Written by Bella | September 24th, 2019

Baru-baru ini selebriti popular, Neelofa berkongsi foto ketika dia menghadiri Milan Fashion Week di Itali. Mengenali Neelofa, ramai yang tahu dia gemar untuk mencuba pelbagai fesyen unik. Namun, busana yang digayakan Neelofa semasa acara tersebut mengundang kritikan ramai.

neelofa milan fashion week

Kalau sekali pandang, memang nampak sopan tetapi apabila Neelofa duduk, kelihatan kainnya terangkat dan mendedahkan sedikit auratnya. Fuh! Tajam betul mata netizen.

neelofa seksineelofa

Rata-rata netizen berkata penampilan Neelofa ketika majlis itu tidak sesuai bagi seorang wanita bertudung apatah lagi sudah bergelar ‘Hajjah’.

Netizen dakwa Neelofa belum sedia

berhijab?

neelofa belum sedia berhijab

“Fashion Victim”

neelofa neelofa seksineelofaneelofa

Kita fikir positif, mungkin Neelofa pun tidak perasan busana yang digayakan akan jadi sebegitu, terselak dan kemudiannya menjadi kontroversi pula. Apa-apa pun, kami respek Neelofa seakan tidak mempedulikan setiap kecaman yang dilemparkan kepada dirinya dan terus yakin mencuba pelbagai fesyen.

 

42 responses to Fesyen Semakin “Berani”, Netizen Dakwa Neelofa Belum Sedia Berhijab?

  1. Anonymous says:

    benar, blom sedia berhijab, dh masuk 30an, makin merenyam kegadisannya.
    Buka jelah tudung tu..

  2. korok says:

    bagus lg fazura yg x bertudung dr ko lopak…dh 2 kali kot g mekah balik cmtu gak…makin kaya makin menyombong…jwpn dia ti tu adalah inner…

    • Anonymous says:

      please dont compare faz to her.. faz has her taste n beauty on her own way.. mesti faz pn x suka kalau uols compare dia n lofa. Praise each other, dont hate.

    • Anonymous says:

      Betul tu… Faz mmg classy, tak mungkin dia pakai baju2 merepek ni. dia pakai seluar trek pun dah nampak stunning

  3. Anonymous says:

    so sexy the pantyhose….cmon neelofa, choose either one, religion or fashion junkie….it cant be both!!!!!!No respect….

    • kelantit says:

      sedangkan Halima model US tu lagi tutup aurat dengan sempurna. oi lopak! ikut lah mcm halima tu , cantik n manis je. ni kau jadi badut kenapa?

  4. Anonymous says:

    lopak nie kn..dia bole angkat sebenarnya agama kita pada satu level yg lbh baik dimata dunia.. syg nya.. dia mjadi mangsa fesyen… kwn ofc aku india tnjuk td pic nie.. aku malu..

  5. Brunes says:

    WTF NELOPAK?

  6. Jintan manis says:

    Dulu pakai hijab ingat dapat jadi sultanah kelantan

  7. Jini says:

    Ya Allah lofa….apa la nk jd ni…dh jadi hajah 2 Kali dh. fesyen tu mcm org Tak bertudung.seksi.,mencemarkan imej org bertudung.ni la dinamakn ujian dunia.

  8. nip says:

    Setiap teguran Allah akan dinampakkan juga melalui teguran2 manusia.. Muhasabah diri kerana mata manusia juga boleh menilai kelemahan manusia yang lain apatah lagi penilaian di mata Allah. Jangan menjatuhkan maruah hijab sehingga agama dipandang serong oleh masyarakat terutama mereka yang tidak mengenali Islam. Anda adalah tontonan masyarakat. Jadikan anda muslimah baik di mata Allah, In Sha Allah manusia akan memandang tinggi kepada anda. Saling kita bermuhasabah diri agar menjadi lebih baik dari hari ke hari.

  9. peningkepala says:

    bkn la aku nk menuduh tp aku rasa mostly artis2 yg tetiba berhijab ni sbb buat bisnes tudung ja..brapa ramai yg bisnes tudung lingkop trus bukak tudung.lopa ni nasib baik tudung dia laku keras ja..kalau x..wallahualam la

  10. kaktus says:

    “Kita fikir positif, mungkin Neelofa pun tidak perasan busana yang digayakan akan jadi sebegitu, terselak dan kemudiannya menjadi kontroversi pula. Apa-apa pun, kami respek Neelofa seakan tidak mempedulikan setiap kecaman yang dilemparkan kepada dirinya dan terus yakin mencuba pelbagai fesyen.” BUDAK 5 THN PN TAU KALU DH PAKAI SKIRT PARAS LUTUT JE BILA DUDUK NMPK PEHA…admin pn x guna akal bila nk buat ayat sbb admin pn sama…. wooo admin respek sbb lofa x kisah kena kecam,mmglh sbb dh lali.

  11. Anonymous says:

    Moga diberi hidayah .

  12. Lopak & co . says:

    If looking like homeless person is high fashion ….thn lopak is doing the right thing..lol…makes sense ??? Entah lah ….

    Macam combinasi baju org sedekah ….aje aku tetengok …mcm beli kat salvation army .

