. name says:

    eh jap.. korang tengok tak video dia dengan kak KM tu? kalau belum, g la tengok kat insta km_lianarosli. makan asikrim pon dah macam tgh berzina..

    adoiii aku x tau la pihak2 berwajib kat malaysia nak tunggu sampai semboyan dah berbunyi kot baru kalut nak bertindak.

    4

    0
  12. Anonymous says:

    nk stop dio dr buat2 benda2 yg kurang menyenangkan mcm ni???senang je…industri hiburan tlg bg dia job n netizen sendiri pon kurangkan bg perhatian kat dia…then lama2 dia ni akan senyap sendiri!inshaAllah…industri kita skrg ni lebih bg job kt yg popular dr bakat,sy tgk iqram ni dl ms mengacara jjcm ok pe..cer bg dia apa2 job dl..tgk caner..kita pon x yah bg attention kt dia sgt especially dlm ig dia..just my 2 cent

    6

    1
  13. aA says:

    Syg tau dia ne sbenar nye. Dia ada bakat. Disebab kn kbodohan nye nak perhatian. Aku lihat dia mcm dh tk de nilai. Rasa kesian pun tak de. So plss lah stop iqram buat2 bodoh tahap gaban ne.

    5

    0
  14. tt says:

    Memang elok pun si fatiya suruh mamat ni bunuh diri .. setuju sangat!! kalau dah reverse psychology pun tak boleh pakai ingat cakap elok2 mamat ni nak dengar??? harammmm

    7

    0
  15. Anonymous says:

    aksi dia mengundang rasa meluat. Tak payahlah beautifulnara nak follow cerita dia. Banyakkan cerita positif tentang artis kita. Boleh jadi dorongan untuk artis lain. Contoh: Dato Rosyam Noor dengan projek pertanian., cara Dato Aznil Nawawi mengekalkan momentum sebagai pengacara tersohor

    6

    0
  16. firdaus says:

    aksi dia mengundang rasa meluat. Tak payahlah beautifulnara nak follow cerita dia. Banyakkan cerita positif tentang artis kita. Boleh jadi dorongan untuk artis lain. Contoh: Dato Rosyam Noor dengan projek pertanian., cara Dato Aznil Nawawi mengekalkan momentum sebagai pengacara tersohor

    5

    0
  17. anon says:

    Nara , pls stop upload pasal mamat x betul ni …
    Nara ni pun satu hal…
    Rajin lah sikit cari berita yg lebih manfaat..
    Rezeki lebih berkat….
    Ini tak , mamat x betul ni jugak dia post kan…

    4

    0
  18. Ksian dia says:

    Dia skit dan prlu prhatian sbb da xde job dlm drama.so he need to do smthing wow yg kite.

    1

    0
  19. Noname says:

    He s nobody to the nation or agama except himself…why bother to care every piece of his caption,…biar dia dgn hidup dia…

    0

    0
  20. Abah Kau says:

    Korang follow watper? Dia dah sendu. Tu yang dahaga perhatian.

    4

    0
  21. Wekkkkkkk says:

    Dia pkai pkain anak sedara atau kakak ke apa, sbb dlm gmbr tu bbrapa skirt brgntung warna pink, slain yg dpakai nya warna hitam, kereta mainan budak pun ada, sgaja cri crita sensasi utk prhatian

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Asal ah blog beautiful nara ni dh jadi blog ulasan netizen. Bagi la news yang orang x boleh tengok di Instagram atau twitter. Ni hanya tulis benda yg orang dah tau. Kalau setakat berita2 macam ni baik bukak facebook, Instagram, twitter dh boleh tau macam2. Pui

    0

    0
  23. Katy Periuk says:

    Adoi…. Why do netizens like to bark and bark and comment endlessly?

    Action speaks louder than words. Go to his IG and ramai2 report his IG as inappropriate. Biar Instagram admin remove his IG. If half of his 700K followers did this, i am sure his IG will be blocked soon.

    6

    0
  24. Yoy says:

    orang macam ni kalau kecam pun xguna dah. lagi dia buat.

    1

    0
  25. Pikio pikio says:

    Balik2 cerita Fathia, farid kamil, Iqram D, Nabila Huda, , SJikan, wedding Chrisis, wedding Yuna. nara Cerita la retis lain. Nara ko jgn jangkit penyakit ASTRO. Asyik program Nabil memekik lawak bodoh Mengacara sana sin. Mujur Mkcik bingit Jihan dlm pantang. Jepun musim 3 Jihan lagi. Sampai musim 2020 ke? Wehh tak da orang lain? Jemu jelak nau tenguk Nabil Jihan.

    3

    0
    • aku says:

      wah!! aku ingt aku sorg je ada rasa ni. kita kongsi rasa yg sama?!!

      1

      0
    • rara says:

      Alu terselamat dr kebodohan program kat astro sebab aku x subscribe astro. Hahahaa.jusy unifi. Tu pun tgk CNN n national geographic channel. Berenti la sokong astro yg menghidangkan sampah

      2

      0
  26. Tk says:

    Ye la Katy. People stop barking only if Nara stop harping the same tune. this guy needs help.

    0

    0
  27. Penglipur Lara says:

    Skrg IG Iqram ni dh kena delete dari pihak IG Centre … baru hang tau … post benda2 yang lucah … komen maki org …
    https://www.instagram.com/iqramdinzly

    0

    0
  28. Pikio pikio says:

    AKU 2.35 … Kita serupa.

    0

    0
  29. artis veteran says:

    kunyit ni memang melampau rosak majlis ajl ko ingat ko sapo pegi mampos

    0

    0
  30. Bosan says:

    Ig dia p mana? X jumpa dah pon

    0

    0
  31. Laily says:

    Udah, udah ler layan mamat sorang ni…
    Lagi kita bagi komen, lagi dia suke…dapat perhatian. Buat bodo je apa dia nak buat…lantak ler…
    Jangan kita pun sama sewel dengan dia…

    1

    0
  32. bunga lalang says:

    Keluarga dia kena tolong dia ni. Mungkin ada gangguan pon ye jugak…Hantar jumpa psikiatri ke makan ubat. Depression ni

    0

    0
  33. jejai says:

    sangap sgt dah ke mamat ni? ari tu makan durian tunjuk dada pempuan….ni dah ngan patung pn nak stim…..

    0

    0
  34. tina says:

    salam semua……………….cara paling selamat semua orang unfollow dia. Nara, stop posting bout him…………he is acting crazi……………………..cheep publicty seeker………..cuba kata bagi job kat dia sekarang immediately he will be ok…………ni semua perangai rebus tak empuk, bakar tak rentung…………………… lagi bay kita peduli dia lagi banyak dia buat gila!!!!!! ouiiiiiiiiiiiiiiiiiii iqram..sian mak hang udah ler hilang laki hang berlakun gila pulak ………………………….

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Memang attention seeker betul mamat ni. Jangan la muncul depan mata lagi meluat tengok.

    0

    0

Leave a Comment

Optional