Written by Bella | March 30th, 2018

Ramai yang berkata, lumrah hidup sebagai seorang selebriti popular pasti akan dihimpit kontroversi dan gosip. Namun, awal tahun ini sahaja Neelofa ditimpa satu demi satu kontroversi yang mengundang pelbagai kecaman daripada netizen.

Namun, setiap fitnah dan kritikan yang diterima sedikit pun tidak membuatkan Neelofa berduka. Malah, ia menjadikan beliau seorang yang lebih kuat dan tabah.

Saya gembira dengan diri sendiri, dengan kehidupan dan dengan apa yang ada. Apa pun yang telah terjadi, saya tahu kritikan tetap akan datang. Kekal positif dan kuat melawan itu semua.

Saya belajar mengenali dengan lebih dalam siapa diri sendiri. Nilai hidup yang dimiliki, kekurangan dan kelebihan. Apa pun orang cakap, tak ada yang boleh mematahkan saya. Campaklah fitnah apa pun, kecaman apa pun, itu adalah peluang saya belajar kenali diri lagi. Saya bersyukur Allah datangkan ujian yang tersirat dengan hikmah yang maha besar.

Tidak dinafikan, Neelofa bukanlah calang-calang wanita kerana beliau bukan sahaja dikenali dalam bidang seni tetapi melakar kejayaan sendiri menerusi perniagaan yang diusahakannya. Ambil lah sisi positif Neelofa sebagai inspirasi untuk wanita lain mencapai kejayaan mereka sendiri.

Sumber Berita : Utusan Online

156 responses to Fitnah Serta Kecaman Jadikan Diri Saya Lebih Kuat Dan Tabah- Neelofa

  1. Anonymous says:

    tetap undi fazura dan fatah utk anugerah meletop… bye.

    167

    -20
    • Anonymous says:

      Shila Amzah telah disenaraikan dalam Forbes 30 Under 30 baru2 ni telah membuka banyak pihak yang mana, bakat yang organik semulajadi pemakin kejayaan tanpa perlu digembur-gembur dengan publisiti2 murahan untuk berjaya dalam bidang dan dunia seni. Harap lebih banyak anak2 melayu terutama golongan muda mudi mengikuti jejak langkah Shila Amzah. Amin.

      91

      0
      • Anonymous says:

        masih nk meninggi diri hajjah ni. ingat ye wahai cik neelofa, sebuah kerajaan negara pun bisa tumbang gara2 netizen mcm kat mesir, indonesia dan timor leste, inikan pulak awak ni. jgn ego dan membongak sgt la sis… langit x selalu kan cerah.

        81

        1
        • Anonymous says:

          dgn erti kata lain…”she doesn’t care”.
          boycott and lets move on shall we?

          165

          0
        • Anonymous says:

          normal lah. retis2 msia… mana mau ngaku kesilapan. kes masuk zouk hari tu pun 36 jam baru nk minta maaf…. tu pun setelah mufti2 tegur dan org ramai suruh tarik balik dri mjdi duta.

          70

          0
        • SuperFox says:

          Betul tu Anon 11:18. There’s a fine line between self-belief and arrogance. In Lofa’s case unfortunately it’s the latter. Cantik, book smart tapi bodoh sombong. Kesiannn…

          62

          0
        • Anonymous says:

          lofake dah ganti fathia latiff….dpt piala pusingan drp kak ya. hahaha

          32

          0
        • Anonymous says:

          Asal artikel psl Lofa je, menderu org masuk nak maki. Klu tak suka, skip je baca artikel psl dia. Ini x, xsuka tp ambil tahu psl dia. Diri sndr statik mundur mcm tu tapi org lain dah ke depan.

          4

          56
        • Miss Kepah says:

          Anon 3.14pm

          Ramai org terkilan sama Lofa sebab masyarakat Melayu dan netizen merasakan Lofa tidak ikhlas berkarya. Berada didalam bidang seni sekadar melepaskan batuk di tangga. Bukan di BN saja rata2 komen2 didalam online tidak berkenan dengan cara dia yang hanya mempergunakan media sosial untuk populariti dan perniagaannya.

