Written by AbangNara | June 6th, 2014

Kasihan Felixia Yeap apabila gambar seksinya dikomen oleh mereka yang tidak bertanggungjawab dengan ayat-ayat lucah. Walaupun kini sudah bertudung, gambar-gambar lama yang berjumlah ribuan itu masih belum dipadamkan oleh Felixia kerana kesuntukan masa. Namun buat peminat Felixia, anda jangan risau. Felixia menjangkakan kesemua gambar seksi itu akan berjaya dibuang sebelum Ramadhan ini.

felli

Untuk menunjukkan kesungguhannya memadamkan gambar-gambar itu, Felixia Yeap akan mengupah seorang pembantu peribadi. Kata Felixia:-

Siapa saya untuk menyuruh mereka berhenti daripada terus mencemuh dan memberi komen lucah pada gambar milik saya di Facebook. Justeru saya mengambil keputusan untuk memadam semua gambar seksi itu.

Saya juga perlu mendapatkan bantuan pembantu peribadi bagi melakukan tugas terbabit dan menjangkakan semuanya dapat dipadam sebelum Ramadhan ini.

Apa yang mereka komen pada gambar lama itu mengenai masa silam saya sebelum berhijab. Saya rasa golongan yang memberikan komen lucah ini merasakan diri mereka sangat baik dan lebih berkuasa daripada tuhan serta tidak pernah melakukan kesilapan.

Saya cuma boleh menyedarkan mereka apa yang mereka buat itu keterlaluan dan tidak sepatutnya dilakukan kepada saya yang kini sedang mendalami agama Islam. Mereka perlu ingat bahawa setiap perbuatan kita dinilai serta dilihat tuhan kerana Dia lebih mengetahui.

felli

Fuh~~~ Pedas sungguh ayat Felixia Yeap. Diharap kalau ada pembaca BeautifulNara yang turut serta memberikan komen tidak sepatutnya di gambar-gambar lama Felixia Yeap, hentikanlah. Kesian dia. Baru nak belajar pasal Islam, tup-tup tengok perangai orang Islam lain macam. Nanti hilang semangat nak belajar dengan lebih mendalam. Tak gitu? Marilah kita memberikan contoh yang baik kepada Felixia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to Felixia Yeap Jangka Padam Semua Gambar Seksi Sebelum Ramadhan

  1. weng weng says:

    Selamat berhijrah Farhana Yap..semoga dirimu aman..

    0

    0
    • Syed Al-Falah Syed Nur Iman says:

      ala… nampaknye abg syed kena save dlm laptop siap2 la semua modal2 abg buat lancap tu! bulan pose lepas buka buka laptop “on” la!

      0

      0
      • Didi says:

        Aduh sudah sudahlah dengan cerita dia ni. Tbh, tak kenal pun siapa dia ni. Asal usul dari mana? Artis ke dia ni? Tup tup je timbul masa cerita dia pakai tudung. And lakonan dia pun tidaklah memuaskan. Nak komen kisah masuk islam dia, rasanya diri ni tak layak nak bersuara. Cuma kalau blh, kalau nak buat sesuatu benda, buatlah dgn serious. Bkn canang satu malaysia, tapi hasilnya habuk..

        0

        0
  2. gigi emas says:

    Kepada orang2 islam jahiliah, minah ni bukan orang islam dan dia pakai tudung semata2 untuk modelling sahaja……..kolotnye metaliti melayu kampung ala felda yg suka baca tabloid gossip bodoh ni

    0

    0
    • Kak Timah says:

      @GIGI EMAS, KAU LAGI BODOH,MENGUTUK ORG LAIN KOLOT N FELDA TAPI KO KOMEN JGK KAT SINI

      0

      0
      • lw says:

        oh. tidak berniat nak unlike. mcm mana nak like balik T.T

        0

        0
        • Bimbinglah dia krn dia saudaramu.. says:

          Dear Olga …
          The smallest acts of KINDNESS
          Can make a BIGGEST DIFFERENCES
          In someone’s LIFE

          Dear Felixia…
          If someone points at u , laughs
          And then calls u a loser in front of evryone.
          Wht 2 say …
          ” I’m SORRY but u MISTAKEN me 4 your MIRROR…”

          Dont WORRY about those who TALK BEHIND ur back..
          There’re behind u 4 a REASON.

          Dont think of da things u didnt get it after PRAYING…
          Think of da countless BLESSINGS …
          Frm ALLAH SWT gave u WITHOUT asking.

          You CAN’T be GOOD ENUF 4 evrybody…
          But you’ll ALWAYS be da BEST 4 da one….
          Who DESERVE YOU…

          WEAK people REVENGE…
          STRONG people FORGIVE….
          INTELLIGENT people IGNORE….

