Written by Bella | January 11th, 2018

Apabila polis mengesahkan Datuk Farid Kamil positif dadah jenis ganja, ramai yang seakan tidak percaya. Malah, adik beliau sendiri Fadzil Zahari juga terkejut mendengar berita abangnya mengamuk dan menimbulkan kekacauan kerana itu bukanlah sikap sebenar Farid.

Terbaru, tular pula satu laporan polis oleh lelaki yang membawa Farid ke balai polis  tengah hari tadi. Sebelum  kejadian di balai polis tersebut berlaku, individu itu memberitahu beliau menjumpai Farid tidak berbaju didalam hujan dan meminta pertolongan.

Sepanjang perjalanan mereka ke balai polis, lelaki tersebut mengakui Farid kelihatan agak resah dan berkelakuan aneh.

Terdahulu, dalam kejadian yang berlaku pada jam 1.20 tengah hari tadi,  Farid  hadir ke balai polis tersebut untuk membuat laporan berkaitan satu kemalangan dan berurusan di kaunter aduan, sebelum secara tiba-tiba menampar muka petugas yang menerima aduan itu sambil disaksikan beberapa anggota lain dan orang awam. Farid turut bertindak di luar kawalan dengan menendang kaki orang awam yang berada dalam balai sebelum beliau ditahan.

150 responses to (FOTO) Laporan Polis Ini Dedahkan Cerita Sebenar Yang Berlaku Kepada Farid Kamil

  1. Anonymous says:

    patut dtarik galarannya..

    36

    0
    • Anonymous says:

      Masih x terjawab. Tiada org yg tiba2 naik angin kecuali ada org yg buat provokasi atau tersalah cakap. Aku tak redho..aku tak redho!!!

      38

      3
      • Anonymous says:

        kan…dia si farid accident dgn siapa? ah long ke punya angkara?

        7

        1
        • baba says:

          aku rasa mamat ni kena bantai sama geng ah long ni. dia kasi alasan ..accident. ada hamba allah tolong bawa pergi balai kat situ dia naik hantu. sebab dia x boleh lawan ah geng long tu. pastu polis kat suruh pulak buat urine test bagai…kawan tu dah la trauma dan stress apa lagi beb.. meluap-luap la dia. itu teori aku..so far.

          42

          5
        • Anonymous says:

          Doa yg baik2 sajalah. Manusia mana yg tak pernah buat silap ya. Antara silap tu kecil dan besar aja..kita tiada beza.

          17

          3
        • Badrol says:

          Fuhh..Inilah ibu segala gosip.
          Ko hado tampar polis seumur hidup ko?
          Setakat meroyan depan IG/ FB Live tu …attention seeker!!!

          27

          0
        • Anonymous says:

          Bye bye Princhiki dinzly chiki chicki boom boom cumi cumi muah ciom ciked like like nyam nyam errmm dapnya nyet nyet kenyit mata..go and never come!!!

          58

          0
      • Anonymous says:

        Salam YDH Tuan

        “Kejadian Artis tumbuk anggota EO Balai Trafik Kota Damansara”

        Kota Damansara Repot: 295/18

        Pengadu:
        Nama : Konst. 194277 Muhammad Nizam Bin Jamaluddin
        Anggota Trafik Kota Damansara
        No Telefon : 0109716364

        RINGKASAN KES :
        Satu laporan polis dibuat oleh pengadu seorang anggota polis yang bertugas di kaunter Trafik Kota Damansara menyatakan Pada 11/01/2018 jam l/krg 1320hrs datang seorang lelaki melayu bernama Farid Kamil bersama satu orang awam yang membantunya yang terlibat kemalangan untuk membuat laporan di balai trafik. Semasa pengadu bertanya kepada lelaki tentang kejadian kemalangan, Lelaki itu Farid telah menunjukkan telefon bimbit bertulis “300 artis meminjam ah long kerana tiada kerja”, lalu pengadu bertanya kepada lelaki tersebut. Lelaki tersebu marah dantelah menampar pengadu disaksikan oleh Kpl 110562, dan 3 orang awam: Vikenesvaran, Wong Kok Keong, dan Ashraf.

        Selepas itu Lelaki yang sama telah menyepak orang awam lain.

        Lelaki tersebut nerupakan artis dengan gelaran Datuk Farid Kamil. Pengadu telah membuat tangkapan ke atas lelaki tersebut kerana berkelakuan merusuh, berkelakuan tidak senonoh dan menyerang serta mencederakan pengadu yang juga seorang penjawat awam yang sedang menjalankan tugas rasmi mengikut fungsi tugasnya.

        Laporan telah dirujukan kepada IO (J) Insp. Faizal.

        Sekian untuk makluman YDH Tuan.

        Tq Tuan.

        13

        0
    • L says:

      Pasni klu nak bagi dato buat urin test dulu

      37

      0
    • Anonymous says:

      Aku dari dulu menyampah dengan dia ni.Muka macam perasan bagus & lalok aje.Ada video dia melawat Diana kat Australia bercakap on camera macam orang mabuk,macam nak mintak pelempang.Tak terkejut la.

      30

      3
      • Anonymous says:

        I pernah jumpa dia ni. Ok je..tak la kot sombong tarik muka ke tak mcm si Nedim tu. I ok dgn dia ni.

