Written by Bella | November 10th, 2017

Hampir setiap pasangan selebriti yang bakal menimang cahaya mata akan mengadakan majlis baby shower bagi meraikan kelahiran anak mereka. Namun, buat Fizo Omar beliau tidak mahu mengikut trend tersebut dan sebaliknya ingin mengadakan majlis doa selamat secara sederhana.

Setiap individu mempunyai pandangan berbeza. Pada saya, sempena meraikan kehadiran cahaya mata pertama ini kami sepakat untuk mengadakan majlis kesyukuran dengan menjemput pelajar tahfiz dan ahli keluarga terdekat.

Menggambarkan suatu permulaan yang baharu buat bayi kelak, saya selesa majlis dilakukan secara sederhana. Selain itu, kami juga perlu membuat persiapan daripada segi mental dan penerimaan untuk menggalas tanggungjawab sebagai ibu bapa.

Bakal menimang cahaya mata perempuan pada bulan Disember ini, Fizo dan isterinya, Mawar Karim juga tidak belanja berlebihan untuk membeli keperluan bayi mereka. Fizo mengutamakan kesihatan isteri dan bayi didalam kandungan.

Dalam pada itu, Fizo juga belum mempunyai sebarang perancangan untuk membuka akaun Instagram buat anaknya yang bakal dilahirkan nanti.

Kadang-kadang kita tidak perlu terlalu mengikut trend hanya untuk menarik perhatian ramai. Kami doakan agar Mawar dan bayi didalam kandungan sihat dan semoga proses bersalin nanti berjalan dengan lancar.

Sumber Berita : Kosmo Online

34 responses to Fizo Omar Enggan Adakan Majlis Baby Shower, Tidak Mahu Ikut Trend Selebriti Lain

  1. Lina says:

    Alhamdulillah.. tahniah Fizo dan Mawar..
    Ya setuju sangat adakan kenduri kesyukuran dan doa selamat drpd baby shower (budaya barat)..
    semoga dipermudahkan semuanya.. Amin

    67

    0
    • lenggang perut says:

      Kenduri kesyukuran itu yg selalu dilakukn oleh masyarakat kita sebelum adanya baby shower ni..dulu2 zmn makcik2 sy ada jgk kenduri ni bila dh 7 bln hamil nama dia lenggang perut mcm baby shower lh jgk kan

      15

      0
      • L says:

        Baby shower dh lame kat barat la…

        2

        1
        • Anonymous says:

          Ya lh..kalau budaya sape pun x kisah janji elok x langgar hukum agama masing2 bole jgk..budaya kita pun kalau mengarut2 tu lupakn lh

          5

          0
        • Miss Unibes says:

          Bagus FO. Walau duit banyak rasanya takyah lah semua tu shower2 bagai. Nak shower pi masuk bilik air then mandi. Habis cerita. Lol. Pre-wedding lah, pre-jimak lah… Macam2. Pening.

          4

          0
    • Jus minuman joy says:

      Makin lawa pulak mawar ni bila preggy. Jap gi nara post pasal selimut anak jovian mandagie harga dkt 4k, mula la ada busuk hati kata nak menunjuk la.. membazir la. Tolong ye… income diaorg je dh bape. X payah nk kecoh

      5

      5
    • anyn says:

      elokla… yg org lain duk buat baby shower tayang perut tu bukannya org suka tgk pun…….. yg dtg tu pun sbb mkn free je

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Tebal sgt mekap kau. dah mcm species sajat.

    7

    4
    • Kikilala says:

      Benci aku dasar pen”jelous” kenegerian macam ni. Buruk mana pun ko pandang kelantan, ramai rakyat dia yg kaya raya. Tak kaya harta, kaya budi pekerti. Ko ni budi pekerti sah2 miskin. Malu kalau aku jadi negeri ko

      1

      11
      • Suasuwei says:

        Mengikut pendapatan perkapita tahun 2016. Kelantan palingggggg rendah….celah Mana kelantan Kaya? Orang Kelantan kaya bila dah berhijrah negeri lain. Rakyat di kelantan yg kaya gila cuma 1% .lebihnya miskin. Kekayaan x seimbang mcm negara India.

        1

        4
        • yun says:

          Melayu kelantan mmg kaya la. 5 thn study kt kota bharu. Aku tau la… Harta orang kelantan bersepah sepah tepi jalan. Cer ko try jalan 2 kat kb nu. Lembu kambing berlambak 2 bersiar 2 tepi jalan. Gemuk 2 pulak tu. Tu kalau kira mau 5-6k seekor. Dah kalau ada 20 ekor tak kekaya? Mak cik2 meniaga nasii berlauk pagi 2, meniaga serunding kat pasar siti khadijah nu, berkepuk emas die. Dari segi pendapatan perkapita memang rendah tapi harta diorang banyak. Bangunan wisma tinggi 2 kat kb tu kebanyakannya orang melayu kelantan punya.

