March 14th, 2012

Rasanya ramai yang mengetahui kisah bagaimana Diana Amir membuat keputusan untuk berhijrah memakai tudung. Daripada apa yang didengar, khabarnya Diana Amir mendapat mimpi yang serupa selama 3 hari berturut-turut. Namun sebelum kejadian tersebut, hati Diana Amir telah terdetik untuk bertudung selepas berlakon dalam filem 7 Petala Cinta.

diana amir 10 petala cinta

Ditemubual oleh wartawan Murai semasa majlis preview filem 7 Petala Cinta, Diana Amir berkata:-

Ketika mula penggambaran filem ini pada awal tahun lepas, saya belum mengambil keputusan untuk bertudung sepenuhnya. Namun selepas menjalani penggambaran filem itu, saya mula selesa dan tergerak hati untuk berhijrah. Saya ada menyatakan hasrat tersebut kepada Azahari (pengarah) dan dia pun memberi respon yang baik walaupun agak terkejut pada mulanya. Walaubagaimanapun,selepas habis penggambaran filem tersebut, saya masih lagi belum berhijrah sepenuhnya sehinggalah saya benar-benar bersedia pada September tahun lalu.

Siapa sangka daripada sekadar lakonan sahaja berjaya menggerakan hati Diana Amir untuk memakai tudung sepenuhnya. Kalau boleh selepas ini pengarah dan penerbit filem banyakkanlah lagi watak wanita bertudung. Mungkin daripada situ nanti ada kesannya. Tak gitu?

Lagi 9 gambar terbaru Diana Amir dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada MigOnline.

P.S: Macam-macam rupanya jenis perisa ubat gigi.

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta

diana amir 10 petala cinta
diana amir 10 petala cinta
diana amir 10 petala cinta


78 responses to “Filem 7 Petala Cinta Buat Diana Amir Terdetik Untuk Bertudung”

  1. Cik piNgu says:

    baru je abes tgk cter nih… alahai biase2 je pun x adelah berlainan mcm cte lain.

    Then 1 lagi x puas aty sb Saida kawen ngn Attar padahal si Hamka da balik kat Madrasah Qalbun Salim ( sori if nama2 td silap eja). si nk dberitahu kesetiaan 7 petala langit 7 petala bumi tu kat sape? sepatutnya saida tu nikah ngn Hamka tuk tunjuk 7 peta cinta dia means tetap ngn tunang dia even da hampir2 nk kawin ngn attar.

    x ending bagus sgt cter ni sb aqila x kawen, hamka x kawen. sapatutnya aqila ngn attar then hamka ngn saida nafisah tu.

    entah ler bila film mesia nk jadi lg bagus… ape2pun lps sekali je menonton xde feel nk tgk kali kedua. cter dia biase je.

    Diana Amir sgt cantik bertudung. Shima tu juz blakon cter ni je ke stkat ni ek? Anyone please?

  2. ex-kolej matrikulasi johor batch 2004/2005 says:

    diana amir a.k.a dodi..dia ni dulu pakai tudung kot kat mase kat matriks..tp alhamdulillah skg bertudung setelah beberapa tahun tak bertudung..keep it up babe!

  3. anne says:

    kte sama2 lah doakan diana akan terus istiqamah dalam perubahan yg dia lakukan ni.. kang kalau berubah extreme, dan2 pakai purdah bagai, then 2-3 bulan terbang sme pun tak guna kan.. perubahan secara perlahan, insyaAllah lebih mudah nak kekal..

    tayah tgk jauh2 la, korang tgk ‘tok ti’, kejap je kan beriya pki ‘serkup’, cover leher & tangan sme masa baru2 berubah.. skrg sme dah terbang.. serkup tu tunggu masa je kena tiup angin.. so pk2 kan lah..

    ble org berubah ke arah kebaikan, bg lah sokongan & kata2 perangsang.. jgn suka kritik & menjatuhkan.. mmg tak kemana la bhai bangsa kte kalau terus2 mcm ni ;-)

  4. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pada minah jambu la kn kalau nk ikot kn haram sangat jangan tengok tv laaaaaa tengok tv pn sepatut nye tk boleh jugak takot tertengok or terpandang benda2 haram contoh nye kalau tengok film orang puteh kn ada pat2 cium mulot korang2 semua mesti ada tertengok n dosa kn mate korang kn ……..mari kite pikir kn bersama ngan minah jambu …..ta ta tit tit tut tut…………

Loading...