Written by Bella | November 28th, 2017

Semalam, peminat industri hiburan tempatan dikejutkan dengan berita gembira pelakon Fattah Amin dan Fazura sudah sah bergelar suami isteri hanya dengan sekali lafaz dalam sebuah majlis tertutup yang diadakan di hotel Ritz Carlton, Kuala Lumpur.

Pernikahan itu juga mendapat perhatian Che Ta yang memberikan sedikit nasihat kepada Fazura yang bersuamikan lelaki muda.

Setiap pasangan berbeza dan jarak saya dengan suami agak jauh berbanding Fattah dan Fazura, mereka baru tujuh tahun beza.  Apa yang boleh saya nasihat ialah kena banyak reda dan saling bertolak ansur kerana cara pandangan kita dan dia (lelaki) berbeza. Kadang-kadang kita jangka dia akan buat perkara ini, tapi dia buat lain.

Pilih lelaki lebih muda kita perlu belajar dan tidak boleh jangka apa yang mereka fikir sama. Soal anak contohnya, Zain mahu anak ramai tapi pada fikiran saya pula yang penting ialah kualiti bukan kuantiti.

Terdahulu, Fattah dan Fazura menerusi satu sidang media khas memberitahu mereka masih lagi menguruskan dokumen pernikahan mereka dan bakal menghadiri kursus kahwin. Mereka merencana untuk bernikah pada penghujung tahun ini dan akan mengadakan dua majlis resepsi pada tahun depan khas untuk keluarga, rakan media dan peminat.

Ini yang dinamakan jodoh,  siapa sangka mereka bernikah lebih awal bukan? Ramai yang mendoakan kebahagiaan Fattah dan Fazura dan menantikan kenyataan rasmi daripada mereka berdua pula.

Sumber Berita : mStar Online

63 responses to Fazura Kena Banyak Tolak Ansur Bersuamikan Lelaki Muda – Che Ta

  1. Anonymous says:

    betul tu. dan faz tak boleh jealous kalau fatah berlakon dengan pelakon muda yang jauh lebih cantik dan bergetah daripada dia.

    17

    7
    • Anonymous says:

      Ntah. bukan ke fazura penah gaduh dekat club sebab berebut jantan dlu. dengan fasha sandha x silap. Lepas ni kena terima la kalau fatt berlakon ngan pelakon muda lain.

      34

      33
      • Anonymous says:

        ko da kenapa.. dorang baru je kawen pastu tak habes2 nk ungkit pasal past faz.. fattah relax je bole accept past die.. ko yg gelabah kenapa

        81

        0
      • DivaTakVaxz says:

        Btul gak. kawin ngan lelaki muda ni susah. ape2 pun congrats ye. kena byak sabar. kawin sesama artists ni susah. jangan banyak cemburu buta

        22

        0
      • Anonymous says:

        Kan. Hopefully x end up macam demi moore and ashton kutcher. Bila dah jumpa yang muda dan lagi cantik, bini tua kena tinggal. X sokong sape2.
        Lofa plak melepas lah ko. Aim tinggi sgat.

        22

        2
        • damai says:

          yg kau x habis2 mention nama lofa apa hal, dulu fazura also high taste tapi dah jodoh dia dgn fatah, jgn di ungkit nama lofa dalam rumah tangga F&F dah

          16

          2
        • melati says:

          Aduiiii…Che Ta tu menggong….” Fazura bukan kawin dgn Anak ikan” Fatah bukan nya kawin dgn Janda yg ader anak perasan handsome mcm ank Che Ta..!!! mereka sama cantik & Padan..!!! takder saper yg lebih kaya, lebih kurang sama…!!! umur tk jauh jer beza nya..!!! hmmmmm

          2

          0
      • mel says:

        ko pulak gelabah macam ko plak fattah.relax sudah.doakan je yang baek2.tapi kalau tak boleh doakan baek2.diam sudah.atleast takdelah penat malaikat blah kiri nak tulis buku ko.asyik je keje mengungkit hidop org.

        2

        5
        • Anonymous says:

          Kalau aku nonmuslim camane? x semua yng baca blog ni muslim ok

          7

          0
        • Anonymous says:

          kalo ko nonmuslim pun agama ko x ada ajar pasal dosa pahala ke?aku rasa semua agama percaya dengan dosa,pahala,syurga,neraka…xpyh ungkit pasal kisah silam orang,kisah silam ko pun bukan putih pun

          3

          6
      • Pekerja Gomen says:

        Walaupun tak minat sangat dengan Fattah Amin tp aku salute dengan kejantanan dia. Kalau nak ikutkan dia lagi ‘sibuk dan padat jadual’ berbanding artis2 lelaki yang suam2 air masak pagi yang asyik guna alasan “jadual yang sibuk dan komitmen kerja” untuk tunda perkahwinan.