        18

        2
        • greenfingers says:

          Btl tu. Dulu pnh terserempak dgn dia kat city plaza, alor star. Jalan sorg2, orgnya tgi n putih, jerawat batu penuh, hihihi. Tp dia senyum je bila kita pandang dia, nmpk mcm humble n tak kekwat mcm sesetengah artis. Kita seronok kecam tgk org lain ditimpa kesusahan, ko xtau lg bnda disebaliknya. Arini hari dia, esk lusa hari kau pulak wahai keyboard warrior.

          10

          0
      • Kudin says:

        Sakit betol netizen mcm ko. Gara2 muka berlagak ko benci? Rapuhnya ego ko. Mmg betul lah ramai netizen sakit otak…kesian ko!

        13

        6
      • Anonymous says:

        Sy penah jmpe depan2 dgn FK & DD dulu kt kl sentral. diorg xsombong dgn public. senyum je. dan perwatakan FK masa tu pn bkn seperti yg ni. FK kat luar nmpk cool sgt. cuma maybe muka dia shj yg nmpk serius dan mcm sorang yg panas baran.

        15

        1
      • Sarutobi says:

        Beberapa kali jumpa Farid Kamil di Masjid Zahir Alor Star. Baik orgnya, xsombong. Hari ini beliau diuji, personally aku xtergamak nk kecam without being in his shoes.

        64

        0
        • hahaha says:

          Kannn…Semenjak dpt title dato ni kot tetibe buang tebiat..buat peghangai loklarq..tunggu je lah appa ceghita sebenaqnya…

          6

          0
      • Anonymous says:

        Baik apanya.Dengan Mak Mertua pun kurang ajar.Si Diana Danielle tu pun lama tak contact mak dia kan.Kalau nak defend pun agak2 la

        10

        2
      • PI says:

        Maybe someone purposely cucuk drug kat dia… coz org kata jumpa dia kat tepi jln dgn keta dlm keadaan aneh. Ada possibility x? Coz klu ikutkn lifestyle dia n family slama ni ok n xde masalah… career pun ok… xkan dia nak aniaya diri sendiri kan?.. just andaian i saje.

        9

        2
    • minah jambu say NO to drugs says:

      manusia ni tk berterima kaseh pada yg maha esa telah memberi kan rezeki zuriat bini yg cantek n dapat pulak pangkat datuk ..tapi ape kesudahan nye DADAH..tak fikir future n anak2 ke ? tk pandang masa depan ke ? usaha kerja berlakon bukan untok membeli atau mengambil DADAH ..tengok ape dh jadi ngamok2 ngan public at last kena test urine..! nak salah kan sape ?

      15

      5
      • Anonymous says:

        Manusia diuji dgn berbagai cara. Inilah kehidupan.
        Besok dia clean kalu…korang jugak yg merenyam celah kankang sanggup nk extend masjid apa lah kan?

        9

        1
    • Anonymous says:

      fitnah! propaganda kepada anti kerajaan…semoga dilindungi

      0

      7
  2. Anonymous says:

    Tengok dekat IG ramai backup dia, cakap fitnah sebab dia sokong opposition. Takde kerja orang nak fitnah dia yang takde kepentingan apa apa pun. Kalau orang nak fitnah baik la kenakan si fathia tu yang pro-opposition as well dengan kelakuan dia yang lagi pelik.

    28

    0
    • Anonymous says:

      Mungkin Polis tu ckp…”Saya sokong Kak Mah?”…hihihiks..Farid kan sokong Madey!

      4

      7
    • Anonymous says:

      Era Najib ni byk artis2 mengalami gangguan otak. Stress tekanan hidop atau mcm mana? Dah mcm virus lepas satu..satu.

      23

      1
      • Damien thomas says:

        Artis melayu terlampau manja..semua mau hight class…gaji rm50000 sebulan memang tak cukup utk gaya hidup…tapi cukup utk rakyat mcm kita…
        Makan nasi dgn sayur..kari ayam sup daging…ayam goreng
        Bukan yang tiap mggu makan lopster…lambchop ..yang aumm

        7

        0
    • Anonymous says:

      Baguslah org sokong. Kesian pada anak2 dia yg masih kecil. Doakan berubah ke pangkuan jalan.

      7

      1
    • Anonymous says:

      Ntah who is he?Penting ke Farid Kamil ni sampai orang nak aniaya bagi dadah semata2 dia pro opposition.Sendiri cari penyakit!

      8

      0
    • Ozzy says:

      Beza la farid ngn fathia. Fathia tu nmpk mnentang tp dia mna trlibat dgn politik. So fathia ni mcm rakyat biasa yg bebas memilih. Tp farid ni sbelum ni mmg mgaku dia pgikut tun m and dia pun bru2 ni byk trlibat politik dan agak lntang brsuara kebelakangan ni.

      0

      0
  3. sunshine says:

    mungkin… mungkin lah
    1) org jumpa dia minta tolong x berbaju sebab kemalangan
    2) ada cerita yg sy baca dia tunjuk wassap 300 artis hutang ah long pd pegawai polis yg bertugas

    aku rasa, kemalangan tu.. MUNGKIN LAH kot..si FK ni adalah salah seorang artis yg buat pinjaman along sb tu konco2 along provoke kereta dia smp excident kot, dia malu nk sebut kot kt pegawai tu.. sbb tu dia tunjuk wassap cerita 300 ahlong yg berhutang along tu… tp bab lalok tu… no komen lah… hihihihi
    sekian cerita MUNGKIN aku. ???

