Written by Bella | May 2nd, 2018

Bukan mudah untuk menjadi selebriti terkenal seperti Neelofa, apa sahaja mengenai beliau akan mendapat perhatian daripada setiap sudut. Terbaru, penampilan Neelofa dalam program MeleTOP semalam sekali lagi mengundang kritikan netizen.

Ramai yang mengatakan fesyen seluarnya itu kurang sesuai dengan imejnya sebagai seorang wanita muslimah dan jelas menampakkan bentuk yang tidak sepatutnya pada bahagian “sulit” beliau. Wah, agak tajam juga ya mata-mana netizen yang memerhati.

Namun, tidak semua yang berfikiran negatif. Masih ada sesetengah pihak yang mempertahankan Neelofa dan menjelaskan lekuk “V” yang kelihatan sebenarnya terjadi secara tidak sengaja kerana beliau sedang berjalan ketika foto “candid” itu diambil. Malah, ramai juga artis yang pernah berfesyen sebegitu tetapi mengapa ia dipertikaikan bila Neelofa yang menggayakannya.

Dalam menegur orang lain untuk memperbaiki penampilan mereka, tak salah jika kita lakukan ia dengan cara yang lebih berhemah tanpa mengecam sesuka hati. Kesian juga dengan  Neelofa yang sering menerima komen negatif.

60 responses to Fesyen Seluar Neelofa Dikritik Netizen, Nampak “V shape”

  1. Anonymous says:

    mane ade…ok jer…malay pervert la korang ni

    30

    0
    • Graham Duhui says:

      Hanya lelaki melayu islam je yang perverted untuk membayangkan anu pompuan ni. Memang semulajadi agama ni hanya pikir benda2 yg berkenaan dengan seks. Mungkin tu sebab melayu semakin mundur, hari2 otak fikir seks, kawen dua, rogol sana sini,sumbang mahram dan jenayah seks

      40

      0
    • doktor asli says:

      Nama je islam, hafsu tetap nafsu. Ustaz2, lebai PAS (ada yang tengok porno kat german) dan ularmamak semua kaki seks dan perverted. Aku rasa diorang ni gila seks pasai bini2 muslimah mereka tak nak blowj*b atau buat adengan porno kot. Boring sex life, atas katil cuma tutuh pancut tidor, aksi jilat, hisap, anal, dped dll tiada

      1

      21
      • bunga liar gunung says:

        entah2 ko ni yg tgk byk video seks…ni ko tau sume pasal seks..paku dulang paku serpih

        11

        0
        • Sedih says:

          Abg Nara, aku faham ko nak buat duit dari blog ni. But please jangan publish komen lucah please. Ada jek budak bawah umur baca blog ni. Ko nak ke satu hari anak2 ko baca blog ni n nampak ayat2 tak senonoh mcm ni?

          4

          0
      • Anyn says:

        Lepas baca ape ko tulis. (Menyesal baca).. Aku rase kesian sgt dgn ngko. Dah ada anak blom? Jgn nanti anak ko bertudung tp penzina. Dah ramai k malays pakai tudung tp dara nanhado.

        4

        0
      • sara goodman says:

        Islam kat malaysia hanya hebat hal2 seks shaja, masalah negara, kebajikan rakyat, ekonomi tak penting. Kote Sajat lebih penting kepada JAKIM daripada gejala rasuah di negara ini. Tangkap orang khalwat lebih seronok berbandingkan tegakkan undang2.kebanyakan melayu islam adalah golongan yg tertinggi di malaysia melakukan jenayah seks seperti rogol, pedophilia, sumbang mahram. Memalukan dan amat perverted. Bangsa lain tak seburuk ni
        Thank you lord I was not born as a muslim. Repent and accept Him for HE is the savior died for your sins

        0

        0
      • Tn Hj Daksuki says:

        ummmpppp, sedapnye camel toe, meleleh air liur aku. aku hari tu cuma dapat naik camel je tapi tak dapat main atas camel. Kencing camel dah minum so sekarang kalau dapat camel toe, bahagia le aku

        0

        7
        • Anyn says:

          Daksuka suki kau why bother why bother why bother yg kaki ngumpat ahli nerake jahanam yg basi tu rendang mak ngkau

          0

          0
      • Mother of six says:

        Ni mabuk ketum sebelum komen ke apa.

