Written by Bella | December 9th, 2017

Sejak nama Fathia Latiff “dipetik” dalam Persidangan UMNO 2017 kerana cukup lantang membicarakan dan memberikan pendapat berkaitan hal politik di akaun Twitternya, beliau kini mendapat perhatian ramai.

Apabila seseorang itu jadi perhatian pasti akan ada risiko yang harus ditanggung. Fathia mendedahkan beliau telah diugut oleh seorang pelakon lelaki sehingga beliau merasa trauma dengan kejadian tersebut.

Meskipun mengenali lelaki tersebut yang dikatakan botak, Fathia bagaimanapun buat masa ini enggan mendedahkan identiti individu berkenaan. Fathia juga tidak membuat laporan polis.

Hak bersuara adalah milik semua orang apatah lagi Malaysia adalah sebuah negara yang mengamalkan demokrasi. Seeloknya Fathia buat sahaja laporan polis demi menjaga keselamatan anda.

67 responses to Fathia Latiff Trauma Diserang Dan Diugut Dengan Peluru

  1. Miss Unibes says:

    Siapa kah si botak itewww? Siapakah gerangan cowok berkepala plontos itu?

    8

    0
    • Anonymous says:

      Fathia juga warga nehara Malaysia dan memiliki kad pengenalan. Patutnya kita berfikiran terbuka. Masing2 ada pendapat. Itu baru Fathia..kalau Siti bersuara entah mcm macam mana perangai2 buruk pro Umno keluar. Sama Fathia pun sentap?!!

      32

      1
    • Anonymous says:

      Mana gosip response Dato Aliff Syukri yg bersedih lagu baru dia kena dislike lebih 200k di Youtube? Ada dalam Facebook Datin video dia nk menangis… hihihi

      8

      0
      • Anonymous says:

        Xpayah up la gossip pasal jantan lembut attention seeker tu. Muntah aku. Org dah benci, dia tau org benci tapi dia lagi suka cari kontroversi nak up sales!! Nak tengok gi kat youtube sudah. X cukup2 lagi non stop gossip neelopak buat org termuntah?? Duhhh

        5

        0
    • Anonymous says:

      Kalu report pun polis boleh buat apa? Kes 1MDB pun terus tutup rapat. Konon habis siasatan. Cisss..buang masa..

      18

      0
    • Anonymous says:

      Patutnya kita netizen sokong kak Ya bukan Pak Misai. Pak Misai bekerja utk golongan upper klas. Yg bawah2 ni mmm.. mkn kangkung je laaa. Zzz

      20

      1
    • Anonymous says:

      Nampak sangat puak umno @ kerajaan najib ni memang jahat. sanggup buat apa sahaja sampai sanggup membunuh. contohnya altantuya, kevin morais. hati-hati la fathia.

      6

      0
    • anonymous says:

      ne mesti kerja mat over!!!

      hahaah dia kan kaki jilat jubo najib and geng umno.. siap tampar david teo lgi

      7

      0
    • ntah tak tau says:

      Lando ke ???huhuh

      1

      0
  2. Jateymu says:

    Report polis. Jangan biar samseng mcm ni ingat dia masih hidup dalam zaman jahiliyah. Dah la bodo pastu ada hati nak mengugut

    17

    0
  3. Kak Ton says:

    Umno dah jadi mafia. Tengok sajalah PRU yg lepas2, sampai tergamak buat video2 lucah demi nk kekal kuasa. Ke mana maruah parti yng konon memperjuangkan Islam dan Melayu? Malu la woi?

    42

    0
    • akak fed up says:

      mmg bernas kata2 ko! tadi akak nk cuci jamban…pergi la kedai yg konon ny la harga2 paling murah. clorox dulu rm3.50 tpi kini rm4.10. gst mguntungkn rakyat? tuihhh… kimk!!!