    15

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      mungkin jugak cerita mungkin kau tu btol..

      9

      0
    • Anonymous says:

      Aku pun rasa mcm tu. Gang Ah Long hentam dia. Tekanan tu ditambah dgn drugs…naik hantu lah paranoia!!!

      7

      0
    • Tukang karut says:

      Plot Twist. FK kena bwk lari dgn Ahlong, bwk ke hutan, bogelkan utk di torture, kena injek ganja, FK dpt lari, terserempak passerby yg tolong (kena check betul ke he is not linked to Along?), bwk ke restoran dibagi baju (boleh check dgn saksi kat sini), dibawa ke Balai, kat balai FK mula dibawah efek dadah, cuba explain kat polis dgn tunjuk wassap, polis xpaham, passerby yg who knows Ahlong ke tak may get in the way FK cuba nk explain story, FK bengang & tendang dia & polis juga sbb under influence…nantikan sequel seterusnya.

      29

      2
      • Temah says:

        Wowww.. Mungkin jugak.

        1

        0
      • Anonymous says:

        Wow teruja aku bace sinopsis ko ni, tulah ni yg lain tau hentam je, mungkin juga die pinjam along tapi mungkin jugak mcm cite ko tu, CSI jugak ko ni kan rupenye.. kalau nak hisap ganja sure lah dr dulu die nak isap, ni da dpt title dato sure lah die kne jage penampilan, ntahlaa aku pon mcm x rase yg FK tu sengaje nak amek dadah n knp die tunjuk w,app tu kat polis n knp die x berbaju, kalau hujan n eksiden skalipon xkan lah die x berbaju.. kne cri lg ramai saksi ni mase tepi jalan tu

        6

        0
        • Aqkil Naim Dylie says:

          Gimik filem baru kot…
          Kasi gempar 1 dunia gimik ni..

          Mudah2an FK selamat..
          Doakan yang baik2 untuk FK..
          Amenn

          0

          0
      • Anonymous says:

        woow..ok kepada producer movies yang tekandusan idea, sila ambil sinopsis Tukang Karut ni..dan panggil beto jadi hero..

        2

        0
        • Anonymous says:

          tetiba beto
          amik je la fk terus….hidup lagi dianya, kot nak based on true story sgt kannn
          hehehe

          2

          0
  4. Mak jemah says:

    Nape artis skrg jadi pelek2 haa…lps sekor sekor buat perangai…farid ni dh mcm zombie pulak..

    4

    1
  5. Anonymous says:

    Ada cerita yg pihak polis censored. Lupakan hal tarik ganja. Kenapa dia nengamok. Org yg kena rasok je tetiber meracau. Kamon…reporters harus selidik.

    9

    5
    • Kedondong says:

      Aku pun syak mcm tu. Tapi bukan polis jer dia tampar. Orang awam dekat situ pun dia hentam.jadi bukan masalah polis provoke…Ada masalah lain ni….cctv takde ke? Apa2 Kita tunggu cerita belah Farid Kamil….

      10

      0
    • Tong Gendang says:

      Dah ambik ganja lebih2 lalok meracau2 la jadinya. Org ambik benda terlarang ni tak perlu provoke pun boleh meracau, apa yg nak heran sgt. Lagi2 yg baru2 ambik x biasa lagi dgn benda tu.

      3

      0
  6. Kak Som says:

    Akak x redho jugak wei. Ingat lagi kes Datuk Seri Anwar Ibrahim konon meliwat Saiful. Konon air mani bertakung dlm lubang anus Saiful Bahari geng Umno tu. Hey, x kan si Saiful tu berak x cebok selama sebulan. X logik…please lah. Tak boleh percaya bulat2. Knp Farid ngamok. Mesti bersebab..

    28

    5
  7. D D says:

    Seorang pun x beri sebab knp dia bertindak demikian. Org isap ganja bukan mcm tu ganas dia beb. Sebab tu la ganja tak diharamkn di negara2 Barat. Think, bitches!!!

    22

    5
    • Ali says:

      Hmmm negara mana yg x ban ganja tu. Most European countries put weed as illegal. Few countries je decriminalise weed ni (masih illegal, tp x criminalise) If less less than few grams (differ ikut countries) mcm Netherlands, and Portugal.

      16

      1
      • haha says:

        penagih la tu..komen ada negara tak ban ganja..Abaikan..org berilmu mesti tau kesan ganja/dadah…klu boleh guna pun, di bawah kawalan seperti perubatan… adoi…macam-macam

        9

        0
      • nok nok nok says:

        Switzerland already made the weed legal.
        I am living here by the way..

        0

        4
    • Thinker not b*tch says:

      Bullshit. Weed is absolutely banned in the UK. Only less than a handful of Western countries legalize marijuana in small quantities or medical use. If you dare go into the European countries with weed, you wouldn’t even step out from the airport, before they let the dogs loose on you or haul your ass on the next flight home.

      27

      0
      • 87837438 says:

        di Netherland weed legal. tapi tourist tak boleh bawak balik kenegara asal. ada notice kat kedai..
        yang menyokong ramai mcm pernah mengganja je..siap tau lagi..mungkin kalau anak, laki hisap ganja suka agaknya..

