February 6th, 2018

Umum mengetahui dua anak jutawan kepada empayar perniagaan terbesar di Malaysia iaitu SM Faliq Nasimuddin dan Chryseis Tan sudah bekahwin pada minggu lalu. Majlis perkahwinan mereka berlangsung dengan cukup meriah dan mewah di The Chateau, Bukit Tinggi di Bentong, Pahang.

Selepas selesai majlis akad nikah, pasangan ini tampil mengenakan busana tradisional Cina yang sangat cantik untuk upacara minum teh.  Ia merupakan tradisi masyarakat Cina yang mempunyai maksud yang tersendiri. Adat ini melambangkan penerimaan pasangan pengantin  di samping bertujuan untuk mengeratkan hubungan kekeluargaan.

Namun, apa yang menjadi perhatian netizen ialah aksi cium mulut SM Faliq dan Chryseis yang tidak sesuai untuk dikongsikan di media sosial. Pasangan tersebut dianggap tidak menghormati sensitiviti umat Islam di Malaysia.

Walauabagaimanapun, foto berkenaan bukanlah dimuat naik oleh SM Faliq dan Chryseis tetapi tetamu yang hadir pada majlis perkahwinan mereka.


70 responses to “(FOTO) Aksi Cium Mulut SM Faliq Dan Chryseis Tan Dikecam”

  1. bangsa yang kesian says:

    kesian melayu…
    kecoh sebut pasal amalan baik sana sini..adab lah..halal lah..sopan lah
    melayu kekonon islam tak menjadi.
    tapi mulut longkang…

    tak hairan lah banyak kawin campur..
    takut nak sambung zuriat sesama melayu
    (orang melayu mudah mengecam sesama sendiri)…dreaming je

  2. Jamilah Bujang says:

    lantak die le mase dating ke pre nuptial ke…… wey ko tak de keje lain ye selain menyalak and jadi ustaz yg tak de surat sah utk tarbiah org. ko ade nampak ustaz ustazah komen?? tak de kan.. sebb……. peduli ape die dgn org nak kiss baik die buat amal ibadat… sedar diri skit, kita ni manusia…… cuba hang pegi komen setepek kat muka die org bukan nye jadi keyboard warrior…. sungguh malang netizen yg gila talak ni…..

  3. mami tanjung says:

    sm fesal memang dah lama dok taram si marion ni,marion pun dok bagi line..tak pa share adik beradik tak p mana pon,pi mai pi mai tang tu jugak.anak sm nasimudin yg jantan semua lawa pompuan biasa2 ja exwife si sm fesal tu lagi la comot sememeh belengaih patut la somi dia reject

    • Anonymous says:

      Allah nak selamatkan dia.Allah lebih sayangkan dia.Allah lebih tau.moga anak2 emilia menjadi anak2 yang soleh,didiklah mereka putera2 mu ke jalan yg lurus.tunjuk mereka contoh yg baik cara hidup orang yg beriman dan bertaqwa.

  4. Anonymous says:

    anak naza kembar perempuan 2 org tu tak lawaaaaaa

  5. Anonymous says:

    Tak lawan stylo marion. Tgk gmbr kt ig dia biasa2 ja, mcm cina kaya kt tanah besar, baju2 henbeg2 yg dia pakai mahal2 tu x menyerlah. Stylo ni bkn semua org bole dpt, mcm che ta la jgk, ciri2 kekampungan walaupun pakai mahal2. Btw, dia lg kaya dr marion laki bini sbb dia ada private jet, hehehe

Loading...