      13

      0
  4. haha says:

    Aku cuba nak trust patekya ni tp sejarah dia sgt mempengaruhi pendapat aku. dia ni bermasalah la. pehal lak botak tu tetibe nak hangin dgn dia? dia sape je pun? psl hal dia hentam kerajaan dlm twitter? eh ramai lg yg lain la buat cmtu. takde nye org nk serang2 kalo ko tak mula provoke. entah2 dia mmg ada personal prob dgn org tu ke? dia buat something org tu hangin ke? dia kuang hajar dgn org tu ke? hutang ke? xde der hal politik org nk marah cmtu sekali. syed saddiq lagi la open takde pun smpai org nk tembak bagai. attention seeker ni. kalo betul apesal tak report polis? lol. ke si patekya ni berhalusinasi? maklumla…dah free sgt taktau nak buat apa.

    24

    1
    • Cili says:

      apa pon alasan sekurang- kurangnya dia berckp bagi pihak org2 kebanyakkan dan netizen. artis2 juga akan keluar undi dan bayar cukai. apa msia ni utk puak2 bn dan umno je ke? konon negara maju 2020…perkataan demokrasi pun xleh nk hadam!!

      35

      0
    • Anonymous says:

      Org nk buat perkara baik mmg ada rintangan.

      5

      1
    • tiyak says:

      ntah2 bohong sebab tu takmau report polis. Aku x percaya pompuan ni. Delusional agaknya.

      13

      0
      • laicikang says:

        aku sokong..saje je ppuan ni nak ttp crita bigo tetek dia tu..yg lain kat luar apa lg, kejap je dh lupa mcmana dia (fathiya) memalukan bangsa seagamanya..klu ckp dira tu jahat..ala dia bukannya baik pun..#wakeupfathiyalatiff

        1

        1
    • Anonymous says:

      Aku pun x percaya kak ya takut dia berhalusinasi.

      Sebab apa aku tengok sheila majid and daphne and adibah noor tak de pak menteri berani hentam sebab apa depa cakap tu betul.

      Lagi satu tak boleh le kak ya bawa parang, kalau spot check nanti kena tahan polis dah lain cerita.

      Aku tak vote BN tapi aku tak suka kalau sesuatu tu tiada bukti. Kak ya PM dengan Presiden pun tak tahu. Dia padam tweet tu tukar dengan PM. Aku konpius.

      15

      1
    • Kedondong says:

      Aku setuju dengan apa yg dia cakap. Tapi lebih memilih Sheila Majid dan adibah Noor menjadi pejuang keadilan. Dia ni attention seeker.apalah si tetek ni nak perjuangkan..prime minister n president pun dia tak kenal.ingat dia ni prihatin sangat ke masalah negara? Semua nak raih populariti yg dah tenggelam.Dia ni boleh digunakan oleh org politik senang2 jer. sekarang kalau boy iman sekalipun suarakan rasa x puas hati dengan Umno…Kita akan sokong ? dia sebab sakit hati sangat dengan UMNO. Tak aku x bodoh nak lupa tetek goyang dia.korang nak bekap dia sialkan.

      6

      0
  5. Anonymous says:

    Report polis baru aku percaya.
    Tapi kalau sheila majod or.daphne cakap,.aku terus percaya.
    Nampak tak masalah public opinion kat situ?

    12

    0
    • Damien thomas says:

      Betul…repot polis ..lambat je alasan nya…atau sama saja kes CASHLESS
      PARAMUGARI tak mau angkat bag…BIGO…
      BANYAK LAH KES cik BIGO NI…
      KALAU Berani dan betul..REPORT POLIS…
      SEKADAR wayang baik buat BIGO siri 2…ha ha ga

      3

      2
  6. Cik Melor says:

    Apa guna kebebasan bersuara kalau retis pun tak boleh keluarkan pendapat?saya percaya ramai lg artis yg nk bersuara,tetapi suara tersekat di kerongkong sebab nk jaga periuk nasi masing2. kalau bersih, cekap dan amanah knp macai2 umno perlu takut?

    15

    1
    • Tun Teja says:

      Umno berada dlm ambang ketakutan. Rasuah dan kes pecah amanah tiap2 bulan. Tu yg kantoi..yg masih aktif mcm api dlm sekam? Korang pikir itu je lah. Jgn kuat sembang. Umno hanya nk kroni2 je kaya…

      11

      0
  7. Ppim says:

    Lahai..kes Boy Iman pun dah senyap sepi lagi nk report polis pelbagai?!