          Sometimes u just hv 2 SMILE.. Pretend evrything’s OK…
          Hold back da TEARS … And just WALK AWAY

          I don’t FIX PROBLEMS … I fix my THINGKING …
          Then Problems FIX themselve …

          Being HAPPY doesn’t mean EVRYTHING is PERFECT …
          It’s just u’ve DECIDED 2 see life beyond da IMPERFECTIONS.

          Maybe i DON’T CRY … but it’s HURTS
          Maybe i WON’T SAY … but i FEEL
          Maybe i DON’T SHOW … but i CARE

          P.s: Juz Copy jer … Wahai Saudara Seislamku Jngnlah kita BERBURUK SANGKA kpd Saudara kita Yg baru DIJINAKKAN HATINYA. Berilah Sokongan Moral, Kasihanilah dia, Berilah Panduan bimbingan kpd dirinya dlm PENGHIJRAHANnya KE ARAH AGAMA ISLAM YG SUCI INI.

          Kita bertanggungjwb dngn SETIAP KATA2 & PERLAKUAN KITA DI DEPAN ALLAH SWT di HARI AKHIRAT kelak. Takutlah kita dngn AZAB ALLAH SWT YG AMAT PEDIH di HARI PEMBALASAN kita. API NERAKA SEBESAR IBU JARI MAKA MENGGELEGAKLAH OTAK KITA. Wallahu a’lam.

          0

          0
        • MAAF OLGA ... MAAFFFFFF ... says:

          Salam olga … Minta maaf dr hujung rambut sampai hujung kaki … nak type ” gigi emas ” tertulis nama olga… sbb baca komen olga kat portal lain … kelakar u minat dis actress mcm tak caya jer u minat … u kata dia cantekkk …. tngh2 ktwa terus TERTYPE NAMA U … masa type komen ni.. SORRY SESANGAT… olga mana awk .. da lama tak nampak ?

          0

          0
      • weng weng says:

        si gigi emas..islam mengalu2kan kehadiran sesiapa yang ingin berubah kepada kebaikan walau sekadar berpakaian..moga2 hidayah akan datang jika semua berkata baik2..

        0

        0
    • bubblepop says:

      hoi gigi emas..ko ingat byrn modelling pakaian muslimah byk sgt ke…kalo sbb modelling baik dier stay je ngn playboy lg masyuk kot.. anyway felda2 pn dpt g final piala f.a…ko hade????

      0

      0
    • gigi kuning says:

      i sokong statement gigi emas

      0

      0
    • hurmm says:

      ITULAH KAN YANG JAHILIAH ITU DIRI MU ! KERANA KITA SEPATUTNYA BANGGA DAN BERSYUKUR MASIH ADA INSAN YANG INGIN MENDALAMI AGAMA ISLAM DAN MENGGUNAKAN TUDUNG . TAK SALAH JADI MODELLING DEK OII ! DARI MODELING ITULAH YANG MEMBANTU DIA UNTUK BERHIJRAH. Maka disini metaliti melayu kampung yang kolot atau sejak lahir pemikiran awak lapuk dan kolot?? Tu lah fikir tak payah guna gigi emas.

      0

      0
      • gigi berlian... says:

        Kak hurmm … gigi emas ni bkn islam. Ramai non muslim yg revert to islam semasa kempen HIJAB SEDUNIA di luar negara hnya mencuba SEHELAI TUDUNG @ HIJAB DI KAW KEMPEN ITU BKN PEMAKAIAN TUDUNG SELAMA SATU HARI HIJAB tersbt. SEKIAN … sy rasa gigi emas ni bkn Islam sbb slalu komen yg lepas2 dia mencela Peradaban Islam @ agama islam terutama entry KEMPEN WANITA DLM ISLAM di Putra Jaya bbrapa bulan lepas.Bahasa Inggeris dia sngt baik bkn tahap org biasa. Biarkn lah dia sbb dia tdk faham agama kita. Wallahu a’lam.

        0

        0
        • Miss Y says:

          bahasa inggeris sgt baik bukan tahap org biasa? statement apa ni??

          saya melayu, seorang professional, fasih berbahasa inggeris dan juga menulis dgn baik..jadi saya menepati package yg saudara/i katakan??..

          bagaimana pula dengan mak bapak saya? Bapa saya dah berpencen, umur 83 tahun, dulu senior officer dlm bidang teknikal, sekolah zaman Jepun hingga darjah 6..fasih berbahasa inggeris & boleh menulis dlm b inggeris dgn baik..

          arwah mak saya pula seorang suri rumah sepenuh masa, umur 80 tahun, tidak pernah bekerja seumur hidup..bersekolah Jepun hingga darjah 6 juga..mak saya pun boleh berbahasa inggeris dengan fasih dan menulis dlm B Inggeris dengan baik..

          jadi mak bapak saya tak menepati package yg dikatakan??

          jgn sesekali letak standard kamu pada org lain..kononnya asal boleh berbahasa inggeris dgn baik saja mesti bangsa lain..boleh tak pasang telinga dengar cina2 dan india di Msia ni bercakap dlm B Inggeris? ramai yg kelaut..mcm phua chu kang..sama juga dgn Melayu..jadi kenapa mesti suka sgt nak merendahkan bangsa sendiri? kena terima hakikat, soal berbahasa ini bergantung pada individu, bukan bangsa!

