Written by serenity | April 2nd, 2018

Kontroversi tarian ghairah di Bigo Live dengan pelakon Natasha Elyzza menyebabkan jelitawan Fathia Latiff dikecam hebat Netizen.

Susulan kontroversi itu, Natasha Elyzza telah enam bulan tidak menerima sebarang tawaran lakonan sehingga merayu untuk diberikan peluang terakhir bagi menceburi bidang lakonan semula.

Terbaru, Fathia Latiff juga menyatakan rindu untuk berlakon melalui satu tweet yang ditulisnya.

Tweet itu menyebabkan netizen mempersoalkan sama ada benar Fathia sudah tidak menerima tawaran berlakon. Fathia seterusnya mengkritik sebuah stesen televisyen tersohor, menyatakan dia tidak kisah digam oleh stesen tersebut.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Dia turut mendakwa dilayan seperti sampah oleh krew belakang pentas Sepahtu Reunion dalam satu kes viral yang menyebabkan kemunculannya di rancangan itu digantikan oleh pelakon Siti Elizad. 

Fathia pernah membuat kenyataan meminta agar dirinya tidak dikaitkan lagi dengan kontroversi Bigo Live sebelum ini, mengakui ianya satu kesilapan dan meminta mereka yang masih menyimpan video rakaman siaran langsung tersebut untuk memadam rakaman tersebut.

Malah, walaupun pernah rapat, Fathia dan Natasha dikatakan tidak lagi berhubung antara satu sama lain semenjak kontroversi tersebut. – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Fathia Latiff Rindu Berlakon, Digam Stesen Televisyen Tersohor?

  1. Mekgo says:

    Stesen tv3 yang dipersalahkan??? kau yang menari tergedik kt bigo memanglah kena boikot mekya oi. kalau tak buat macam tu kau tak reti sedar. confirm menari lagi tanpa rasa menyesal. perangai mcm beruk.

    80

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      tk payah la nak miss acting sangat berenti jadi pelakon suda mulot jahat !!! jangan nak salah kan station TV ke ape ke salah kan diri sendiri…! kalau tkde offer jangan salah kan pehak atau pon orang lain angap lah tkde rezeki…dh bertudung tu dudok diam2 je buat amal ibadat..padan muka kau fathia huh !! dulu kerek gelek gelek tunjok tetek ha skarang dh tknk gelek gelek tunjok tetek lagi ke ????

      19

      1
      • Che ah says:

        Orang dah ban dia, lagi dia nak meroyan hina, perli tv station tu buat apa. Ko ingat astro nak ambil kau? Rtm nak ambil kau?
        Jangan ludah ke langit beb. Nanti ludah tu jatuh muka sendiri.
        Kejap2 ko insaf, kejap2 ko sindir orang, kang provoke orang lain. Nt sentap lagi, insaf lagi. Dont make fun of yourself

        33

        0
        • Anonymous says:

          takya amek la, bukan ada orang nak tengok pun. buat rugi produksi je. takda selera org nak tengok dia ni, siyes.

          4

          0
    • Opah maheran says:

      org tak bagi offer tu sebab nak bagi dia banyak free time utk live menari tetek. Tu pun tak paham ke tiya oiii

      7

      0
  2. courts mammoth says:

    Takyahlah dah berlakon. Pegila cari kerja lain.

    25

    0
  3. Amanda says:

    Bagus la kena gam.. seelok2 nya di gam di seluruh siaran tv & radio.. baru la artis2 akan jaga tingkah laku & mempunyai disiplin yg tinggi.. saya sokong mana2 artis yg bermasalah moral ini di gam.. terima kasih tv3.. pihak penyiaran yg lain, sila ikut contoh dr tv3..

