January 14th, 2019

Baru-baru ini, kecoh di media sosial mengenai tajuk berita tentang Nur Fazura di sebuah akhbar yang menjadi kontroversi. Fattah Amin dikatakan tidak kisah sekiranya isterinya itu melakukan adegan seksi di dalam video klip.

Namun, itu bukanlah cerita yang sebenar.Fazura memberitahu tiada sebarang aksi seksi yang terlibat tetapi Fattah hanya meluluskan ayat seksi yang ada adalah dari segi lirik lagu Can’t Forget Me.

Pelbagai spekulasi timbul hanya kerana laporan tidak betul itu sehingga ada pendakwah bebas membuat teguran secara terbuka tanpa sebarang usul periksa dan mempersoalkan tanggungjawab Fattah sebagai suami yang tidak melarang isteri daripada melakukan perkara mungkar.

Menerusi akaun Instagramnya, Fattah dengan rasa penuh kesal menyifatkan tindakan pendakwah itu mengundang fitnah dan cacian masyarakat terhadap mereka suami isteri. Apa salahnya untuk menghubungi beliau secara langsung untuk mendapatkan kepastian sebelum membuat teguran tersebut.

Bagaimanapun, Fattah pada masa yang sama mengakui terharu dengan sokongan yang diberikan oleh para peminatnya dan mengucapkan terima kasih kerana memahami apa yang sedang berlaku.

Sumber Berita : mStar Online


35 responses to “Fattah Amin Kesal Difitnah, Tersinggung Pendakwah Tegur Tanpa Usul Periksa”

  1. Anonymous says:

    Si kayu dayus….hahahaha……ade ke ptt seorg artis doa pendakwah dpt hidayah?????dunia akhir zmn….spttnye doakan dri sndri y dpt hidayah…ko igt ko duk dlm dunia seni ni kebal dr dosa?????duit ko dpt tu pn kebanyakan syubhah…..

  2. Positif says:

    Anggap je lah teguran membina..fattah oii. Kenapa nak sentap plak..PU tu komen base on tulisan wartawan..tapi ada betulnya teguran PU, sbb tu kau terasa..kau sepatutnya doakan bini kau & kawan2 baiknya dgn kau2 sekali dapat hidayah..biasa dipuja puji bila tegur skit dah goyang..PU pun dah mintak maaf .

Loading...