          0

          0
        • reply 2 Miz Y 4rm @gigi berlian says:

          Salam @miss Y…. Dngn rendah hatinya sy bkn maksudkn “TAHAP ORG BIASA” itu adalah ORG BIASA. SILA RUJUKKAN KPD “TAHAP” bukan kpd “ORG BIASA” itu adalah bhs Pasar. Sy rasa rata2 org faham maksud sy. Miz Y & parents bkn dr TAHAP ORG BIASA.Akak ni terlalu PROFESSIONAL & serius.

          “Bhs Inggeris sngt baik bkn Tahap org biasa” maksudnya mrk yg juga mahir & fasih bhs Inggris TETAPI ada satu level bg mrk yg lbh baik. Wlpn sy sndri blaja Uni ovc tp bhs Inggeris sy tak sebaik mrk yg ambil Jurusan [email protected] bhs Inggris. Baik sy ngaku sndri. Ramai jg lbh baik dr sy wlpn bkn Professional. Cthnya PA & setiausaha sy bab surat rasmi. Klu bab professional dlm bidang sy tu bg kat sy.

          Klu bab org dulu, tu lg la sy respect. Kdg2 mrk yg betul2 MAHIR DLM BHS ADALH TALENT anugerah Allah, itu terbukti dlm kajian saintifik spt Mahathir lokman blh bertutur DLM PELBAGAI bhs. Sy tak kata sy tak fasih tp u should knw bettr wat i mean. Cth kwn sy malay tp bhs Inggris dia sampai mat saleh salute kat dia. Kdg2 Perkataan Bhs Inggrs dia, mat salleh tak faham. Level tinggi.

          Akak sy tak rasict. Tp bila akak kata cina & india.. tak ke akak prejudis jgk… ? Sy bercampur pelbagai lapisan bangsa & msyrkt sama ada dalam & luar ng. Wlpn mmg asal bandar both parents. Parents bw kami ke bendang main lumpur bila cuti, kami tumpang kg org. Lg pun sy 20% jer melayu. Keturunan sy bkn dtg dr msia. Sy ada ramai kwn malay yg sy sndri rujuk Bhs Inggrs dngn mrk bila ada dokumen yg sy tak faham.

          Akak tak rasa ke BAHASA AKAK SNGT SERIUS & agk TEGAS BETUL spt lawyer. U blh tanya klu tak faham. Sy blaja Bhasa Pasar pun dr Kawan Malays. Sttmnt sy di ats langsung tak menyentuh BANGSA. Kwn mat salleh sy pun kene ketuk kpala masa freshman year dngn Prof kami sbb tatabhs dia ke laut. Masa tu Prof kat blkang dia & dia tngh menulis esei bhs Inggris. Mmg nmpak bergurau, kwn sy malu tp layan jer la jokes Prof sengal tu. Studnt smua ktawa. Dlm bidang kami dia student top 5. Tp bab grammar ada sikit lintang pukang. Kdg2 ke laut jgk wlpn itu bhs ibunda dia.

          Sy seorg yg tak suka merendahkan org … tp akak spt memandang sepi org yg Tdk fasih dlm bhs Ingris. Sy rasa knapa Msian sukar utk fasih wlpn dia blajr dr tahap 1 hingga high schl sbbnya MALU di ketawakan @ di pandang rendah olh mrk yg fasih. Sy rasa tak mengapa wlpun KE LAUT. Boleh blaja tp klu dah malu nak buka mulut sbb malu bila masa nak blaja. Duduk n keje kat europe bhs ibunda yg bkn bhs inggrs, ramai dr mrk bhs inggrs lg lintang pukang sama juga kat Korea & Jepun.

          Kdg2 sy KESIAN ORG MSIA YG NAK BLAJA BHS INGGRIS dr yg baru nk blaja Terutama clerk & excutv. Bila dorang cuba bercakap, msian bos ketawakan mrk & sindir senyum sinis. Sy jd bos kat Ovc.. european ckp lintang pukang janji Faham.. tak pernah sy ketawakan mrk. Di msia sy galakkn mrk Berbhs inggrs, sy tak pena [email protected] sinis spt bos2 msian yg lain, mrk tak pernah bekerja di luar ngra spt sy.Sedih sy lihat Senario ni. Kesian Msian. Kene perli “suruh blajar malas”. Ada ke patut..