        0

        0
    • Anonymous says:

      BN semakin boring. cerita lupa lupa lupa..
      jom kita lupakan BN..

      10

      0
    • kona says:

      ada ke org pakai seluar tak nampak v shape tu.. longgar je seluar dia tu pun.. kalau tgk seluar syatilla melvin ngan hanis zalikha lagi la ketat seketatnya, tahap nak gi kencing pun payah bukak.. tapi takde pun netizen komen melampau.. kesian gak kat lopa ni.. semua kena kecam.. tangkap gambar ngan dolphin pun kena kecam.. sadis betul

      5

      3
  2. Anonymous says:

    NETIZEN JENIS KG.COM

    11

    2
  3. Noone says:

    Oh my God. People please, stop giving this lady attention. It’s annoying.
    So yes we can see the V shape. We can also see the same V shape on many other female celebrities, and even on some muslimah celebrities. I’m not saying it’s OK. I’m saying stop giving her the media space. It’s getting VERY ANNOYING and SICKENING. (BeautifulNara – come on. Don’t be too obvious please)

    All of you should already realize that she is not an innocent saintly Hajjah muslimah. SHE IS NOT. SHE IS VERY FAR FROM IT. Stop expecting her to be.

    The way I see it. She is the one who’s purposely creating all this noise so that everyone keeps talking about her. So that there’s always a controversy, a gossip about her. So that she will always be kept relevant in the industry. Stop giving that to her will you? Sheesh.

    So some say she’s a celebrity, with million of followers and should show a good example always. Seriously guys? There are SOOOO MANY other celebrities out there that should also always show good examples, but are not. ALL celebrities are influencers, regardless. How do we control this? Our responsibility is to educate our young ones what are good and what are bad, what should be followed and what should not. It’s not easy, I know… but that’s just the way it is.

    Kalau celebrity2 ni semua nak makan nasihat takpe jugak, ni ramai yg jenis degil, bodoh sombong.

    Semoga Allah melindungi kita dan keluarga kita dari semua anasir2 yang tidak baik. Amin.

    1

    0
  4. Anonymous says:

    Oooo lalalala~

    0

    1
  5. bulan says:

    guyss aku pun mmg suka ngutuk si lopak ni
    nak-nak yg isu zouk tu la pil peninggilaa
    tapi kali ni isu seluar cam takdela isu sgt sebenarnya
    nak ngutuk lebih2 pun tak best
    lain kalilaaa

    18

    0
  6. bulan says:

    guyss aku pun mmg suka ngutuk si lopak ni
    nak-nak yg isu zouk tu la pil peninggilaa
    tapi kali ni isu seluar cam takdela isu sgt sebenarnya
    nak ngutuk lebih2 pun tak best
    lain kalilaaa

    5

    2
  7. Tk says:

    ‘ Lekuk V’ tu nama nya Camel’s Toe

    3

    1
  8. bawang O shape says:

    V shape tu apa?

    1

    0
  9. Muhasabah diri says:

    Kesian kdg2 Lofa serba serbi kena kutuk. Kdg2 Cuba bygkan kita sendiri Kat tmpt dia asyik kena kecam. Hmm

    15

    0
    • N says:

      It’s self inflicted. Self created. Sendiri mengundang. Boleh dielakkan.

      12

      5
      • Anonymous says:

        Yes…I agreed with “N”…self created. Lopak kan suka kontroversi regardless it’s about s’thing good or bad…intention seeker!!!

        3

        0
  10. Bawang putih says:

    Ape ni.kesian ak tgok minah ni asyik kena kecam je.Kalau isu Zouk tu memangla kena tegur.Ada sesetengah tu baik cerminla diri sendiri dulu.K.bye

    9

    2
  11. Anonymous says:

    cermin diri sndri ble x sblom mengata.aku bukan suka Sgt kt lofa ni tapi hgpa pun 1.mcm la hgpa pakai tudung baju x ketat.kdg pakai tudung baju singkat nmpk pungong.tapi slh org jugak hgpa nmpk.kain sndri terselak pun x sedaq

    9

    0
  12. Cardi D says:

    Lerrr lelaki kat blkg dia tu nmpk gak V shape tanak kecam pulak. Basically, baju dia tu tak dilabuhkan itu jer. It has nothing to do dgn seluar yg mmg dah gitu fitrahnya.

