Written by serenity | February 18th, 2013

Sepanjang minggu lepas, heboh juga kisah pertunangan mengejut pelakon Fizz Fairuz dengan seorang wanita dari Kuantan, Pahang. Yang nyata tunangannya bukanlah Almy Nadia, pelakon yang sudah tujuh tahun bercinta dengannya sebelum ini. Beberapa media telah menyatakan yang Fizz dukar dihubungi dan tidak mahu memberi kerjasama untuk menerangkan tentang pertunangannya yang mulanya dibuat secara diam-diam.

Malah ketika dihubungi wartawan Melodi TV3 semalam, Fizz memberikan alasan yang dia tidak dengar suara pemanggil kerana ‘telefonnya rosak’.

Fizz dan Almy, sewaktu masih bersama

Laporan di Harian Metro sebelum ini juga ada menyatakan yang Fizz bengang kerana tidak tercalon untuk ABPBH 2012. Dalam Bi-pop semalam pula, Fizz dikatakan turut berkelakuan seolah-olah ingin ‘melarikan diri’ sebelum ini apabila ditanya sama ada benar dia bengang dirinya tidak dicalonkan untuk ABPBH 2012.

Almy melalui pelbagai sumber berita menyatakan dia tidak mahu memberikan kenyataan selagi Fizz sendiri tidak memberikan kenyataan. Melalui portal Murai, Almy menyatakan dia tidak mahu bercakap banyak kerana Fizz kini tunangan orang dan dia juga berharap Fizz berbahagia dengan pilihannya.

Ramai yang datang kepada saya bersedih dan menangis kerana bersimpati atas apa yang terjadi dan saya sendiri tidak mampu hendak berkata apa-apa kerana saya akui begitu besar dugaan Tuhan kepada saya kali ini.

Namun alhamdulilah, saya bersyukur kerana ada keluarga dan rakan baik dan rapat yang sentiasa bersama saya untuk memberi semangat dan sokongan dalam apa jua bentuk.

Saya akan bersuara jika Fizz tampil menjelaskan segalanya terutama jika ia melibatkan saya. Jika tidak, saya pun tidak mahu mengganggu tunangan orang. Apa yang boleh saya cakap, saya hanya mendoakan yang baik-baik sahaja kepadanya semoga dia berbahagia.

Almy juga ada menyatakan yang dia mahu fokus lebih kepada anak angkat dan kerjaya seninya sahaja selepas ini. Selamat maju jaya diucapkan pada Almy. Manalah tahu Almy akan tercalon ABPBH tahun depan pula, kan? Tuhan maha kaya.

81 responses to Fizz Fairuz Terus ‘Lari’, Bengang Tidak Tercalon ABPBH 2012?

  1. Anonymous says:

    haha!

    0

    0
    • Boring says:

      Haiyaaa lari lagi? brapa lama mau lari laaa.. Sampai lubang cacing pun wartawan still cari kmu jugak maa..

      0

      0
      • Bawa~ aku pergi~~
        pacu laju-laju~ kita lari dari reliti~~

        0

        0
      • K.A.A says:

        abis la lps ni si fizz ni jadi bahan la…

        0

        0
        • Ratu minah jambu merah / biru says:

          kalau fiz ni jujor buat ape dia nk lari tol tk…cakap aje lah teros terang yg dia dh tkde jodoh ngan si Almy ape susah sangat ke ????????? bukan nye si Almy nk saman dia ke pe ! dh tkde jodoh nk buat camana kan tol tk Almy ? cuma cara si fiz ni macam sial sikit pasal dia nk try main sembunyi2 tapi tk bolehhhhhhhhh ramai camera kt rumah tunang diaaa…..

          0

          0
      • tengku minah jambu merah / biru says:

        biar kan dia nk lariiiiiiiiiiiiiii sampai bila ? nanti nk kawin pandai2 la dia balek n keluar dari persembunyian dia …..dia ingat dia boleh kawin rahsia ? oh tidak tidak n tidak mungkin terjadi nk main rahsia rahsia ye camera ada di mana mana hehe…..padan muka tk di calon kn dlm ABPBH ….sememang nye padan ngan muka si fiz ! padan muka padan muka padan mukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! gi la lari jaoh jaoh !!

        0

        0
    • my silence didnt mean im stupid! says:

      sister almy ni sama mcm kes sy. tak melenting pun..watpe nak melenting..sbb bila fikir2 balik..llk tu tak sesuai pun utk dijadikan suami…blm kawin pun dh tnjuk sikap takde tanggungjawab.. malah sy besyukur tlepas dari llk tu..

