Written by Bella | April 3rd, 2019

Pelakon Nur Fazura masih tetap dengan pendiriannya yang menggesa Datuk Hans Isaac untuk memohon maaf kepadanya dan suami, Fattah Amin berikutan kiriman mesej yang menuduh beliau tidak menghormati artis lain dan membuat keputusan mengikut kehendak sendiri ketika bergandigan bersama suaminya itu sebagai penyampai anugerah FFM30 Sabtu lalu.

Kata Fazura, beliau tidak bersalah dan mengetahui dengan jelas protokol majlis rasmi. Mesej Hans itu sudah memburukkan namanya dan Fattah.

Selaku anak seni yang sudah berkecimpung lebih 10 tahun dalam industri, saya tahu protokol majlis rasmi.

Apa yang berlaku sekarang mencalarkan nama baik saya dan suami. Selain itu, kiriman mesej dari Hans Isaac memburukkan lagi situasi dan saya memohon agar beliau meminta maaf atas tindakannya.

Terdahulu, Hans mengakui terkilan dengan tindakan Fazura yang mendedahkan mesej peribadi antara mereka kepada pihak media. Apa salahnya untuk bertemu empat mata sekiranya spekulasi mengenai kemunculan Fattah sebagai penyampai anugerah itu tidak benar. Menurut Hans, beliau hanya akan meminta maaf sekiranya dirinya betul-betul salah.

Sumber Berita : Kosmo Online

66 responses to Fazura Tetap Mahu Hans Isaac Mohon Maaf

  1. nani says:

    hans isaac sepatutnya mintak maaf kat lagenda film melayu neng yatimah,, bukan dgn fazura..

    30

    5
  2. Simpan sikit sombong tu says:

    Ee poyonye dia ni. Suruhlah astro buat kenyataan sbb astro kan yg suruh kau laki bini naik. Yg besarkan isu ni fazura sebenarnye. Dia dah malu pstu nk suruh org mintak maaf jadahnye. Hans tu whatsapp private kot. Kalau dia kluarkan kenyataan dulu lain la cerita.

    116

    0
    • anti bodoh says:

      dia sendiri kata dia tau rules, tapi bawak jugak lakinye knpe. Boleh je kau tolak permintaan astro kan? kenyataan dia mcmlah orang lain xboleh fikir mana betul mana salah

      53

      0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Dia sendiri yg bukak aib sendiri. Kalau dia tak publish private message dia dgn Hans, aku pun tak tau kes ni. Minah ni memang sampah dr zaman TMJ. Nasib tak dapat kahwin dgn TMJ. Kaki gaduh, kaki diva, kaki kontrol. Mcm mana lah Fattah boleh suka dkt dia ni. Tak pasal jadi pak turut je. Fattah yg mcm budak baik, dpt bini kaki mabuk & kaki gaduh.

      26

      0
      • Shila says:

        aku setuju dengan kau! kesian kat fatah nampak sangat Bodoh ,dok ikut telunjuk bini kaki mabuk kaki gaduh dan segala kaki..apa dia ingat dia diva sangat ke?hello fakezura, zaman diva kau dengan TMJ dah Habis! hidup kau sekarang ni level2 tapak kaki tmj je, KITA BOIKOT AJA PASANGAN PERASAN DIVA NI! #boikotfazura

        24

        0
        • Anonymous says:

          Dr zaman KimK tu lagi aku dah banned dia ni. Ego & kaki sentap. Acah2 positive vibes konon padahal dia yg selalu negative dgn org & play victim.

          26

          1
      • siti says:

        setuju, dia yg up private msg dia ngn dato hans, org lain tak tau pun… pastu tup2 nk minta dato hans lak yg minta maaf… nape tak tanya pihak astro yg tak ikut peraturan… tak paham betul

        18

        1
  3. fattzura says:

    jap siapa yangbocorkan… mcm putar halilintar BN sekarang ni… cam Kerl

    28

    1
    • bulan says:

      yg daku paham depa ckp datuk hans hantar dm in private la kat pajura ttg muncul dia suami isteri….tp dia dedahkan dm tu .datuk hans terkejut…patutnya dia reply je kt dm tu sebab datuk hans tak bunyi dekat akaun IG dia asal2….dia send melalui dm.dr situlah bermula kisahnya.

