Written by Bella | October 9th, 2018

Kredibiliti Janna Nick sebagai seorang pengacara di anugerah besar ABPBH 31 hujung minggu lalu mendapat kritikan netizen. Namun, disebalik komen-komen negatif yang diterima, cara pengacaraan beliau mendapat pujian daripada pelakon popular yang disegani iaitu Fauziah Nawi.

Menerusi akaun Instagramnya, Fauziah memberitahu Janna berjaya mengendalikan program tersebut dengan penuh rasa yakin dan tidak perlu menggunakan ‘cue card’. Itu tandanya Janna sudah pun membuat persiapan dan menghafal apa yang beliau perlu katakan.

Kalau dapat pujian daripada senior dalam industri hiburan, pastinya ia menjadi pembakar semangat untuk Janna terus berusaha untuk menjadi seorang pengacara yang baik. Ramai yang pandai mengkritik tapi mampukah mereka menjadi yang terbaik bila mengacarakan program tersebut secara langsung? Heh?

32 responses to Fauziah Nawi Puji Janna Nick Mengacara Tanpa ‘Cue card’ Di ABPBH

  1. cikedis says:

    diakui..tapi..maaflah..dihujung2 segmen masa anugerah untuk bonda norkumalasari..janna nick terjengah2 juga cue card ajak..sebab dia mcm lupa certain ayat yg dia perlu cakap…
    apa2 pun..tahniah janna..heheh

    1

    12
    • Anonymous says:

      aku tetap tak tgk… tak leh hadam ade janna bingit
      drama ok lagi… jgn jd pengacara terus tukar channel… ingat kan aku sorang rupanya ramai jer tunggu besok nak tau result

      14

      0
    • Yaya says:

      Takde cue card x semestinya bagus. Dia yakin xde cue card sbb kawan mengacara lg dua org tu dah pegang cue card. So kalau dia lupa ke apa, ada kawan bleh support. Lagipun biasa je aku tgk, kalau ada 3 pengacara, salah sorg mesti xpegang cue card, sbb dia pengacara tambahan. Utk nampak santai skit, xlah formal sgt mcm penyampai berita kan.
      Dan, si janna byk tersasul gak masa mengacara. Kdg xde point pun. Ada satu tu, slps noor kumalasari berucap, dgn konfiden si janna ni ckp,
      “Tahniah noor kumalasari. Kalau xde yg baru, xde yg lama.” hahah..aku gelak je.
      Kalau xde yg lama, xde yg baru la dik nonn!!
      Aku ingatkan dia nk betulkan, rupanya x! Haih, belakon je lah! Mengacara bkn bakat u.

      5

      0
    • Anonymous says:

      tak payah la nak eksyen tak pakai q kad. ..sebut nama arwah seniman s roomai noor pun salah…nama orang kot!

      0

      0
      • wanyhasriton sopansantun bersin says:

        romee noor.. why not baby?? tu kan stage name pak dia bukan nama sebenar dalam ic pun.. macam korang dok panggil patah riuk, lopak, pajurahh, pojiah, khainyit, emma ikan kembong, ikan uji rashid, tudung bawal sitinurhalijah, tu boleh hadam pulak siapa yang dimaksudkan nama pelik2 tu.. ni nak tanya kenapa noorkumalasari asyik panggil diri dia noor.. dia sedar tak dalam malaysia ni berapa juta orang letak nama noor kat depan nama dalam ic.. kan unik kalau panggil nama dia kumalasari ke minah kumari ke.. haha

        0

        0
      • wanyhasriton sopansantun bersin says:

        sudirman… sudir.. dir.. singing lawyer

        0

        0
  2. benci love janna says:

    setuju dengan ibu …. Janna mmg cool mlm tu hehe

    6

    4
    • jana gana mana adinayaka jaya he! says:

      jannapendapatan ni memang cool.. haterzz jeless ler tuu. merungut tak kuasa nak melayan tv show kalau ada muka jannapendapatan ni jadi hos.. auwww.. masamnya muka haterzz.. senyum ler sikit.. tukar je la channel kalau tak puas hati sangat.. penawar rindu padamu seorang.. haha nyanyi sikit

      0

      0
  3. f says:

    mula2 igt dia bc skrip yg dah terpapar pd kamera (mcm pembaca berita)… rupa2 nya dia hafal…ok laa tu sbb majlis bsr kan… event kita sendiri pun, majlis kecil dah menggigil bla kn jd mc…

    #bukanpeminatJannapendapatan

    3

    0
  4. watever says:

    alaaa sixsherry alhadad pun selalu mengacara tk pakai cue card gak..aliff satar pun sama gak..apesal tk nk plak puji dorang tu..dorang dorang tu sume pun penah mengacara event besar mcmni..tk pyh nk buyers sgt la…#watever..

    14

    0
  5. watever pulop says:

    buyers? hahahaha..adeh sakit perut…

    2

    0
  6. amitriel says:

    buyers..lol..

    2

    0
  7. Anonymous says:

    biased….

    2

    0
  8. Anonymous says:

    jujur aku bg aku….mmg lgsg x de aura 3 sekawan tu jd pengacara.hambar..boring..bosan wlpun dihapal skrip ok….yg best n enjoy jd pengacara sharifah shahira n kak engku.ptt tv3 dh kena carik pengganti ajak n janna tuh.serius dr lubuk hati plg dalam….mual tgk klu diaorg mngacara.

    16

    0
  9. Anonymous says:

    amboi ni tak lama lagi jd anak angkat fauziah nawi lah pulak… dah kene buang shiela rusly ker camne sbb asek dtg mintak job…. duk bodek2 sana sini cari mak angkat
    mulut mcm pompuan kene sumpah.. bising bingit dah lah lawak tak masuk line… jahanam camni lak dpt puji.. bueekkk

    1

    2
  10. anon says:

    patuh jahanam abph
    yg mengacara pun hambar
    tak setaraf dgn majlis
    plss lah

    1

    0
  11. kembang malam says:

    JANNA SEBUT SALAH NAMA BAPAK NOORKUMALASARI…S.ROMAI NOOR NAMANYA TP JANNA SEBUT NAMA DATO S.ROOAMI NOOR…confident sgt pun susah gak….

    4

    0
  12. milah says:

    tak guna cue card tak semestinya hebat,…Tu org yang berlagak namanya…
    mengacara merapu, bingit, pastu syok sendiri.
    Entah celah bedah mana dia ni ada bakat mengacara aku pun x taulah.
    Menyanyi ke laut.
    Berlakon pun reaksi muka macam tu ajelah…

    10

    0
  13. weejuniorjuice says:

    Wakaka..memberi tu nak buyers ape? ?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Jujur aku ckp Janna mmg ok jelh mlm tu..muda..cantik dn berbakat..

    0

    4
  15. Anonymous says:

    msia ramai jer pengacara bagus2… panggil awal ashaari pun ok dia ade suara maintain… jgn laaa janna pls bising blakk blakkk bingit… confident tak pakai quecard pun tak guna bila asek salah sebut nama.. lawak lari ke laut asek terpinga2 ajak & zara ape laut janna story… main sembur jer… nsib baik ajak zara cool jer kalo pengacara lain dah kene sound tak ingat line tgk quecard lah setan!!!!

    2

    0
  16. Vv says:

    Janna Nick si besar betis

    0

    0

Leave a Comment

Optional