          3

          0
  3. Zaza says:

    Elok lah tu.org kelate buat baby shower mcm pelik je.Tkot kene gelak je.kahkah.

    2

    17
    • Yaya says:

      Hahaha.. Aku xpayah kenal kau sape, tapi aku tahu dah tahap kebodohan kau ni.
      Dia taknak buat baby shower bukan sbb takut kena gelak. Kalaupun org gelak, macam lah dia kesah noks! Sikit xluak harta dia.
      Dia xbuat baby shower sbb dia tahu benda tu merepek. Islam dah lengkap ajar kita bagaimana utk menunjukkan rasa kesyukuran. Kau apa tahu? Dah la ilmu agama cetek, bodoh plak xnak belajar. Lepas tu paling kelakar, dia gigih juga komen tunjukkan kebodohan.
      Haihh laa.. Org bodoh mana tahu dia bodoh.kah!

      23

      0
      • fafa says:

        betul tu Yaya… ape kene mengena tah kelate ke johor ke kedah ke sarawak ke.. dah dia kata dia x nak buat baby shower.. dah aku tergelak lagi tgk si zaza punya bangang ni….

        2

        2
  4. Anonymous says:

    Elok ler ko berdua oikir panjang. Getik aku nengor orang bua baby shower

    4

    0
  5. mak cute says:

    bagus la…ada yg bodoh tu buat bb shower siap mkn dlm pampers…banggang abadi…kononnya modern gitu

    12

    0
  6. Anonymous says:

    Baby shower adalah utk bkn Islam. Org Islam bagus buat kenduri kesukuran

    13

    1
  7. tipahhhhhh says:

    Xminat pijo apatah lagi bini dia. Tapi bab ni ai respek sama laki bini ni

    5

    0
  8. nok gebuzzz says:

    alhamdulillah….itu yg sebaik2nyer…saya setuju dgn fizo n mawar…kenduri doa selamat sedekah pd org yg lebih baik…

    13

    0
  9. Jakpar onn says:

    Yg takdak ilmu yg suka ikut ja apa orang buat..salah ke betul ke..halal ke haram ke..syubhah ke..tak ambik tahu…mai dari kg dok kl..maklumlah nk menunjuk kt kwn2 kg dia dah moden..omputeh buat dia pun nk buat…ingat moden lahh ssangatt…eei tollongg lahhh…

    9

    1
  10. Yun says:

    Cantik mawar bila mengandung..tambah seri…

    3

    0
  11. Anonymous says:

    Fizo ni playboy dulu. Mawar jgk yg berjaya jinakkan dia. Orang penang ni mmg byk yg hebat2. Maybe sbb kena bersaing dgn cina

    0

    9
  12. hippo says:

    baby shower tu sebenarnya takde la buruknyer..ia sama jugak dengan cara kita buat doa selamat. Kita datang ke majlis untuk meraikan si ibu dan baby yg bakal lahir. Bagi kata2 doa dan berharap semoga proses kelahiran selamat dan baby n mummy pun selamat. Lain la buat baby shower buat parti arak or porn bagai. tu dah memang salah. No issue la..

    4

    5
  13. roy says:

    ok fizo kalo x nak buat, x yah cite, kan..benda bukan wajib pun…fizo filem atau drama baru update lagi bagus

    0

    1
  14. Anonymous says:

    BAGUS!!!!!

    0

    0
  15. Alia says:

    Bagus tak payah ikut style kafir ….artsi kita kebanyakkan buat baby shower ….

    1

    1
  16. sutun kurita says:

    bagus…merepek jek baby shower tu…ikut cara islam..

    1

    0
  17. Anonymous says:

    RESPECT

    1

    0
  18. pulpa says:

    bagus la..baby shower ni takde issue pun, cuma cara ianya dibuat boleh mengundang masalah dari sudut hukum..contohnya baby shower yg bercampur lelaki perempan tanpa batasan, mak bapak sibuk nak show off pakaian msg2, ada yg sexy, ada yg tayang perut, tayang mcm2 aset di badan..mengundang fitnah, mengundang maksiat..padahal majlisnya nak meraikan si ibu, anak, dan bapa/keluarga saja tapi perlaksanaan yg tak menurut hukum merosakkan kesemuanya.

    8

    0
  19. Anonymous says:

    Tahniah. Keputusan paling bijak dari couple ini. Selepas layan customers macam lembu dengan sales tudung.

    0

    0
  20. Noris says:

    Alhamdulillah… Setuju dgn fizo…

    0

    0
  21. KiahPropa says:

    Bagus Fizo dan Mawar. Semoga kakian dipermudahkan segala urusan.

    1

    0
  22. Zioe says:

    Cantik mawar bila nampak berisi….seri bakal ibu…tahniah..

    1

    0
  23. Simply want to say your article is as amazing. The clearness in your post is
    simply cool and i could assume you’re an expert
    on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated
    with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

    0

    0

Leave a Comment

Optional