Fesyen Dianggap Persenda Islam, Nadia Brian Dikecam Netizen

Hiburan

Fesyen Dianggap Persenda Islam, Nadia Brian Dikecam Netizen

Secara jujurnya memang terkejut juga apabila melihat fesyen yang digayakan oleh Nadia Brian ketika Kuala Lumpur Fashion Week baru-baru ini. Mana tidaknya, dress pendeknya dengan cetakan haiwan telah di”matching”kan dengan sarung kepala seolah-olah hijab. Memang tidak sesuai langsung.

nadia brian fesyen

Advertisement

Para netizen telah mengkritik fesyen tersebut dan menganggap apa yang dipakai oleh Nadia Brian adalah mempersendakan agama Islam. Ramai yang meminta Nadia menanggalkan sarung kepala yang dipakai kerana ia memang tidak sesuai langsung dengan imej seksi yang ditonjolkan. Dan Abang Nara memang bersetuju dengan pendapat-pendapat tersebut.

nadia brian fesyen
nadia brian fesyen
nadia brian fesyen

Berfesyen memang tidak salah, namun janganlah kita terlalu melampau sehingga boleh menimbulkan rasa kurang senang terutama jika anda beragama Islam. Nak seksi, seksilah, tapi jangan campur adukkan dengan pemakaian yang menutup aurat. Semoga apa yang terjadi memberi pengajaran kepada Nadia. Jangan diulangi kesilapan sama di masa hadapan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

12 Comments

  1. Nona

    August 29, 2019 at 8:42 pm

    Kan… Adoi..benda gini pun mau kecam..banyak kot org diluar pakai cenggini.. Kat europe sana bersepah pompuan pakai scarf lagu ni.. Baju pun bukan seksi sangat..ala2 retro je pon…

    • staff unirazak

      August 30, 2019 at 8:25 am

      kak nona? bakal ibu mertua nadia ke ni? semoga dapat bimbing nadia ke arah lebeh di redhai.

  2. Maria Kari

    August 29, 2019 at 4:14 pm

    alaaaa….. abis yg negro mcm naomi campbell pakai skarf kat kepala yg mcm ni persenda islam la ye? bodoh pnya netizen

  3. kelantit

    August 29, 2019 at 4:09 pm

    itu bukan tudung lah. itu fesyen. even gigi hadid buat macam tu. aduhh

  4. Akak Kantin

    August 29, 2019 at 3:45 pm

    Alahaiii budak wechat je cakap itu tudung…Itukan scarft rambut…zaman cerita 60an orang inggeris n cina ke ape bersepah pakai macam tu..Get a life la…banyak lagi issue semasa yang korang perlu risaukan…Sebuk nauu dengan artis…

    • Fatin

      August 29, 2019 at 10:51 pm

      Cina n iggris tu islam ke..tak kn..dia ni islam.so bhve like islam.n thun 60 an tu islam tak mrebak luas mcm slrg.org dlu2 byk kurang ilmu.artis dan kbodohan mmg xdpt dpisahkam

    • Kaseh

      August 31, 2019 at 9:45 pm

      Dalam islam, hiburan pun haram. X pulak ko kesah. Siti nyanyi depan bukan muhrim…ok pulak ko.

  5. Anonymous

    August 29, 2019 at 3:33 pm

    aku syak ada lovebait kot..

    • Anonymous

      August 29, 2019 at 10:23 pm

      itu bukan tudung itu hanye fashion time taon 50an dh ada pompan pakai macm ni yg banyak pakai macm ni pompan mat saleh mlayu pon ada ..

Loading...