          2

          0
        • Anonymous says:

          Bila tidak ikhlas dlm berkarya. Kekal dlm bidang seni sbb?…nk jual tudong. Lama2 org pun dpt hidu. Tu la pasal..

          33

          0
        • Awasi Islam Liberal. says:

          jgn menyebut islam jika tak sesuai dgn ajaran islam. Islam tetap islam…

          22

          0
        • Anonymous says:

          Bahaya nye..klu 30tahun akn dtg, xtw la lgi ape yg akan dtg yg hancur kn islam..

          13

          0
        • Opah maheran says:

          kecaman tu mmg byk sebab kebodohan sndri..
          Fitnah tu.. opah rse tipu

          5

          0
        • Anonymous says:

          Baik la komen u i dukung sangat,

          2

          0
      • Opsss says:

        TMJ dah undur diri, Yusuf Azmi pun dah nak undur diri dri PPIM.
        Ko ni bila lagi Lopak? Patutnya ko yg dulu undur diri…

        60

        0
        • maniam says:

          anak kesayangan astro…walaupun bakat….zero, nada, elek, podaaaahhhhh!!!

          42

          0
        • Anonymous says:

          kekal pakai tudung dan berada dlm industri pun sbb nk promote tudung je. lakonan dia ni… elfira loy, ruhainies dan janna nick 5x ganda lebih bagus!

          40

          0
        • Anonymous says:

          Bersihkan islam… jgn lupakan ajaran ahlusunnah waljamaah ya Allah bukala mata hati Neelofa ni.

          11

          0
      • Anonymous says:

        Shila Amzah…nyanyi dalam kereta saje viewers 2.1 juta.
        Yg ko ni? X habis2 cipta publisiti2 murahan….zzz.

        45

        0
      • Jemah says:

        Macam ni lah Cik Lofa yer. Kalau setakat nak gondol anugerah2 kat MeleTOP mcm Ayda Jebat tu…tak payah la Cik Lofa. Buat mayarakat gelak mengilai-ngilai jer. Like seriously…itu yg ko kejarkan. Itu misi jadi retis? Hmnnn…pikir2kan lah.

        46

        0
        • Anonymous says:

          Raya ni nk beli tudong Arianni. Tudung ko..ko pergi sedekah kt Rohingya.

          36

          0
        • Anonymous says:

          jdi retis sbb nk jual tudung. drama pun berlakon setahun 2 kali. yg lain semak dgn gosip2 picisan.

          19

          0
      • Anonymous says:

        Liberalisasi dlm Islam. Dkt akhir zaman…semoga kita termasuk org 2 yg beriman. Hati2 msuh dlm selimot..

        19

        0
      • Anonymous says:

        Astagfirullah hal.azim.jauh kn keluarga ku dr org ” yg mempermainkan ajaran Islam aaminnn.moga dapat hidayah tu orang.

        16

        0
    • Anonymous says:

      ingat lagi waktu mula2 berhijarah, siap menangis ..mmmm. kemana lah hilang cahaya tu…

      32

      0
      • Anonymous says:

        3 tahun….lepas tu lupa semuanya. :(((

        26

        0
      • El says:

        Saat itu neelofa mengutip ayat surah an nur, Tutuplah kerudung mu dadamu,auratmu dan sekarang apa yang die buat,

        23

        0
      • Anonymous says:

        Itu drama je lebih anon 11.10am, dusta semata mata. Drama air mata konon dapat hidayah. Inilah yg nabil cakap dulu insaf sesaat!!! Dia jenis muka x tau malu!!! Jenis x sedar diri. Dia ingat dia bagus!!! Aku tengok video tu dari dulu pn mmg dh nampak “berlakon”.

        29

        0
      • Anonymous says:

        DAH TERANG BENDERANG SESAT MCMANA BOLEH ADA YG TERPENGARUH…..IBLIS X PERNAH BEREHAT DARI MENYESATKAN ANAK ADAM……

        17

        0
      • Anonymous says:

        Cahaya tu pindah ke Zouk hahahaha….

