Written by Bella | August 12th, 2018

Para selebriti yang dijemput hadir sebagai tetamu untuk memeriahkan lagi acara Kuala Lumpur Fashion Week 2018 pastinya tampil dengan pelbagai gaya bukan? Waktu ini lah mereka hendak tunjukkan fesyen yang unik dan sekaligus menarik perhatian ramai.

Antara selebriti yang tidak melepaskan peluang untuk menghadiri pertujukan fesyen itu ialah Nabila Huda. Mengenakan busana serba hitam dengan bertudung (scarf), penampilan pelakon wanita itu menimbulkan sedikit kontroversi.

Menerusi akaun Instagramnya, Abil menyatakan ia adalah fesyen ala-ala zaman nenek kita dahulu. Rata-rata netizen bagaimanapun tidak bersetuju dengan kata-kata Abil. Ada juga yang mendakwa anak kepada penyanyi Amy Search itu seakan mempersendakan agama.  Namun, Abil tidak berdiam diri dan membidas komen-komen yang dilemparkan kepada dirinya.

Untuk pengetahuan anda, memang ada fesyen ‘headscarf’ ini dan cukup popular di negara barat. Mungkin Abil bukanlah sengaja ingin mempersendakan agama. Walaubagaimanapun, tidak salah juga unutk netizen memberikan nasihat.

42 responses to Fesyen Nabila Huda Dikritik, Pakai Tudung Tetapi Baju Seksi Dan Kain Terbelah Sampai Peha

  1. Anyn says:

    3 words for nh. Nh bodoh dan bahlol.

    12

    2
    • Anonymous says:

      dia memang sexy. yang korang mengamuk tu dah kenapa…dia bukan pakai tudung. macam lopak, dan yuna. ,mereka bukan bertudung. mereka balut rambut sahaja, sebab apa pun tak tau lah.

      14

      2
    • sass says:

      hmmmm entah la nak komen macam mana. shes said its not tudung netizen. more like turban. tak tengok ke zaman vintage dulu gais? bukan nak bela tapi kesian sangat macam tak check dlu terus hentam.

      lepastu c NH ni doa2 kan anak org lain jahil the c Awal pergi amin kan. bagus sangat lah. dua2 tak matang. nak handle netizen pakai style budak2. “aku sumpah kau jadi kucing!” haaa macam tu. Awal tu takde job ke? online je? hahahaha

      kesimpulannya, semua sama. 2×5.

      23

      0
  2. Anonymous says:

    Orang macam ni dah tak boleh buat apa dah.. nasihat la mcm mana pon. Disumpahnya kita balik.

    33

    0
  3. Anonymous says:

    aku suka komen last tu. keturunan sampah, nk peduli buat apa

    32

    1
  4. Anonymous says:

    Well pada aku lah die dress lagi better dari si lofa. Si lofa dh sah hajah berhijab menjual hijab tp tgk lah style die di runway.lagi memalukan bgi yg berhijab. Aku xtau ape yg hendak dibuktikan oleh die. Trendsetter? Kuikuikui je lah. Siti saleha sopan lagi even tak bertudung.

    38

    2
    • Anonymous says:

      sama je 2×5 nabila huda dgn si jahlop tu.. cuma jahlop ada bala tentera macai ladyherot tu utk mnjalankan kerja mengeji mnyindir org yg cuit jahlop ni. jahlop nk bertudung tapi bogel mcm nabila huda? silakan.. ladysherot akan pertahankan smpai tertonggek2 mnunggang agama siap kuar hadis!

      9

      0
    • Anonymous says:

      Netizen ni bodoh nk mams…dia bukan pakai scart utk tutup auratlah bangang..ini fesyen zaman dulu..kan cantik!!!

      15

      2
      • bawang holland says:

        ko yang bangang.. kalau orang dulu jahil… la ni pun nk jahil sama la.. so kalau orang dulu jalan telanjang.. kita pun la nie kena telanjang gak.. alasan fesyen orang dulu…. ko yang bodo mak mampos.. dah gi tengok cermin.