    10

    0
  8. ahaks! says:

    report polis pemende? abe2 polis pun dok tunggu brim bulan januari rm450 nanti…hahaha

    10

    0
    • Ixara Ecah says:

      Aaar..sudah ka uols mengemas kini data permohonan “rasuah rakyat 1 msia” utk 2018? Kalau belum..buat skrg. Bulan Januari nanti kita enjui di Maldives.

      1

      5
  9. Anonymous says:

    Fathia nak repot polis apa..dia bawa parang dalam kereta..itu satu kesalahan sebab dia bukan nak pergi menebas kat kebun. Pagi satu tak ada sapa menghalas retis berkata kata kecuali dira abu zahar. Yang orang tak mau terima sebab yg berkata kata tu Fathia. Walaupun aku x suka BN…cerita budak fathia ni musykil.and apa sebab bawa senjata tajam tu?

    12

    2
  10. Anonymous says:

    report polis kalu terbayang-bayang papaya beego live #aaptb

    2

    0
  11. Anonymous says:

    kalau x kerana si Dira Abu Sayaf tu, isu ni aman2 saja. balaci2 UMNGOK biasa lar wak pantang kena tegur sikit.. kepanasan lubang dubur lebih drp cacing… as usual.

    17

    1
    • Damien thomas says:

      Fitnah orang sama besar dosa dgn membunuh…islam tak ajar umat nya memfufnah..ingat tu
      Saya bukan Islam pun tau fitnah itu raja segala kejahatan….

      4

      -1
  12. Adoiii la says:

    Lol.. Dira Abu Sayaf la pulak.

    Ok, bitch. Im done!!! Lol

    5

    0
  13. bekas puteri umno says:

    mmg abu sayaf pon. asyik nk memberontak aje bile kene kritik. kah kah kah

    6

    0
  14. Anonymous says:

    Siannn..bertabah la Kak Ya. Org yg pantang ditegur tu adalah org ego, berlagak dan bongkak. Org mcm tu amat dibenci Allah SWT. Ingat tak kisah Firaun di zaman Nabi SAW?

    4

    2
  15. Anonymous says:

    KETUA UMNO Bahagian Sungai Besar Datuk Seri Jamal Md Yunos ditahan dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi semalam.

    Buat malu je!

    5

    -1
  16. Anonymous says:

    Tahukah korang rakyat Malaysia sedang mengalami inflasi? Tanya UMNO semuanya ok. Hakikatnya, kuasa membeli rakyat jatuh ke paras yg terendah…

    14

    0
  17. Anonymous says:

    Sokong Fathia 100%.Saya juga turut mendoakan semuga ALLAH melindungi Fathia dari segala mara bahaya.Ameen.

    5

    1
  18. ohyeah.. says:

    kak ya report lah kat polis…utk keselamatan. itu t/jawap kak ya. selebihnya itu tugas polis lak. kita tak suka org cpt menghukum kita..why not kak ya beri polis peluang bertindak. kak ya pun dah tau perasaan bila org bias dan prejudice kan..kan?

    dah dekat sgt PRU 14…bnyk hal jadi bualan dan debat. masing2 ada pandangan. cuma kadang2 org tak rasa apa yg kita rasa dan sebaliknya.

    3

    1
  19. Anonymous says:

    biasa lah skrg kan umno tengah bersidang di pwtc masing2 tunjuk lagak, handal, hero, taiko, pailang, samseng…tiap2 tahun bersidang tpi mcm tu jugak negara…makin teruk adalah. persidangan syok sendiri…malas nk ambil tahu.

    0

    3
    • Anonymous says:

      persidangan asyik duk hentam pembangkang je. bodoh puak umno ni.

      2

      1
      • hahaha says:

        Persidangan takat berucap sorang2 utk syok sendiri..boleh laa..sendiri buat lawak sendiri gelak..yg lain2 bersorak2 mcm beghuk matyeh…bila ajak berdebat ajak berpidato takmau…penakut nk mampuih..haha

        2

        1
  20. Anonymous says:

    Ni betul ke or nk cari publisiti lagi Fathia? Jgn sangka buruk kt semua polis. Report dlu, jgn dok bz tweet je. Aku x minat dua2 ketul ni, tp btl jgk org tu ckp betulkan diri dulu. Bising2 je nk tutup kes video bangang tu ke???