      42

      0
  4. Anonymous says:

    kiriman mesej dari Hans Isaac memburukkan lagi situasi – pendedahan fazura kepada media

    24

    0
    • Betta says:

      pajura yang dedahkan pd media..media pn xtau apa² kalau tuan empunya badan x bgtau…pajura ni dari dulu suka cari pasal..kononnya dia lah mangsa keadaan..aku dah perasan lama dah benda ni..dia buat salah xpe..xmohon maaf langsung..diva la sgt..retis dah nk monopos agaknya mcm tu ek..

      13

      0
  5. Cik bunga says:

    Kalau fazura x buat mcm tu, nnt orang mengata belakang dia dengan suami dia. So mencalarkan reputasi dan maruah diorg la. Bagus la dia buat mcm ni. So lepas ni, orang x kan sewenang- wenangnya take advantage atas diorg. Kalau dia x bagitaw umum. Maybe orang lain akan dok cakap- cakap2 dia and suami salah. So bagus la, sebagai seorang isteri, dia pertahankan suami dia.

    14

    68
    • Hitam says:

      Setuju

      2

      39
      • Anonymous says:

        Penjilat bontot fattzura detected. Lantak la orang nak bercakap belakang pun. Dia buat mcm ni lagi ramai org akan bercakap di belakang.

        18

        0
    • Manggis says:

      Betul jugak tu. Kalau dia tak buat macam ni, nanti orang ingat depa yang salah. Padahal kena fitnah

      8

      31
    • Anonymous says:

      Isu lagi besar adelah. Peminat dia kalau boleh buat bincang takpe. Settle sendiri sudah lah. Orang tu whatsapp personal just balas in personal la. Bgtau media pasaipa. Tu mcm kau keruhkan lagi keadaaan. Lain la kalau bnde ni peminat persoalkan sampai viral baru la bukak mulut. Bnde ni jadi kecoh pun sebab dari mulut dia pstu nk orang mintak maaf. Amboi xfaham aku diva korang ni

      84

      0
      • Anonymous says:

        Ini semua gara2 bwg2 semua yg selalunya jika ada cerrita fazzzura mesti backup dia..tu sbb naik lemak dan naik minyak..kekonon bila fazura bocorkn ..fazura x salah lah ye..padahal boleh je fazzura jumpa hanss settlekn berdua…
        Yg bocorkn kt media tu psl apa.
        Btullh kta hans tu..dia hairan..knpa bocor…hntu mna yg buat…yg bocorkn tu
        Fazura ke sapa..

        51

        0
    • Anonymous says:

      Hello.. kalau dia tak explain pun mmg orang dah mengata pasal dia 2 orang ni. Kau ingat semua selebriti suka ke dgn fattzura ni. Mostly pun menyampah. Bukan jealous tapi menyampah sebab terlalu show off. Samelah mcm neelofa. Berkawan dgn nabil je hahaha

      32

      -2
    • Anonymous says:

      Nak explain pun explain je la. Tapi boleh je explain tanpa buka cerita yang hans message dia kan? Kalau dia tak bagitau orang lain confirm benda ni takkan tersebar luas.

      13

      0
    • apa-apa jelah says:

      setuju.

