Written by Bella | January 23rd, 2018

Selepas isu menyuruh Iqram Dinzly bunuh diri sudah reda, pelakon Fathia Latiff terus mencipta cerita sensasi dan terus menarik perhatian ramai dengan membuat kenyataan beliau adalah seorang wanita yang cantik dan dikurniakan dengan kebijaksanaan.

Kenyataan itu dimuat naik di akaun Twitternya dan Fathia meminta agar orang lain tidak cemburu dengan apa yang beliau ada.

Tidak dinafikan ayat Fathia itu seakan memuji dirinya sendiri, pelakon itu menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

Fathia menyifatkan mereka yang “menghentam” beliau sebenarnya tidak dapat menerima hakikat dirinya “beauty with brain”.

Memang tinggi betul tahap keyakinan diri Fathia, walaupun ada sesetengah netizen sudah naik menyampah beliau tetap memuat naik status mencuri tumpuan ramai. Apa-apa sahajalah Kak Ya, asalkan anda bahagia.

95 responses to Fathia Latiff Mengaku Dirinya “Beauty With Brain”, Puji Diri Sendiri?

  1. A A says:

    yg beauty with brain adalah menteri wanita tomboy tu. Ko boleh kalah kn dia x. Menteri tu cantik natural tau lagi bijaksana.

    22

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      layan kan aje la betina ni…dh tak laku macm2 dia cakap….layan kan ajeeee…

      7

      0
      • Kapal Selam says:

        Dah takde job le tu…asyik main BIGO live and twitter.. Banyak masa nak buat controversy after controversy. Kalau aku jadi AVON dah lama tarik sponsorship. Seorang artis yang memalukan.

        28

        0
      • Che ah says:

        Buat apa layan dia ni. Nara ni asyik up cerita pasal dia dah kenapa. Semua pakat unfollow, block, report page semua yg ada fatiya ni. Kritikal sangat dia ni nakkan spotlight tu. Netizen please abaikan dia. Block terus supaya apa2 pasal dia tak lalu depan mata masa online. Buat tambah dosa korang nak marah2 dia ni.

        19

        0
        • Anonymous says:

          Agree, dia ni dah ambil piala pusingan drp Azwan Ali. Kuat menagih perhatian skrg. Kesian budak ni…angkara Bigo Live punya penangan. Dah termalu tu sebenarnya…

          24

          0
        • Kak Sher says:

          Zaman kemelesetan artis…makin byk yg mengalami tekanan mental.
          Inilah dikatakan dunia akhir zaman. Entah apa yg nk dibuktikan pun i x pasti. Nmpk songsang sgt dok gila main Live kt Bigo, Facebook, Twitter mmg tiada arah tujuan..

          12

          0
      • Anonymous says:

        Aku dah nampak hala tuju Fathia ni. Bakal menjadi Azwan Ali..lama2 dipinggirkan. Bawak2 la pergi berubat. Dah kronik sgt tu..

        20

        0
      • Anonymous says:

        Fathia ni makin tenat. Pls get help!!!!!

        2

        0
    • Anonymous says:

      buat malu org pakai tudung je. cisss!

      2

      0
    • Wokwitwak says:

      Beauty with animal’s brain ade le dia ni….

      2

      0
    • Boikot!! says:

      Rindu zaman tok mat jadi menteri penerangan, artis2 yg bermasalah akan dikenakan tindakan. La ni.. Makin menjadi2 plk. Marilah kita sama2 boikot artis / celebrity yg bermasalah. Abg nara, sudah2 la up retis yg bmasalah.

      4

      0
  2. wekkkkkkk says:

    WEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    0

    1
  3. Prof Madya Ramlah Noh says:

    Beberapa persoalan yang saya ingin kemukakan di sini?
    Sekiranya anda menggelar diri sendiri ‘beauty with brain’, sila sahkan perkara di bawah:

    1. Dah habis study Bachelor in Legal Studies di UiTM Shah Alam ?
    2. Adakah anda pemegang Ijazah Sarjana Muda Pengajian Undang-Undang?
    3. Sudahkan anda mengambil kursus LLB iaitu untuk Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dengan Kepujian?
    4. Dahulu saya pernah satu kuliah dan satu kelas dengan anda walhal anda adalah pelajar senior yang baru ingin mengambil subjek itu. Tetapi sehingga sekarang anda masih tidak grad?

    132

    -2
  4. wekkkkkkk says:

    WEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

    0

    1
  5. senduuu... says:

    macam niiiiii…
    1) org pandai takkan mengakui dirinya pandai laaaaa cik ‘pandai’..
    2) org pandai takkan selalu buat benda yg tak pandai berulang ulang ulang kali dan minta maaf 1000x
    3) org pandai takkan ade masa untk ber ‘tweet’ benda2 merapu

    dah senduuu tu cuba duk diam2.. ni mengelupoo bising sana bising sini la dia niiiii.. lempanggg kanggg!!