        Ni baru gentleman.

        Please take note Shahir, Kamal Adli dan yang seantero dengannya. Jangan kompang je lebih…

        84

        0
      • elyn says:

        awak silap org ni… tak pernah…. and now they become close friend…

        1

        0
        • Anonymous says:

          Yup. Instead of double F for fattah n fazura. There were fazura n fasha long before fattzura. Haha. And kes bergaduh tu, da diputuskn yg faz xsalah. Please take note.

          2

          1
    • Berkuburlah Lofattah says:

      I am so so so happy for them. Tak sgka sgt faz akan settle for fattah. Sama cantik sama padan, tak kisah la faz lagi tua pun asalkan bukan rampas LAKI ORG.
      This shud b a lesson for lofa, appreciate the things that u love before its gone. Bila target telalu besar, nak kerabat je, vvip je, end up melepas apa haprak x dpt. Faz yg pnah dgn tmj pun end up settle down dgn fattah asalkan syg sama syg dah ckup.
      Fans lofattah xyah la gigih sgt nak menjawab kat setiap komen : lofa tak heran sikit pun. Pdhal kte smue tau lofa tgh heartbroken..

      58

      1
      • jangan fanatik sangat!! says:

        This shud b a lesson for lofa, appreciate the things that u love before its gone. Bila target telalu besar, nak kerabat je, vvip je, end up melepas apa haprak x dpt. Faz yg pnah dgn tmj pun end up settle down dgn fattah asalkan syg sama syg dah ckup

        ucapan yang sama buat ko , hargai laki tunang boyfriend sementara dorang jadi milik ko, bila allah dah tarik sebab angkuhnya ucapan ko ni bimbang masa tu ko tertanya tanya kenapa ko diuji cengini. kena batang hidung sendiri baru tahu

        5

        10
        • minah babiyana says:

          “jangan fanatik sangat”. Ko yang terlebih fanatik plak apasal. Siap dengan ayat Allah tarik lagi. Haha. Kesian dengan fans yang fanatik. Dapat ape ye? Ape2 pun congrats lah fatzura

          10

          0
      • Anonymous says:

        Klu dia tgh heart broken pun ko dah kenapa nk sakit hati dgn dia? Happy for fattah fazura sudahhh. tak pyh nk kaitkan org lain. fan mcm ko la buat org menyampah dkt fattah & fazura pdhal dorg dua ok je.

        9

        1
      • Anonymous says:

        Haha. did you read what you just wrote? Stop contradicting yourself. Patah and pajura are celebs. so does neelofa. As public figures, fans or haters have the rights to comment about them

        4

        1
      • Rania says:

        Ko kenapa sabit lofa. Ntah2 true love si Fatah Masih lofa. Geram punya pasal kena reject asal boleh je lah terima si fakezura. Jgn dlm diam bercerai pulak. Biasa artist time cerai berkompang hbs .moga panjang jodoh

        13

        27
        • Anonymous says:

          Kan. Nikah sama2 artist ni risiko tggi. Kalau x kuat percaya pada pasangan masing2, silap2 cerai

          12

          -3
        • jamal says:

          Nikah sama2 artists ni possibility ntuk fitnah tu lebih tinggi. Yela duduk dalam spotlight ni susah. Gossip sana sini. Tak de ape2 pun boleh berperang.

          14

          0
        • Aries says:

          Hahaha……same goes to you..geram nye pasal Fattah tak kahwin ngan kau nye Queen, sanggup doa kan Fattah & Fazura bercerai. Dari kau doa kan yang bukan2 untuk Fattah & Fazura, kan lebih baik doa kan Lofa dapat jodoh dengan orang yang sepadan dengan dia & yang penting direstui ahli-ahli keluarga nye.

          9

          1
        • nuyu says:

          bodo la statemnt ko ni…..xbaik kte gtu..tkut2 kne btg hdung sndri

          3

          0
    • Lopok says:

      Jadahnya rania ni. Agak2 la nk fitnah. Ko ingt kawen ni main2 ka. Sapa ko nk cakap mcm tu kat fazura. Ko ingt fazura ni main rembat ja xpikir panjang ka.

      Cuba bayangkan kalo org cakap suami ko still n love ngn ex dia. Kawen ngn ko sbb nk balas dendam kat ex. Baru kau tahu.

      1

      0
    • Lopok says:

      Kalo nk ikutkan fattah ni selalu trjebak cinlok. Dr Sherry, smpai Sherry jealous bila dia blakon dgn Ruhainies, mira filzah. Pastu lopak pastu fazura. Aku cuma harap diorg setia n trust each other.