          Benar kata akak .. BAHASA BERGANTUNG KPD INDIVIDU BKN BANGSA & TAHAP PENDIDIKN. STTMNT SY LANGSUNG TAK SENTUH PASAL BANGSA & TAHAP PENDIDIKN. Sy bersekolah, uni , keje di luar ngra tentulah sy faham perkara tersebut. Sy tak suka Prejudis pd org & bangsa serta Tahap Pendidikan seseorg sbb sy dtg dr multi cultrl family. I luv Suasana Kampung terutama Bendang. Blh “Tan”kan kulit. Cantek kulit melayu. Boleh dpt perhatian klu gi OVC sbb dorang ingt kita balik dr vacation… Sekian.

          Smoga Roh Ibu akak di tempatkan di kalangan mrk yg beramal Soleh & di Cucuri Rahmat Allah swt di Sana n ur dad sihat slalu. I juz can’t imagine my life wtout my mom wlpn ada suami tetap tak sama. Salam Ramadhan al Mubarak. Maaf skiranya terasa. Respct both of ur parents & My dad pena kata Bhs Inggrs org msian dulu lbh baik dr i yg sek smpi uni kat ovc. Huhuhu… malu … sy agk lembab dlm tatabhs asal blh buat reprt & bentangkn projek .. so far ok jer kat ovc. Kat msia buat [email protected] mistakes tatabhs dlm surat, org kata SY BODOH … pdhal projk sy langsung org lain x blh buat. Sy bkn Pakar Bhasa. Mula2 terperanjatlah jgk Hw Judgemental msian ni. Mrk tak fhm tentang brain ke ? sy lbh pd teknikal. Sama lah kes Felexia Yap ni… BODOH2 SY PUN SY DA BUAT PROJK OVC.

          0

          0
    • Lea Rose says:

      dia ni aku rasa macam dok permain orang berhijab pulak…. tutup sana sini tapi tak islam2 lagik… alasan kena lagik jd model playboy sbb nak bela family… pada aku yg tak berapa nak alim ni… kalau dah dapat nur masuk islam… terus je ucap kalimah syahadah… tutup fb bukak baru… pasal nak support family.. insha allah… ada rezeki dariNya…. takyah nak tgu bulan puasa ke hapa ke…
      aku pun ada family convert masuk islam… dia belajar lepas ucap kalimah syahadah…
      si minah ni merata selfie berhijab pastu dok kembang montot orang puji…
      dunia akhir zaman… dimana kafir dipuji sesama islam dikeji… korang kena ingat lah.. dia berhijab pun xde dapat pahalanya selagi xislam… yg korang dok kutuk sesama islam.. even sah2 dia separuh bogel.. dosa balasannya!

      0

      0
      • suraya says:

        Ramadhan ni dia peluk islam kak.. drp akk dok mengata dia.. x lama lagi pahala akk semua ke dak felisia ni. Hidayah tu Allah bagi pd sape2 je kak yang dikehendaki?

        0

        0
  3. humble says:

    Baagus…..sekurang2nya dpt membuktikan diri pada setiap org yg mengkeji dgn keikhlasan felexia bertudung….semoga Allah permudahkan segala urusan memeluk islam…amin

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    tidak kira ape dugaan,kalau diizinkan olehNya Inn sya allah semua akan terlaksana….

    0

    0
  5. sentap says:

    gigi emas: suke2 aty je mengate dye. kau la kolot. org nak masok Islam, pahal kau nak halang? gigi emas ke ape. mulut longkang, gigi xkan emas plak

    0

    0
  6. Pilih Kasih says:

    ya ALLAH…cantiknya dia ni bertudung…aku kagum btl dgn dia ni…harap2 ap y hendak d lakukan nti d permudahkan olehnya….aminnnnnn…

    0

    0
  7. baguslah nak padam. kalau boleh kurangkan sikit publisiti murahan ye.. jgn jd budak baru nak up tak habis2 nak mengadu, merintih kononnya ramai orang benci.. orang komen lucah dkat gambar lucah. its normal.. org komen elok dekat gambar sopan u. jadi x perlu nak meroyan sgt.

    benda simple tp dah buat org semua fikir betapa teruk felixia kena hentam, betapa jahat org islam ni. semua umat islam sokong felixia peluk islam. u tahu tu dah cukup. diam, ikhlaskan diri dlm setiap prbuatan. its better dr gigih baca setiap komen haters. salam.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Totally agreed! Dia ni mmg nak publisiti murahan.
      x nampak pon ikhlas dia…buat org islam bertelagah lg ada. Tak.laku kat sana balik msia buat mcm2 hal.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    X abes2 dgn publisiti murahan amoy nue
    yelakan..dia pon bkn murahan jgk
    if not x kan buat kerja dulu
    skrg konon insaf…tgk gaya ..insaf taik kucing!
    puiiii!