        4

        5
        • damai says:

          kalau nk sgt fesyen org dulu, pakai aja cawat macam tarzan, dulu2 mmg kurang kain dan hidup mrk serba kekurangan, habis yg dulu itu semua x baik nak g ikut kenapa, ok fine org dulu pakai tutup kepala mcm gitu tapi org dulu x ada pakai baju terbelah sana sini dgn so called tutup kepala. sghnya kalau org menegur wpun cara kasar atau perli, ambil yg positive, ckp aja akan membaiki diri nanti atau dont comment at all, habis cerita. knp artis2 ini x blh kena tegur, dah lah negara kita masalah pasal LBGT, transgender makin menjadi2, lagi kau sebagai artis makin nak buat hal lagi, pls lah Abil. you are mother with a daughter, u nak ker wen you see your doter do wrong and bila kamu tegur dia akan balas balik mama pun sama juga apa perangai dulu, like you berlakon cerita Arafah tu

          0

          0
    • fifi says:

      Ini mmg bukan tudung ye adik2 sekalian…ni scarf sama mcm mat saleh zaman dulu2 suka pakai tu. Tp silap dia pakai kt malaysia yg byk makcik bwg & ramai beragama Islam yg asal tutup kepala je panggil tudung…

      27

      0
    • Anonymous says:

      kannn.pastu sama dgn hajah fakejura tu. dah la main bukak tuudng.. balikk dari mekah terus pakai skirtt, main langkah2 org pulak di fashion week.mak bapak x ajar ke. kite dulu bantal tido pon mak tak kasi langkah. nih dia main langkah2. koleksi baju2 dia pulak balut tetek je. bodoh bahlol ketiga2nyaa. mcm tu ke cara fattah didik isteri. helok la ketiga retis ni try hard.

      4

      3
  5. meetomato says:

    aku tak rasa pun tu tudung. Nabila kan baru balik dr Italy, so she is inspired by the dressing over there. look at how she wrap her head, mmg ekot style European women.

    come on la ppl, Nabila ni bknnya pakai tudung 24/7, dan sekarang hentam die as if western wrap tu is tudung. mmg meleis takde keje lain, semua benda la nak kaitkan benda tu dengan agama.

    32

    0
  6. Anonymous says:

    Apa yg abil dan Lofa pakai tu cuma sekadar tutup kepala, bukan berhijab…
    Kalau faham makna berhijab, headscarf or turban bukan menutup aurat pun….

    11

    0
  7. Anonymous says:

    Biasa lah retis malaysia suke fefeling hollywood. Dri make up,dressing, slang amat acah hollywood.un then end claim ni fesyen nie yg terkini.dlam hati gah aku pling stylo. Puihhh. Tp gred lakonan and nyanyian?? Sendiri nilai lah.

    1

    1
  8. Naif says:

    Hidup di negara islam jgalah sensitiviti masyarakat sekiling. Ada btol beza headscarf dgn tdung bede y xsama.tp haish…hlng respect pd awal ashari. Will unfollow ig him n lara sbb dia mengaminkan sstu doa y bruk pd org y menegur

    18

    0
    • Pajurah says:

      Yes I stuju dgn u.awal tu dh knapa? Aminkan do X baik utk anak Org.cer org doakan X baik utk lara most did mrh.melenting smpai post marah2 kat media sosial.

      4

      0
  9. Opah says:

    Masa tengok pakai belah dada tu msh la Ada prasangka back skit.tp lps tu tengok dia bls komen org tu siap doakan ank org jd mcm dia tu akak X Berkenan.perlu ke nak doa gtu? Agak rude disitu. Dh tahu islam tu buat la cara Islam.nak tiru org barat kenapa? Btw,fesyen nenek ktorang X tunjuk lurah nenen ok.

