Written by Bella | November 15th, 2017

Sejak malam tadi kecoh dengan spekulasi kononnya pasangan sensasi, Fattah Amin dan Fazura sudah bernikah dalam diam di kediaman nenek Fazura yang terletak di Petaling Jaya. Menerusi portal Harian Metro, terdapat khemah yang didirikan dengan perhiasan seperti majlis perkahwinan di perkarangan rumah tersebut dan ada tetamu hadir termasuk keluarga Fattah.

Walaubagaimanapun, laluan masuk di kediaman tersebut dikawal dengan ketat oleh adik dan pembantu peribadi Fazura dan hanya tetamu tertentu sahaja dibenarkan masuk. Malah, pengurus Fattah juga ketika ditemui tidak mahu memberikan sebarang komen mengenai berita pernikahan tersebut dan meminta orang ramai menunggu kenyataan rasmi daripada Fattah sendiri.

Kediaman nenek Fazura

Menerusi ruangan komen di foto Kaabah yang dimuat naik di akaun Instagram Fattah, ramai yang sudah memberikan komen mengenai perkahwinan itu dan ia juga mula dibanjiri dengan ucapan tahniah oleh peminat.

Bukan itu sahaja, ada sumber kepada Harian Metro memberitahu Fattah dan Fazura bakal bernikah di hotel di Makkah iaitu dalam tempoh mereka mengerjakan umrah.

Terdahulu, tersebar khabar angin mengatakan Fattah dan Fazura akan mengikat tali pertunangan pada 13 November. Fazura mengatakan ia hanya sekadar gimik bagi drama Wanita Terindah tetapi Fattah yang tidak mahu mengiyakan atau menidakkan gosip tersebut hanya meminta peminat mendoakan yang terbaik buat mereka. Fattah juga berjanji untuk berkongsi berita gembira bersama peminat jika beliau dan Fazura mempunyai jodoh untuk bersama.

Sumber Berita : Harian Metro

112 responses to Fattah Amin Dan Fazura Nikah Dalam Diam?

  1. angrybird says:

    watever! next

    7

    21
    • miamore says:

      i wish all the best to fattah and fazura. love is a gift from heaven. whatever it is …love is in the air…everywhere i look around,…love is in the air..every sight n every sound…

      76

      1
    • Anonymous says:

      Rasanya diaorang tunang aje last night ni.Kalau nikah mesti lagi besar.Just be happy for them.Tak perlu nak kutuk2.Aku bukan peminat kedua2 ni pun tapi kalau diaorang suka sama suka buat apalah kita nak kutuk lagi.Biar aje la kalau dah jodoh.

      64

      0
    • Anonymous says:

      jemputan malam td siap kena bagi fon. takleh pegang fon.. penyanyi fastyle wanita terindah pn post kata she knows a secret but can’t tell anyone sesuatu sgt.. aku rasa sah nikah ni…

      2

      0
    • Gat says:

      Kepada peminat yg mengutuk, sedarla skit. kalo xsuka jgn kutuk. Aku ok ja ngan fattzura drpd lopak gedik tu. At least fattzura ni dalam drama pandai belakon. Bukan mcm lopak yg suka berlakon luar drama.

      3

      0
      • diyana harun says:

        hey yang kau nak kaitkan dengan NEELOFA @ LOFA (bkn lopak) tu kenapa./ tak ada kena mengena langsung. Lofa pun tak heran & tak pedulilah. Aku tahulah kau mmg tak suka LOFA. dah kau minat sgt 2 org tu, silakan, tak ada yang halang tapi tolong hormat lofa jg. kami fans neelofa takkan biarkan org sengal dan mental mcm kamu menghina dia. boleh belahlah.

        0

        0
  2. Ntahapaapa says:

    Tak habis2 nak berahsia..bosan pulak..pergi buat ibadah tak nak share..kalau pergi tempat lain..boleh..hurmmm

    3

    43
  3. Anonymous says:

    Tak paham aku nak berahsia benda baik ni. Sanggup hidup dalam skandal & kontroversi semata2 nk rahsiakan hubungan. Rs happy ke buat mcm tu? Apa salahnya mengaku je bila peminat tny. Peminat pun akan happy sbb dorang pun selalu doakan yg baik2 untuk fav artis. Ini main seek & hide. Pelik2.