      0

      0
      • lalalililulu says:

        same jugak la ngan sy ponn … 6 thn b’cinte … family rancang nk tunang kan kami bulan depan … last2 dpt tau die ade org len … pasto xlame to dorg kawin … mcm antare ktorg nie xpenah b’laku pape … relex jee … baru msok 3 bln kawin dh bercerai … bini curang plak … skg terhegeh2 blik crik sy … sory leee.. malas nak layan … itu org ape pon xboleee… puuuiiihhhh

        0

        0
    • noni says:

      nowadays, retis lelaki sedang busy mendapat gf baru. retis wanita sedang busy ditinggalkan kekasih. hm =,=

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak ape lah amy …nasib awak belum kawin dgn dia kalau tak lagi haru ……aku perasan dh lame c fiz pairu tu tk matang……berlakon kan main pandai……luar hampeh

      0

      0
  2. singa says:

    semua nihh poyoooo!!!cari lain la deq non mamat ni xleh blah je gayanye

    0

    0
    • suka Sabree Abu says:

      padan muka hang sbb tak tercalon, apa hang ingat hang femes sangat kah?
      dah la mainkan perasaan orang..
      padaannnn.HUH !

      0

      0
    • gegurl says:

      thanxs pada pengundi ABPBH 2012… anda semua “celik” dlm menilai artis manakah yg patut n xpatut diundi sbg idola peminat… ;-) #fizz fairuz bukan artis pilihan saye juga#

      0

      0
  3. aninimouse says:

    padan muka mung!!!!!!!! boooooooo

    0

    0
  4. ................... says:

    padan muka ko fizz sb x tercalon…kalau tercalon pn kami semua memg dh x suka awak…..kami dh x nk sokong awak…..

    0

    0
  5. Menyampah says:

    aku makin menyampah gila kat mamat se eko ni….sorry la…sy dh x minat kat awak….

    0

    0
  6. LESONG says:

    BAGUS LA TAK TERCALON…BKNNYE BEST SANGAT PON KO BLAKON! KLAU WATAK ORG JAHAT, MUKE CAM POYO. KLAU WATAK JD ORG KLAKAR, DAH MCM CACAT DAH AKU NENGOK.

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahaha tau takpe.kalau watak kelakar muke cam cacat lol. dengan memek mukanya, dengan bibir besar die wawawawwa sorry FIZZ *mata ke ats*

      0

      0
  7. chronicz says:

    dulu ko ckp klo ko mng anugerah ko nk meminang almy.. then bile dh menang, haram nk pinang pon.. now teros ko dh x tercalon.. hahahha btw ko ingat ko popular ke yg nk kne masok ABPBH setiap tahun?

    0

    0
  8. Anonymous says:

    fizz ni kan..menjak dia menang mcm berlagak skt..bagus la sb awak x tercalon…skg ni awak tunang nk senyap2…sok kalau awak dh kawin n nk kawin lagi pn mesti senyap2 juga kan….

    0

    0
  9. Pilih Kasih says:

    mamat poyo ni suka mainkan perasaan org…sok kalau dh terkena sendiri kat diri dia baru padan muka dia…wat almy…mamat ni memg x sesuai langsung ngan awak….ada hikmah d sebaliknya…..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    padan muka awak fizz…..padannnnnnnnnnn…..

    0

    0
  11. ila says:

    ~>inilah kehidupan artis… wlu bukan dlm dunia lakonan pun dah nmpk mcm berlakon… mgkin terbiasa kot.. pape pun baguslah almy nadia coz calon suami mcm ni bukanlah yg terbaik utk dijadikan pasangan hidup.. suke sgt bermain tarik tali nnt2 kita juga yg rugi… tunggu punya tunggu punya tunggu.. atlast dia blah jer mcm tuh.. APTB

    0

    0
  12. c mulot laser.. says:

    bencik la ngn mamat persan nie….dlu mgkn la xsuke ckt..
    skrg nie sy pangkah trs dy nie…anda br je mng skali..da berlagak..da lupe sume org…maafla..perangai mcm nie..buat anda x kekal lame dlm industri ya…gud luck la..

    to almy, ‘
    dr dlu ag awk da ptt crik laen..laki cm dy nie xleh pkai langsung..
    skrg da mcm2..nnt kawen ag la hbt auta nye

    0

    0
  13. miss mong says:

    bagus almy tk komen apa2 dan tk melenting psl kes ni..