    0

    0
  9. rosmah mansor bee hive says:

    terlalu byk cerita pasal budak ini..dari elok dah jadi tak elok..selain itu budak ini perlu belajar kurangkan upload mcm2 perkara di FB la twitter la hapa lah…hanya sebab dia cina non-muslim dan bertudung takkan semua perlakuan dia yg tak betul kita nak kata ‘biarkan’ sebab ‘sekurang2nya dia lebih baik dari Islam yg tak bertudung’???? pada yg bercakap soal tudung tu, tahu tak yg ajaran Kristian sebenar pun suruh umat Kristian pakai tudung! Org Kristian je yg tak mahu pakai..dah tu kenapa Sister / Rahib tu bertudung?? Saya kebetulannya terlihat satu drama dia ni berlakon..tudung pakai, tapi baju tak senonoh juga..dan maaf cakap, felixia yeap ni tak reti berlakon..keras mcm kayu..jadi dia bertudung ni mmg adakalanya boleh kita kaitkan sebagai gimik saja..nak masuk Islam, tapi letak time frame..kenapa tak ucap saja syahadah selagi masih ada nafas? buatnya lepas bgtahu wartawan akan peluk Islam pada sekian2 masa, tup2 lepas tu terus accident, mati..mati sebagai kafir juga..kita ni nak menyokong benda baik mmg disuruh, tapi kalau meragukan beragak2 laa..apa susah sgt ke nak delete gambar dalam FB? saya pun dulu tak bertudung ada gambar2 lama dlm FB..w/pun tak sexy, tapi kita sepatutnya dah fikirkan ttg aurat kita yg terdedah semasa dahulu, kenapa nak dijadikan tontonan orang ramai? apatah lagi kalau gambar2 tu gambar2 mengarut sebab dulunya model majalah merapu! bila masyarakat bising, felixia ni kena fikir..semuanya datang dari dia..dia yg sebok promosi diri dia bertudung utk dapatkan job..tak kesah lah apa pun alasan yg dia bagi..sebagai Muslim saya seronok kalau dia benar2 masuk Islam..tapi buatlah dgn cara yg baik..bukan promosi diri, then beri time frame, bla bla..then gambar2 lama yg tak senonoh beri org tgk..takkan benda mcm tu pun nak kena org lain tegur?? kalau benar dia mendalami Islam dan latar belakang dia pula begitu, dah tentu2 Ustaz @ Ustazah yg bimbing dia dah bgtahu the do’s and dont’s lama dah..bab kerja dia, gambar2 dalam majalah dan sebagainya dah semestinya disentuh..so, apa pulak alasan kali ni?? letih ler!!

    0

    0
  10. bobo says:

    dia belum islam lagi kan.kenapa expect tinggi sangat dari dia?dia baru nak masuk islam.patutnya kamu besyukur kerana telah lahir sbg islam.tak perlu nak convert2 sb mmg dh islam..ingat senang ke nak tukar agama.spatutnya dah bagus2 lahir sbg islam, bersyukurlah.jaga agama kamu.jgn nanti gara2 mngecam seorg yg nk msuk islam, dosa kamu pulak bganda2.sapa cakap dia tak kena kecam teruk?baca lah komen kat fb and ig dia. teruk kot.. knpa ckp dia seolah2 mngadu konon ramai org benci?mmg ramai yg benci dia n sakit hati tmasuk awak tu.dia pun ada hati perasaan,bila rmai yg kecam dia pun up status sedih2 kt fb.mcm tak pernah nampak org up status sedih2.ala sedangkan lapar pun org nak post gak kat fb.normal la kot.aku pun heran lah dgn sikap sesetengah MELAYU ISLAM ni.tu tak boleh, ni tak boleh.ISLAM kat tempat lain sibuk berjihad,mati syahid.ISLAM kat Msia stakat jihad benda2 remeh je..shame!

    0

    0
  11. hungga-hungga says:

    Felixia, apa la yg kau susah2 hati sangat, yakinlah kepada Allah. Abaikan manusia-manusia busuk hati yg sibuk nak buka aib orang nih, takde faedah pun.