        1

        0
    • Anonymous says:

      Diri sendiri dan keluarga yang cari masalah dan menimbulkan fitnah…kata org fitnah itu bagai. Bukan nak mengaku kesilapan. Biarlah ada sedikit putih hati tu…contohi Mizz Nina…x dak org pun nak timbulkan fitnah sbb dia pandai elakkan fitnah dunia….x adalah mcm enko Lopak oiii…stiap hari gmbar di Insta x ubah mcm perempuan jalang..cuma bertudung je.

      22

      0
    • Anonymous says:

      Awasi anak2 kita semoga dijauhi dari kesesatan

      16

      0
      • Anonymous says:

        Subhanallah..apa lopa nyakitkn n hancurkn idup kau ke?? Lopa blm sesat lglh, .masih mendirikn solat, puasa n masih tau dosa besar..entah2 uoall yg sesat

        2

        10
  2. Anonymous says:

    ….bidang seni??? LOL

    17

    0
    • Bawangnation says:

      seni mencari perhatian ler.
      boleh ke sis?

      12

      0
    • Anonymous says:

      Seni apooooo??!! Sekarang dah tukar karier. Jaja fesyen, jaja peluk2 Zul, jaja pergi catwalk show coli dan baju dlm victoria secret dan turban yg mcm shower cap tu sis oiiii..

      16

      0
  3. Anonymous says:

    Ckp masih melangit ingatlah tanah dibumi selalu di pijak kalau mendongak terus sakit leher tersandung patah hidung terlalu mancung gigi bersepai… tak adenya org memfitnah semua org ckp apa yg awak pamirkan

    33

    0
  4. Hantu Kebaya Merah says:

    kalau perangai dan pemakaian awak tu elok org2 pun x kecam hajjah oi. sudahlah, kawin je lah. makin lama makin hanyut tengok awak ni. sedih sangat…

    29

    0
  5. tak ego says:

    tidak semua negatif.. diorang cuma nak awk sedar dari lamunan. awk dh bnyk brubah. lihatlah diri masa mula2 awk kata nk berubah and apa dh jadi sekarang…
    that’s y they are not support u babe

    29

    0
  6. Anonymous says:

    Sama lebih kurang ayat sajat.

    13

    0
  7. Anonymous says:

    sebab org tengok ko tersasar dan hanyut.

    18

    0
  8. Anonymous says:

    tetap nak salahkan netizen…puih.

    19

    1
  9. Anonymous says:

    Manusia cepat berubah bila dah senang. Ujian barangkali ya?

    12

    0
  10. liz says:

    ogy mat daud pun mula2 blk haji lg la menangis bagai…tapi la ni suara menjerit blh dengar sampai langit ke 7. dgn menarinya lagi…letih tengok dorg ni…

    10

    0
    • haihh says:

      ogy dh g hj ke..bukan ke dia penah g umrah..dia ckp dia dengar ade suara suruh di g umrah..mcm tu la lebih kurang..

      3

      0
  11. Anonymous says:

    org lain netizen kecam sekali dua je terus org tu senyap or berubah ke lebih baik tapi lopak n family berkali2 kena kecam still jugak wat prangai attention seeker.

    22

    0
  12. Anonymous says:

    abby abadi pun masih gigh berselfie lagi mahu nasihat orang. diaorang ni baca boleh ;percaya jangan!

    12

    0
  13. Anonymous says:

    respek miss nina….betul2 berubah. ko ni hangat2 taik ayam.

    30

    0
    • Anonymous says:

      Lofa msh jadi artis n public figure..lainlh miznina dh undur diri..dia lahir dlm dulang emas..kau kena tau tu pok..

      1

      13
      • haihh says:

        even mizz nina masih menjadi public figura hingga kini..apa masalah..tak kira dulang emas, dulang perak ke, payong emas ke..elok jer mizz nina tu istiqamah..lopak ni lahir dulang tembaga ke..

        15

        0
        • Zouk landers says:

          Lopak kata setahun 500 juta untung …tu dah talam platinum tu .. dah cukup untuk undur diri …..n tumpukan jual tudung vietnam tu …500 juta byk tu … Bayangkan la 20 tahun berniaga ….