      Aku lagi takut kalau ad pompuan gedik nak menyondol kat fattah even dh tau dia tu suami org. Pompuan yg sengaja nk menjatuhkan rumahtangga org contohnya lofa.

      Lofa ni spesies yg dendam dengan Fazura smpai mati dan mungkin sanggup lakukan apa saja utk tgok diorg berpisah. Bukan lofa nak sgt fattah cuma dia xsuka tengok pasangan FFhappy. Tu ja sekian.

      2

      0
  2. Anonymous says:

    ok, habis dah kot kan gosip dorg? move on please. semak fb & ig aku dgn berita psl dorg je. happy for them sbb pengakhiran yg baik. cuma semak bila byk sgt. fans yg byk masa repost gmbr dorg ni, dr korg repost, baik korg doa diam2 byk2 kali moga dorg kekal ke jannah.

    13

    4
  3. Anonymous says:

    yeayyyy

    4

    1
  4. xxx says:

    Alhamdulillah..tahniah

    4

    1
  5. DivaAAVazzz says:

    Bukan ke fazura ni dlu penah gaduh dekat club sebab berebut jantan? dengan fasha ke sapa ntah. Nanti fazura dah x boleh jealous2 kalau fattah berlakon ngan pelakon muda lain ye

    24

    14
  6. honey says:

    “Barakallahu laka wa baraka ‘alaik, wa jama’a bainakuma fi khair”
    Mudah-mudahan Allah memberkahimu, baik ketika senang maupun susah dan selalu mengumpulkan kamu berdua pada kebaikan”
    (HR. Abu Daud, Tirmidzi dan Ibn Majjah)
    Tahniah #fattzura

    42

    0
    • yus says:

      Aminnn!. Doa yg baik untuk pasangan yg telah selamat bernikah. Moga doa yg baik ini dikembalikan oleh Allah SWT kepada Ms Honey!

      20

      0
  7. Anonymous says:

    inshaallah faz da lebih matang utk tangani kes2 jealousy ni..

    10

    1
  8. miss alunz says:

    tahniah kepada fattah dan fazura…semoga diberkati Allah selalu

    5

    1
  9. kepak ayam says:

    OK alhamdullilah dah kawin kan, dah sepanjang tahun kot gossip pasal belangkas ni. Jemu siot., next gossips !

    25

    2
  10. Anonymous says:

    can u guys jus pls stop saying fazura tua-she is a mature woman and independence knapa sangat jeles ni ah…..belajar doa kan mereka bahagia bule tak nanti nanti u ke adik u ka anak u ke kawin dgn jantan tua or perempuan tua lebih berumur dari fazz baru kena dan padan muka wat u wish for people it wil goes to u so sebagai muslim islam redha faham tak tu jodoh da tertulis oleh allah who are u try to or not saying about them mereka dah menikah alhamdullilah masjid dah di bina mengutuk org je berlebih lebih sedar sikit tengok diri kat cermin anda ta sehebat mana pon nobody perfect past is past u pon ada buat perbuatan ta senonoh kot so behave.all the best fazz-fatta-congrats luv u guys semoga bahagia hingga ke akhir hayat-loving couples wil have a lovely kids someday inshallah.amin……………….

    15

    4
  11. Anonymous says:

    congrats fazz-fatta semoga bahagia hingga ke akhir hayat.amin……………

    4

    1
  12. Anonymous says:

    lovely couples pakai simple in white kesucian wow…..look gorgeous u two are perfectly awesom mr&mrs fatta.Thumbs up we are happy especially all ur fans our doas being fulfill by allah.Selamat pengantin baru loving bird.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    5

    1
  13. Kkkkk says:

    Even fazura lg tua pada fattah tapi aq xnampak macam adik kakak pun . Sama padan je … Sesuai sangat sangat sangat .
    Tahniah fattzura .

    14

    1
  14. mak c kina says:

    bila khwn muda bwh 25thn,kata dah gatal…bila khwn lebh 30thn,kata xlaku,dah tua…kematangan bkn diukur dari umur,tp hati/fikiran…jodoh tu Dia yg tentukan..bila, siapa,kenapa,bagaimana…kita doa yg terbaik utk semua..xperlu nk kait fazura/lofa..mereka ada kisah hidup masing2..
    semoga fattzura bahagia hingga ke jannah…

    13

    1
  15. Sisturnina says:

    Dekat mana kualiti anak che ta tu? Populariti ke?