    0

    0
  14. mine says:

    Learn to get in touch with the silence within yourself and know that everything in this life has a purpose.

    0

    0
  15. jantan poyo says:

    Seriusly aku respek kat nadia pasal dia taknak kacau fizz sebab dia dah jadi tunang orang…kalau aku kat tempat nadia maunya aku hempuk hidup2 jantan hampeh nie.

    0

    0
  16. auntie Long says:

    padan muka fizz fairuz x tercalon..dulu kemain minat aku denga dia ni…bila da wat c almy camtu..cam celake pun ade..sia2 almy tutup hati dia untuk lelaki lain semata2 nak tunggu si ff masuk meminang…

    To almy..tabahkan hati ada lelaki yang lebih baik untuk awak…

    0

    0
  17. nojoe says:

    part dia bertunang dgn orang lain…kena terima yg mungkin Allah dah tentukan jodoh dia bukan dgn Almy Nadia..

    Tp Fizz juga kna ingat…jgn skali2 mainkan / hancurkan perasaan orang lain…harini kita buat orang…Allah itu Maha Adil…adalah balasannya nnti…what u give, u get back!

    Aku x minat pon Fizz ni…mmg LAYAK pon dia x tercalon top 5 ABPBH…apa2pon smoga Almy tabah dgn dugaan ni…anggap sajalah Allah nak berikan jodoh yang lagi baik utk anda!

    0

    0
  18. jimie says:

    Just try to be positive…..

    Dia bertunang senyap2 mungkin atas alasan tertentu. Masa dan keadaan akan menjelaskan semia nie. Kita tiada sebarang hak utk nenilai @ menghukum beliau tampa sebarang alasan yg kukuh.

    Pernah dengar kata2 seorang ustaz.. “sembunyikan pertunangan, hebahkan perkahwinan” ianya cukup menjelaskan apa yang kita perlu tahu dan bertindak sebagai seorang muslim. Betul dia seorang “public figure”… tetapi hak peribadi sebagai seorang manusia biasanya.. harus kita hormati.

    Soal tak tercalon… mungkin ini pengajaran atau lebih tepat nasib kurang menyebelahi beliau. Industri kita semakin berkembang dan kemunculan bakat2 baru yang lebih mencorakkan industri hiburan tanah air.

    …… hmmm. Panjang sgt da tu… sampai di sini saje ye….

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmg betul apa yg awak cakap tu jimie.tp hubungan die sesama manusia die tak jaga,hati dan perasaan org lain.biar lah jujur ,dia tu artis memang jadi buruan org ramai.harapnya dia lebih matang tuk buat keputusan.

      0

      0
    • jamak says:

      itu bukan kata2 ustaz tapi hadis. tu pun hadis yg tak kuat.
      bertunang la yang kene maklum sebab haram pegi minang tunangan orang. kalu tak maklum macamana nak tau. tak pasal2 nnt org buat benda yang haram.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau dye x mau hebahkan pada org ramai seklipun ay least selesaikan hubungan dye dgn almy.. ni xbertanggungjawab langsung. dye langsung x maklumkan kat almy ape2 tup2 bertunang.. kalo dye x salah dye xkan lari.. dye ni manusia pentingkan diri sendiri.

      0

      0
      • jimie says:

        Betol dia harus selesaikan hub dia sesama manusia (almy)… tanggungjawab kita juga utk positif dengan tindak tanduk Fizz nie. Mengata cerca atas perbuatan beliau adalah kurang tepat. Seharusnya kita menasihati serta nemberi tunjuk ajar (pandai2 belaka kan kat sini).. :)

        Mungkin diavtersalah langkah… berilah dia peluang.

        Soal hebah atau tidak sy tidak berani utk bersoal panjang sbb sy bukanlah seorang yang arif… sbb ramai yang arif disini. Kita bleh fikir buruk baiknya tindak tanduk kita.

        Bila kita lihat perbuatan org lain.. semua silap dimata kita.. tapi pernahkah kita fikir yang kita sendiri sedang membuat dosa dengan mengata mereka tanpa usul periksa.

        Sekian….. panjang lagi… sorry ye tn tanah… eh. Tn blog. ;)

        0

        0
  19. Anonymous says:

    suka cara almy….berdiam diri dari membuat statement…x le meroyan cam shila amzah….