          14

          0
        • Anonymous says:

          ala dlm rupiah

          4

          0
      • Anonymous says:

        X kisah la dulung plastik ke..dulang berlian ke..nk berubah…berubah la betul2 labuuuuu!!!

        10

        0
      • Anonymous says:

        Artis weiii..X kn nk berkelubung..agak2lh..si fazura yg baru balik Umrah free hair X kecam pulak..X fhm..double standard..fazura kezambuzzz…

        2

        15
        • Anonymous says:

          At least x hipokrit. Hajjah ni menunggang. Bakat..krik2 je! Lebih byk cerita peribadi drp kerjaya. Rimas tau ke?

          20

          0
        • Anonymous says:

          Fazura X hipokrit??? Ha..ha..ha .haaaaaah……fake gilos

          3

          13
        • move on says:

          Apa kena mengena Fazura dlm hal ni bodoh! Fazura tk kisah dgn Hjh zouk ni pun..tu ler dulu bukan main kata fazura kaki clubbing lh blow job lh skrg spa yg cari zouk tu spa yg tergesel2 dgn pelakon lelaki yg title hajah suci murni tu jugak kn..Allah maha adil org yg teraniaya ini lh Allah nk nmpkan..fazura tk cakap apa2 pun tk main sindir2 bagai tpi doa dia spa yg tahu..puji melangit lh lagi idola hajah zouk kmu tu yg bnyk dh memalukan rakyat Malaysia..boooooo for u lh lofafake!

          8

          0
  14. Anonymous says:

    beradik paki ni jenis tak malu.. dari kakak yg janda tu sendeng tetek nk dpt kawin shahnaz… adik int school but surprisingly a failed student.. smpi kakak yg jual maruah tetek rege runtuh sendeng2 sana sini janji dpt berlakon ptomote tudung… mcm2 kontroversi diorg ni asalkan dpt glamor, dpt masuk wall news… attention seeker family.. parents retis2 lain tau jgk malu… parents paki ni sakai lagi mak tini soh anak2 kawin org kaya jer.. jenis2 keling memang mcm ni agak nyer kalis xmalu xde maruah..

    17

    0
    • Anonymous says:

      ini jenis kacukan paki ygkacukan tu lebih kepada melayu..sbb melayu mkin melayu..mana mkn kembang..original baka paki bkn prangai mcm ni.
      lahanat.

      4

      1
      • LittleMissC*nt says:

        paki pun islam gak. jgn rasis sgt wei nyahhh

        3

        0
      • shopia lorren says:

        Kalau nak kutuk lopa tu..cukup diri lopa je jgn nk libatkn kaum .setau sy Pakistani tu org dia cukup hormat org..sy byk deal dgn Pakistani..ok je pun..org apa pun sama saja..yg penting adab…family sy mmg antrabangsa tapi tau Diana bumi dipijak..

        2

        0
  15. melati says:

    “Neelofa tgh Keliru tu…..’ dia tak tahu nk tuju arah mana, sebab jadi bahan Jenaka Netizen, sepanjang zaman…… Neelofa kalau awak baca ni, saya ada cadangan ” Apakata awak jadi Tomboy mesti awak Netizen tk ejek awak dh…wakakakakaa (Sian plak Neelofa jadi bahan Lawak)……

    4

    1
  16. Peah says:

    Ya ke?
    Memang saje nak bagi netizen kutuk kau ya…

    2

    0
  17. your fault lah says:

    peluk zul- bad publicity.
    pergi zouk- bad publicity.
    iphone vs samsung- bad publicity.
    pakai seluar baggy/topi- bad publicity.

    16

    0
  18. Anonymous says:

    berubah la…jgn sampai nanti ko kena maki mcm izreen.

    7

    0
  19. Anonymous says:

    dah la..malas nk layan ko.