    71

    0
  4. nak tau jer says:

    dia ni ade degree law kan..knpe tak carik keje lain..knape nk jadi pelakon..boleh jadi lawyer kan. jgn jadi loyer buruk dah ler…

    5

    3
    • lolpatia says:

      dia xabis blajar ponn

      31

      0
    • Anonymous says:

      Mana ada degree. Dia gagal tamatkan pengajian. Dia bukan Annahita atau Yuna yg tamatkan pengajian. Dan lagi sorang host lelaki yg kahwin pramugari pun graduate Law Uitm. Itu betul graduate.

      9

      0
  5. melati says:

    “Bukak tudung tu’ pastu jadi GRO…wakakakakaaa

    1

    13
  6. Anonymous says:

    Hahahaha….kelako nye….jom ketawa…hahahaha…

    1

    1
  7. ngaummm... says:

    fiza sabjahan pengacara WHI pakai baju ketat smpi berbonjol payu dara dia..ok jer..tb3 tak banned pn…selamba jer dia mngacara WHI tu..nasib fahrin ahmad tak jadi host skali…kalu tak prngsan fahrin ahmad..huhu..

    9

    0
  8. komenyang baik2aje says:

    ini baru dikatakan berani buat kena la tanggung

    8

    1
  9. Shhh says:

    ramai lagi artis yg berbakat…bt apa produser nak byr kt ko…bukan lah popular mana dah….erra pun dh tak laku…dia berniaga je..ko ngat ni hollywood…ari ni ko bt jahat..besok peminat terima…this is Malaysia beb…so g lah bersara..ko kan penah belajar law…better sambung je lah belajar…tu sbb belajar tu penting…bila org dh tak nak…atleast ko da backup plan…emma yg tk da spm tu pun lbh bagus dari ko…dia berniaga mcm2..bru ni dapat anugerah usahawan muda..rasanya lah…lagipun boring gak tgk ko berlakon..balik2 watak sedih…watak teranaya…nk berlakon filem ..filem tak laku…ko berlakon dgn Sharnaaz kan..dua2 mmg tk bt filem Darah Panas tu box office..maybe ke ko kena banned sbb bersuara pasal politik sblm ni…

    3

    0
  10. Dina says:

    Takde orang nak tgk u berlakon pun.
    Tunjuk lah nenen lagi… kan padan muka.
    Blame urself bukan tv3 or other people…
    Dia ni jenis kulit tebal xde rasa bersalah mcm neelofa gak…. penunggang agama much

    14

    0
  11. Anonymous says:

    Ko duk kutuk kerajaan yg ditakdir kan Allah utk manage negara kita ni…..mana rezeki nak sampai dik…lagi ko kutuk kerajaan lagi lah x sampai rezeki tu tau tak… lol

    4

    14
  12. X mnt dia says:

    Fuhh.. Nasib baik tv3 ban.. Ak mmg x sggp nk tgk fathia nie kt tv lg.. Klu dia dg insaf bagusla.. Tp rasanya elok dia tukar profession…

    6

    0
  13. fishball says:

    datang lah singapore LOL

    4

    0
  14. daon kesom says:

    Rindu acting a.k.a duit tak dok..huhu

    11

    0
  15. akak bawang says:

    Kat tempat keje akak bawang ada keje kosong..
    Jadi kerani… kul 5 leh balik dah..
    nak tak ?????

    4

    0
  16. Wekkkkkkk says:

    Klau org x betduit atau kurang berduit..cpt je org tu di gam..ye lah. X siapa boleh lri dri buat silap. Sekli ko buat..pasti ko ingat smpai ke mati.
    Begitu jugk dgn hajah zouk tu.. x lari dri buat silap..tpi kesilapn dia mmg cpt di maaf kn..sbb ape..sbb dia katanyanya ada untung brjuta2 hsil dri business kn..tak pulak di gam ke ape.

    6

    0
  17. Anonymous says:

    Org takut nk amik kau bkn pasal bigo tapi disiplin kau tu menakutkn..buat rugi jer

    10

    0
  18. Alanice says:

    Ape psamaan lopak dgn fatiya? Yg mne iqram lg taste?