    4

    32
  4. wekkkkkkk says:

    yg pertama ayat sudah nikah di rumah nenek di PJ.
    yg kedua ayat akan bernikah di Hotel di Makkah.

    so..??????????????????

    28

    0
  5. Akubosan says:

    Tak siapa heran pun la..konon2 ala2 artis hollywood..

    6

    18
  6. Akubosan says:

    Mula2 suka jugak.follow citer dorang ni..bila.asik nak berahsia sgt..bosan & menyampah pulak. Ig story bukan main lagi mesra..tunjuk..

    12

    11
  7. Uyun says:

    Pelik betol aku dgn netizen ni. Kang gebang cakap nak kawen, korang jugak bising. Dok senyap-senyap macam ni pon korang bising. Korang nak apa sebenarnya. Aku tgk dia orang ni tak prnah menafikan atau mengiyakan apa2.kan diaorg kata, ada berita pape diaorg share. Bg aku sng. Dah kawen br bgtau semua org lagi baek dari asik cakap nak kawen tapi bekepitttt je last2 habuk pon takde.

    86

    0
    • RitaSingle says:

      Haah…Fattzura bg komen pun sgt brhati2. Wartawan yg kejar dorg utk dptkan story dorg….bukannya dorg yg g jaja story dorg kt media. Tlg bezakan ye…ak bkn peminat fattzura, just pemerhati dr jauh. Fattah ngn Fazura is better dr Fattah ngn yg hajah tu. Bnyk bnda negatif yg terjadi dtg dr pihak peminat Lopatah skrg dn pastinya utk hal2 perancangan tunang, kawen ni Fattzura buat dgn hati2 , risau ade yg akn mngancam planning mereka. Kalau xtahu ape2, diam dan perhati saja.

      4

      0
  8. Ldm says:

    Bosan dgn fattzura..mcm2 alasan pastu konon baik2..meluat pulak..so so.much better neelofa…

    1

    93
    • move on says:

      so much better neelofa? pls lah weh..semua character dia dlm set luar set semua fake lh..asyik besarkan mata jer naikan bahu kentam bibir itu lh ciri2 membosankan bila dia berlakon..tk tau lah kenapa dia nk d undi jdi pelakon popular/terbaik drama pun tk bnyk berlakon pun kayu tk ada skill lansgung nk banding ngan Emma, Lisa Surihani, Fazura dan Uqasha mmg jauh weh..agak nyer dia sesuai buat bzns jer kut

      62

      1
    • Anonymous says:

      Ldm, tak perlu kot nak compare dengan orang lain. Bagi statement dah, tak payah nak petik-petik nama orang lain.

      10

      0
    • Anonymous says:

      tak perlu kot everytime pasal fattzura je nak petik nama lofa… biarla kalo faz n FA nk tunang or nikah.. let them live.. lofa pn da lame move on.. kalo pasal lakonan aku stuju memang lofa jauh ketinggalan.. sangat kayu control cun sangat..

      34

      0
  9. Ldm says:

    Bosannnn…

    4

    16
  10. Bungtah says:

    Gimik. Semua kena game. Ni cara FattZura nak promosi filem Wanita Terindah dan lagu baru mereka. Free marketing.

    7

    9
  11. que says:

    tahniah.. fattzura..

    8

    1
  12. zura says:

    ok sokong fattzura dr dgn si lopak tu .. hajah hajah la sgt

    25

    4
  13. kenyataan says:

    hahahaha apa yg baiknya Neelofa dh tk laku, asyik nk org kaya raya smpai bila pun lofa ko tu tk kawin jdi bini no 2 vip boleh lh kan…Dato Hans pun tk nak kan dia jer perasan dlm meletop gedik dia ingat Dato Hans nk pndang dia ker..hurmmmm

    24

    1
    • Anonymous says:

      mesti hajjah tengok frust skarang haha.. musuh tradisi dapat ex bf

      12

      1
      • lopatakkisah says:

        neelofa tak pandang pun setakat patah amin, budak baru nak matang..