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      suka laa sgt…karang dua tiga ghari esok kuar statement meroyan kalah shila jongang, baru ko tau…yg malu ko gak…hurmm

      takyah la ko nak dok puji retis nih…lelagi artis tahap bimbos camni…takde class…

      0

      0
      • cella says:

        hek eleh.. komen yg kutuk almy ni sah2 la ko ni tunang sis fizz fairuz bangang yg prangai mcm celaka tu kann.. xpon kaum kerabat celaka ni..
        huhu .. fizz n tunangnya, kalu korang dah mmg bau taik, xyah nk sembur2 febrez sgt, org ttp dapt hidu busuk korg tu..

        0

        0
  20. siakap senohong says:

    kalo tasha shila ditaja datok J beli paper byk2 smpai menang award…kalo fizz ni ditaja sape plak? err tgk muke dia ni adeke org nk taja dia? lakonan pun mcm sampah

    0

    0
  21. siakap senohong says:

    kalo dulu tasha shila menang award sbb ditaja datok J beli paper byk2….kalo fiz ni ditaja sape plak?? errr tgk muke dia ni ade ke org nk taja dia? lakonan pun mcm sampah….

    almy mmg matang…tak gile meroyan mcm shila amzah.agak kalo shila amzah kt tmpat almy, mesti bepuluh lagu dia cipta ngn video ingus meleleh wt pakwe yg tecenta sgt tu…

    0

    0
  22. U rock girl says:

    Tindakan almy sekarang menunjukkan dia berada d tahap – aku bangga ngan dia menjadi seorang perempuan sabar n tabah..idaklah pi ke meia hamuk segala
    Kalau org lain mau dah d blog, d canang ke media…sampai mak pak masuk campur ..kakak pun sekali hamun sampai setiap org dalam negeri d makinya…
    Tp dia? Diam tak bermakna kita kalah…

    Semoga almy makin tabah n terus tabah ..sukses sokmo…

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku stuju…xpe lah almy…x rugi pun ditinggalkan oleh lelaki yg tak tau hargai awak. you deserves someone better

      0

      0
  23. saya says:

    i love your statement almy.. tahniah.. luka di hati almy mmg parah..tapi almy berjaya mengawalnya..semoga almy dapat yang lebih baik.

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      love laa sgt…karang dua tiga ghari esok kuar statement meroyan kalah shila jongang, baru ko tau…yg malu ko gak…hurmm

      takyah la ko nak dok puji retis nih…lelagi artis tahap bimbos camni…takde class…

      0

      0
  24. Fiz Fairuz hampeh bangangs says:

    Sekarang anda tidak semena2 akan disamakan dengan sharnaz ahmad. sama2 hampeh,sekian terima kasih.

    0

    0
    • yayas says:

      rasanya shannaz lg baguih dri freeze ni sebab dia betul2 nak kahwin ngan shila ni..cuma dia kecewa n xboleh control panas baran dia coz baru nak merisik dah ditolak oleh ayah shila…yg si freeze ni lagi kuang ajor sebab simpan lama si almy ni dgn tak pernah pikir nak kahwin pun..so antara shanaaz vs Fizz Fairuz ni..aku rasa shanaaz lagi ikhlas orgnya… ketahuilah ye manusia akan berubah xkisahlah samada jahat menjadi baik atau baik menjadi jahat.. aku berdoa kita semua adalah dikalangan manusia yg sentiasa berubah ke arah kebaikan…amin

      0

      0
  25. bagus!!! fokus keja , ada rezeki simpan sikit , beli harta ke, kalo ada jodoh ada lahh…jantan skrg byk tak boleh harap sgt pun .., budak2 pompuan kt luar sana patut contohi almy .., jgn tunjukkan kita lemah di mata lelaki keparat cam tu, kekwat sikit biar dia tau kita pun tak hingin nk amik tau, kita ada harga diri yg tinggi..,kongsi kesedihan ngn org terdekat tak perlu heboh satu dunia biarpun sgt perit putus cinta, da jodoh, takat ni je

    0

    0
  26. Kiamat makin hampir says:

    Mmg tunang sebaiknya senyap2. Tpi klu dh terkuar kt beauti-fool nara baik bg penjelasan..ye sy dh tunang. Habis citer. Klu ader wartawan cungkil2 lagi..ckp jer no komen kt wartawan tu. Suruh wartawan tu tulis kisah rumahtangga sendiri kt newspaper ader berani? Biler kelemahan org pantas sekali nk melaporkan. Tpi biler klemahan sendiri reti pulak cover line. Udah2ler citer hal retis ni. Citer plak pasal meteor melangfar bumi. Kiamat dh dekat ni.

