August 29th, 2019

Secara jujurnya memang terkejut juga apabila melihat fesyen yang digayakan oleh Nadia Brian ketika Kuala Lumpur Fashion Week baru-baru ini. Mana tidaknya, dress pendeknya dengan cetakan haiwan telah di”matching”kan dengan sarung kepala seolah-olah hijab. Memang tidak sesuai langsung.

nadia brian fesyen

Para netizen telah mengkritik fesyen tersebut dan menganggap apa yang dipakai oleh Nadia Brian adalah mempersendakan agama Islam. Ramai yang meminta Nadia menanggalkan sarung kepala yang dipakai kerana ia memang tidak sesuai langsung dengan imej seksi yang ditonjolkan. Dan Abang Nara memang bersetuju dengan pendapat-pendapat tersebut.

nadia brian fesyen
nadia brian fesyen
nadia brian fesyen

Berfesyen memang tidak salah, namun janganlah kita terlalu melampau sehingga boleh menimbulkan rasa kurang senang terutama jika anda beragama Islam. Nak seksi, seksilah, tapi jangan campur adukkan dengan pemakaian yang menutup aurat. Semoga apa yang terjadi memberi pengajaran kepada Nadia. Jangan diulangi kesilapan sama di masa hadapan.


12 responses to “Fesyen Dianggap Persenda Islam, Nadia Brian Dikecam Netizen”

  1. PENGECAM NETIZEN BODOH says:

    halah netizen, lebih! logik la sikit, xkan la dia pakai tudung dengan betis terdedah mcm tu, dah sah² la itu skarf je, badigol, mcm la korg tu pakai tudung betul sgt, belit² kt leher tayang tetek yg mcm baru tumbuh tu..?

  2. Anonymous says:

    nmpk style tpi cam seksa jew nk kna hadap

  3. Ola bolla says:

    Kaki berparut pun nak pakai singkat2. Bangga nau dengan parut tu.hahah

Loading...