    12

    0
  20. Potato says:

    Oh fikir nak ambil pengajaran dan belajar dari kesilapan, rupanya nak nk lebih kuat melawan hahaha Allah datang kan ujian for us to reflect diri sendiri.. aduii maaa

    9

    0
  21. Pikio pikio says:

    Kalau aku kena hentam netizen aku akan cakap macam ni ….. Terima kasih.
    segala komen dan kecaman netizen saya ambil sebagai nasihat berguna kerana saya masih belajar. Siapa lah saya tanpa sokongan anda semua. kejayaan my career and business atas sokongan anda jua. Apabila tindakan saya dikecam l began to sesrch myself and realise my mistakes. Saya juga belajar buang ego dan lebih merendah diri

    22

    0
    • Anonymous says:

      hajah zouk ni berlagak lain mcm… mane nk rendah diri… mesti ayat2 nk condemn org balik… dah lah tak ingin aku tgk drama ade muka dia… nsib baik aku tak berkenan tudung dia lagi serban benggali tu xder idea ker jual tudung jenis tutup aurat elok2… ingat dia naik sbb bakat kayu tu.. org kenal sbb kontroversi bodoh dia tu..

      12

      1
    • Anonymous says:

      sayangnya ko nobody

      0

      8
  22. Zouk evil Queen says:

    Baikot meletop hingga tukar host …..

    Btw …3 gambar di atas …fashion kelaut ..hauk … Teruk …

    Napa ye bila aku tengok Fazura pakaian kemas aje …she rocks everything even baju kurung .

    Ni zouklander ni nampak mcm cartoon.

    19

    0
  23. Gorges says:

    Lofa kena improve her PR with netizen. Belajar be more humble!!

    13

    0
  24. Roszari says:

    Semoga terus sukses lofa.. inshaAllah..

    0

    18
    • Yoko Donno says:

      Booooooooo

      8

      0
    • Anonymous says:

      dah binasa dah… tetek pon dah murah.. tudung pon stokis jer yg beli… dah la beradik mulut puaka… success semakin ke laut.. harap kontroversi nk hidup in industry else just another bitch actress

      17

      0
    • Pak lebai says:

      Mungkin ni si lopa.ni.akan berjaya terus kaya..tapi..bermakna ke itu semua..hidup dgn keangkuhan.Ada adik cantik tapi kurang adap…xda.gunanya.hidup kaya xberadap..belajar lah hidup hamble..kebanyakkan yg kaya2 miskin sgn adap dan hormat pandangan org lain…biar la kita miskin xda rumah banglo or.kereta mewah drpd hidup kaya wang ringit tapi kaya dgn kecaman dgn sikap angkuh.

      17

      0
      • Anonymous says:

        Honestly bg aku, muka adik dia muka mintak tendang je tambah dgn perangai hauk. Muka boleh tahan je la. Tak buruk , tak la cantik sgt pun. Perasan je diorg tu lebih.Bila kena kecam lopa ckp itu bg kekuatan la , tak peduli etc. Dulu pun rasanya ada gak ayat lebih kurang cm tu je keluar dari lofa bila kena kecam atau lepas kontroversi. Boring dah dgr.lepas tu buat hal lg and repeat.

        4

        0
  25. mak cute says:

    makin banggang je fesyen ko ni…hjh attention seeker serupa adik ko yg x abis2 buat hal…bkn artis pun…kekonon bajet instafemes…puiiiihhhhhh pdhal dok tayang tetek yg dh melayut tu…

    21

    0
  26. Anonymous says:

    Takbur dan berlagak. Apa yang kau ada x boleh bawak masuk kubur pun lofake . Semoga diberi hidayah

    12

    0
  27. Anonymous says:

    Neelofa……..awak sakit ke??

    8

    0
  28. dah keneps says:

    elehhh …bkn lopa oiiii pun kaki perli orang kaa ….lupa ko perli pajura “youre so mean”…kes upiak…ko lopaa sama jer hati tak bersih mana

    16

    0
  29. Anonymous says:

    Dia pun x sewarak mana siap perli2 ala bawang…eee pleaseee!!