    0

    0
  12. bobo says:

    sibuk je persoal keikhlasan felixia. biaq p dialah nak ikhlas ke tidok. org bukan nk puji melampau, org nak bagi semangat. tak seronok ke tgok org masuk islam? nanti dia dah islam, dia mcm baby bru lahir xdak dosa. sapa cakap dia tak teruk kna kutuk?dia tu nak menukar agama. ko senang la cakap kna hentam ckit pun nak up status sedih2 kt fb.sdangkan lapar pun org nk up status..ko mmg lahir2 islam.patutnya ko bsyukur tak pyh nk convert2.mcm ni lah ye..tak pyh nk pertikai sgt lah keikhlasan dia..sbnrnya ko tak puas ati sb ramai yg sokong puji dia je kan..sibuk nk suruh dia delete gambar sexy,,yang artis lahir2 islam tu bila nk start pakai mcm felixia?lahir2 islam tapi tak pernah ikhlas nk buat suruhan Allah pun tak dak guna jugak la wehh.semua ckp blom bsedia, tunggu hidayah.lagilah puiiiii

    0

    0
  13. nurul says:

    mmg patut pun gamba tu di delete/di publickn shj.mugkin felixia msih ada rs syg dn msih nk simpn gambar tu.x nk buang private kn aje.biase la gamb2 mcm tu blh mengundg fitnah dan kekadang mnusia ni nak malukn org mcm2 cara dia akn buat apatah lg peluang terbuka di dpn mata.apa pun sy harap felixia tabah dn ignore kata2 org.kuragkn publisiti dan kata2 yg membuatkn org rs tidk senang.manusia2 di luar sana pun jgn lah terlalu memuji sgt beliau sbb dikhuatiri akn timbul riak dlm hatinya dan ikhlas krn allah tu sudah tiada. Al-Miqdad bin al-Aswad berkata Rasulullah SAW memerintahkan kami supaya menabur pasir ke muka orang yang suka memuji diri.” (Hadis riwayat Muslim).dikhuatiri perbuatan memuji berlebihan akn merosakkan seseorang.wallahualam

    0

    0
  14. Mira says:

    Astaghfirullahhala’zim…sepatutnya sbg seorg Islam, kita ptt berbangga dan mendoakan yg terbaik jika ada org kafir yg ingin memeluk agama Islam…jgn la menuduh bermcm2 mengatakan yg dia bertudung hnya utk berfesyen…buat Felixia moga Allah permudahkan segala urusan mu utk berhijrah…

    0

    0
  15. Nara says:

    da tau nak masuk islam n sedang memdalami islam tp p letak gamba2 yg seksi jugak bakpe? Kan bole ke remove gamba tu..mestila org marah..sekejap gamba pakai tudung sekejap lagi gamba dedah2…

    0

    0
  16. Nara says:

    Ee

    0

    0
  17. aku says:

    padam aje sekarang atau delete je akaun tu….kalau hati ikhlas nak berhijrah x payah la nak tayang2 lagi gambar2 lama awak tu….meangaibkan la…..dah namanya lelaki memang sifat diorang suka tengok benda2 tayangan percuma camtu….xleh nak salahkan diorang gak….pastu bila diorang melucah ngan awak jangan kata diorang ni x menghormati awak. Kalau awak nak diri awak rasa dihormati tolonglah buang pic2 awak yang terdedah aurat tu….mengaibkan la…..sekian…..

    0

    0
  18. bobo says:

    Ada yang dah lahir2 Islam tapi xnak ikhlaskan diri ikut ajaran Islam.belambak artis melayu kat msia ni.xnak persoal bila mreka nk ikhlaskan diri jd islam sejati?bila rasa diri.x mampu nk pakai btutup mcm felixia mula la nk meroyan..xpyh nk pertikai org lain sgt lah.patutnya bsyukur dah lahir sbg islam.tp igt lahir islam x semestinya mati sbg islam.pikir2 lah ye

    0

    0
  19. Senah says:

    Dulu sape yg kata saya pakai tutup aurat ni sy rasa selamat dan dihormati, lepas tu letak gamba seksi jugak then bile org hentam..ko marah plak….ce pikir balik sape yg salah

    0

    0
  20. Sssssss says:

    ..

    0

    0
  21. Bisnes tudung fy says:

    FX, kalau mati sebelum bulan puasa, agak2 kafir ke Islam?

    0

    0
    • Mazlinah harun says:

      Apa yg post ni mmg sah tunjuk kan niat hati kau yg busuk!!! Sangat..,
      Kalau kau ni org islam cuba la ubah sikap hati busuk kau tu .
      Sebab ISLAM tak pernah Ajar cara. Mcm ni

      Kalau kau tak beragama islam pun tolong la hormati apa yg kau post .