    9

    0
  13. JJ NEW says:

    Tak pe lh lofa..relax la bila kena kecam. Asam garam dunia artis lelebih awk lbh menonjol..yg x baik buat panduan..x perlulh baju masuk kedlm lain kali..jujur ckp fesyen tu hanya lbh sesuai utk org bdn tinggi..itu pandangan aku je..apepun lofa nmpk cantik n selebihnya org x suka mcm2 hal lh kannn..

    3

    1
  14. kaki unta says:

    aik memang la kena nampak v shape. kalau nampak B=D shape tu lagi menakutkan kot. netizen ni boleh tak bersyukur. nampak zul punya shape amboi kemain la uols nak bj bagai kan. dasar

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Dah boikot tudung sarban Lofa. I used to buy ur collection sebab love the shades. As for that seluar, so unfortunate lah… org ambil tak angle…udah ternampak. Tenggelam tundun Lofa ye.

    3

    0
  16. Si Manis says:

    Style mmg gitu kot…terlupa agaknya…

    0

    1
  17. haha says:

    knape nampak apam ke. tpi apam kurang yeast..tak gebus…lollllll..sajer jer gurau2 petang ni..

    1

    0
  18. Gorges says:

    Pompuan klu nak pakai pants dan blaus pendek atau kalau pakai pants dan tuck in blaus. Ko kena ensure cutting seluar kat crotch area tu well tailored. Kalau tidak nmpakler bentuk apan tu yg dipanggil camels toe. Klu lelaki di panggil ‘silap parking’

    6

    0
  19. kittykat says:

    At least it wasn’t a camel toe heheh

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Dh tau n jelas pn sluar2 xsesuai dia pkai jugak..mmg dia yg sengaja mengundang kecaman trima jela

    0

    3
  21. johnny bravo says:

    Org2 yg bertudung tu takyah nak ‘tuck in’ bila berblaus. Kalau tak nampak bentuk V, akan nampak bentuk punggung dari belakang. Cer tengok lelaki belakang dia tu kan duk stare kat punggung dia. Dia ni mcm tak ikhlas bertudung……kdg2 pakai baju & seluar sendat, kdg2 baju nipis, ni sebok nak tuck in pulak. Pandai betol si katek plain jane ni cari publisiti murahan.

    10

    0
    • kenyataan says:

      Betul. Tk tau nak cakap apa lgi dgn Neelofa ni nk kata dia tk siuman tk juga sbb dpat 10A kn, nk kata tk tau berfesyen tl jugak dh bnyk kli ke luar Negara kut jdi duta itu ini lh bebrapa kli djmput bnyk pihak utk show itu ini lah, nk kata dtng dri klrga tk baik2 tk juga sbb mak bapak org baik2 jugak..ntah lh mungkin dia dapat rasakan keseronokan bila dia buat benda2 bodoh yg dsokong padu olh fan2 fanatik dia sbb tu semakin dpuji dan dsokong semakin dia menjadi ibarat makan dadah semakin lama semakin parah..baju yg dia pakai warna oren tu pun ntah buruk sgt nmpk muka dia dgn make up terlalu bnyk shades dh lh nmpk aurat muka pun blm kawin lgi dh tk ada seri..kpd fan2 fanatik Neelofa ni tolong lh buat smbnyng sunat hajat ya bukan jer nk cepat supaya dia dapat jodoh tpi buat utk dia bertaubat dan jgn berterusan mengina dan membelakangi ajaran Islam..

      0

      0
  22. josh says:

    Perempuan2 yg tak berapa nak lawa ni mmg suka buat sesuatu untuk menarik perhatian orang. She is such an attention seeker

    3

    1
  23. Mother of six says:

    Sluar tu xmenepati syariat. Dia retis hadap jela kritikan netizen.

