March 2nd, 2018

Sejak ditahan reman, disahkan positif dadah dan berdepan dengan dakwaan jenayah, ada pihak yang mula mempertikaikan gelaran Datuk yang diterima oleh pelakon Farid Kamil. Walaubagaimanapun, sehingga hari ini Farid memberitahu beliau tidak menerima sebarang makluman rasmi bahawa gelaran itu akan ditarik balik. Farid meminta netizen berhenti membuat spekulasi liar berhubung isu tersebut.

Berhubung kontroversi terbabit, saya belum dapat apa-apa maklum balas secara formal mengenai gelaran yang dianugerahkan kepada saya itu.

Farid menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk pada 16 Disember tahun lepas, sempena ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Ahmad Shah di Istana Abu Bakar, Pekan.

Terdahulu, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah selaku pemangku Raja Pahang menerima baik sekiranya Farid memulangkan Darjah itu dengan rela hati berikutan kontroversi beliau didakwa di mahkamah.

Sumber Berita : BH ONLINE


13 responses to “Farid Kamil Nafi Gelaran ‘Datuk’ Sudah Ditarik Balik”

 1. Bawang putih says:

  Semak btol parit kamil ni..rambut oren muka penuh jeragat…drpd ko bayar utk dpt dato baik ko gi treatment muka ko…

 2. Pokcik says:

  Pemangku Sultan Pahang dan Menteri Besar Pahang dah beri hint minta pulangkan pingat kebesaran tu. Farid ni boleh pulak buat BANGANG jer..!!!
  Takde ke sahabat rapat atau ahli keluarga yang boleh menasihati si Farid ni??

 3. anonymous says:

  SAMPAH SARAP

 4. bunga lalang says:

  Pemilihan Datuk2 ni sapa yg buat sebenarnya ek? Xde check background dulu ke…SPRM Ke…LHDN ke…muflis ke dak, ada rekod jenayah ke tidak, apa jasa pada masyarakat dan negara? Byk sgt la kes melibatkan Datuk2 ni….memalukan

Loading...