    10

    0
    • Anonymous says:

      Exactly! Tgk tak vid yg dia perli someone, dgn muka yg control sinis konon nak tahan gelak, what in the heart has reflected on the words coming out from her mouth. So ewwww

      3

      0
  30. Anonymous says:

    ko kaya..ada kereta mewah..mati naik keranda jugk..sama je jenisnya
    ko pakai baju mahal…kain kapan juga yg terakhir..sama je rege
    ko cantik.. .segala mcm botok di pakai…akhirnya ke tnh liat juga akhirnya.
    ko duit byk….

    entah..dh beku otak aku tetiba.
    next..

    10

    0
  31. roro says:

    Sbb byk duit bolehla ckp cm tu kan ye lofak… Cuba klu dia jenis tak berapa nk berduit. Mesti merayu minta diberi peluang la itu ini lepas kontrobasi yg ntah apa2 tu. Dia je la betul semua. Minta maaf haritu pun nk control damage je. Sorryla lofak.. Setelah hal supplemen bayi, zouk dan macam2 lagi..org hanya ingt hal buruk pasal kau tambah lg dgn cara kau yg ‘i don’t care ‘ ckp org lgsung

    13

    0
  32. wekkkkkkk says:

    “Saya bersyukur Allah datangkan ujian yang tersirat dengan hikmah yang maha besar.”.

    ..habis yg ko buat show jualan tudung di kelab mlm tu..ujian dri Allah jugak ke..dh tentu ko di bisik Iblis…terpedaya dgn rayuan iblis.

    18

    0
  33. Anonymous says:

    X rugi pun Malaysia xde retis mcm kooo!!

    17

    0
  34. Anonymous says:

    Dia kata dia bahagia…”Saya gembira dengan diri sendiri, dengan kehidupan dan dengan apa yang ada.” tp semua kejadian buruk yg terjadi pada dia…ramai orang tahu kenapa!!! Masih nak “berlakon”…BAHAGIA ke????

    10

    0
  35. Anonymous says:

    topik ni lawak..nama kak ogy dan abby abadi pun masuk? kikikih

    3

    0
  36. Kiah propa says:

    Perasan x neelofa ni kan jenis yg makeup tebal lain mcm. Even dia cuba makeup ala2 nude konon nk nampak natural tp tetap x leh cover berapa tan dia taruk foundation n shading idung itu..cuba la x pyh nk tebal2 sgt.

    11

    0
  37. tak ego says:

    Kawan saya ckp awk ni sejak skolah lg memang sombong… Saya mintak maaf, tak tahu betul ke tak.. tapi saya dulu pon skolah kat klantan.. SIC, elite area lg… tp sy tak nmpak pon diorang ni spesis blagak. pkai tdung labuh n nmpak sejuk je mandang…
    Tapi nape sy tgk (dlm pic jer la) family awk tak cm tu… sori le kalo sy silap…

    5

    1
  38. Idris says:

    Doakn lofa moga cpt dpt jodoh yg sesuai..yg diimpiknnya..moga Allah kabulkn..Amin..
    Dh kahwin habis citer..fitnah kureng sikit..kalau tak kesian makcik2 bawang ni dpt dosa percuma..nmpk je muka lofa semua kutuk..Kita manusia sama je..ada ujian..

    3

    5
  39. Anonymous says:

    Patutnya org yg telah berhijrah diangkat dan dipuji oleh masyarakat. Tapi berlainan pulak dengan dia ni. Mungkin formula dan perangai ko yng mbuatkn org2 naik meluat dan naik myampah. Heliza Helmi, Mizz Nina, Wardina, Siti Nurhaliza okay je. Yng kamu ni knp nmpk mcm terhegeh-hegeh naw beriaya-riya nk upkan diri?!!!

    20

    0
    • Anonymous says:

      Klu tak upkan diri dia, nanti org lupa dia jd sendulah dia nanti. Populariti digunakan utk bisnes tp masalahnya populariti tu byk dtgnya dr publisiti dan kontroversi yg buruk. Sampai sanggup tunggang agama dan attention punya pasal.

      5

      0
  40. popagomo says:

    kalu dikelilingi pondan2..mcm mana x rosak.