  13. NEELOFAT says:

    Hokaalohh.. terselok skirts..

  14. Anonymous says:

    dh hajah buat cara hajah.. lopak ni xtau malu dah tua andartu pun masih xmusabahah diri…

  15. Anonymous says:

    Bodohnya si Bella yang tulis article ni. Dia punya ayat penutup tu, tak boleh nak hadam langsung. Fikir dari sudut positive? Please la. Nak ajak kita orang Husnuzon pun agak agak la sis.

  16. Anonymous says:

    HIDAYAH MILIK ALLAH SWT

  17. minah jambu say NO to drugs says:

    fashion dia ok pe ..tkan nak berjubah pulak kan..hijab boleh di perbagaikn fashion dia..boleh berskirt pendek tapi berseluar panjang ketat..boleh berpakaian cowboy yg penting tutop aurat..tkan kan mentang2 berhijab nak berjubaaaaaah je memanjang kaaaaaaaaan tak rock la bebbb tk gitew..

    • Marble stongkol says:

      Ni pown 1 lg bahalol… Kau ingat puji2 nopal ni dia bg kau duit free ke… Bayang kau pon dia x heran lah… Kau tu pon sama dgn nopal kene g belajar ugama lg, jgn jd islam celup laaa.. Islam sbb mak bapak islam tp siang2 dah humban bapak dia masuk neraka…

  18. Ellie says:

    Omg!! She’s so weird.. dia mmg tak ready for hijab or maybe hijab is just a spur of the moment.. she’s just blinded by wealth ahh.. sadly to say I believe she’s been acquired by Illuminati. :(

  19. honey says:

    tak pa la nt p Mekah nagis2 bedoa depan kaabah. da 2x pi haji. untungla orang ‘beruang’ ni siap kata nk pi setiap tahun. moga next year dpt HAJI YANG BENAR2 MABRUR

  20. Anonymous says:

    patut dia dah berkali ke mekah, dia muhasabah diri..ye lah maybe amalan die yg baik banyak yg kt tak nampak…tapi aurat kan salah satu daripada benda yang baik……harap die tak terus hanyut dengan ‘fesyen moden’ dia tu….sebab ramai jadikan dia ikutan..die muda2 dah berjaya…tapi itulah…..perempuan cantik tak semestinya bijak…bak kate jep sepah….hahaha

  21. Anonymous says:

    Skin socks ke, legging ke, pegi balik check apa maknanya menutup aurat.

  22. Fashionkeagama says:

    Fashion terrorist untuk org islam! Try hard sangat lah lofa nie oiiii

  23. huhu says:

    hokaloohhhh..hajah 2kali..

  24. Anonymous says:

    failed fashion… dah tua pun xreti berpakaian elok

  25. Marble stongkol says:

    Hermm si Nopal ni a.k.a Nelopat nk glamor jeee lebih.. Setakat knowladge yg dia ade tk yah heboh sgt laj, ramai lg artus kita yg high education… Dia ni nk org ckp hal dia je abb tu allu buat kwrja2 bodoh… Aku oelik bila dia cko dot mertabatkan fesyen hijab penuh kat event tu, padahal tudung yg dia pakai tu zaman maralin monro pon dah pakai laaaa.. Pesen tdung tu mak aku pakai g pasar beli ikan jeeee…
    Kau balik haji atas bawah kau bukak, mulut lancang ckp pasal ipar duai, pastu ni tutup kepala, leher terbukak, pehe teebukak.. Apeee punya ppuan la kau ni Nopal…
    Cukop2 la jadi manusia yg jd punca dosa… Kaupunca org mengata… Kau punya bapak kau masok neraka nnt.. Kesian betol adik beradik tingtong… Ade hati tu nk himpit rizalman aahaahahah.. Malu laa oiii

  26. M says:

    Adoi. Cacatnya. Boleh je dia tutup semua kalau dia nak dan ada effort. Rendah sangat nilai hijab dan hajah di mata lofa. :(

  27. Anonymous says:

    kesian dia ni..still can’t compete fazura..and dia ni siapa fazura nak compete? trying hard betul nak tunjuk siapa the best..lol failed!

  28. Anonymous says:

    lopak dh rupa perempuan murahan..

  29. Anonymous says:

    Mcm porn melayu tudung. Porn2 jugak, tudung still pakai gaisss

  30. akak cleaner says:

    husnuzon gais………….maybe dia pakai socks skin color (spt sllu fanatic dia cakap). but its absolutely weird and she’s totally fashion victim. she doesn’t captured a model height that’s why dia nampak weird. takpe..nti balik sini sambal beratip dgn tasbih digital hilang lah semua tanggapan sb dia kan anak solehah mama tini…bila dah berhijab segala tindak tanduk akan jdi perhatian….baju xleh ketat2 sampai menampakkan susuk badan…tudung kena tutup dada and biar pirah org nak kata mcm acik2 bila pakai tudung labuh…

    but she cannot compete fazura coz faz has her own style…established at her own ground….even rambut serabai pon dah cair tgk gambar dia masa nyfw pakai coach label….but get me wrong by saying im bias, its just my 2 cents opinion…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini