October 9th, 2018

Kredibiliti Janna Nick sebagai seorang pengacara di anugerah besar ABPBH 31 hujung minggu lalu mendapat kritikan netizen. Namun, disebalik komen-komen negatif yang diterima, cara pengacaraan beliau mendapat pujian daripada pelakon popular yang disegani iaitu Fauziah Nawi.

Menerusi akaun Instagramnya, Fauziah memberitahu Janna berjaya mengendalikan program tersebut dengan penuh rasa yakin dan tidak perlu menggunakan ‘cue card’. Itu tandanya Janna sudah pun membuat persiapan dan menghafal apa yang beliau perlu katakan.

Advertisement

Kalau dapat pujian daripada senior dalam industri hiburan, pastinya ia menjadi pembakar semangat untuk Janna terus berusaha untuk menjadi seorang pengacara yang baik. Ramai yang pandai mengkritik tapi mampukah mereka menjadi yang terbaik bila mengacarakan program tersebut secara langsung? Heh?

Advertisement

32 responses to “Fauziah Nawi Puji Janna Nick Mengacara Tanpa ‘Cue card’ Di ABPBH”

  1. Anonymous says:

    msia ramai jer pengacara bagus2… panggil awal ashaari pun ok dia ade suara maintain… jgn laaa janna pls bising blakk blakkk bingit… confident tak pakai quecard pun tak guna bila asek salah sebut nama.. lawak lari ke laut asek terpinga2 ajak & zara ape laut janna story… main sembur jer… nsib baik ajak zara cool jer kalo pengacara lain dah kene sound tak ingat line tgk quecard lah setan!!!!

  2. Anonymous says:

    Jujur aku ckp Janna mmg ok jelh mlm tu..muda..cantik dn berbakat..

  3. weejuniorjuice says:

    Wakaka..memberi tu nak buyers ape? ?

  4. milah says:

    tak guna cue card tak semestinya hebat,…Tu org yang berlagak namanya…
    mengacara merapu, bingit, pastu syok sendiri.
    Entah celah bedah mana dia ni ada bakat mengacara aku pun x taulah.
    Menyanyi ke laut.
    Berlakon pun reaksi muka macam tu ajelah…

  5. kembang malam says:

    JANNA SEBUT SALAH NAMA BAPAK NOORKUMALASARI…S.ROMAI NOOR NAMANYA TP JANNA SEBUT NAMA DATO S.ROOAMI NOOR…confident sgt pun susah gak….

    • wekkkkkkk says:

      cuba tanya direct kt situ..sapa bini Datuk S. Romai Noor..pasti terpinga2.
      Hafal dn pengetahuan x sama ye..

    • Anonymous says:

      Akak fikir akak je yg perasan kesilapan tu… There’s sumthing bout this girl yg wat org x brp sng dgn caranya…

Loading...