    3

    0
  24. Gorges says:

    I think pants tu too long for her. So kalau tak adjust length pants tu betul2. Bila ko pakai Tu yg jadi camels toe kt crotch. Kesian minah ni. Tudung dah makin singkat. Now tunjuk camels toe pulak.

    4

    0
  25. Anonymous says:

    KALAU NAK JADI ISLAM..JADILAH ISLAM BETUL2. JANGAN HIDUP SEPARUH ISLAM SEPARUH KAFIR.

    1

    0
  26. Gisele says:

    Aku lg x berkenan so setilah melvin tu..baik xyah pakai tudung ler kalau asal bergamba mcm nak xnak je tutup rambut..nak xnak je kaver leher..main2 ke hape

    1

    1
    • Akak Kantin says:

      kikiki.. ingat lagi fashion dia pakai pegi AME..katanya mix & match yg dia ada dlm almari..ternyata dlm almari dia pakaian tak uptodate…sorry tilla u kene study n buat research banyak2 fasal fashion…

      0

      0
  27. IPP highway proton says:

    Atok93 pakai seluar tinggi paras ketiak korang ok je. Lagi nak kutuk lopak. Hidup kroni!

    0

    0
  28. mak cute says:

    dia ni apa yg elok skrg…cm attention seeker je hjh sorg ni..tudung makin ke laut pesen2 yg dia buat…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    meh aku nak habaq sat..sbb apa neelofa ni org asyik cari salah die ..first sbb die ni jenis “do i care” kedua konon2 ” be bold” ke tiga jarang2 skali mintak maap..haa..ke empat plak korang sambung la sendiri..hahah..so,netizen ni naik meyampah la kat die. so, neelofa hadap je la ni la kesan dari apa yg awak dah buat dlm industri yg awk ceburi..

    1

    0
  30. Anonymous says:

    moga cepat bertemu jodoh la lopa. makin parah dah awak nie.

    0

    0
  31. pengutuk 1Malaysia says:

    tengok v shape sebalik seluar.. tu je..
    alahai…itu pun nk teransang . kalau tengok real entah ..kucing pun habis disibai sebab tahap gila seks melampau.
    otak melayu ini memang ke arah seks saja kan.
    alim tapi nafsu kalah anjing

    1

    0
    • Anonymous says:

      perangai bila dah jd hajah memang kene berpakaian camtu erkk
      ini bukan kisah nafsu.. ini pasal berpakaian sopan
      haus sgt ko ni jauh lari asal cerita… g lah ikut lopak terjun klcc dah jd andartu tak laku2 lagik

      1

      0
  32. melati says:

    Kesian kt Neelofa , dia buat apa pun semua org Kecam… tu nampak sgt Betapa Hina nya Neelofa..!!! Kalau Fazura buat apa pun org Puji , tgk betapa org Sanjung Fazura (Sebab Fazura tk akan buat perkara mcm Neelofa ni )…. Terbaik Fazura walaupun tk Bertudung…… “pakaian , kelakuan & Imej Fazura jaga baik..sebab tu Ramai org sayang Fazura tapi org Hina Neelofa…sebab Menipu niaga tudung sampai RM50 Juta…wakakakakakakakakakakakakaaa masih ketawa Neelofa ckp nk serbu Kilang dia kt Vietnam..!!! terkona Pokcik2 KPDNKK tu siap bergambor lagi..!!! benggong Neelofa ni..!!!

    1

    0
  33. Anonymous says:

    Aku pun nyampah juga,tapi bab dada,V,la yg korang pi fokus sngt tu kenapa?Manusia kot.Adala yg sulit2 tu.hadoiiii.

    0

    0
  34. dalita says:

    ciri2 menutup aurat kepala, tapi tak menyeluruh

    0

    0
  35. Mak iti says:

    Tak tau nak cakap apa…feninggg nak pangkah pru14

    0

    0
  36. hijabista says:

    mamat belakang pakai cap tu muka pon comel badan macam sedap nampak d shape parking kiri korang tak bising pulak kan???

    ps: siapa tau nama dia. asking for a friend

    0

    0
  37. Anna says:

    Lofa..Tlg jaga image “hajjah”..

    0

    0

Leave a Comment

Optional