Fizz Fairuz Bengang Nama Sering Ditolak Stesen TV, Bagi Watak Drama Kepada Pelakon Baharu

Hiburan

Fizz Fairuz Bengang Nama Sering Ditolak Stesen TV, Bagi Watak Drama Kepada Pelakon Baharu

Agak lama juga kita tidak melihat lakonan Fizz Fairuz dalam mana-mana drama sejak kes skandal beliau bersama Fara Mendoza.

Advertisement

Jelas Fizz, sudah hampir tiga bulan beliau tidak mendapat tawaran berlakon drama malah namanya sering ditolak oleh sebuah stesen televisyen tempatan.  Jika ada tawaran untuk membintangi drama pun, Fizz ditawarkan watak yang sama sahaja.

Saya tidak kurangkan aktiviti berlakon, kalau ada tawaran saya terimm cuma tawaran yang datang kebanyakannya watak yang sama dan sudah banyak kali saya lakonkan. Sebenarnya saya juga berasa kecewa kerana sejak kebelakangan ini nama saya sering ditolak oleh sebuah stesen tv atas alasan saya tidak layak melakonkan watak itu dan digantikan dengan bakat baru.

Jelas Fizz, pelakon baharu pada zaman sekarang mudah untuk mendapatkan watak utama dalam sesebuah drama tanpa membuktikan bakat mereka terlebih dahulu. Ia jauh berbeza dengan apa yang beliau hadapai sewaktu mula-mula bergelar pelakon.

Buat Fizz, perkara itu tidak adil kerana bakat baharu hanya dinilai melalui paras rupa mereak sahaja sedangkan pelakon yang sudah berpengalaman dan mempunyai mutu dalam lakonan dipinggirkan.

Saya rasa sekarang ini begitu mudah untuk bakat baharu menerajui watak utama sesebuah drama berbanding sewaktu di zaman saya mula-mula berlakon, peluang untuk memengang watak utama dalam sesebuah drama sangat susah. Jika belum betul-betul terbukti berbakat dalam lakonan, memang seseorang pelakon itu tidak akan dipandang oleh pihak penerbit apatahlagi dapat berlakon dalam drama untuk slot-slot utama sesebuah stesen.

Saya berasa tidak adil dan bukan saja saya malah beberapa lagi artis seangkatan saya juga merasakan kami sudah semakin dipinggirkan. Bakat baru yang ada, sesetengah mereka bakatnya belum betul-betul menyerlah tetapi disebabkan hanya kerana mempunyai paras rupa, maka dengan mudahnya boleh mendapat tawaran memengang watak utama.

Tidak semua pelakon baharu itu kayu, ada juga yang ok tetapi bakat mereka harus digilap lagi. Kalau ada watak yang berat mungkin ia boleh diberikan kepada pelakon berpengalaman. Namun, ia juga bergantung kepada permintaan, kalau penonton sukakan pelakon baharu untuk drama-drama apa boleh buat bukan? Erm, mungkin ada rezeki lain buat Fizz.

Sumber Berita: Malaysian Digest

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...