        1

        0
        • RitaSingle says:

          Yeke x pandang. Cube tgok video music Truelove utk promote tudung neelopak tu. Die wat kisah die ngn patah sbb tahu jualan tudung die naik time musim Lopatah…sbb tu die cube dptkan patah balik….lagi xtau malu lepas dh reject patah sbb raja muda tu. Materialistic sgttttt . last2 dedua pun melepas

          1

          0
    • kiah propa says:

      masing2 mulut macam longkang…apa sakit nau hati korang dengan lofa….

      3

      1
  14. justnet says:

    takpe lah senyap senyap diorang tunang or kahwin hak diorang , but i think last night they are just tunang, maybe kalau dah sah kahwin mereka pasti announcement, maybe they are takut ada orang kacau macam kat KLIA time they are pegi koh Samui, ada orang yang nak satu pesawat and kacau hahahahaaa….., ni majelis tunang pula hahahhaaaa…

    29

    3
    • mahacheta says:

      OH MY ENGLISHHH…

      4

      1
    • RitaSingle says:

      Kan…..bnda ni dh pnh jd so better fattzura hati2 dgn org yg xtau malu tu. Seram….bnyk bnda yg jd akibat peminat lopatah & lopah sendiri yg xnak move on lagi….utk yg xtau hal sebenar mcm kita, senyap2 sudah. X perlu komen kalu nk mnyakitkan hati. Dorg pun pegi buat umrah, ibadah tu

      1

      0
    • Pekerja Gomen says:

      budak wechat ye? tengok english pun dah tau budak wechat….

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Motif semua ni??? Ada aku kesahhhh…hati2 la sape yg kawin ngan patah amin ni….mudah jatuh cinta kat lokasi….takot nnt bila kawin berlakon ngan pelakon baru yg bergetah tros jatuh cinta…klu dah 2 drama mcm ni…xtau2 sndiri la…

    10

    6
  16. grrs.. says:

    suka berahsia…motifnya supaya cerita ni never ending dan malar hijau….populariti pun menten. but its too much….very annoying…..tahap gaban..

    14

    4
    • anon says:

      susah jadi selebriti ni. Kalau di beritau, kata suka heboh. Kalau berahsia kata sorok pulak. Takleh ke korang bersangka baik sikit. Ni asek2 nak mengutuk. Yg ko sebok sngt tu kenapa??? They can do whatever they want, its their life, nothing to do with U, so shut up. Manusia akhir zaman ni hati penuh hasad dengki, umat nabi muhammad lah sngt..

      6

      0
  17. lols says:

    Klu betul tahniah la..dh lama faz tunggu jodoh..mmg la xleh nk heboh2, korang rse peminat fattah x meroyan ke klu tau bnda ni betul2 jd..satu lg populariti tgh naik, cite mcm ni kang ade lah kate x takut sendu ke nti pas kawin..

    5

    1
    • Anonymous says:

      artis luar tu relek je…dh kawen pn still femes..meletop…cth cam shah rukh khan,amir khan,saif ali khan….y pntg BAKAT…bukan kontroversi…klu popular sbb kontroversi drama dlm drama mmg laa lps kawen terus tenggelam x timbul2…..sendu memanjang…cuba popular sbb BAKAT kawen ke tak kawen ke tetap popular…so x perlu laa tkut popular turun bl dh kawen…klu btl2 rs diri tu BERBAKAT bukan KAYU….kah kah kah…

      6

      2
      • anon says:

        ko peminat crite keling ke, semua contoh ko tu keling. Duk sebok memuji2 bangsa org, tapi duk mengeji2 bangsa sendiri. Nilah melayu sejati. Kalau tak mengutuk menghina bangsa sendiri mmg taksah..