    16

    0
  6. Sambal belacan says:

    Kesian.. Nak tarik perhatian netizen sampai memperbodohkan diri sendiri.

    5

    0
  7. Anonymous says:

    sila lah unfollow twitter fathia ni beramai-ramai. dia kan nak cari perhatian jer… nak namanya sentiasa disebut-sebut la tu. kot-kot nanti bole menang Bintang Paling Popular ke….

    6

    1
  8. #BenciFL says:

    sila lah unfollow twitter fathia ni beramai-ramai. dia kan nak cari perhatian jer… nak namanya sentiasa disebut-sebut la tu. kot-kot nanti bole menang Bintang Paling Popular ke….

    1

    1
  9. #BenciFL says:

    sila lah unfollow twitter fathia ni beramai-ramai. dia kan nak cari perhatian jer… nak namanya sentiasa disebut-sebut la tu. kot-kot nanti bole menang Bintang Paling Popular ke….

    2

    1
  10. nok gebuzzz says:

    satu jer nak cakap……KESIAN!

    6

    0
  11. melati says:

    Muka , lawa kampong ..!! tk layak panggil Beauty.” ..Ko Layak saya panggil camgini: “Lawa kampong dtg KL Jadi GRO “…wakkakakaaa

    0

    1
  12. melati says:

    Lagi Satu , kalau ko tu Pandai & Cantik ? Buat aper ko jadi Kambing Hitam POLITIK ( Apa Ko Dpt) ? dpt Hamun adalah dari Wanita UMNO…..wakakakakaa tu Bodoh lah nama nya..!!!

    3

    0
  13. Anyn says:

    Alah nara. Stop this shit about her. She is sick. Org sakit xyah masuk blog gosip.

    8

    0
    • Minah ke do says:

      Aku lme da soh nara stop cte psl die..lg up cte psl die lgla byk post2 menunjukkn die ‘beauty with brain’

      0

      0
  14. fatimah busung says:

    jap lagi die mintak maaf. *yawn*

    0

    0
  15. Anonymous says:

    SEMEMANG NYA FATHIA MEMANG CANTIK DAN MENAWAN JUGA DIANUGERAHKAN DENGAN AKAL YG BIJAKSANA, MEMILIKI SIFAT CEKAL,BERANI, SENTIASA BERSEDIA DGN SEBARANG KEMUNGKINAN , MENGAPA KITA NAK MENIDAK KAN ANUGRAH YG ALLAH BERI PADA NYA.
    MOGA KITA SENTIASA BERSANGKA BAIK AGAR HATI KITA TIDAK JADI HITAM. JNG LAH KITA NAK MEMBANDING KAN DIRI NYA DENGAN APA YG KITA DAH ADA. SEMUA TU DAH TERTULIS NYATA DENGAN APA YG KITA DAH MILIKI.. JADI JNG NAFIKAN NYA.

    1

    13
    • Anonymous says:

      Kau ni fathia eh?

      4

      0
    • wekkkkkkk says:

      dia x ada kawan, kesunyian, sbb itu mau buat citer upkn diri dia dn happy kn dia.

      3

      0
    • Anonymous says:

      Anon ni sure Fathia yg free giler sebab tak de job jadi baca Beautifulnara. By the way, dia ni law school drop out, tang mana “beauty with brain”?

      Beauty aku setuju, brain dia dah rosak sikit lepas Bigo dan lepas buat joke tak jadi bila suruh Iqram Dinzly yg terkena tekanan pi bunuh diri.

      Lawak tak bertempat.

      6

      0
  16. Joyah sporty says:

    betul cakap jep dgn shuib.. pompuan cantik x semestinya bijak..haha ni salah sorg tp xde la cantik sgt pn.. rsnya dia ni pn depressed mcm iqram dinzly sbb xde job dah skrg.. keje tweet mcm2 yg tulis tp xbfikir dan mnggunakan otak.. RIP Fathia..;P

    5

    0
  17. MJH says:

    “You can’t never demotivate me”??? Okay english salah di situ. And she calls herself intelligent? *shake my head*

    7

    0
    • fatisucks says:

      Tulah.. double negatives! lol

      4

      0
      • Anonymous says:

        Gigih kaji twitter budak mental tu dah knp bengong??

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sapa kaji twitter Anon. Kan abang nara publish sini. Blur u ni.

          Sure double negative kau pun tak tau kan Anon, and kau tak tau pun org yg English dia polished and educated takkan make mistake guna double negative in writing. Cakap pasar maybe. Tapi polish people wouldn’t use double negative juga masa bercakap. Hahaha.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Dah ko knp bengong?
          Nak up sgt cantik berakal, nahhhh amik la!!!