        2

        0
    • Fera says:

      Hello D D
      Adakah anda sedang buat lawak? Aku de kawan isap n mengedar dadah depan mata aku…aku selalu tengok dia buat perangai bila isap…..

      Ko sokong ganja digunakan meluas dalam perubatan atau digunakan dan dijual secara meluas kepada org awam? Cuba jelaskan skit maksud ko…..

      Mungkin ko x penah tengok orang isap ganja dpn mata atau…..x penah kena atau ada kenalan terima kecelakaan sebab isap ganja….hahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      yup ganja xkan jdk mcm ni..takan so high mcm ni

      0

      2
    • Tong Dram says:

      Negara2 barat mana tu yg tak diharamkan? Wa nak tgk lu bawak weed lu byk2 pegi united states nak kasi lu tgk diharamkan ke tak diharamkan. Kena tangkap nanti jgn merayu2 mintak tolong Malaysian embassy pulak hanat. Pothead.

      3

      1
      • The truth says:

        Bodoh lah korang. Confirm tak pernah jejak US. Cuba kau Google legalisation of weed in US. Kenapa dan siapa yang usulkan. 14 state dah legalize babe. Usulkan by Doctors and scientists bitches. Kau pergi tgk kedai2 yg jual THC products. Google sendiri THC tu binatang apa. Ganja products are booming. From skincare, health products and their THC form. Dadah synthetic yg man made yg teruk sold and made by drug Lords yg dangerous. Ganja is not. Sugar in high doses sama effect dengan dangerous drugs so you’re gonna tell me jom ban gula. Read more idiots. Do yourself and the community a favour.

        5

        4
  8. Anonymous says:

    Aku tak redho

    2

    1
  9. Jojoba says:

    Artis penagih DADAH, sombong, bongkak dan tak berpelajaran yg ramai sokong. Semoga bahagia lah keturunan kamu semua.

    1

    19
    • Anonymous says:

      Tulisan ko ni berpelajaran sangat ke? 2×5 je…

      10

      2
    • No hate says:

      Aku xtahu la apa masalah ko sampai nak kaitkan keturunan org lain. You do not get the moral high ground here cause obviously you are a racist & should just rot inside your house without poisoning the society. We all Xmestinya sokong FK melulu, just that it is too early to judge him from a brief police report. Stranger things has happened in the country, just hold your tongue before the truth comes out later, dari merangkak kat akhirat nak minta maaf.

      5

      2
    • Anonymous says:

      orang yang beganja lagi elok dari awak ni..except dadah lain, sama lah dengan awak..

      0

      0
  10. Faridah kamilah says:

    Ni apa korg ni? X redho x redho

    8

    0
  11. artis veteran says:

    ni dah kena sindrom ‘prinxchiqydinzly’ni byk retis dah kena termasuk retis wannabe ostat geng si kunyit dinzly tu

    4

    1
  12. Anonymous says:

    maybe…ah long serang dia.
    pastu dia naik hantu dilepaskan amarah dia tu kt balai…

    4

    0
  13. Tk says:

    If he was being provoked pun ngapa sampai berani tampar POLIS! My jaw dropped ke lantai. So Unthinkable! Pernah dengor DUI tapi TUI (Tampor Under Influence) belum lagi la. Sebenornya aku sebak kerana satu lagi anak bangsa yang berbakat terjebak dg bahan terlarang.

    19

    0
  14. Anonymous says:

    Lawak betul bace komen sorang2 acik bawang beso… bawang merah…ijo kelabu mcm CIA berspekulasi.

    9

    0
    • Anonymous says:

      Sedih… komen retis kite bc.. quran..jrg2 bc..???

      4

      0
      • lorrrr says:

        kalau baca pun, tak war-warkan sedunia baca Quran..baca senyap-senyap..apa motif cakap mcm tu??… perlu ke nak post kt beautifulnara…saya baca Al-quran daripada baca kemon retis?…. hahaha…

        3

        0
      • Anonymous says:

        kamu pn sama..kalo bole komen kat sini maknanya kamu pn bc komen org lain.
        buat benda baik x perlu nk heboh²..
        riak namanya

        0

        0
  15. Anonymous says:

    Alahai datuk… datuk….mcm ni ke datuk??? Esk2 bg lh lg pngkat datuk kt retis2 di msia ni… Agak2 biar abih semua retis2 kt msia ni berpangkat datuk..phuiiiii….

    4

    0
  16. Anonymous says:

    Dpt Dato tu guna duit Ah Long ke? Knp ko tunjuk list tu? Curious la pulak..

    9

    0
  17. cz says:

    Ini mungkin ada kaitan statement dia ttg jgn hina menteri..

    1

    3
  18. Palapala says:

    Dia terlampau stress kot..kalo sbb ganja mcm x logik…statement dr pihak bini pon pelik naw..boleh plak ckp sila tanya pihak family farid padehal ko tu yg sebantal sekatil ngan farid…btw aku rasa kes ahlong..ah long akan tanggalkan baju mangsa sampai bogel or if u r lucky dorg bio berseluar dalam/boxer sebagai tanda amaran..

    17

    0
  19. HambaNya says:

    Judgemental nya orang dalam ni. Anggap lah dia sedang menghadapi ujian..

