Written by Bella | October 17th, 2016

Nampaknya watak Ejaz dan Warda lakonan Fattah Amin dan Neelofa didalam drama Suri Hati Mr. Pilot memberikan kesan yang agak mendalam di hati penonton.

Ada yang terbawa-bawa dengan kemesraan Fattah dan Neelofa sehingga di kehidupan seharian dan menganggap mereka sebenarnya bercinta.

Namun, Fattah sekali lagi menegaskan mereka tidak bercinta dan setiap foto mesra yang dimuat naik di Instagram hanya untuk mempromosikan drama tersebut sahaja.

Seperti mana yang saya katakan sebelum ini, kami cuma rakan biasa. Jadi, setiap dakwaan yang mengatakan kami bercinta sebenarnya sekadar gosip semata-mata. Keserasian sesama kami muncul secara natural dan tidak dibuat-buat, selain masing-masing berusaha untuk memberikan yang terbaik seperti mana yang dikehendaki pengarah.

Sudah putus cinta bersama pelakon Sherry Ibrahim baru-baru ini, Fattah bagaimanapun tidak mahu terburu-buru untuk mencari pengganti.

Saya tidak pernah mencampur-aduk urusan kerja dan peribadi sejak mula-mula menceburkan diri dalam bidang ini.Buat masa ini, belum masanya lagi untuk saya bercinta semula kerana banyak perkara lain yang perlu difikirkan.  Jadi, ada baiknya saya kekal fokus terhadap perkembangan karier terlebih dahulu.

Relaks, kami tahu peminat Fattah dan Neelofa  sangat berharap mereka dapat bercinta seperti didalam drama tapi janganlah terlalu taksub. Kalau mereka memang ada jodoh, tidak kemana bukan? Jika sebaliknya, anggaplah tidak semua didalam drama itu sama dengan alam nyata. Heh..

Sumber Berita : Kosmo

48 responses to Fattah Amin Sekali Lagi Tegaskan Tidak Bercinta Dengan Neelofa

  1. Haha says:

    Jawapan bila kau kene reject.. sian..

    7

    3
    • Minah jambu Shameless Gitue says:

      Ala neelofa mana nak kat si fatah ni. Mmg la handsome tp xkanla neelofa nak kat fatah yg miskin ni.

      Lagipun, bukan ke fatah ni anak ikan gay? larikkk

      4

      4
      • sugar mommy says:

        lofa nak duduk istana,…kalau tidak pun mahligai indah. tak mampu lah jantan ni. cari pompuan lain jerlah fattah. kalau kail panjang sejengkal laut yg dalam jgn diduga. byk lg pompuan single yg setaraf dgn ko. jgn izreen azmindar je sudah. heheee

        10

        2
        • Anonymous says:

          tak elok ckp mcm tu…. jodoh Allah yg tentukan.. mungkin allah nak tunjuk kpd fattah agar mendapat hidayah…perempuan yg baik utk laki2 yg baik.

          1

          1
      • Mahanie says:

        Hope lofa stuju… Fattah tu kaya ok die x fames lh klau x da duit. Bjuta2 bli pakaian mahal2 of course lh fattah tu mmang kayaok hope them till married….. Abang fattah kawen je lh ngn lofa after tu yg comment2 negatif tu dh brhenti dorank pun dh putih mta sooo…. Till married k ????????????????????

        1

        2
        • Farah75 says:

          Aku ada terperasan n aku try stallker lofa memang ada fell tapi bukan dgn fatah aku tak sure confim bkn fatah tapi orang lain siyes tengok jenis alim cam tuh muke pun bersih agaknye kot..aku dpt hidu since perkataan ‘ilofayou’ publish to public wallahualam

          1

          0
  2. Sam says:

    Takut kene reject ke bang?

    3

    3
  3. Anonymous says:

    muka seiras….ada jodoh

    7

    5
  4. kekawan pondan sherry says:

    K.A.S.I.H.A.N
    K.E.N.E
    R.E.J.E.C.T

    10

    4
  5. nok gebuzzz says:

    wartawan ni xd kj lain gaknyer…kalau drama tu nak kuar ada jer gosip…smpi drama dah abis episod pon ada lagi gosip…

    8

    0
  6. kamal says:

    HAJJAH neelofa tu je yg nmpak gatal lebih……tgk kt meletoppp dia yg ngada1 lebih……
    dia kan dh lama xde bf tu gedik lebih

    33

    3
    • Anonymous says:

      yg ni sy stuju…nmpk sgt overnya…malu btui tgk gelagat dia dlm meletop…huhuh

      11

      3
      • kukukakikucagu says:

        Hajjah la Sgt…kalu intvw org len kemain berlagak lg gayanye..to bila kena tang dia…oh my gosh…oh my gosh..gedik!!! Next pliss!!

        3

        3
  7. Anonymous says:

    umi nazeera way better berlakon from her.. gedik lebih.. hentak2 kaki.. goyang2.. dah kenapa.. g belajar ngan umi tu.. tgk lakonan dia.. mantap.. watak apapun, aku tak penah tgk dia gedik giler..

    36

    2
    • minah jambu say no to DRUG says:

      umi nazeera tu tk payah nak cakap lagi dia memang bagos berlakon minah jambu suka dia berlakon dlm drama patah sayap sblah minah jambu memang mingu2 ikot itu cerita lakonan izzue pon bagos sampai minah jambu menyampah dengan dia hahaha n tk lupa jugak lakonan laki nye wawa zainal dh la hensem berlakon pon eh tk payah nak cakap lagi lah bagos nye ..tahniah semua pelakon dlm drama ni semua nye bagos2 termasok cik normah dhamanhuri sayaaaaaang ..u punye garang u punya jahat cukup memberi kesan tahniah…lov u all…

      20

      2
      • Anonymous says:

        hehehe.. kannn cik minah.. aku tu cakap bukan apa.. skang ni 2 drama ni dok kuaq tv.. kalo tak tentu aku contohkan orang lain.. ekekekeke..
        apepun aku support umi nazeera.. dari zaman dia tak pakai tudung dulu sampai skang.. berlakon biar sampai ke hati bukan syok sendiri.. tak gitu cik minahjambu.. :) ;)

        9

        2
    • Umi gedik jugak says:

      Umi nazera pakai seluar ketat

      1

      1
  8. Younim says:

    Kenapa jalan cerita ini macam ada sikit cerita rindu awak 200% . Scene yang minggu ini yang Ejaz naik motor tanya Warda pun cam sama. Ke penulis sama? ?

    0

    1
  9. bukan haters... says:

    takyah nak TEGASkan Fattah…
    kisah “cinta konon” kau dgn lopa
    ia ibarat…
    bezanya luas laut dgn kolam…
    hehehehehe…!!!!
    team drama si Pi….lot nie
    nak buat shok crita aje..
    jadi rating naik..
    tengok aje kat IG…
    bersepah muka kau dgn silopa

    2

    1
  10. cik kiah says:

    bagus fattah bagi statement begini.
    supaya semua kakak-kakak2 kat luar sana berhenti melayan fantasi fattah-neelofa.
    neelofa deserve better.
    fattah boleh fokus career development.
    tengok je lah cerita tu. lakonan semua natural dan bagus.
    tapi tak payah melayan melting sangat.

    8

    1
  11. sentap says:

    x salah pun korg nak bercinta…bujang dgn bujang…jgn cam faye hanyir dah…dah la hanyir penipu lak tu…

    3

    0
  12. anonymous says:

    neelofa ni memang gedik ngan her co stars tu yang dia couple ngan most of them like shah jaszle and hans isaac.. dia tahu yang dia tu menggoda n laki pun layan..
    serious publicity for this show by fattah n neelofa over gila since banyak fans ship them..

    9

    2
  13. Anonymous says:

    org cantik..org hensem …

    2

    0
  14. maklong says:

    tgk kat meletop..lopah y gedik lebih..tejerit2..yang si fattah ni cool je. lopah dah gatal nak berlaki kot

    2

    3
  15. sititititi says:

    saja je tu si michel ang ang kedek kedek tu nak buat propa..nak kasi laku ler drama suam2 kuku dia..nak saing dgn patahnya sebelah sayap….puiii

    3

    2
  16. Anonymous says:

    di kelantan byk rakyat dah tahu neelofa bakal raja perempuan kelantan dan permaisuri agung!!

    1

    7
    • One Loop says:

      Takkan Sultan negeri aku nakkan pompuan seperti lopak? Banyak lagi wanita yang lebih deserve dgn Tuanku yg mempunyai keperibadian yang lebih mulia dari artis. Plz Tuanku, carilah yang lain.

      12

      1
    • not haters says:

      sultan deserve better.. cari la yang beragama, sopan sama macam tuanku

      8

      2
    • johnny bravo says:

      bodohnya sultan nak kutip sampah masyarakat mcm ni wat permaisuri….Nak amik pelakun gedik mcm ni ??? Artis2 ni kan golongan bawahan.. Berlambak lagi perempuan2 yg cantek & baik kat luar sana…
      Tulah yg lopa beria2 sngt tak sabar2 gih wat haji haritu sb nak doakan supaya dpt jadi bini raja.. Harap2 tuhan tak makbulkan…

      8

      2
  17. nana says:

    tapi nape loofa gedix siap cubit paha dia..adoiii

    5

    1
  18. melati says:

    Fatah dh tahu lew , maner ader Neelofa niaga sampai RM50 juta , rupa2 nya RM50 hinggit lari lew Fatah….hmmmmmm org Kelatan bisa lah lagak kaya tapi tong kosong….wakakakakakakakaaa

    1

    4
  19. Frr says:

    Tak taulaj tang mana best nye cerita ni.Balik2 tarik beg naik eskalator.

    6

    2
  20. Miss Positive says:

    Yang komen2 negatif ni, korang yang bermasalah sebenarnya… Cermin diri…. Aku rasa sebagai pelakon2 professional, mereka wajib hidupkan watak & mood… Dan IG adalah platform terbaik bagi mereka mempromosikan drama/ lakonan mereka, maka sudah tentu mereka harus pamerkan keratan2 agedan2 yang romantis kerna filem ini memang temanya adalah cinta/ romantis… takkan nak keras macam batu???

    Korang nak apa sebenarnya? Buat yang terbaik salah, lakonan hidup salah? Bila berlakon macam taik, drama macam taik, watak tak hidup, komplen juga…

    Dah wartawan tanya, maka wajib la Fatah katakan sesuatu… Ia tak menggambarkan apa2…. Cuba hanya focus lakonan sahaja, tak boleh kah? Ada ajer yang negatif!… Korang hilangkan mood pelakon2, utk memberikan yang terbaik!….

    Yang tetiba korang nak keluarkan kata2 negatif ni dah kenapa? Serabut la korang…. Bodoh tak bertempat!… Sampah perangai!…

    9

    1
  21. Embun says:

    Knapa la Michael Ang tak nak ambik Fathia berlakon drama ni. Aku rasa Fathia lagi bagus berlakon dari Neelofa ni. Tak la kaku mcm kayu kayan.Sama tinggi dgn Fattah and sesuai sgt2..

    3

    5
    • minah jambu - safety first says:

      fathia ngah rindu2 ngan si Aiman mateair lama dia lahhhh jangan nak sebok kacau2 diaaa …biar fatah berlakon ngan nlofa pulak …mana tau ada cinta lokasi…

      3

      0
  22. anon says:

    IRRELEVANT !!!! Takyah lah nak bagi tau banyak2 kali. Ko ingat org kisah sngt ke psl ko dgn betina gedik tu???
    Hmm….aku takat ngomen je blh lah tapi tak kuasa nak layan drama2 mengarut, buang masa aku je..

    3

    5
  23. Adlin Amira says:

    Alahai tak yah nak bertegas sangat la Fattah. Hati, perasaan , jodoh tu semua rahsia ALLAH. Diam diam sudah mana tau itu la jodoh awak.

    10

    0
  24. Embun says:

    minah jambu – safety first.
    I bukan nya suruh Fattah and Fathia btul2 bercinta. maksud I Fathia lagi sesuai pegang watak heroin dlm drama tu. lakonan dia pun best.tak kayu/batu keras kaku.sama2 tinggi cantik handsome.Fattah Fathia mcm serasi..eemmmm..

    1

    2
  25. Anonymous says:

    Cerita SHMP nie sdih…tp xsmp kat hati…tgk pun skip2 je..bosan pon ade….frus gak la…banding dgn patahnya sebelah sayap sampai kat hati…ekspresi muka mmg nmpk sgt tgh sedih…xcm dibuat2..

    1

    1
  26. Mahanie says:

    I will suport them… Hipe jodoh coz face srupe… Spadan tw… Bgi lh jwapan yg mnyenangkn hati sye…. Say yesss ok bang [email protected]

    1

    0
  27. michio says:

    yg dok sebok sangat pasal neelofa gedik ni nape? org nilailah lakonan dia. mmg lakonan dia tak sebagus org lain tp boleh tahanlah jugak. and maybe mmg ada yg better jd heroin utk SHMP but nah, biarjelah neelofa suka suka berlakon, kecoh sgt org melayu. mmg jenis suka jatuhkan kaum sendiri yek korang2 ni? haha takdr modal hidup la tu

    2

    0
  28. zuzu says:

    setuju dgn Miss Positive, korang nie mengata orang mcm esok confirm2 hidup lagi kan..
    korang nak tgk drama diorg, korg tgkla kalau xnak tgk xpyah over kutuk2 diorg, diorg berlakon based on skrip yg dibagi. aku tgk patah sebelah sayap and aku pon tgk cerita nie, ok je dua2 aku tgk. Chilla, kite masing2 cari rezeki dgn cara berbeza2 kan, hormat cara dieorg, jgnla hati tu hitam sangat ye abg2 kakak2 dok mengutuk, fitnah orang. bukan apa takot xsmpt nk mintak maaf je malaikat dah dtg

    1

    0
  29. nurazren says:

    Tak suka tak payah tengoh. tak suka tapi dok gatai lagi tgk pasaipa????? pastu dok carut sana sini. pelik pelik je!

    1

    0