    3

    3
  41. Anonymous says:

    Hati hati islam begini yg melencongkn umat

    12

    0
  42. Anonymous says:

    Assalamualaikum wbt…
    Barakallah….
    Kembali lah pada Al Quran Dan Sunnah Rasulullah….
    Ijma ulama dan Qias….
    Barakallah…

    10

    0
  43. Siti Masitoh says:

    Islam liberal harus ditumpas, krn mereka sudah sesat

    11

    0
  44. Anonymous says:

    Semua cara mereka lakukan untuk menghancurkan islam, tp Allah maha segalanya, dan mereka akan mendapatkan ganjaran yg setimpal

    20

    0
  45. Anonymous says:

    Ini bukan cara islam yg diajar nabi muhammad saw

    12

    0
  46. Anonymous says:

    Allohuakbar. Astaghfirullah. Lindungi umat muslim ya Allah…Engkau Maha Tahu siapa yg sesat ya Allah

    9

    0
  47. Anonymous says:

    kalau ISLAM yang benar bukan seperti ini caranya

    13

    0
  48. Anonymous says:

    Liberal ertinya bebas!
    Islam Liberal ertinya Islam ditafsirkan secara bebas dan ikut otak mereka menolak metodologi yang sah, mereka menolak metodologi yang muktabar.
    Hati-hati sebab Islam liberal sudah meresapi minda bawah sedar anak2 kita.

    26

    0
  49. Yekeni says:

    Belajar kenali diri? Kalau dia belajar kenali diri, pasti dia akan realise fesyen badut, jailbird, langsir, selimut dia kan…. bila orang cakap mcm badut, mesti dia akan lihat dicermin dan hadamkan mana yg nampak badut tu… tentukan fesyen dia akan diperbaiki…. tapi sama aja… tetap mcm badut… belajar ke?

    5

    0
  50. Anonymous says:

    Memalukan kaum hawa muslimah..berpangkat hajjah ..tapi punya hati sombong, bongkak, riak dan takbur…dia memang tak mahu belajar dari kesilapan yg lepas..boikottt je

    10

    0
  51. Anonymous says:

    allah swt..selamatkan malaysia dari anasir2 yg mahu melemahkan majoriti umat islam mcm dia ni.

    5

    0
  52. Anonymous says:

    tak bersedia nak bertudung betul2..jangan mempengaruhi orang lain dengan keluarkan fesyen tudung yang mengarut…kena belajar maksud tudung yang sebenar..bukan sekadar bungkus kepala..

    11

    0
  53. Anonymous says:

    Tudung tu layak diganti dgn topi…lol

    9

    0
  54. Ish ish ish says:

    Bini nara pun pakai turban zouklander ni … Seriously tak sesuai …

    10

    0
  55. Anonymous says:

    Mulai hari ni aku malas nak ambil tahu pasal neelofa….sbb aku dah meluat. Dia dah mcm iqram dinzly….cari publisiti dgn perkara pelik.

    8

    0
  56. Anonymous says:

    Bini Nara pun dah pakai turban..itu baru sorang. Kalau tak boikot dan cegah..5-10 tahun lagi macam mana lah ya umat2 Islam di Msia? Just imagine…mungkin bertudung pakai mini skirt ke haper? Astafirullah…

    8

    0
  57. Gorges says:

    Dalam video atas tu Lofa nakap pasal Surah tertentu berkaitan pakai tudung dan tutup dada. Dengan lain perkataan labuhkan tudung tutup dada. Tu video bila? Kenapa sekarang ko doing the opposite. Tudung makin singkat dan ko pakai turban tak tutup dada….,I am confused!!!

    7

    0
  58. lol says:

    Muslim liberal lopa & family dia , tenggok la mak dia pkai tudung pon pendek terkeluar tetek tang mn konsep btol menutup aurat dlm islam ? , pakaian anak2 lagi la tak mcm seorg muslim , paling terok si samsung euww tu blom bab beri kebebasan pergaulan bebas anak2 ngan jantan memasing .so tak heran knape lopa mcm tu dah hajjah tapi jadi mcm tu sbb nye 1 je – di didik cara LIBERAL !!