        1

        1
        • JOYAH NAK KASIH SYG says:

          CITE KELING PON, DIAKUI SELURUH DUNIA KEHEBATAN KELING BOLLYWOOD NI NGOK! SEKALI BUAT FILEM MODAL RATUSAN JUTA, MALAYSIA ADOO BERANI KLUAR MODAL RATUSAN JUTA? CEHHH, MALAYSIA TAKAT MODAL BUAT FILEM 10K, ADA HATI NK UNTUNG 10 JUTA, BERANGAN! DH BANGSA LUAR TU PATUT DICONTOHI PON DLM BIDANG PERFILEMAN, AMBIL POSITIF TAK BOLEH KE… ASIK NEGATIF JE KO NI. KIWAK BTUL

          3

          0
  18. lina says:

    Entah2 kenduri nk gi umrah lh tu..kalau bbtul..oklh kann..
    jgn kecoh2 je..apa masalah kalau brterus terang..kn perkara baik

    10

    0
  19. z says:

    yg meroyan dgn berita ni mesti fans #LoFattah kannnnnn hahahaha #moveon laa woiiii

    11

    4
  20. cik kiah says:

    yeay!
    Alhamdulillah.
    Semua orang berhak gembira.

    10

    0
  21. Kcoh luk says:

    Diorg kn nk g umrah..so mngkin wat knduri doa slamat kot.asal psang khemah je igt nikah.hormat la ckit privacy diorg

    18

    0
  22. Anonymous says:

    Isy kome ni nk gaduh2. Ni babak dalam drama Wanita Terindah. Walau hidung kembang pesek tapi cantik sweet bila senyum

    1

    0
  23. Anonymous says:

    tapikan.. kalo kenduri pegi umrah nape nak sorok.. dlu kenduri doa selamat time ramadhan ok je jemput semua.. aku rase memang btul la tunang..

    1

    0
  24. Anonymous says:

    kann pajura dh ckp diorg bertunang tu dlm drama je…..so klu dh bertunang dlm drama nikah pn dlm drama laa….drama kann..msti laaa hepi ending..realitinya xtau camno…adoiiii…kecoh laa…kaya jgk pajura ni eh..umah nenek kat pj…ko hado??ptt laa kayu xnk lepas…rugi klu lepas…kah kah kah….

    0

    5
  25. Anonymous says:

    diaorang pergi umrah bersama-sama….

    1

    0
  26. ohyeah.. says:

    kalau dh bertunang atau nikah aku ucapkan tahniah! kalau idak pun tahniah gak. kalau nk g umrah sama pun tahniah! tak ganggu emosi aku sikit pun.

    9

    0
  27. Booooo says:

    Kelakar aku tgk pihak produksi nk glamerkan diorg, try hard sgt ! lain darjat diorg ni. Tak sesuai langsung. hahahahahahhahahaha

    Pathetic !

    5

    4
  28. Anonymous says:

    Hek eleh Ni propaganda. Shooting untuk drama Wanita Terindah. Babak drama la nih. FA dan Faz nikah then gi Umrah. Pasni deme beranak pinak dan Nara gosip lagi. Tenguk la nanti tiap ujung drama … Penghargaan kepada sponsor ni sponsor tu

    5

    0
  29. Mug Kuning says:

    Elok jugak tu.. Fazura sedap kot.. Huhu

    1

    1
  30. Anonymous says:

    aduh menyampah nya aku dgn fattzura and peminat2nya overnya..benda baik macam nikah kena hebahkan..bukan sorok..gi situ sini berkepit tunjuk kt semua org, tunang or nikah nak sorok..betapa x bermaknanya korg peminat dlm hidup fattzura smpaikan nak nikah pun x diberitahu..kesian..papepun aku rasa kenduri doa selamat gi mekah aje ni..over lah korg konon nk akad kt mekah..sekarang boleh dikatakan x boleh nikah kt sana, arab saudi dah x bg kebenaran..

    6

    4
  31. reen says:

    buat apa nak speculate?? Tunggu je pengumuman rasmi kalau betul diorang nikah,abis cerita..