      0

      0
    • Det says:

      Sokong

      0

      0
  6. Confused says:

    pelik, hans WA dia personal, tanya apa yg jatuhkan maruah. lain lah kalau hans yg keluarkan statement dia ada WA fazura asking about this issue, itu baru jatuhkan maruah, skg sape bocorkan pasal this WA, fazura sendiri apa, you said you know protocol majlis tapi you still dont know law protocol. if you want hans to apologize, you can just WA him rite, why must inform media social. bahagia jgn tunjuk sgt nanti jadi if ditakdir diberi cobaan dan dugaan, nanti terus down

    85

    0
  7. easy peasy says:

    apehal la pompuan ni meroyan. Dia wasap kau personal kot, kau jawab la personal ngn dia, so dia pun boleh minta maaf personal ngn kau. Kau sengaja nak bagi Hans malu ke ape? Bullshit perangai

    71

    0
  8. Anonymous says:

    kau da kenapa..dia wasap kau je tanya…kau yg make it public..pastu suro org minta maaf.. plastic la….tak habis2 sending lots of loveeeeee

    64

    0
    • Animosity says:

      Biasala faz perasan hollywood americano sgt…”i love you all…love you all…thank u…thank u”…padahal date je usa kawin mat msia gak

      19

      0
  9. luls says:

    ni perempuan makin menjadi eh lepas dengan fattah. yang suami pulak duduk bawah ketiak bini je. halah halah

    63

    0
  10. Anonymous says:

    Rumah siap pahat berbunyi. Orang lain yg bising2 kat belakang pasal kelayakan penyampai anugerah, Ofcos hans yg bert/jawab luluskan list nama pn terpalit Hakak fatzura ni tak paham ke. Astro ingat FFM ni mcm gegar varganza maharaja lawak ke nk suprise2 gimik murahan merepek bagai. Fans pun sama, semua benda nk kaitkan personal last2 nelopak pulak salah.

    55

    0
  11. Queeniez says:

    Hans personally wassap ko. Yang ko pegi hebah dkt semalaya, kenapa? Dan hans tegur benda yg betul kot… ko nk sgt angkut laki ko skali atas pentas da knp… dia tak layak jd penyampai trofi. Itu kenyataan… tak dpt terima kenyataan, sis? Dia ni mcm kemaruk kontroversi pun ada. Ke ko sj nk cari gaduh dgn hans.. ye la tak dpt carik issue dgn neelofa dpt carik gaduh dgn ex lopa pun boleh la ek? Haihhhh…. mujur la tmj dumped ko. Kalau tak buat malu muka rakyat johor je ada sultanah bimbo cenggini… udah2 ler fakezura… tanda2 menopaus da ko ni..

    51

    0
    • Anonymous says:

      Hahaha..tnda2 nk putus haid ye..

      21

      0
    • Anonymous says:

      Dia nak alihkan perhatian netizen dari berita lakinya tentang supliment je tu… dia viralkan lepas tu suruh org minta maaf… ada hans kesah? Kimk cari betita sensasi untuk cover lakinya

      28

      0
  12. Anonymous says:

    benda boleh bawak gaduh.. buat apa nk bincang.. gitcewww..

    21

    0
  13. Anonymous says:

    hans ni dah terikut lopak… bahasa tu jenis mulut puaka… kita tak tau ape ayat hans msg ke fazura tp sure ayat hans bahasa celaka…
    haaa padan muka si keling tu… kalo dah keling tu memang jenis keling laaa suka cari pasal

    0

    1
  14. faraj says:

    nampak sgt Hans dh Basi…(Handsome zaman tok kadok)..Hans kalo awak baca ni..satu jer nk ckp..awak dh ler Hitam..Handsome pun mak2 Datin jer minat pastu misekin plak…M.Daud Kilau pun Dato gk..jgn perasan ok…Pompuan2 sekarang takdernya minat jantan Hitam & Misekin….Fattah Putih dan muda kacak bergaya..awak hero tua yg mengharap belas kasihan…kikikii

    0

    52
  15. Makin lama makin meluat says:

    Analisanya senang sahaja…

    Seorang tu menegur secara peribadi, ingin bersikap profesional, jauhkan aib..

    Lagi seorang tu sentap, tak puas hati, HEBOHKAN pada umum, play victim, padahal main aim is to memburukkan orang lain..

    Perbincangan walau tak puas hati pun, boleh settle sendiri2kan..

    nilaikan sendiri..

