Written by Bella | January 14th, 2019

Baru-baru ini, kecoh di media sosial mengenai tajuk berita tentang Nur Fazura di sebuah akhbar yang menjadi kontroversi. Fattah Amin dikatakan tidak kisah sekiranya isterinya itu melakukan adegan seksi di dalam video klip.

Namun, itu bukanlah cerita yang sebenar.Fazura memberitahu tiada sebarang aksi seksi yang terlibat tetapi Fattah hanya meluluskan ayat seksi yang ada adalah dari segi lirik lagu Can’t Forget Me.

Pelbagai spekulasi timbul hanya kerana laporan tidak betul itu sehingga ada pendakwah bebas membuat teguran secara terbuka tanpa sebarang usul periksa dan mempersoalkan tanggungjawab Fattah sebagai suami yang tidak melarang isteri daripada melakukan perkara mungkar.

Menerusi akaun Instagramnya, Fattah dengan rasa penuh kesal menyifatkan tindakan pendakwah itu mengundang fitnah dan cacian masyarakat terhadap mereka suami isteri. Apa salahnya untuk menghubungi beliau secara langsung untuk mendapatkan kepastian sebelum membuat teguran tersebut.

Bagaimanapun, Fattah pada masa yang sama mengakui terharu dengan sokongan yang diberikan oleh para peminatnya dan mengucapkan terima kasih kerana memahami apa yang sedang berlaku.

Sumber Berita : mStar Online

35 responses to Fattah Amin Kesal Difitnah, Tersinggung Pendakwah Tegur Tanpa Usul Periksa

  1. Anti Penunggang Agama says:

    itu bukan pendakwah…itu adalah canibal yang sanggup makan daging n hirup darah bangsa dan seagama sendiri untuk mendapat secebis kesenangan dan kemashuran di dunia..

    21

    2
    • Anonymous says:

      Setuju…pendakwah pun dh gila glamor skrg…nak dakwah panggillah Persatuan Artis dan kumpulkan artis dan dakwah betul2……sekadar masuk IG..dakwah ke benda nya..

      11

      3
    • Faraj says:

      pendakwah2 muda zekarang ni..sanggup jual ibu sendiri..Fitnah2 ni permainan mereka….nk cepat Popular…kepada Pendakwah2 muda ko sembah lah Hadi Awang tu…dia kan nk jadi Tuhan….satu jer nk ckp..pendakwah2 yg u.ur bawah 25..semua darah Khinzir….ke 7…

      0

      20
    • minah jambu say says:

      memang betol ! suka2 aje nak fitnah orang huh ! kate menfitnah lagi dashat dari membunuh kenape fitnah ?? kalau ye pon lantak dia lah bini dia punye suka lah…

      3

      3
    • saodah says:

      la hai. korang kalo nak support FA dan Fatz pon agak-agak la. Yang salah dalam hal ini ialah suratkhabar tu. Yang Pendakwah tu petik suratkhabar dan memberi ulasan secara umum. Bab dayus ni bukan FA je. Tapi semua laki yang membiarkan bini dia buat dosa. Macam sesetangah artis yang bagi kebenaran isteri untuk berpelukan dengan pelakon lelaki lain dalam drama atas alasan seni.
      Jadi tak payah nak butthurt sangat la. Take it positive!

      9

      2
  2. Anonymous says:

    Pendakwah muda pun satu hal…nak tegur tu boleh , tp jgnlah Double standard…kalau rasa ikhlas..jumpalah face to face…x perlu lah nak berdakwah dgn bersifat populis…
    di Malaysia ni bkan Fattzura je yg x pakai tudung…berjuta yg x pakai tudung…yg jual tudung pun ramai ahli keluarga x bertudung…pendakwah tak nak tegur ke…poyo je pendakwah skrg…gila glamor.

    18

    5
  3. biutipol says:

    pendakwah lah sangat ~ diorang tidak layak di panggil pendakwah.. more like desperate acah motivational speaker doh

    6

    3
  4. Anonymous says:

    Kami pun kesal dengan Fattah Amin awak jadi dayus sebab isteri awak …. tak menutup aurat. Awak sokong pula.. tak minta maaf isu KIMK awak tak bangkit pun… lain kali minta perhatian lihat ke belakang apa bini awak telah buat ya Fattah Amin… jangan ketana perempuan terus jadi lelaki dayus…. awak tanggunglah dosanya petempuan cantik sokong LGBT ini…. diakan ustazah awak ulama besar

    18

    29
  5. makenon says:

    adoii asyik nak cirit je ni. nak gi tandas jenuh pedih jubo asyik kena basuh wekkkk tadah la mulut lu sini nak buat jamban

    0

    1
  6. benci androgynous says:

    kmkzura zaman bajau dia dulu suka pakai seksi² nampak ketiak berdaki sambil jelir lidah mcm bitch in heat kuakuakuakua, no wonder mmg hancor hancor hancor korang dua ni

    6

    13
    • Anonymous says:

      Macamlah ko maksum dan x pnah buat dosa….dia org x hancor pun….makin popular dan Inshaa Allah makin baik…semoga perbuatan baik dia sebelum dan ketika ini boleh ampunkan dosa2 dia yg lalu…Aamiin.

      15

      3
    • Anonymous says:

      penjilat paki kalo bab kutuk hal lama memang xsah… lupa kot si paki tu pakai short g umah hans isaac.. selalu pakai xde bahu style ropol2 separuh dada uewww

      5

      7
  7. Mak Jemah says:

    Dahsyat. Dunia akhir zaman. Bukan main lagi peminat back up artis. Memang la salah wartawan tu putar belit kenyataan fazura tapi apa yg ustaz tu tegur x salah pun. Ustaz/pendakwah zaman sekarang pun kena kuat, kalis maki dgn netizen yg acah2 bagus. Korang ingat artis kesayangan korang ni maksum ke? Tegur skit pun x boleh. Piiirah.

    44

    0
    • Anonymous says:

      tegur boleh tp siasat la dlu. bkn tanpa usul periksa pakai hembos je

      16

      4
    • Anonymous says:

      Ko igt pendakwah pun maksum ke…nak tegur kena berhemah dan bkn double standard….Dunia akhir zaman juga yg mana pendakwah jadi penunggang agama ya….jgn igt puja artis je dunia akhir zaman.

      5

      2
    • Mekyam says:

      PU Kau tu maksum ke? Apa hak dia nak fitnah org kalau org tu kafir sekali pun? Islam mcm ni yg Kau amalkan? Asal dia namapk lebih Islam salah dia jadi x salah pun. Dalam ghairah nak tegur salah org….dia sendiri buat salah. Fitnah itu membunuh.

      1

      4
      • Mak Jemah says:

        PU tu pun bukannye maksum. Dia pun manusia biasa. Tp tugas dia adalah menegur… penunggang agama ke tak siapa kita yg tentukan. Dia pun kena menjawab dgn Allah dkt Padang Mahsyar nnti. Klu dia tak tegur, buat bodoh je tu namanye pelingkup agama. Xkan semua artis dia nk jaga. Semua artis dia nk tegur. Mana yg mampu & patut je la dia tegur.

        15

        0
    • Anonymous says:

      alaa, macam la tak kenal kak zura, kena tegur sikit dah sentap, dari dulu lagi mmg jenis mudah sentap.. kesian fattah amin terpaksa la back up wifey kan.. kalau ya pun, akui la memang kelemahan diri sendiri dalam mendidik isteri.. tak perlu la sampai nak minta pendakwah tu diberikan hidayah, macam pelik pula.. patutnya doakan la diri sendiri dan isteri diberikan hidayah.. bila kena tegur macam ni, pandai pula cari ayat quran.. yang Allah suruh tutup aurat tu ada cari ayat quran tak?

      15

      2
  8. anon says:

    PU konon ….pu paling byk dosa fitnah sana sini buat hukum sendiri yg paling truk tsunami adalah disbabkan lgbt ,fuck u shaitonnn

    2

    12
  9. anonymous says:

    mujahid pls bann this PU menjatuhkan melau islam di malaysia

    1

    10
  10. Faraj says:

    Pendakwah ty mesti sembah Hadi Awang…

    2

    13
  11. Faraj says:

    pendakwah2 muda zekarang ni..sanggup jual ibu sendiri..Fitnah2 ni permainan mereka….nk cepat Popular…kepada Pendakwah2 muda ko sembah lah Hadi Awang tu…dia kan nk jadi Tuhan….satu jer nk ckp..pendakwah2 yg u.ur bawah 25..semua darah Khinzir….ke 7…

    1

    9
  12. Anonymous says:

    kenapa kecam PU tp bukan harian metro yg putar belitkan statement

    18

    0
    • Anonymous says:

      Sebab PU x buat usul periksa….soal artis yg isunya sama dgn kes Fazura ni bkn soal baru..sjk zaman P Ramlee lagi…panggil lah Zed Zaidi dan SENIMAN berbincang dan brdakwah elok2….bkn tuju pada artis tertentu je….nk jadi pendakwah pun knalah bijak woi…bkn prejudis….pendakwaah prejudis pun blh masuk neraka.

      3

      7
      • Anonymous says:

        What goes around comes around la..dulu your dearest fazura hembus seorang individu pasal isu kimK yang dia ingatkan orang tu cakap perkataan kurang sopan sampai mengaitkan dengan imej wanita bertudung..ada ke this so called holier than thou artist minta maaf?..tak ada kan..isu bergambar dengan anjing pun bukan main lagi bila orang nasihat bab agama..ewah bukan main lagi dia membidas siap keluar pandangan sendiri bab agama based on her “knowledge”..ofcourse pandangan yang perlu disesuaikan dengan imej dia..whatever it is..pendakwah tu x adalah guna ayat kecaman melampau..boleh je nasihat tu di apply untuk kita semua kan..dan terima lah hakikat..video itu memang maksiat sifatnya..sesedap rasa doakan pendakwah dapat hidayah..sifattah ni bila nak dapat hidayah..tak habis2 dengan dunia hiburan yang entah apa2 ..doakan hidayah datang pd diri sendiri dulu..buat sikap terbuka..bengong2 ex dia hajjah zouk orang agamawan tegur terus mengaku salah..itu lg sorang bilanya la nak ubah style ..x perlu la pakai turban tu..x sesuainya la hai..ok dah habis membawang di socmed

        9

        2
  13. Anonymous says:

    penulis dia nama georgie joseph… melayu yg hidup hasil drpd making hot story walaupun aibkan org.. yg penting writing dia dpt jual… freelance writer jual kt paper2.. @myhmrap amik pastu @hmetromy cedok…
    food dia buat story wajib dpt jual.. putar belit story is his cuisine

    2

    0
  14. nak tahu says:

    PU mana yang buat kenyataan tu? bole sesape advise?

    0

    4
  15. Anonymous says:

    Kesian Fattah ni sejak kawin fratzurakimk ini jadi dayus pun dia tak kesal ya…. bini nya pun blm minta maaf dlm socmed isu KIMK tu…. semoga ada hidayah untuk Fattah Amin ini selamat dari terus jadi lelaki dayus…

    10

    2
  16. Positif says:

    Anggap je lah teguran membina..fattah oii. Kenapa nak sentap plak..PU tu komen base on tulisan wartawan..tapi ada betulnya teguran PU, sbb tu kau terasa..kau sepatutnya doakan bini kau & kawan2 baiknya dgn kau2 sekali dapat hidayah..biasa dipuja puji bila tegur skit dah goyang..PU pun dah mintak maaf .

    10

    1
  17. Anonymous says:

    Si kayu dayus….hahahaha……ade ke ptt seorg artis doa pendakwah dpt hidayah?????dunia akhir zmn….spttnye doakan dri sndri y dpt hidayah…ko igt ko duk dlm dunia seni ni kebal dr dosa?????duit ko dpt tu pn kebanyakan syubhah…..

    1

    2

Leave a Comment

Optional