    3

    1
  20. Mmmm says:

    Mcm kebetulan pulak kes Farid ni dengan statement Zed Zaidi beberapa hari lepas pasal retis2 ngutang AhLong. Zed Zaidi dah dapat report awal dah kot. It is a sign..

    8

    0
  21. X side spe2 pn says:

    Jgn dgr ckp polis je,dgr jgak ckp farid tu.adil la kn.ni da judge yg bukn2..msti ade sbb bnda ni trjdi.

    3

    8
  22. Miss says:

    Bila cerita sebenar x jelas…banyak la spekulasi..nk elak mcm2 cerita x benar berterusan kenalah pihak terdekat dgn dia bagi pencerahan…mmg ujian yg berat…mngkin diluar kawalan or kurang waras waktu kejadian…x normal la nk lempang org dlm balai..mmg cari bala,.

    4

    1
    • Sambal belacan says:

      Benda2 cam ni memang takkan terlepas dari spekulasi org awam ditambah lagi ada selebriti yg terlibat. Apapun tunggu saja siasatan polis pasal hal ni.

      1

      0
  23. Anonymous says:

    Esok elok lah tu…doa yng baik2 aje.

    4

    0
  24. Anonymous says:

    akak rasa kesian pulak. ikram tu akak x berapa kesian sebab nmpk fake!
    ni betul2 ada problem ni dikkk..tolong lah dia.

    9

    0
  25. Kinta kinte says:

    Macam2 hal artis skrg…ada Datuk pun x boleh pakai…

    0

    1
  26. Positive side says:

    Kepada tukang2 komen diatas.Saya harap anda semua guna akal dan iman yg ada ketika menulis.Ingat zaman ini penuh dengan fitnah.Saya bukan peminat atau ahli keluarga.Semoga Tuhan mengampuni dosa2 kita semua.Be positive.

    12

    0
  27. Anonymous says:

    Dahsyat la ramai org jatuhkan hukuman awal-awal sebelum tahu kisah yg sebetulnya. Kut ya pun positif ganja, masih ada kemungkinan yg lain juga mcm mana ganja tu blh dimasukkan ke dlm badan. Sengaja atau secara paksa malah mungkin tanpa disedari. Tunggu sajalah keluar cerita yg sebenarnya. Jgn awal sgt nak jatuhkan hukum.

    12

    1
    • Rouk says:

      Kalau dadah mungkin la dapat masukkan secara paksa tapi ganja? Be realistic la nak buat komen bodoh pun.

      2

      3
      • Anonymous says:

        research dulu sebelum panggil komen org tu bodoh..sekarang ni kau yang nampak kebodohan..ganja boleh di paksa, buat jadi cookies/brownies..then diberi makan orang tu..

        semoga awak sedar kebodohan awak tu Rouk..

        3

        0
  28. Anonymous says:

    ak rasa perbuatan khianat nie. kenapa tetiba ja dia expose diri dalam keadaan khayal dan tak berbaju kalau betul dia mmg biasa ambil benda 2. some1 put “something” in he drinks or situasi yg lebih kurang.

    15

    0
    • Anonymous says:

      exactly tu aku rase sbb kalau dah biase amek die tau mcmane nak control diri die n die xkan melambai2 minta tolong kt org awam yg lalu lalang bwk die gi balai polis

      0

      0
  29. Cik bunga says:

    Aq rasa ah long tu langgar dia n belasah dia. Then masukkn ganja dlm body dia. X mustahil tu. Ah long ni korg jgn main2

    7

    0
  30. Bajingan says:

    Apa benda lah masing2 duk backup mamat ni. Artis zaman sekarang ni mmg perangai macam bajingan. Cuba contohi artis2 lama yang layan dadah, takde kacau orang pun, suara pun sedap berlemak je, yang penting berdengung. Kahkahkah

    3

    3
    • Nana says:

      Tak da kacau org? Mungkin la tapi pukul bini ,tak peduli pasal anak bini tu bukankah perangai macam bajingan jugak? Ingat lagi pasal saleem. Anak dah besar pun tak bagi nyanyi lagu dia.

      0

      0
  31. Hamba Allah says:

    First time komen because rs mcm fk ni teraniaya.. maybe betul teori2 di atas bahawa beliau dilanggar dan dibelasah kuncu2 ah long sehingga tidak berbaju.. kemudian mungkin disuntik dengan dadah/ganja dsb.. pernah berlaku pada kes2 mereka yang teraniaya dadah sebelum ini.. yang mana individu tersebut yang sebelum ini berkelakuan biasa berubah sekelip mata menjadi pelik.. wallahhualam.. Allah jua yang maha mengetahui.. #doadancakapyangbaik2inshaaAllah

    17

    0
  32. xxx says:

    Mungkin dia ada kes dgn ah long,,ah long pukul+masukkan ganja+tanggalkan baju+tinggalkan dia tepi jalan,,so masa org ni jmpa n otw ke balai,masa buat report tu dia berada di luar sedar krn kesan ganja,,maksudnya,bkn dia sendiri purposely ambik ganja tu,,,just andaian

    1

    0
  33. Jojo says:

    Melihat dari tandatangan nama pengadu Ashraf kot..?