    56

    0
  16. Fazutah says:

    Yg aku x faham, kan hans wasap dia personal so patutnya bls ja la wasap tu.. Nak maki hamun pun x kisah, lantak laaaa.. Apahal pla nak heboh2 dkt public

    33

    0
  17. Anonymous says:

    Isu simple gini ko boleh kecoh semalaya tak de lah classy sgt kome laki bini. Dh die dm personal reply personal lah nape kecoh. Jatuh lah standard u sis. Dri gred A ke bwah tanah juga akhirnye. OVER!

    16

    0
  18. Anonymous says:

    We dont know apa kandungan WA from Hans to Faz tu. Maybe agak keras kot bagi Faz. So she cant just keep herself and kebetulan benda ni pun dah jadi kecoh. So masing2 kena la defend diri masing2.

    2

    12
    • Anonymous says:

      So kalau keras untuk fazura tak boleh terus terang je dekat hans,in private like what he did? Kalau bagitau umum apa yang dia dapat? Macam sekarang nampak dia yang lagi salah ada la. Btw I used to suka tengok fazura & fattah sebab diorang bercinta, bernikah macam low profile. Tapi sekarang makin meluat dengan PDA diorang.

      15

      0
  19. Anonymous says:

    Booooboooo la pd fakezura…memalukn… pi nyorok, tak fhm rupernya dia private message, otak udang tul.

    9

    2
  20. Vv says:

    Asal gadub gaduh sesama kawan2, mesti kita cakap “Kalau berani cakap depan2 la”

    Ni Hans whatsapp depan2,, mengata dari depan, cakap depan2. Fazura heboh to public mintak Hans minta maaf?

    Fazura’s logic : Siapa cakap depan2, dia mesti mintak maaf dekat public.

    Sorry Fazura, part ni terus hilang respect dgn ko sbb nampak bodoh sombong dan ego.

    21

    0
  21. Pajura Giler says:

    Menyampoh pulak aku tgok semek poyo ning.. Bodoh tu simpan la sikit… Mcm ni la jadinya bila dah suam2 kuku… Saje cari publisiti murahan… Laki dia pun aku xnampak berlakon dh skrg..

    10

    0
  22. minah_loy says:

    Ko memang bawang Hans!! …..x sedar diri tu jantan..mulut kalahkan pompuan

    4

    8
    • Anonymous says:

      Kaulh bawang minah_joy cam fakezura sendiri war2 kn citer, ingatkn org simpati rupernya tergolek lg ada Ka..Ka..Ka…

      2

      0
    • apa lagi?? says:

      hahaha seyes mmg betul.kuat sentap jugak si hans ni rupanya.tak gentleman langsung lahaii.FFM je kot.bukannya Grammy!

      0

      4
  23. nyampah says:

    kalau ko tau protokol, ko pun mesti sedar yang penyampai anugerah semua yg pernah menang anugerah dekat ffm sebelum ni je?laki ko? hrp menang anugerah sampah jelaaaa. makin nyampah tgk couple bajet diva ni. dlu ustaz tegur pun psl vdeo clip faz tu pun laki bini ni buat statement bajet bagus.

    6

    1
  24. Alanice says:

    Ade 1 pihak lg tepuk tngan

    0

    0
  25. Anonymous says:

    BY RIGHT HAN ISACC SHOULD APOLOGISE NOMATTER WHAT,ITS ABSOLUTELY RIGHT FAZURA NED TO EXPOSED THE WATSAB KALU TA SEWENANG WENANGNYA JE HAN ISAC NI MEMPERLI DAN MEMBURUK KAN NAMA DIA DAN SUAMI,ITS HAPPEN TO HER WHAT IF ITS HAPPEN TO U,NI BUKAN AMBIL PERKARA MUDAHN NANTI ORG SESUKA JE BUAT STATEMENT KAT FATTA AND FAZURA BEING PROFESSIONAL HAN ISAC PON HARUS MEMINTA MAAF PSAL DIA YG MENGURIS HATI FAZURA DGN SUAMI SEBAGAI ORG ISAM BILA ORG MENGURIS HATI SESEORG BERDOSA ,JANGAN AMBIK KERJA MUDAH,SO HANS BE A GENTLEMAN SETAHU SAYA ORG PHILIPINO -PINOY MUDAH MEMINTA MAAF ATAS KESALAHAN SENDIRI,HANS NI PON SEBELUM NA HANTAR WATSAB U GOT TO FIND OUT DARI PENGURUS ASTRO JANGAN MAIN TEBAI JE,TAHU LA YG U STIL JELES KAT FATTA ,KAN PERNAH DGN NEELOFA KIRANYA NA REVENGE TAPI KENA MUKA SENDIRI.BE A GD MAN HAN SENANG JE CERITA MINTA MAAF,END THE STORY.