          0

          0
    • Che ah says:

      Nampak tak dalam tak sedar dia bagitau yang kita boleh demotivate dia. Hahaha

      3

      0
    • VooDoo Diva says:

      Ni bukan level shaking my head lagi dah. Ni layaknya banging my head on the wall sbb statement Fathiya ni mmg I cannot brain at all ?
      Kak Ya, you bukan beauty with brain la… more like big t*ts bimbo *facepalm*

      1

      0
  18. Tk says:

    Bila muda dah mola2 femes dan much sought after, you wd enjoy zaman SURGING FAME. Bila dah berusia dan job kureng, ko lalui zaman RECEDING FAME Yg beringat buat pelaburan hari tua akan enjoy harvesting your investment. But for those who are unprepared, this is it! Its your ZAMAN KOMPIUS. So masa muda kna beringat ler. Fathia ni no prob la cos nmpak loaded and aku agak dari family orang senang. Anw Maap ler bahasa campor yek. Apa nk buat cos .ilham datang bersembor dlm bahasa omputih .

    4

    0
  19. Mimi says:

    report ig dia ramai ramai ye. Biar takde ig and have to start anew. New IG, less followers. less followers less paid ads. less paid ads, less income. Bila takde duit baru normal sikit kot

    5

    0
  20. Anonymous says:

    Yes beauty with brains with the size of a peanut..

    5

    0
  21. Anonymous says:

    Attention seeker

    0

    0
  22. jq2606 says:

    She is an “Attention Seeker”!

    0

    0
  23. Tk says:

    You can’t never demotivate me …. Oh My English!

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Dia ni punya pemikiran sama level dengan Donald Trump tu.. Childish!

    3

    0
  25. Ex says:

    No job & no one to call her own. If only she has one of those, she won’t be this crazy i think.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Good job akak…saya penat dah guna otak masa kerja..malam2 baca statement akak..hilang sikit penat..

    Laughter is the best medicines

    Esok tweets lagi..I like

    3

    0
  27. Tekya says:

    Beauty ke? Lolz. And cik nak, beauty with AAAA brain la. Common expression kot. Grammar hauk bila org nak betulkan tak nak terima. Dasar porn star

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Sudah2 la jadi badut kt Twitter tu..

    3

    0
  29. Next?? says:

    Beauty with monkey brain. Off you go to circus!

    2

    0
  30. Pak Jeeb says:

    Terjangkit virus Donald Trump! Bodoh tu simpan sikit buat laki!

    4

    0
  31. anon says:

    Nara ni pun 1 bingai …
    cam xde gosip lain yg lebih cerdik…
    pempuan xde hala tuju ni jugak di upload kan…
    Nara ni pun pemalas cari job yg lebih cerdik..

    4

    1
  32. Anonymous says:

    Duit dah kurang ke fatiya… Lama x dapat job yr… Terpaksa lah create attention ye tak? Lol…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    simpati..sanggup ko memperbodohkan diri ko sebegini rupa. x kesian kt parents ke?

    2

    0
  34. iqramprincirit says:

    Bunuh diri Fathia…

    1

    1
  35. facepalms says:

    at this point, it really does look like she’s fishing for attention. with all the grammatical errors in her tweets, i’d definitely think twice about labeling her as a “beauty with brain”. “you CAN’T NEVER demotivate me.” wth. if anything, she’s the one who needs to take time off the social medias, get a life and improve herself before going around calling other people stupid. lol. unless she purposely messed the grammar up.

    5

    0
  36. Annonymous says:

    The correct term is “beauty with brains”. So you don’t really have the brains..

    0

    0
  37. Anonymous says:

    1st time aku nmpk bile fathia ni kuar kt tv aku just ckp who is she??tgk muka pun dah taw manusia jenis hipokrit..see???now she so stupid person aku penah jumpa kt muka bumi ni..suka amik perhatian org sedangkan dia ni ape ade?nk famous amos kan diri sndri tp x sefemes biskut..kepoh psl iqram padahal diri sndri yg xberapa centre aku tgk..wayar ko putus byk sgt ni..baik ko g daftar nm ko sdri kt tg rmbutan..menyemak dlm media sosial je..dah lah berlakon ke laut..

    2

    0
  38. kakyam says:

    gi mtk kejaa jadi kerani kat pejabat agama laa…kau bukan artis lagi

    0

    0
  39. yus says:

    Fathia..awak perlu byk bersyukur sbb dikurniakan cantik serta pandai. awak sgt bertuah. cuba perbaiki kelemahan dan kesilapan lampau dan move on menjadi wanita muslimah yang hebat pse.

    1

    0
  40. MimiYgDivine says:

    gigih dia ni bergaduh dgn orang dlm Twitter..hampir semua tweet org dia reply…byk nau masa dlm tangan agaknya…sebab tak de job kan…

    0

    0
  41. bunga lalang says:

    Tapi dia mmg cantik la…attitude dia je yg condemn…

    0

    0
  42. mondokodok says:

    Dulu memang minat si Fathia ni memang cantik.. nk diamkan dia meroyan tak abis2 kt twiter tu kahwin je lah Fathia ooi.. ehh

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Angol jak nyawa ku dengan ko si pathia latip…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    nowadays mcm ramai je artis yg dah mental..sign of depression? maybe..doakn yg baek2…hope everything is fine.

    0

    0

Leave a Comment

Optional