December 20th, 2018

Berita pemergian Allahyarham Muhammad Adib  yang meninggal dunia akibat kecederaan parah dipukul ketika insiden rusuhan di kuil Sri Maha Mariamman memberikan kesan yang cukup mendalam buat rakyat Malaysia.

Paling membuatkan netizen sedih apabila melihat beberapa foto kad undangan perkahwinan arwah dan tunangnya, Nurul Najihah yang sepatutnya berlangsung pada Sabtu ini.

Turut meluahkan kesedihannya, pelakon dan penyanyi Nur Fazura menerusi akaun Instagramnya mengucapkan takziah kepada keluarga arwah dan pada masa yang sama menyatakan hasratnya untuk membantu Nurul sekiranya memerlukan.

Fazura menyifatkan Nurul seorang insan yang kuat dan mendoakan wanita itu dapat menjalani ujian tersebut dengan tabah.


60 responses to “Fazura Tawarkan Bantuan Kepada Tunang Arwah Muhammad Adib”

  1. Qasidah says:

    Please netizen…kalau xboleh nak cakap yang elok,better senyap..kita x berada di tempat tunang arwah..tunang arwah pun orang yg terkesan juga..xkisah la faz nak bantu dari moral or kewangan pun..dia pun mungkin dah banyak habis duit buat preparation utk kawin yg sepatutnya berlangsung semalam..kalau ada bantu kewangan,mungkin dia boleh move on hidup baru..please la..it is not easy to take small step to move on..walaupun esok lusa dia boleh cari ganti,tapi dia perlu cari kekuatan utk bangun pada hari ini..bantu la dia .sokong la emosi dia. Semoga yg mengecam x melalui ujian macam dia..apa yg kita cakap tu doa..takut berbalik semula dkt zuriat keturunan kita..
    Utk mak ayah arwah,semua tahu dan faham. Kehilangan anak bukan perkara main2..sy pernah lalui. Tapi utk kes tunang arwah, walaupun sedih dia x setanding keluarga, jgn pernah kita perkecilkan. Bila dia update status, tu hak dia. Cara dia meluahkan perasaan. Dia tgh melalui saat paling sukar. Nak2 pulak nak melepasi tarikh dia patut nikah.

    Sekali lg,please,sy merayu,stop bullying her with your word. Tolong berhenti buli Najihah dengan ayat bajet #kental #suci #xpernah luah status dkt media sosial kita ni.

    Utk Najihah, media sosial memang gila. Masa akak kehilangan anak dulu, memang akak senyapkan diri sbb kita boleh jadi gila dgn kegilaan org lain. Teruskan kuat ye dik. Hugsss.

  2. siape2 je says:

    husnuzon jela..mn tau die nak tlg bg sedikit wang yg dh dikeluarkan sbb mesti hampir 95% persiapan dah siap..dh booking segala bnde..dah keluar duit utk segala persiapan..mgkn dr segi tu die nak tlg..ringankan beban yg belum selesai..

  3. anak makcik bawang says:

    TO Anonymous December 20, 2018 at 1:23 pm

    KAULAH HANJING BODOH BABI SIAL

  4. bantah icerd pecat menteri bodo says:

    Ok saja niat fazura tu, tapi netizen yg sampai nk soalkan bentuk bantuan dia,pd siapa dia bantu nape x bantu keluarga lebih …ada siap mengejek tunang dia over..perluka?? Adib mati disebabkan penganiyaan..aniya yg membawa pd kematian..yg cederakan Adib termasuk menteri2 yg terlibat secara lgsg ataupun tdk kena bertanggungjawab tapi serius menteri2 ni punya attitude they are mocking us…

    • Anonymous says:

      1. pecat je menteri tu.
      2. Jgn bgi LGE jdi penaung TH. Umat Islam mesti tentang, ini aset org islam di sini.

    • bantah icerd pecat menteri bodo says:

      banyak sgt menteri yg ptt dipecat
      boleh jd essay kalo ditulis
      yg pasti kita dlm bahaya
      lg bahaya dr stkt 1MDB tuh

    • Anonymous says:

      betul ke ada perhimpunan hari ini di Putrajaya lepas solat, desak 3 menteri kicap tu letak jawatan. Apa2 kita nntikan news di Al-Hijrah 114 channel kul 8.00pm, sbb channel ni padat sikit walaupun berita setakat 1/2 jam.

  5. Anonymous says:

    bantu jelah, nnti dpt gelaran datuk

Loading...