    5

    1
  16. Anonymous says:

    Ahirnye pazura yg taste high class memilih kerabat kayu…hihi…
    Jadilah pajura dari takde…
    Boleh gak jd peneman mlm…
    Klu la dr awal tau akhirnye jodohmu hanya dgn
    lelaki yg baru nak up ni…ku rasa ruginya umur muda mu terlalu memilih dulu…dah jodoh ye kan…nak buat mcm mana…
    Semoga berbahagia pajura dengan dik patah amin….

    16

    11
  17. Peace says:

    dh tertulis jodoh diaorg bersama…korang dh kenapa..

    4

    1
  18. used to be one of kak faz's fan says:

    ada ya statement dia masa pc balik umrah kata tengah prepare dokumen nikah & bakal menghadiri kursus kahwin? tu dah menipu tuuu. keluar statement ‘doakan yang baik baik / insyaAllah’ aje dah cukup kot. sampai menipu tu yang orang menyampah. biar tak bagitahu, jangan menipu.

    14

    1
    • Anonymous says:

      Dah ko ni knp? Sentap eh?
      Ko rugi ke kalo document dia org x ckup?
      Jgn tua kan diri dgn hal remeh.

      1

      10
    • abang mat nabil says:

      betol la tengah prepare.apa yang menipunya.tengahhh..bukan akan prepare..tengah maksodnya sedang..ko paham ke tak bahasa melayu..diaorang mc pc tu siap ckp lg akan bernikah dlm ms terdekat.

      1

      4
      • Anonymous says:

        ‘Terdahulu, Fattah dan Fazura menerusi satu sidang media khas memberitahu mereka masih lagi menguruskan dokumen pernikahan mereka dan bakal menghadiri kursus kahwin’

        BAKAL menghadiri kursus kahwin. pc dia 25 november, adik tak pernah kahwin lagi ya? nikah 27. dalam masa 2 hari BAKAL pergi kursus ke dah siap siap semua dokumen dik? dalam masa 2 hari baru nak hantar dokumen, surat kebenaran kahwin pun makan masa 2 minggu dik pejabat agama islam nak keluarkan

        12

        4
  19. Anonymous says:

    ok…berakhir juga pencarian cinta lokasi patah….seb baik di ganding dgn pajura klu di ganding dgn org y dh kawen alamat smpai skrg patah masih lg bermain cinta lokasi…hahahahaha….btw,alfun mabruk…

    11

    0
  20. Lol says:

    Tp tu ya klu laki muda ni payah sikit je. Tggu lagi 10 tahun, tgk larat mana nk keep up. Tkkn nk surgery muka memanjg. Sori bukan nk sindir but realiti.

    11

    0
  21. Che TA nak perhatian jugak says:

    HAHAHA.. baru semalam cakap ”PANDAI FATTAH AMIN DENGAN FAZURA.. ORANG SIBUK DENGAN BERITA ELYANA SAKIT KANSER.. DIA TUP TUP CURI PERHATIAN DENGAN MENIKAH.. WIN !
    MESTI SKG CHE TA GERAM, BILA PLAK NAK CELAH MASUK NI.. BERITA APA AKU NAK BAGI NI SUPAYA ORANG PANDANG AKU.. NAK CAKAP PASAL ANAK, ORANG DAH BOSAN.”

    Nahhhhh.. ini dia.. dapatlah sedikit perhatian bila bagi nasihat pasal kahwin orang muda. padahal Fazura masih muda bergaya. Maih belum pernah nikah. Tak boleh nak samakan dengan Che ta yg dah lebih 40 tahun oiii..

    9

    0
  22. Anonymous says:

    Congrats to both of them, may God bless and happiness is yours.
    Even Fazura older than Fattah, but she’s gorges !!!!!!

    1

    1
  23. doreyan says:

    umo bkn ukuran, kalo suami berumur pon ada ada jugak cabarannya. lagi pon tiap individu ada pandangan berbeza, sebab tu la kawen suami tua,muda,sebaya apa yang penting kerjasama dan tolak ansur.
    semoga faz n fattah kekal ke akhir hayat.

    4

    0
  24. fattzura says:

    Diam ah ko chekta ko ngan zain dah mcm nenek ngan cucu. diaorang ni baru he brape tahun je beza. jadi ko tak boleh samakan perkahwinan ko ngan fattzura sebuk nye nak join publiciti

    2

    1
  25. intan says:

    Apakah perasaan korang eh skali bsok lusa kluar plak Actually tu gimik film terbaru kami , “Bertemu di depan kaabah” actually kami tak kahwin pun tu cuma untuk movie kami.. apaka eh prasaan korg? korg tgok tak film tu

    0

    0

Leave a Comment

Optional