September 6th, 2011

Semalam Abang Nara pergi berdating dengan wife yang comel menonton filem Hantu Bonceng di Sunway Piramid. Memang kelakar gila cerita ini. Serius sepanjang cerita asyik gelak je. Dan untuk makluman anda, kutipan filem Hantu Bonceng sudah pun mencecah RM5 juta untuk tayangan selama 5 hari.

filem hantu bonceng

So lepas balik tue Abang Nara ushar-usharlah review orang lain tentang filem Hantu Bonceng. Tertarik dengan kata-kata seseorang tentang filem ini yang dikatakan mempersendakan agama Islam:-

citer ni banyak hina agama islam..wat lawak x beringat..main-main ngan azan..g masjid pakai baju death note yg ade lambang salib tu..ada scene mengucap xhabis..agak2 la wat lawak pown..aku terasa ngan citer ni..sal x sensitif ngan agama ISLAM,tambah2 lagi pelakon dan pengarah nya org ISLAM…ada ke bogel depan hantu kalu jumpe..ni tahyul ****w name nya..org baca la ayat kursi ke hape..nt jawab la esok2 kat akhirat…time tu baru tau lawak ke x..

Terhenti sejenak Abang Nara membaca kata-kata di atas. Ada betul jugak katanya. Mungkin lawak yang digunakan keterlaluan dan secara tak langsung mempersendakan hukum Islam. Apa pendapat anda yang sudah menonton filem ini?


Comments are closed.

Loading...