    1

    0
  34. Two cents says:

    Ni simple jer. Dia kena kejar Ahlong. Datang balai nak diam diam kasi tau polis dia one of the people yang hutang ahlong. Sebab tu tunjuk telefon! So idea masuk lempang polis tuk selamatkan diri dan tinggal dalam lokap. Kan lagi selamat dalam lokap dari diburu polis. Tapi lempang polis tak cukup lama kalau direman, haa dia kasi lunyai lagi dua orang awam. Baru confirm selamat dalam lokap punya. Tak perlu hadap ahlong tu.

    7

    1
  35. Anonymous says:

    Mungkin ada urg yg cba msukkn dadah kat dlm mnumn FK kot & trus mngakibtkn kmlngn..apa yg blku d balai mngkin tnpa sedar..so kita tnggu keadaan FK kmbli tenang..jgn mmbuat spekulasi yg bruk2..ini mlibatkn maruah kluarga yg tgh brcelaru msani..bgi mreka ruang utk btenang..Peace..
    Dlm keadaan mcm ni,tak elok kita mngaibkn beliau dgn kisahnya yg lmpau..past is past..
    Smoga FK & DD srta fmly tabah hrungi dugaan ini..

    2

    1
  36. polis and thief says:

    masih terngiang di kotak fikiran imej farid kamil tampak segak berpakaian polis semasa hari persandingan

    1

    0
  37. acikstresssbbjem says:

    ada komen di atasss sana kata injek ganja(mcm mana ekk injek ganja)
    ada yg kata sbb stress…sejak mat kpop pop tu mati sbb stress..tetiba jer pas sorang2 pun nak stress…aduiiyaiiii

    2

    0
  38. kakikucinghitam says:

    lu x reti nk high jgn nk try try bro.. sian anak bini

    2

    0
  39. sutun kurita says:

    wahai dato’2..tuan2..puan2..cik2 POLIS…aku lebih respect korang klau korang dapat tangkap PENGEDAR DADAH!!..ini yang aku tgk asik penagih dadah..rampasan dadah je la yang kowang dok tayang kat berita,,sotkaba…dah kenapa x mampu plak nak tangkap PENGEDAR DADAH??..apa2 pon terima kasih la sbb menjalankan tugas menjaga keamanan..semoga kalian dilindungi dan dirahmati.

    0

    1
    • Fera says:

      Ko ingat senang ke tangkap…yg ko dgr tu beso2 je…ade je pengedar dadah kena tangkap kuantiti kecil…pengedar dadah pn pandai sorok dadah….n rela mengaku mengisap…lg 1 kalu de pangkat n kabel bkaitan mesti tlepasnya…..nk cari 100% org jujur memang susah skang…ni pe yg aku dgr kebanyakkan cerita kat Kelantan la….

      6

      0
  40. Anonymous says:

    Stuju dgn andaian FK traniaya..klau FK btul2 bslah,knpa dia sndri yg nak pegi kat balai polis tu..itu mnunjukkn dia hndk mncritakn kjdian sbnar..
    Apa yg blaku d balai,smuanya tnpa sedar..
    Pkir lah yg baik2 utk saudara kita yg dtimpa musibah..

    5

    0
    • namastey says:

      aku pon rasa dia dianiaya. kebarangkalian yg hantor tu sebenarnya Along.. huhuhu.. eksiden? mana keretanya ?baju koyak tp xde luka? dan kenapa dia tempeleng itu saravanan?
      misteriii…

      2

      1
  41. anti dadah terlarang says:

    kalau mngikut saintifik, ganja takkan jadikan org mengganas. dia akan menenangkan pengguna, rileks, cool, senyum dan lentok. kalau overdose, dia akan senget kekiri or kekanan dan boomm… baring leleh namanya.. hehhehehe..

    6

    0
  42. nenda says:

    itu sivaraj pigi kawan dia punya kidai pinjam baju.. kidai nama BONDA.. AYAHANDA mana?

    1

    0
  43. Lala says:

    FK ni aku kenal dr zaman study kat Uni lagi. Tapi dari dlu aku mmg tak penah suka dia. Sbb dia mmg pantang tgk pompuan lawa. Dia nikah dengan DD tu pun, sbb dh “teraccident”.. Lepas nikah DD terus ke luar negara, sbb takut kantoi dia dh preggy ms nikah. That’s y family DD tak pernah suka FK and FK tak pernah ada good relationship dgn MIL dia. Pasal ganja ni, dr zaman dia student lg dia mmg dh involved dgn benda ni. In fact ramai lg geng2 baik dia zaman Uni yg terlibat sama. Dr dlu lagi dia mmg baran.. Bukan baru ni aje. So, ini bukan story baru. Mcm mane dpt dato tu, aku rasa semua orang tau… Pangkat dr Sultan Pahang ni boleh beli. So, aku mmg tak heran lah…

    15

    0
    • Anonymous says:

      kalau dah xsuka,,,ayat pun akan menunjukkan tak akan suka sampai bila2..dari A-Z memang xakan suka .aku ada je kwn yang masa study teruk..tpi makin meningkat dewasa ..makin matang ..so berubah…xda manusia x berubah weyh..ko tu cuba berubah dari tak suka orang…didik hati x benci orang lain.

      2

      3
      • Anonymous says:

        dia bukan sengaja tak suka fk tu bhai..terang2 dia bgtau kan fk tu da lama main ganja so dia just nak bagi pencerahan…
        kalau ko ada kawan sepsis camni…agak2 apa perasaan ko?
        cuma yes memang bab2 nak aibkan dd sume tu takyah la nak cite…kita focus pada fk saja

        7

        0
    • Panca Delima says:

      Daripada kau buka aib si Farid Kamil ni, lebik baik kau diam. Doa baik-baik sudah lah.