    13

    0
  10. Anonymous says:

    Bongkak nye komen balas ko abil. Awal pon sokong. Ingat Allah bagi cash skrg tgh laku byk drama berlakon jgn igt allah xperhati. Maaf cakap aku kne body shaming beliau. Badan hitam sme juga hati sama juge mulut mu abil. Acah2 good je bajet dh senior konon semua betul. Gile ah.

    5

    0
  11. Chong shufun says:

    Kasian Nabila..sampai makbapak dia sekali kamu cemuh…mcmana la Malaysia nak Maju ni….kalau nak nasihat tu…pikir pikir laa..awak pun bulum tau dapat cium wangi surga..?

    1

    3
  12. Wekkkkkkk says:

    And Octopussy filem.
    Biasalh dia ni…di bsrkn dri kecil d bdr metropolitan. Jiwanya mmg kbaratan.

    0

    0
  13. pakatanbawang says:

    DA X LAKU…FAHAM2 LA

    1

    0
  14. apis says:

    aku suke komen kopikopimo tu! haha

    2

    1
  15. Anonymous says:

    mungkin NH ni anak yg x dirancang kelahiran…sbb tu ibubapa x bertahan dlm perkawenna, x sampai 2 tahun dh cerai ibubapa dn masa tu NH dh lahir…mangsa keadaan ko ni Abil..sian ko.
    ..kekotaan sgt lah ko…

    0

    1
    • Anonymous says:

      Aku pun tak kenan sangat gaya dia weh, tapi apahal sampai ke situ pemikiran kau? Kurang ajar sangat jadinya nak berlagak jadi Tuhan pulak macam kau tau everything. Istighfar bebanyak.

      0

      0
  16. Anonymous says:

    mcm nilah, aku tau ego kau dah melangit bila orang tegur, kau taknak terima…lagipun yang tegur tu, cuma netizen2 yang bagi kau, cuma batu2 di jalanan…cuma satu je.. kau boleh ckp mcm2, urusan kau dgn Allah la apa la..tapi kau cakap apa pun, tak boleh nak nafikan, sifat malu seorang wanita muslim tu dah TAKDA LANGSUNG. ada artis wanita lain yang seksi, tapi bila ditegur takdela jawab bongkak sangat mcm ko ni abil…

    5

    0
  17. melati says:

    Yg Penting Nabila tk Katek mcm Neelofa tukun tu…wakakakakaaa

    0

    1
  18. wekkkkkkk says:

    maaf Abil..fesen nenek aku penampilan pakaian mcm Neng Yatimah bukan mcm Saloma dan Siput Serawak…ala2 kaberat.

    Neng Yatimah tu duduk dapur je dn mengaji Quran…berendam air mata je.

    2

    2
  19. Anonymous says:

    Komen last tu pedas sangat hoiii. Tipu la kalau cakap si nabila tu tak terasa.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    senang citer lantoookkk dier lerr apa nak kisahkan..netizen ni punyer lerr penyibukkkk cer udah udah ler ko yang bernama netizen..boleh ker? herannn sungguh dgn yang bernama netizen ni.. biler ke nak tamatkan riwayat netizen ni..

    0

    0
  21. kak melah says:

    awal tu x gue betol amin kan doa buruk2..harap2 doa tu berbalik kt anak ko k. Yang si nabile kaberet ni malas nk ckp byk, lantak ko lh nk pegi syurga ke neraka, nanti mati golek2 sendiri masuk kubur k.

    1

    0
  22. morningblues says:

    tak, awal tu dah kenapa?

    1

    0
  23. Gorges says:

    Another attention seeker to stay relevan. Your popularity is waning cos dah veteran. So behave!

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Dia sebenarnya bukan bertudung, itu fesyen jer, scarf, mcm style mat saleh….huhuhu

    0

    0
  25. Dia says:

    Dia ini bukan pakai tudong, dia ikut style bintang filem hollywood zaman dulu, pakai scaf dgn baju yg seksi.

    0

    0

Leave a Comment

Optional