Written by Bella | April 5th, 2017

Wak Doyok bukanlah seorang yang asing lagi sebagai personaliti fesyen tanah air, malah beliau juga merupakan seorang usahawan yang berjaya. Baru-baru ini Wak Doyok ada memberikan kenyataan bahawa tidak salah untuk seseorang itu bergaya asalkan apa yang dipakai bukanlah barangan tiruan.

Ada sesetengah netizen yang tidak puas hati dengan kenyataan Wak Doyok dan bertindak untuk mengkritik ikon fesyen itu dengan perkataan yang agak melampau dan biadap.

Berikut antara komen seorang pengguna Twitter :-

Membalas komen tersebut, Wak memberitahu fesyen beliau telah pun mendapat pengiktirafan daripada luar negara dan anugerah yang diterima olehnya pernah disampaikan oleh penyanyi terkenal Korea Selatan, Jay Park.

Biasalah “keyboard warrior” mungkin mereka cemburu dengan apa yang Wak Doyok ada sekarang. Bersabarlah, anggap sahaja pengguna Twitter tersebut cuma ingin mendapat perhatian.

35 responses to Fesyen Aku Dah Diiktiraf Daripada Kau Yang Tak Ada Apa-Apa – Wak Doyok Bidas Kritikan Melampau Netizen

  1. Harun Din says:

    Bergaduh pasai fesyen tapi isu duit dicuri oleh umno dan pas tak pulak dibahaskan. Memang betul simamat tu cakap, bodoh tul netizen malaysia tahap sekolah pondok

    8

    37
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      lentek Nye misai kau wak doyokkk boleh nangis minah jambu tengok..

      2

      1
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      diiktiraf x semestinya bagus hahhahaa. membazir duit sbb fashion? x ke mana pun. menyampah ak tgok seko2 dalam insta duk pose perasan fashionista. nampak je bergaya tapi duit xde buat ape jgak. bodo je

      17

      29
      • Anonymous says:

        kalu wak doyok pencetus fesyen rambut mcm tu..dosa ko jgk berterusan…contoh reka tudung singkat.. yg tukang reka pn dpt perpalit jgk dosa.

        0

        1
    • ohyeah.. says:

      mr harun din

      nk bahas psl duit krna curi dan pencuri bukan kat sini lah. bukan semua otg suka ckp politik hari2. ko tak penat ke?
      ko ni netizen malaysia? kalau gitu kita sama2 bodoh tahap sekolah pondok!! hihihi

      7

      3
    • Pensyaraf Fesyen says:

      AKU RESPECT WD DR TAKDE APE KE ADE CM SKANG. CUME DIA WAT KENYATAAN MCM SURUH JD MCM DIA. INGAT SUME LH JD CM DIA KE.

      PASTU KESILAPAN BESAR KO MCAMPUR ADUKKAN FESYEN KO. KO KATE MASE KO MULE MUNCUL KO NI MODS LA PASTU BCAMPUR NGAN FESYEN MCM2…PADAHAL KO LEBIH PD ‘GENTLEMAN’. KO IGT NI FESYEN ‘STREETWEAR’ KE?….MAIN MIX & MAX SUME ORG LH PAKAI? KO TAHU X PENGARUH MODS NI KUAT GILE KAT MALAYSIA TERUTAMA BUDAK MAIN MUZIK INDIEPENDENT. JD BILE KO CAMTU KO AKAN DGELAR ‘SO CALLED FASHION’ & HIPSTER. SEBENARNYA MUZIK & FESYEN MMG BKAITAN. FESYEN ‘MOD’ DGN MUZIK ‘BRITPOP/ALTERNATIF ROCK BRITISH’. ORG MINAT GILE2 MUZIK ‘BRITPOP/ALTERNATIF ROCK BRITISH’ TAHU CAMNE DRESSUP MODS

      KAT UK SANA TU..FESYEN MODS NI BMULA DR FESYEN ORANG KELAS BAWAHAN. BKN FESYEN KAPITALIS YG MAINSTREAM SLALU KITE TGK TU. RASE SBB TU GENG2 NI X SUKE KO.

      KO KATE KLU BFESYEN JGN PAKAI BRG COPY ORI TAPI ko sendiri x pakai/ubah benda yang original. SAMALA JD MACAM kru dgn filem vikingdom tu.

      13

      1
    • aku hamba says:

      jangan hina sekolah pondok. Budak sekolah pondok lebih bijak dari budak sekolah kebangsaan. So jangan judgemental sangat.

      26

      1
    • mohon ninggal says:

      pakai nama harun din tp hina sekolah pondok mmg sakai ko ni…ntah2 spm fail…menganggur memilih keje pastu meroyan hantaran tinggi..spesis cam ko ni berlambak dan menyemak…

      5

      0
  2. senjakala says:

    tk perlu maki hamun org lain. marah betul si laban linstrom mcm wak doyok menyusahkan dia. kalau aku jadi wak doyok aku balas balik dgn hahaha…..