      0

      0
  22. Aku adalah aku says:

    Balik2 ckp xde mse nk buang gbr2 tu suma…x blh nk ttp akaun fb sbb utk cr mkn…
    Alasan je tu…nk publisiti..rezeki tu allah dh tntukn kt mne2..yg pnting, niat dan usaha..
    Lau tau gbr2 tu mengaibkn, delete jela akaun tu, buat br..ttp cite..x fhm btol aku dgn cr dia ni..sedih pn ada gk.huhhh

    1

    0
    • mimy2 says:

      Itulah. Saya pun pelik. Kalau pun dia cari makan pakai fb/instagram, klau buat account baru pun sama juga. And what does she expect bila org tgk gambar2 sexy tu?? dia asyik suruh org amik iktibar bila tgk gmbr2 tu. tp klau org lelaki tgk, mmg akan terfikir benda yang berunsur lucah. in a way saya berterima kasih dengan org yang comment tak elok tu, sbb ada hikmahnyaa. sebelum ni felixia berkeras tak nak delete gambar2 tu, bila dh ada org comment yang geli2 baru dia faham n terbukak hati nak delete. plus org2 paksa dia delete sebenarnyaa nak protect dia.

      1

      0
  23. amylicious says:

    attention seekerrrrrr…boooooo!!! da pakai tudung elok2 pastu kje mekap tebal2 n selfieeeee…meluat btol laa!!
    masuk je islam…xyah kecoh2…cara ko ni da menampakkan mcm org islam sume jahat lakkkk..sibuk nk luah2 perasaaan bagaiiii..duk diam2 blaja lagi psl islam lg bgs tauuu drpd ko ngadap fb n gagahkn diri baca komen PADA GAMBAR PORN YANG KO SENDIRI BELOM REMOVE LAGIKKKK

    1

    0
  24. bobo says:

    Sudah2 lah.kan dia ckp nk buang sblm ramadhan.kita tgok je lah kesungguhan dia..xpyh nk hentam org sgt lah.dan kalau pun dia msih x buang jgk,biaq p dia lah.dia x ikhlas ke apa ke kita doakan je dia ikhlas.jika kita ni ikhlas sgt dilahirkan islam,kta tak hentam org lah.kita sentiasa positif n mdoakan org lain dekat dgn islam.kalau nk carik salah org je keje mmg xkan habis punya.dia blm islam lagi korg dh expect dia jd islam yg sempurna..kita yg lahir islam nipun x sesempurna mana..patutny gmbira dia ada niat pluk islam..jika dia tak ikhlas kita doakan supaya dia ikhlas akhirnya..tgok ayat korg ni mcm tak mengalu2 kan dia msuk islam.esok2 kalu felixia xjd pluk islam msti korg puas hati kan?

    0

    0
  25. budak baik says:

    serius amoi ni xnmpk ikhls pn nk msk islam. dia ni nk cr publisiti murahan ja. dia minat pki tdg ja.kalau dia minat islam ni,xpyh tgu.trs msk islam.ni dk ckp tgh blajar le ape la bla bla bla..tp xmsk2 pn.yg kta org islam ni dk agung2kn dia.sedangkan kta sdr xtau dlm hti dia tu mcm mne. stop la agungkan dia dan stop jgk caci dia. walau mcm mna pn skrg dia ttp org bkn islam dan xperlu nk agungkan dia sbb hya krana dia pki tdung.skian

    1

    0
  26. kiah says:

    Dia cakap bg dia masa kan.tggu je lah..igt nk tuka agama ni sng mcm tukar baju ke.aku tahu korg meluat tgok dia asyik2 selfie.muka pun cun gak.makin la meluat tgok.apatah lagi ramai yg puji.btambah2 meluat tgok dia..tp tula.kita doakan dia btul2 saja.x susah pun..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Niat Felixia pakai tudung memang digalakkan tapi…terlebih lebih la pulak exposednya. Lagoi di puji , lagi macam2 cerita keluar. Kalau betul niat pakai tudung kerana menutup aurat dan berhasrat memeluk Islam alhamdullilah tapi seeloknya buatla kerana ikhlas bukan kerana publisiti untuk menjadi artis. Pakai tudung berposing sana berposing sini meraih simpati orang ramai. Itu dah riak namanya. Niat tu kena betul , takut nanti hangat2 tahi ayam…kejap je . Bila orang dah tak puji lawa lagi, dah malas nak pakai tudung.

    1

    0
  28. habeba says:

    Maafla saya rasa dia ni over acting ramai yang kurang senang dengan dia patut tengok video yang lama suka cari publisiti murahan dari dulu . Dia memang nak naikkan rating dlm FB banyak model tak suka Felixia Yeap. Dia bukan model Playboy tapi pelayan Playboy di Kelab Playboy sahaja . Saya dah follow perkembangan dia bertahun tahu byk cerita . Kalau nak masuk Islam Alhamdullilah tak payahlah buat publisiti murahan . Jangan pulak tak jadi kahwin BF malay nanti semua tunggang langgang

    1

    0
  29. anonymous says:

    Khusus utk pengomen2 muslim kt sini jaga la etika anda sebagai seorang muslim.siapa kita nk tuduh dan kutuk dia bukan2.. kn dia dh bgitau dia nk buang gmbr2 dia nnt…kita bknnya tahu masalah dia yg sebena..doakn dia dpt hidayah allah pn dh ckup besar..yg komen kt atas tu kata baik xpayah msuk islam la , jahat kn hati awk…dia dh dh tertarik pd islam pn dh satu bnda yg besar…

    0

    0
    • Malu says:

      Ya tuhan…jahatnya mulut…busuknya hati.agaknya masa rasullullah nk tegakkan Islam inilah perasaannya.dihimpit..diihina..dicaci….diaib.kamu mengaib orang seolah2 kamu tak ada aib.yg lelaki,saya harap anda bukan Muslim.sekiranyanya ya,anda x layak jadi khalifah atau wali.jijik lagi jahil.kalau terpesongnya hati insan yg berpotensi menjadi wanita muslimah ini, semoga anda juga mendapat bahagian anda di sana.

      0

      0
    • Malu says:

      Tak sangka sampai mcm ni akhlak org islam sekarang.patut tengok video saudara muhammad nur a’dlu.muallaf yg dpt hidayah pada usia 15tahun.rasanya mentaliti org yg betul2 mencari agama jauh beza dengan golongan konon beragama tp sebenarnya beragama hanya kerana warisan dan keturunan.

      0

      0
      • suraya says:

        Saya setuju dgn awak. Perlakuan org yg mengaku Islam pun x mengamalkan cara hidup Islam. Sekurang2nya kalo dia masuk islam.. kita ptt menyokong. Niat dia terpulang dia antara Allah dan dia. Kita x layak nk jufge dia. Tah2 satu hari nti, dia lebih baik dpp mereka2 yg mengata jek ni

        0

        0
  30. brohantu says:

    Buang yang keruh ambil ynag jernih

    0

    0
  31. Fish Fairuz says:

    “Jgn agung2kan sgt FX yg pakai tudung ni… ”

    BUKAN AGUNG2KAN LA..ITU PUJI NAMANYA.
    BAIK PUJI DIA NI, SUKA PAKAI PAKAIAN LABUH & TUTUP AURAT.
    TAKKAN NAK PUJI ARTIS2 MELAYU YG B’PAKAIAN TP TELANJANG TU!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kenapa banyak sgt coment negative kat sini. Klu yg positif mesri kena dislike. Adakah kerana ramai yg kafir kat sini dan bagi coment negative untuk melemahkan semangat dia untuk mendekati Islam dan akhirnya menjauhkan diri dari Islam. Semoga Allah memberi kekuatan, petunjuk serta hidayah kepadanya.

    0

    0
  33. Foto Seksi says:

    Seksi tidak harus telanjang kan?

    0

    0
  34. ayamjantan says:

    apa-apa agama pun, dari segi moral …gambar2 half/almost naked tu mmg x patut ditunjukkan.
    jika ada hemah diri…sudah pasti ada perasaan malu…bukan kisah org tu agama pun…
    tp soal moral…..lu pikir lah sendiri

    0

    0
  35. […] Felixia Yeap Peluk Islam 5 Ramadan|“SAYA akan mengucap pada 5 Ramadan ini, iaitu pada 3 Julai ini (Khamis),” kata model pakaian Muslimah, Felixia Yeap, ketika menjadi panel jemputan di Program Semarak Ramadan anjuran kerajaan Negeri Selangor di Dataran Shah Alam malam ini. […]

    0

    0
  36. […] Felixia Yeap Jangka Padam Semua Gambar Seksi Sebelum Ramadhan (57) […]

    0

    0
  37. hambaallah says:

    Barang siapa di beri hidayah oleh Allah tiada siapa yg dpt menyesatkan, dan barang siapa disesatkan oleh Allah tiada siapa dpt memberi hidayah. Tok naib selalu baca ayat ini di permulaan khutbah nikah. Syurga belum pasti kita dpt masuk (hanya doa dan harapan yg sungguh2), kerana penzina pun Allah boleh balas dgn syurga! Dari itu bersangka baik sesama kita. Yg penting yakin dgn sebenar2 yakin Allah maha berkuasa, jgn berhenti belajar agama, amal dan sampaikan, buang segala sifat mazmumah dan jgn bagi chance pada syaitan laknatullah inject jarum sesat ke dlm hati kita. Selamat datang saudara baru Islam. ‘kunu ibadallahiikhwanaa’ – jadilah hamba Allah yg bersaudara.

    0

    0
  38. […] lama Felixia Yeap masih ada dan tidak dibuang seperti yang dijanjikan. Untuk makluman, Felixia sebelum ini berjanji akan membuang gambar-gambar seksi miliknya sebelum Ramadhan. Sekarang ini Syawal pun dah nak habis. Mungkin Felixia terlupa. Harap-harap boleh […]

    0

    0