Written by Bella | July 2nd, 2018

Berpeluang untuk menghadiri konsert penyanyi antarabangsa, Beyonce dan Jay Z di Berlin, Germany, fesyen Neelofa nampaknya sekali lagi menjadi perhatian ramai.

Berkongsi foto dirinya memakai topi dan baju ‘hoodie’, netizen puji Neelofa bukan sahaja cantik tetapi kelihatan ‘swag’ seperti remaja. Fesyen itu memang sangat bersesuaian dengan beliau meskipun berhijab.

Pada kami, fesyen Neelofa kali ini masih lagi menjaga penampilannya sebagai seorang ikon wanita muslimah dan tidaklah terlalu pelik seperti gaya-gaya sebelum ini yang dikecam ramai. Memang ‘hipster’ dan ‘swag’ habis. Apa pula komen korang?

37 responses to (FOTO) Fesyen Bertopi Dan ‘Hoodie’ Neelofa Dipuji Netizen, Nampak ‘Swag’ Walaupun Berhijab

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    biasa2 aje fashion nye ..sebab yg lain tk berani nak pakai dulu ..nak harap kan artis start pakai dulu baru lah yg lain nak ikot pastu cakap stylo ..ape yg stylo nye? ape2 pon lov nlofa hehe..

    6

    11
  2. anon says:

    ek elhhhhhhhh berlambak dah yg pakai tudung org pakai fesyen gitu ….ntah pe pe arrr …mesti jenis tak turun stadium …dlm stadium byk dah girls pakai gituu …

    35

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      betol !!

      5

      1
    • kirana` says:

      hok aloh mu…yg ckp swag tu rse nye xpenah jumpa org kot..ramai je dah pakai mcm ni…cousin aku pegi main futsal pakai je..cuma xambil gmbr & upload kt ig/fb je…

      14

      0
      • Huhuhuhuu says:

        Sbb..kazen mu tu bukan neelofa memang la tak swag n tak payah upload kat socmed pun
        hok aloh mu ni

        0

        1
  3. nok gebuzzz says:

    overnyer si mk885….biasa jer kot,ramai jer aku npk org berfesyen mcm ni dari dulu lagi dah ada….harini puji…esok keji pulak!!tah ape2 je….

    15

    0
  4. sape2 says:

    dah lama dah orang pakai camtu……cuma nak bermekap smpai mata cm kena tumbuk atau tak nak jerr.

    19

    0
  5. minah hoe says:

    org asing selalu tertanya2 kenapa balut habis lepas tu mekap kalah HOE/SLUT ? Kinda HYPOCRITICAL if you are trying to project that holy2 alim keparat image.Jawabnya- gang minah KONPIUS! hati teruja sangat nak buas buat tapi masyarakat depa busy body. Jadi bila di luar negeri dia pon mula mengeyam. Yg si Melayu di tanah air pon duk kecoh mengecam macam depa lah penjaga syurga/neraka si Unta. LUCU!

    2

    6
    • Anonymous says:

      Mcm kau la sembang mcm lancau kekonon nak ceramahkan orang. Tapi masuk baca page gosip artis dah kenapa? Dah namanya artis bukan ostajah dibulan ramadhan je. Opsss

      Perangai lg slut lah u ni. Herherher

      2

      2
    • makcik ko says:

      ko xyah lah nk berceramah kt cni kalo ko pun layan gosip n komen..phuiiiii

      0

      1
  6. Adudu says:

    Tapi……

    2

    0
  7. Anonymous says:

    Huwaaa kenapa neelofa makin hari makin cantik. Sobs

    Kite yg hodoh2 ni baru nk keluar rumah pon anjing dah gong gongf gonggg menyalak suruh masuk rumah balik :’)

    U are perfect lofa! :'(

    0

    28
  8. shopia lorren says:

    Alahai..fesyen sy zmn sekolah lg nih..sy yg kedepan atau lofa yg terundur..kihkihkih..

    #selamatharirayamaafzahirbatin
    Buat wekkkkkkk

    11

    0
  9. Anonymous says:

    biasa jer… budak uni lagi cun2 pakai hoodie sweater ni..

    12

    0
  10. El says:

    Berhodie keluar negara, nape tak pakai tudung dengan betol, malu ye nak tutup identiti sebagai seorang perempuan muslimah sebenarnya

    10

    0
  11. mak c kina says:

    tgk konsert kt stadium je pun…mekap mcm shooting photo shoot…

    11

    0
  12. Gorges says:

    Minah hoe. Mind your language
    Anyway pakai hoodie tu biasa biasa jer. Doesnt make anyone a swagger. Bawah hoodie tu tudung labuh or turban ….,

    8

    1
  13. melati says:

    “makin Tua Neelofa ni ,” muka pun dh seakan2 Jamal Jamban jr saya tgk…!!!

    4

    0
  14. Pikio pikio says:

    Maleh nk tau pasal Minah nih sejak dia pakai turban. Dia pakai Hoodie tu sebab cuaca dingin. Bawah hoodie tu cer teka apa dia pakai? Aku tunggu kut ada video Lofa dan gang menari waktu konsert tuh. Tak kan diam terpacak jjer tenguk! media pernah komen Queen Bee bila teerking could trigger gempa 7 skala richter.

    3

    0
  15. Gorges says:

    Kalau bumper sekeping leper macam papan. Tak payah twerking ler.

    1

    0
  16. Go says:

    Elok la Lofa pakai hoodie. Kalau boleh yg labuh tutup her dressing cos she doesnt have fashion sense. Some of her attire in Meletop looks like pyjamas!

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Neelofa u always slay !
    Why so pretty? Love to see ur perfect face

    1

    2
  18. Anonymous says:

    pakai sarung benggali… skrg hoodie pulak… mcm ni tak layak di anggap duta muslimah… lopak sendiri malu nk bertudung elok kt mat saleh country

    1

    1
  19. Tk says:

    Tak ada body guard ke pegi sama? Kesian. Tak per Mat Turki kt Berlin tu ramai ….,,

    1

    0
  20. Pikio pikio says:

    Minah sorang tu ngapa tak pakai hoodie. Lurah dada tu tak sejuk ke? Nanti batuk selsema yo

    1

    0
  21. ikan says:

    nampak bodo je

    2

    0
  22. hmmm says:

    loh aku rileks jea selalu pakai hoodie bila keluar… haha adeiii… ramai jea pompuan bertudung pakai hoodie bila keluar.. adei.. nak kata dia trend setter ke.. dia ketinggalan lah..

    3

    0
  23. Gorges says:

    Trend setter tu tak la. But Trend upsetterya…. cos of her bad taste in fashion.

    1

    0
  24. not a fan says:

    eeehhh..kenapa nek lopa x pakai fesyen pouch bag hri tu??? kalau pakai mesti ramai yg terpikat kan..maklum la, katanya fesyen tu tgh popular kt negara luar

    0

    0
  25. No name says:

    Dia pakai anak tudung ke dlm topi tu..? Sbb ada ternampak kat ig story kwn dia yg sama tgk konsert ni nampak spt rambut lopak terkeluar dari topi bila hoodie yg dia pakai tu mcm nak terlondeh. ..

    1

    0

Leave a Comment

Optional