    0

    0
  27. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    dua2 ekor bimbo…no class..dua2 pun pelakon gred E..watak2 yg diorang dpt pun setelah artis gred A reject…haha

    0

    0
    • datin jemah says:

      Ko bgus sgt ke…klo bgus berlkon sane la

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        ko ni mesti retis gred E yg xlaku2 kan…sian…dok bela retis mesia nih apa ada? apa ko dpt? dpt kentot je pun kat muka kau…hehehe

        0

        0
        • si bodoh Dolton Bibiyana says:

          yg ko tu mengeletis plak kat sini apsal pe? ko tu langsung tk termasuk mane2 class pun.. mengata org pandai tapi menyibuk ka sini. mcm monyet siap baca komen n reply komen satu2..

          0

          0
  28. Lelaki Sejati says:

    Sebagai lelaki, kami berhak untuk MEMILIH kerana kami bakal menjadi ketua keluarga…Jangan dipertikaikan kuasa kami sebagai khalifah di bumi Allah ini, kami tahu apa yang kami lakukan, tak perlu nak menghimpit bagi pening kepala…Semoga Fizz berbahagia dengan pilihannya…

    0

    0
    • zareema says:

      fag!

      0

      0
    • missa says:

      nak memilih tu hak ko… tapi bgtaulah almy dulu.. ni senyap… cam bangang!

      0

      0
    • hoi says:

      habis tu pompuan takde hak memilih la ek?kena ikut je la cakap laki.kalau kena tinggal pun,bukan salah laki,salah pompuan.gitu?bg statement tak fikir.

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      memang betol ape yg kau cakap tu tapi jangan lah berperangai macm sial !! prangai macm ni nk jadi ketua keluarga eh boleh balek tido laaaaa !!

      0

      0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      macm gitu nye prangai nk jadi ketua keluarga !! eh gi balek tidoooo laaaaaaa !! salah silap bila dia dh kawin nanti dia bertunang rahsia pulak ngan betina lain eeeeeeeeeeee jantan gini tk leh caya hipokrit takotttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt !!

      0

      0
    • cikesah sya says:

      encik lelaki sejati, xde sape pon yg pertikai kan hak anda kaum lelaki sebagai khalifah di juka bumi ALLAH ni, cume dlm kes almy -fizz ni si fizz ni menunujukkan dia seorg lelaki yg nmpk mcm x reti nk selesaikan masalah. kalo ye pon dia dah jumpe wanita pilihan hati yg terbaik, gi la jumpe si almy tu selesaikan hubungan dia elok2. jgn la wat x tau jek. ni x, main lari2. kan dah nmpk sikap lelaki yg x berapa sejati tu…..sampai bile nk lari2, ade prob jek lari, ade prob je lari… smpai bile2 pon x selesai…..

      0

      0
  29. Miamor says:

    Lelaki sejati dah start dah dgn pendirian menegakkan benang basah.. -.-

    0

    0
    • Anonymous says:

      mkin menjadi2 jantan desperado ni…..meluat aku….eiiiiiiiiiii……makin lama makin meluat……….

      0

      0
  30. mizz says:

    to almy…kesabaran anda pasti ada ganjaranya…tindakan anda sgt sy hormati sbb anda sgt berhati2 dalam mengeluarkan kenyataan…it’s good for you…selagi anda dipihak yang benar bertahanlah kerana pasti ada sesuatu yg lebih baik utk anda nti…sbb ramai yang menyokong dan beri smgt kpd anda dr belakang…sikap anda harini akan menntukan kehidupan anda ms akan datang…

    0

    0
  31. yg concern says:

    silap tu..hak memilih hak wanita..sbb lelaki yg diplih bakal menjadi ketue kluarge dan imam wanita itu sndri..lelaki yg di pilih itu yg akn membimbing wanita ke Jannah..lelaki nafsunye 1..itu yg terbesar..takut lebih memilih mengikut nafsu..sekian..