    3

    0
  19. lol says:

    Lol bkn psl goyang tetek kt bigo tu je , producer2 dah serik nak ambik dia blakon lagi dah , dia punye kekwat Diva tu kalah hollywood megastar ko !!

    7

    0
  20. Anonymous says:

    Kalau dah ramai xsuka dlm industri lakonan di malaysia ni cari jer la keja lain. Xpyhla nak paksa diri dan paksa org lain yg dah xsuka kat kita. Kau berlakon pun karang mcm syok sendiri plk padhal org dah ramai xsuka kau. Di luar sana masih byk rezeki Allah. Kurangkan kontroversi dan muhasabh byk2

    5

    0
  21. Anonymous says:

    Hi semua ta salah lau fathia minta maaf mungkin dia dah insaf silap dia memilih kawan,fathia one of the good actress any siaran tv should give her another chance kena bagi dia kontrek kalau dia masih datang lambat dkt set dats wil be the last for her,must give her full discipline,within arianarose she acting everyone of us enjoying that drama,any producer or director out there she deserves to have another chance,tv1 ke tv2.

    4

    0
    • Anonymous says:

      KO NIE FATHIA EKKKK… HAHAHAHAH

      3

      0
    • Anonymous says:

      Boleh x cakap bahasa senang faham sikit? Tak reti cakap english cakap melayu pun takpe.

      2

      0
    • Anonymous says:

      Dia dh tua, sebelum buat tau mana salah mana betul mana baik mana x baik.. stop menyalak, stop menyemak in others past relationship, ddk diam2 kt rumah dgn mak ayah.. org yg sengaja cari nahas jgn la nk diback up sgt.. mcm tu bila dia nk belajar?

      1

      0
  22. any says:

    dah tau berlakon tu satu perkerjaan.. mata pencarian .. kenapalah tak jaga periuk nasi sendiri.. ini lah di katakana orang tua dulu-dulu ” ikut hati mati.. ikut rasa binasa ” beringat sebelum kena ” sekali jalan kena.. 2 kali jalan beringat.. ni tok asyik terkena aje.. beringat tak da lak..

    7

    0
  23. ROSNAHMY says:

    fathia dosa nya dengan allah sekali jee…hanya allah saja yang mengetahai keadaan sebenar dia.tapi kita manusia ni yg mengaku sebagai islam…bertimbun timbun dosa memanjang kan dan memperkatakan keaibkan orang. fikir2 kan lah. tentang syurga dan neraka.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    berlakon pn ntah pape.. takyah la

    1

    1
  25. Anonymous says:

    dah kene gam masih lantang lagi kt tv3… salah sendiri ber bigo smpi tak sedar diri.. tv3 pon bengang jgk… masa sesi sepahtu reunion patut dtg pkul 3 utk rehearsal tp dtg mlm pastu lambat pulak bila rancangan dah start baru smpi.. sendiri tak beri komitment keje xperlu salah kan pihak lain…. cari la keje lain..

    2

    0
  26. Anonymous says:

    penuhkan youtube jer lah.. masih laku di situ… penonton tv harap ko takde dlm drama lagi.. harap faham ramai setuju tv3 banned

    2

    0
  27. latipah says:

    Orang ban kau bukan sebab bigo kes .. tapi sebab kau galak mengutuk kerajaan. Tv3 tu memang jilat kerajaan lepas tu kau pulak jenis takde self control keras kepala ramai dan nasihat supaya berubah tapi perangai tetap kelaut. Menyalak sana sini dekat twitter ..

    1

    0
  28. Akak Bawang says:

    Cantik camne pun, pandai camne pun, kayo camne pun, famous camne pun, ATTITUDES IS NO 1!!! So fathia sila lah ubah sikap mu itu. Jangan suka dtg lambat bila ada recording. Jgn buat orang MACAM SAMPAH menunggu kamu tu. Cer ingat berapa kali kamu buat orang tunggu bila dijemput dan are you ready for the show? Naaa..dtg muka selebet je. Ubah..ubah…

    1

    0

Leave a Comment

Optional