      1

      1
    • Anonymous says:

      sume org tau kot DD tu dah preggy mase gi aussie dulu. so ko xpyh nak cite lg kat sini, bersyukur laa FK nikah dgn DD and x biarkan DD mcm tu je. ape yg terbaik biarlah diorg settlekan sndiri masalah tu n give space to them.

      2

      1
    • Bob says:

      Orang yang terlibat dlm industry je tau perangai sebenar dia ni. Dia mmg kuat merokok and ganja. Itu tak dinafikan. Sifat baran kat set pun, mmg dia. Cuma tak de yang bersuara sbb dia ni ada relationship yg kuat dengan “ayahanda” kawasan mana tah. So, nk back up kata dia tak salah tu mcm tak berapa nak relevant sgt. Kesian anak bini sbb dia sepatutnya jadi contoh yang baik. Bila dh jd bahan media mcm ni, satu family terbabit sama. Adik beradik kita takkan la nak burukkan kita ye tak? Takde satu family dlm dunia ni yang nak mengaku ada antara keturunan mereka yang terlibat dlm dadah… NO ONE! Aku tau sbb family aku pun mcm tu. Org yang positive dadah ni mane dew rasa takut segala. Dorang hidup dlm dunia dorg sendiri. So, bab tipu, pukul, mengamuk ni semua… dorg tak sedar. Kalau dh sober pun, dorg takkan ingat ape dorg buat time dorg khayal. Sayangnya, dia berbakat… ada rupa… tapi tak digunakan untuk perkara yang lebih berfaedah. Harap FK amik ikhtibar dr kejadian ni. Nak sombong, angkuh, & bongkak pun sampai bila? Ada anak bini yang kena jaga, bagi makan…

      0

      0
  44. beautifulnaradotcom says:

    Aduhh.. sudah2 lah tu komen pasal orang.. wpun baik buruk, dier ttp hamba Allah sama mcm kalian…. dier diuji tanpa sesiapa tau apa pangkalnyer maupun hujungnya, melainkan Allah SWT… doakan yg terbaek utk nya sekeluarga… (-:

    1

    0
  45. Anonymous says:

    maybe betul dia ada pinjam ah long..pastu kena balun dgn konco2 ah long..pastu depa cucuk drug kat dia…tu yg dia jd moyan & aggressive & cuma mampu tunjuk screen ‘300 artis pinjam ah long’ sbb dia takleh nk fikir…

    apa2 pun kita tggu je la si FK tu bukak mulut nnt…..semoga dipermdhkan urusannya..

    2

    0
  46. Anonymous says:

    minum la cuckoo air tapisan bersih banyak manfaat hahahahaha tgk bini dia ilek je… tutup ruangan komen nak elak jwb pangai laki… tup tup esok g pejabat agama utk kaunseling… mendapat kau, yg selamat kan pulak kena pelempang.. ape citer tolong kutip singgah pinjamkan baju bagai.. lg la suspicious.. hahaha aku ingat citer tamburino je yg dah abes pelik plot jalan cerita dia.. ni ade lg extra pelik perangai dia ni sejak dapat dato dah bajet extra good.. hah makan kau…

    2

    0
  47. Damia says:

    Ex hsbd dlu isap ganja. Tak keje, klau keje pon tak lama, kita dok tanggung dia. End up amik ice. Penah i kena torture & pukul kat umah 2ari 2mlm x tido. Beberapa kali penah kena kejar dgn pisau sbb dia nk bunuh i, penah dia nk kelar tangan dgn pisau & nk terjun drp tingkap tingkat 9 rumah kami. Penah kena cekik, kepala hantuk ke dinding & kena pijak sampai 1/2 mati…itu yg tak merbahaya samada amik dadah/ice? Hanya org yg pernah tinggal serumah & deal dgn penagih je faham betapa physco nya dorang ni. Dorang tak kan berubah,12thn sabar, bantu & berubat …buat la mcmana pon. Yg jd mangsa…istri & anak2 dgn trauma, fobia, cemuhan kluarga & hutang keliling pinggang.

    10

    0
    • Lala says:

      Kesiannya awak! Harapnya awak tabah menghadapi ujian ni…

      4

      0
      • Damia says:

        Tqsm dear..i redha dgn ketentuan Allah swt. Cuma belajar dari pngalaman dulu, kita kena kesiankn diri kita & ank2 dulu. Jgn pecaya sgt dgn hsbd penagih & jgn takut dgn umpatan org sbb ada gelaran J. Kita bkn ppuan jahat..sbb bila kita susah, sakit & ank tak mkn, tak de sape yg dok umpat2 & pandang hina tu dtg nk tlg kita.

        8

        0
    • Mira says:

      Moga awak tabah, Damia. Ada org komen kata kalau ambil ganja tak ganas sgt macam ni tak pernah tengok orang ambil ganja macam mana. Terima kasih berkongsi pengalaman anda. Bagi org buka mata sikit tentang penagih dadah ni macam mana walaupun ada yg tak ganas tp utk yg jenis ganas boleh sampai tahap yg menakutkan.