    12

    0
  3. piah says:

    tahniah wak doyok…aku support orang melayu yang berani bisness camni. abaikan pengecam2 tu sume..harap jadik kibod warrior boleh lah

    17

    1
  4. Anonymous says:

    Komen mmg mlampau brani siot ckp mcm tu ngan wak doyok tk tkut kena sman ke ah nti bru le ngeko tau ngeko tu btl takde ape2 yg ade cuma telepon je buat buka blog bN ne huhuhu pikir 2x bai sebelom nk megata aku pun pikir 2x jugak lol sebelom tulis almaklum dlu skola tahap drjah 2 je kesian aku huhuhu

    1

    1
  5. aku says:

    sape dia ni hah……x kenal pn hahahhaha…mane jam yg lawa2 tu hahahahhaha

    2

    0
  6. Anonymous says:

    yup I did not now he is into fashion …. but I believe he sure have previously put on non original items to look fashionable….

    3

    2
  7. anonymous says:

    biasa la tu org kita.. yg melayu terutamanya! kadang aku heran jg kenapa sifat suka bash org suka hati kena ada dlm diri..

    2

    1
  8. Anonymous says:

    Receiving a fashion award from someone dressed like a wino is a really big thing tho.

    7

    0
  9. jay park pondan ke? says:

    Jay Park tu berapa kali dah khatam Quran? Kenapa bangga sangat bila dia yg bagi anugerah? Typical melayu kejar dunia

    3

    0
  10. jom promote bisnes artis yg ok says:

    wak doyok ni bagus dari retis jual produk ntah hape2 tu…dari tak pakai tudung pakai tudung nak jual tudung…sampai jual hal kelambu sbb nak jual produk.. ntah2 dorang sendiri tak pakai..dgr kata Waris pun ada bisnes jual baju sekolah…aku respect la kalau betul dari dia jual vape…yg paling aku respect Sani dgn bisnes bas tu..mmg salutela..Zizan dgn bisnes runcit…..

    3

    0
    • Anonymous says:

      tula org jual produk ni punyala x tau malu sekarang…air atas air bwh semua tayang nak tunjuk kebersanan produk..kapir pun x buat cenggitu..

      1

      1
  11. Anonymous says:

    poyo la wak… padan muka kena tinggal dengan azrinaz..kalo jadi kawen aritu lagi bongkak ko jadi gamaknya

    1

    1
  12. hahahah says:

    betul lah apa dia cakap…aq pn meluat tgk org yg pakai barang tiruan atau jual branded acah2 konon grad AAA…dah terang2 hang gaji kecik beria nak pakai prada tiruan..kemon la…hang beli ja jenama2 yg sama harga mcm vicci ke,charles&keith pn dah ok…

    5

    3
  13. AbgJaypak says:

    berfesyen pun xkawen2 x laku2 jgk,,,,,yg pakai brg tiruan ni jgk yg awek duk kejar2…janji hati mulia……hahahaha

    2

    1
  14. mia says:

    hati tu bg cuci sikit. jangan la suka busuk ati kat kejayaan orang lain.. fokus pada diri sendiri sudah la.

    5

    0
  15. sutun kurita says:

    bio le dia…dia berpesen pakai duit dia..bukan duit kite pon..nak me $^%@#[email protected] org lain buat apa..dose jek yang dapatt…hurmmmm..

    5

    0
  16. Anonymous says:

    Fashionable got nothing to do with branded, original or not…. it got to do with making u not just looking good but feel good…
    Worst thing if wearing original item but look ugly….

    10

    1
  17. myraa says:

    Tin kosong je yang kuat bunyi, akhirnya tak de apa, penat jarinya, orang macam ni sah sakit jiwa, dengki tengok orang maju, bergaya.

    0

    1
  18. Anonymous says:

    Aku hrp wak doyok boleh jadi penasihat penampilan Ayahanda Rani Kulop..serabut aku tengok pakcik tu..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    doyok ni wannabe macam la stail dia tu original padahal tiru 100persen dari london vintage look …podah ..perasan betul melayu ni.fesyen kau sebenarnya kot tok wan ,smpin kain pelikat,tali pinggang mekah dgn songkok batik…baru kena….kih ki ki ki

    2

    0
  20. Yekeni says:

    Who is jay park? That kid who stood behind him in the pics? And that’s a great deal? Bangga sungguh seh…

    Kalau receive an award dari world renowned designer bolehlah nak berkokok sikit…

    Dia design pakaian yg mcm mana eh? Blazers and pants? Yg mcm bersepah2 dijual di deparmental stores tu ke?

    0

    0
  21. melati says:

    1 jew nk ckp …K.Pop pun mcm Fesyen Cina Jinjang…!!! hmmmm

    0

    0
  22. mak ko ijo says:

    laban…. dulu dok kl..skang balik parit buntar…tak de keje…rambut drag lock dulu..skang keje mak bapak tanggung jugak kt umah..keja kau jadi keyboard woriorrr je ke..takde keje lain dah? org2 baya ko da kawen beranak pinak…ko masih duk tangungan mak bapak ko…jual nasik lemak pg2..pelis…move laban..kali ni ko populor tp jgn tnjuk best sgt….malu woiiii

    0

    0