    0

    0
  32. Dolton Bibiyana Layola says:

    apa lah yg korang nak harapkan sgt dgn artis2 mesia ni…kalau retis tu baik, wahh puji melambong mcm diorang tu maksum…padahal diorang tue semua KENCING kau org…propa…all craps and fakes…korang tak tau ke diorang tuh semua dok ketawa sampai terkeluar taik baca statements pujian dari korang nih…takyahlah nak expect terlalu tinggi yg diorang nih baik…kang sendiri yg merana…

    kita tunggu je lah giliran depa nih pulak kencing korang…

    ps: nak recall u guys pasal si betina wan noor azlin tu…dulu korang gak kot yg dok puji melambong dia dah hbertaubah nasohah!!!!…puji bagaikan dewa…last2 skrg apa jadik? dh macam pelacor cow kit low kelas aku nengok betina ni…hahah

    0

    0
  33. noname says:

    Almy, baik kau tak jadi pun.. lelaki bercinta dgn kita 7 tahun abis tu masih takder ikatan dengan kita lagi.. maknanya dia tak berminat dgn kita hanya utk simpan2 aje.. kalau takde makwe lain kaulah yg dia bawk ke hulu ke hilir… kesian si peminat poyo tu yg tunang dgn dia eh…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    kn dh tk trcalon…ALLAH tu hanya nk menguji hambanya…fizz fairuz bru menang je dh megah..ALLAH dh tarik blik lh…

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      alahai kau ni …apa ada pada ABP tu..anugerah surat khabar je pun… lagi nak cakap ALLAH tarik bali nikmat ABP…statement mcm babi hutan kan kau nih….ko dgn si fizz tu sama laa low kelas…kesian aku nengok pemikiran warga2 flet pprt mcm kau nih…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dolton Bibiyana,

        biar jadi warga pprt dari jadi pelacur macam ko..eh silap, statement keluar dari pelacur pun tak sekeji ko..mereka lagi suci ….

        0

        0
  35. Anonymous says:

    menyampah….sian kat almy..sabar2la ye

    0

    0
  36. Burberry says:

    gamaknya tunang dia nak lagi tak dengan fizz lepas ni kalau fizz dah jadi retis suam2 kuku? ha ha ha…

    kesilapan anda adalah tindakan anda sendiri…menyampah pulak tengok fizz masa anugerah last year…terhembus nafas mcm apa entah…

    sekarang?? rasakan… langsung tak tercalon….. padan mukoooo…

    0

    0
  37. kopok lekor says:

    Shila amzah kene belajar kawal perasaan dari almy. Tujuh tahun bercinta, putus pun boleh tenang lagi. Xde pon smpai lari. Hehe

    0

    0
  38. cucur bada says:

    Almy memang berfikiran matang, tak cepat melatah. Bagus Almy, x kisah x da jodoh dgn FF. InsyaAllah jodoh kamu tetap ada. Perbuatan FF pada Almy memang tak patut. FF patut berterus terang dan putuskan cara baik. FF TAK GENTLEMAN!!!!!

    0

    0
  39. 12478975324578963168900553 says:

    Berlakon pun tak hebat mana. Baru menang SATU anugerah dah poyo. Dah la kalau berlakon asyik watak ‘bodoh-bodoh alang’ je memanjang. Yang paling ‘the best’ pun watak dalam Nur Kasih je la.

    0

    0
  40. ms S says:

    kah kah kah padan muka tak tercalon

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      hahahahahahahaahahahaahaiiiiiiiiii memang padan muka si fiz tk tercalon kt ABPBH mari kite padan kn muka dia hahahahahahahahahaahahaiii !! gi la lari2 lagi hehe..

      0

      0
  41. mekteh says:

    Suka Almy….manis je…. pnah tgk rancangan mskn kt tv almy masak nampak sgt x kekok… mmg nmpk almy pandai masak..gaya masak pun mcm org kg je.. xde berlagak2… semoga Almy dirahmati Allah selalu & semoga diberi hidayah….

    0

    0
  42. bedah says:

    sebenarnya almy dgn fizz fairuz dah lama putus,itu pasal fizz tunang dgn org laen,dorg rahsiakn.ada paham..almy pun sendiri ckp dlu dia munkin x kawen dgn fizz fairus,cbe selidik dlu.

    0

    0
  43. mieza rosly says:

    abgnara,saya nk komen sikit tp jgn amik hati k,napa skrg nie abgara mcm lambat jer update gosib2 nie,,,,saya nie dikira kepo gak la nk gak tahu perkembangan dunia artis nie…saya hrp abgnara akan lebih cepat dari yg lain..sb saya nie suka blog abg nie…thank…

    0

    0
  44. honeywellz says:

    Haha….You can run but you can’t hide…..Buat apelah si wartawan nak kejar sangat si Fizz ni, bukan popular sangat pun. Tak kan nak tercalon tiap2 tahun kot. And dia nak kawin dgn sape2 tu hak dia. Bersyukur si Almy terlepas dari lelaki pendek & tak guna ni…

    0

    0