      4

      0
    • Anonymous says:

      komen macam ni la yang kita nak baca…bukan komen buat2 pandai semua tau padahal sume tu gugel dan MUNGKIN
      terima kasih damia…semoga pengalaman pahit awak akan menjadikan awak kuat, demi anak2…semoga murah rezeki awak…amin

      5

      0
  48. Anonymous says:

    ok kalau ikot teori aku, FK mungkin dikejar ahlong then kne langgar then kne belasah ko ugut sampai kne tarik baju bagai then ahlong suntik dadah sbb x puas ati maybe da dpt dato tp hutang x boleh bayar. then kalau eksiden skalipun knp x berbaju n die melambai2 org mintak tolong sedangkan die sure boleh call tow truck or uber or grab car or adik die sndiri tapi sbb die dlm pengaruh dadah yg x terkawal so die x bley pikir sume tu, jalan terbaik cuma melambai2 mintak tolong. kalau org da biase isap dadah sure die tau mcmane nak control diri die n die xkan buat kat tmpt public lgpon die artis sure die nak isap sorok2.

    4

    0
  49. Anonymous says:

    kalau die sengaja hisap ganja dahtu knp die brani sgt suh bawak gi balai polis? mmg mintak maut lah die ni. sure lah die kena belasah or org aniaya die otw die nak gi mane2 tu then sbb tu die mntk tolong org ramai anta die gi balai. tp yg aku x fhm, apesal org yg bwk die tu nak kne singgah kedai bonda lah ape lah bg baju bagai, bwk ajelah FK tu gi balai, sempat pulak ko corner sane sini bagai, mcm curious je, sbb tu lah kne belasah dgn FK ntah2 ko pon konco ahlong

    2

    0
    • berhenti jd bebal says:

      dia tu manusia nak2 pulak gelaran artis takkan la si ashraf tu tak rasa tergamak nak bawak FK pergi balai dgn tak berbaju apa bingai punya soalan kau ni

      1

      0
  50. Minah ke do says:

    Stopla krmungkinan2 korg tu..skg msg2 kte FK teraniaya..sekali sok bile FK wt pngakuan kte btul die amk ganja,da bebakul plak maki korg kt die..yg dok backup arini sok2 bebakul sumpah seranah bg kt FK..chill je..die amk ke x tgk je ape yg jd..psl die kne kacau dgn ah long tu pn kite tgu je..kite tgu kt melodi nti die kuar sgmen cte cni abis cni cm iqram ritu..bru tau cte sbnr..michelle melodi,tlg siasat kes ni..kalo polis yg siasat xpanas mn,kalo michelle melodi yg siasat bru bikin panasssss..hahhahahaha(gelak ?)

    2

    0
  51. dinda kanda says:

    lepas ni Fk or Dd or yana&laki akan PC..hahahaha
    sian mak DD.
    semoga Fk insaf & muhasabah..(kalau dia ada rase malu)

    2

    0
  52. Anonymous says:

    Dia tngah shooting la, reality life show

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Xpn ambk feel utk menjiwai watak

    1

    0
  54. Damien thomas says:

    Artis melayu terlampau manja..semua mau hight class…gaji rm50000 sebulan memang tak cukup utk gaya hidup…tapi cukup utk rakyat mcm kita…
    Makan nasi dgn sayur..kari ayam sup daging…ayam goreng
    Bukan yang tiap mggu makan lopster…lambchop ..yang aumm
    Sem

    0

    0
  55. Anonymous says:

    So xyah la nk kecoh2 sgt

    0

    0
  56. Noone says:

    Innocent until proven guilty.

    I don’t give a #[email protected]#* regarding his Datukship.

    My biggest concern right now is his children and his family. I hope they are strong throughout this ordeal and will come out of it stronger.

    Ya Allah, please protect us all..

    7

    1
  57. Anonymous says:

    Kna la ad publisiti ckit,klu x mna movie nk pecah panggung

    0

    0
  58. JO says:

    LEBIL ADIL.. TUNGGU STATEMENT DATUK FARID KAMIL..APA CERITA SEBENARNYA.

    1

    0
  59. Adudu says:

    Bole plak tau positif dadah jenis ganja. Hebat. Tak pernah jumpa lg yg mengamuk sbb ganja. Selalunya yg mengamuk ni sbb perangai sendiri atau dadah lain especially yg synthetic mcm Methamphetamine.

    2

    2
    • Adele says:

      Budak bawah umur yg bakar tahfiz keramat tu sume positif ganja….bleh google/..kesan ganja kpd emotion manusia ….kalau hisap SBB nak rileks OK..tapi kalau keadaan marah dendam boleh hilang pertimbangan..

      1

      0
  60. Anonymous says:

    Semua laporan n ceta tu tergantung mcm cerita dongeng pula apa kes ni??..

    0

    1
  61. [email protected] Com says:

    Wahai Netizen, jgnlh kita asyik mnceritakn perihal org lain krn satu hari nanti org pulak akn bercerita ttg hal kita. Apa salahnya kita berdoa agr dipermudahkn urusan beliau. Org putih kata To err is human. Selagimana kita bernama manusia maka kita x sunyi drp melakukn kesalahan. Kita x layak menilai manusia. Apapun kebenarannya, hadapilh dgn tenang dan beedoa pdNya.

    0

    0

Leave a Comment

Optional