    0

    0
  26. sian pajurah says:

    nak mintak maap apo.. ko yang terjerit2 bagitau semua orang..
    aku rasa kalau hans tak private msg tp terus bg statement media , aku raso ko menggelupur berbuih mulut kot..
    .ko kato kejutan. apo ko ingat patah tu buek aku terkojut ko.. okay terkojut la jugak. sebab org takde anugerah tetibo naik pentas.. malu betul..lagi malu mc pon tak sebut namo.. aku tgk ko pon tersipu2 malu bilo laki ko sebut mc tak sebut namo dia

    kalau ko tau protokol.. ko patut tau laki ko tak pernah ado terimo satu pon anugerah ffm.. hahahaa ni bukan anugerah meletop kak oiii

    okay aku paham. ko sorang jo ado laki.
    #tahniahhanssebabbersuara #tahniahfinas..#inibukananugerahbudaksekolah

    4

    1
  27. Pembantu tadbir says:

    Dua2 salah. Mintak maaf kat each other, setel, Ok bye

    0

    2
  28. black maria says:

    fattzura terimalh sememang u alls dh sendu org dh amik port ok…KimK biase lah mane nk kalah die jer yg betol nasib lh ko patah kayu.

    0

    1
  29. Anti-fajuraaabudakpekanpahang says:

    Da tuu ko igt 10 tahun dlm industri bole buat suka mak apak ko keee bawak laki xbape pengalam tuu?! Poyooo eh ko.. kalu dia biar kan mau dia angkut bapok2 geng dia tuu skli naik atas.. booo fazura loosserrrr dung kemikkkkkkk..

    0

    1
  30. Jura dulu idung kembang says:

    Fazura tak berubah perangai walau dh kahwin n dh berumur, bawak2lh clam down, nk meninggi jer lahai, balas jer cara private jt han tu bknnya melalak beritau org satu m’sia..ish..ish..

    3

    1
  31. Anonymous says:

    fakezura ni tu pun nak kecoh kat public.. poyooo. nampak sgt dia ni jenis berdendam..

    1

    0
  32. Ohh ye la says:

    Maksum betul fazura ni. Blog lagi satu penuh komen pasal t*t*k lopak. Formula dia cmni. Faz buat kontroversi, lopak yang salah. Lopak buat kontroversi, bukan je lopak, seluruh anggota badan dia dengan seluruh keturunan pakistan salah. Okay korang noted. Akan diapply formula ni untuk semua gosip yang akan datang.

    1

    0
  33. Mana2 lah says:

    Ohh yeah la,nampak Sgt ko geng lopa

    0

    2
  34. Anonymous says:

    Minah sekor ni… Poyo nak rak. nasib baik tak kawin dgn TMJ. Kalau tak.. entahlah. gamaknya seluruh Johor dia suruh sembah dia sorang..

    0

    0
  35. apa lagi?? says:

    apa yang susah sgt nak mohon maaf dato hans ni? dia yang mulakan dulu kot.kenapa sebelum dm x fikir dulu akibatnya.Fazura tu wanita.emosi tak sama macam lelaki.ni tidak..dia pun sama naik egonya.lahaiii dato dato..
    Astro mana ni?? bila la nak jelaskan ??

    0

    6

Leave a Comment

Optional