    6

    1
  59. Tk says:

    We are human. We all not perfect. Before you say “apapun org cakap tak kan mematahkan saya” ko belajarlah cakap “terima kasih netizen ….,,,’ Your choice of words makes people think that you have too big an ego and have that ‘do I care attitude’ And worst still, the word ” I am sorry” hardly exist in your vicabulary. A bit of humilty carries a long way! Good luck gal!

    11

    0
  60. Anonymous says:

    Neelofa …..aku kesian dengan followers kau…..kalau terjebak sama dengan fesyen kau yg semakin hari tidak melambangkan muslimah sebenar. mufti pun dah tegur….dia takut menjadi budaya normalis.

    2

    0
  61. hajah lopak says:

    selagi tak kawen macam nie la die…

    1

    0
  62. omg says:

    gambar first tu serina chefwan ke?

    1

    0
  63. ntah says:

    sis nak tnya je, peluk2 dgn hero dlm drama terbaru tu fitnah? launch tudung kt zouk itu fitnah? pakai tudung nmpk ank rambut tu fitnah? you yg trigger ppl to talk bad about you.

    5

    0
  64. badutketu says:

    macam badut. fashionwise, kalau nak compare dgn fazura macam langit dgn bumi. fesyen fazura simple tapi cantik nyaaa. fashion lopak too much effort, tapi…. hmmmm…. nak tengok pun malu.

    1

    0
  65. annoyinglopak says:

    tak hairan la orang kejam. pegi lah kat mana2 pun, manusia jenis macam ni mmg yg paling annoying, tak kira lah kat tempat kerja ke, dalam family ke, jiran tetangga ke. manusia jenis rasa dia je yang betul, dia buat apa pun tak salah, manusia yg tak boleh nak kata sorry dan admit dia pun manusia biasa yg akan buat salah.

    1

    0
  66. anon says:

    semua nya dia pakai tak kena dgn badan
    mcam kena gelak je
    muahakakakakaka

    2

    0
  67. Anonymous says:

    asal dah memang kaya – mula pula nak bongkak.. kalau asal miskin mungkin kah dia tak macam ni.. – duit tk boleh beli bahagia.. kita mampu senyum tapi yang sakit tetap hati kita yang merasa – kenapa perlu menyombong.. tunduk la ke bumi sesekali..

    1

    0
  68. Hanani isamail says:

    Mak cik bawang dan pak cik bawang yang komen kt page ni burukkan neelofa, tunggulah akta baru lulus, silap2 kena denda 500.000 & penjara 10 tahun krn komen yang tidak betul, mengumpat dan memfitnah mcm suci bersih tak pernah buat salah dan dosa.

    0

    3
    • anon says:

      oii makcik hanani isamail ..kau tu pun makcik bawang juga ..tapi bawang busuk
      celah bijik mana yg lofake kena fitnah
      lounching tudung dalam kelab malas mmg betul lah di buat
      so ???? celah mana yg dia di fitnah ??
      lain kali kalau nak jadi bawang biar bawang holand ..mahal ..jgn hanya jadi bawang busuk je
      muahakakakakakakakaka

      2

      0
    • ohyeah.. says:

      komen tak betul ? sapa yg menetukan betul atau idak komen? komen itu hanya pendapat ..setuju atau tak, takda paksaan.

      0

      0
  69. Anonymous says:

    kenyataan dia sangat sombong !! jgn terlalu yakin nelopa.. hidup kita berputar spt roda.. jgn terlalu angkuh, sombong !! semakin hari, semakin terserlah ko semakin terdesak.. terdesak nak perhatian

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Kalau positive memanjang tanpa rasa bersalah is not good for u. Nampak u sombong n mmg pun u sombong. Xde orang suka kan artis yg sombong macam ni. Bila orang tegur pasal pakaian tu u should listen and reflect apa yang tak kena. Dah katek buat cara katek… Perasan Kate Moss ke?

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Tak salah berfesyen dan bergaya sekali pun… jangan jadi mangsa fesyen dan terover fesyen.

    Neelofa … jangan musnahkan reputasi anda sebagai celebriti dan usahawan muslim..

    0

    0
  72. Anonymous says:

    lofa pendek

    0

    0

Leave a Comment

Optional