    4

    0
  21. Damien thomas says:

    CIK BIGO gila..ramai pulak ikut dia GILA..sanggup FITNAH orang yang belum tentu betul dan benar CERITA CIK BIGO BUAH OREN TU…
    Ingat ..FITNAH …sama dengan MAKAN DAGING SESAMA insan
    ..SIKSA ..wak cari orang yang kita FITNAH DI tanah tuhan sebelah SANA nanti
    Cik BIGO tu penyokong TUA renta 93 …FAHAM ingat..
    ingat…JANGAN BERKOLPLOT DENGAN FITNAH….

    3

    0
  22. She needs serious help says:

    Goshhh kenapa aku rasa tipuuu je citer ni oiii. Korang percaya ke?? Bangang nya!! Nak ikut jejak zahirah mcwilson ke apa tipu kena kidnap? Siap kata lelaki tu swing rantai kena bahu dia? Dia kt mana masa tu? Sorang je ke? Delusional la pompuan ni. Tiap kali dia tweet aku rasa dia tgh high la ckp merapu manjang.

    8

    0
  23. Anonymous says:

    Since video dia nmpk boobies keluar tu dia in jd mcm ting tong sgt. what ever it is stay safe.

    4

    0
  24. Sisturnina says:

    Aku percaya dia ni lalok….setakat dia ni…Umno tak heran. Suruh jer dia report polis kalau betul. Korang pun benci Umno…agak2 la nak pilih representative…ni kakak tetek juga yg korang sokong. Umno dah hina…jangan sama2 hinakan diri dengan menyokong tetek. Sokong jer Sheila, Daphne atau adibah Noor…baru cerdik sikit.

    9

    0
  25. Tanya je.. says:

    Isu apakah yg diperjuangkan oleh fatiya ni sampai nk kna serang???

    3

    0
    • Damien thomas says:

      Isu p..kek dia lol…isu apa lagi …isu tetek bigo dah lalu…tak der makna orang nak serang perempuan gila tu… tak di serang pun dah gila
      Jangan nak fitnah polis lembab cik Tiak oiii…
      Jangan memanjangkan fitnah ….kita tak tau..kot dia cik TIAK ni tolol…

      5

      0
  26. ek says:

    merapu melalut gossip die ni sejak kes bigo tu

    3

    0
  27. haha says:

    ramai org ingat kebebasan bersuara di malaysia ialah kebebasan bersuara secara mutlak. Sebenarnya mengikut undang2, mmg malaysia mengamalkan kebebasan bersuara tetapi ada batasannya. Jika menyentuh sesuatu yg sensitif, kemudian kena saman, jgn salahkan undang2 malaysia kata mana kebebasan bersuara. Jadi, kepada semua netizen, hati2 apabila membuat komen lebih2 lg di alam maya. Kalau nk komen, komen biar berlapik2.

    2

    0
  28. serene says:

    Artis2 ke sape2 sekalipun takyah nak tunujuk pandai or cuba nak mempengaruhi sape2, semua org ada otak boleh berfikir sendiri. Tunggulah hari mengundi, undilah sape2 yg korang rase sesuai. Toksahlah buang masa & menggadai keselamatan korang. Minah ni attention seeker, sama mcm artis2 lain yg konon2 berpolitik, tak kiralah sokong parti mana pun. Tunggu hari mengundi, ok????

    1

    1
  29. anon says:

    Aku cukup menyampah sape2 je yg mengutuk2 polis, kata lembab ke, tak efisien ke….. Bila kene rompak or berada dlm kesusahan pandai pulak cari & memuji2 polis…
    Dulu minat jgk minah ni, skrg rase dah menyampah dgn dia ni, asek nak tarik perhatian je.

    2

    1
  30. fatiyahlotip says:

    Rasanya pelakon lelaki sendu botak yg acah2 gangster yg ade kes kunci pagar pejabat mane tu dlu kot ? Hurm, rasanya malaysia ni demokrasi, masing2 ade plihan politik masing2. Kita rakyat perlukan pembangkang supaya ahli2 politik kerajaan kita tidak leka. hurm..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Pelakon botak?? Lando??

    2

    2

Leave a Comment

Optional