    6

    0
  32. Aku tau laaa... says:

    Diorang x kecoh pn… Media yg kecoh… Lg 1 dh diorang nk gi umrah sama2 buat la majlis sekali.. Kang kalau bgtaw nnt ramai plk dok keji cakap mengada2 nk pegi umrah pn nk bersama2. Padahal diorang pegi dgn family masing2 jgk. Benda x salah pn.. Media je yg memandai ckp bertunang lah, menikah lah. Kenapa? X blh ke diorang nk pegi umrah together2? Bukan pegi berdua.. Pegi dgn family jgk… Adoiiiiiiiii

    11

    0
  33. buntat embun says:

    heran…korang plak meroyan dok kutuk mengutuk…dok menambah dosa….tuan empunya diri senyap saja…kalau menyampah x payahlah baca…

    1

    0
  34. Anonymous says:

    tunggu je press conference 23hb ni.. fattah akan umumkan bila dorang sampai malaysia nanti.. doakan baik2 je

    0

    0
  35. Jam says:

    Guy jgn.na selfie je bedua,org.meluat,GI umrah buat ibadat jgn.dating,nanti kena pancung,mak ayah jaga anak yg.tidak tahan tu,jgn jdi baruah,kawal sikit pergerakan mereka,duduk dlm.kapaltwrbang jgn.couple,nanti tangan jln.

    2

    3
  36. intan says:

    brape banyak celebrity malaysia pergi umraah takde mahram .?

    0

    0
  37. Cikmelati says:

    Kalau tak.silap dia bwk.mahram..jojo..adik lelaki dia.

    2

    0
  38. Anonymous says:

    gigih betul wartawan cari job… tak dapat msuk umah nenek fazura dpt gambar bumbung umah pon jadi lah…
    fattah & fazura rilex jer duk tepi diam2…
    #wartawan sangap job sensasi

    3

    0
  39. Anonymous says:

    nikah senyap – senyap. bercinta bagai nak rak nak kawin senyap je ye. jangan balik dari mekah khabor dah mengandung pulak.

    1

    4
  40. Anonymous says:

    haha aq rasa kenduri doa selamat untuk fazura dan fattah sbb nk pergi umrah…

    2

    0
  41. meluataku says:

    Ye ke gimik?

    Rizman follow kot gi Mekah..

    Mesti nikah sana si fazura tu..ngeh!ngheh!ngeh!!

    3

    0
  42. komenygbaik2 says:

    plz la jgn kutuk2 awk2 semua ni pun apa kurangnya cakap x ada adab langsung..ingat karma tu pasti ada kena batang hidung sendiri baru tahu..semoga anda semua diberikan hidayah aamiinn

    1

    0
  43. Anonymous says:

    sabaq la korang nii…tunggu la depa habaq kl btoi…kalot ngoh noooo hampa..

    1

    0
  44. kayu cangkul says:

    Kan dia org brdua yg letak diri bagi ruang org brgosip dan speku..jgn lh marah atas komen yg x sepatutnya tu..sendiri yg cari kannnn haiii artis nk glamour mcm2 hal

    2

    1
  45. miera says:

    xpayah la nk wat ape2 spekulasi….diaorg tu nk pergi wat umrah

    2

    0
  46. bistari says:

    bongok tulll…fazura g umrah mahram dia adik lelaki dia…..kawen mende..

    2

    0
  47. melati porn says:

    ada neelofa kisah.. hmmm

    1

    0
  48. Fattzura is real rupanya says:

    Rasa macam betul je… Kalau tak betul tak delah susah sgt nk bagi komen kot.. Siap nak buat sidang media bagai… Apa pon aku mmg tak sangka, lol. Lagipon aku tak percaya sgt dgn ‘shipping2’ ni sbb aku selalu rasa fans yg melebih …hehe. Apapon tahniah (kalau betul)

    2

    0
  49. lobaklobos says:

    hahhahaahhaha
    sian lobatakk meroyan!!
    die ingat fattzura berdrama jek,…
    sekali betul2 nak kahwin dah…
    lobatakk really in denial!
    celik la woi..depa nak kahwin betoi2..
    tinggal la lobak korg tua takde sape petik sampai ke sudah!

    0

    0

Leave a Comment

Optional