Written by Bella | April 14th, 2015

Sekitar bulan lepas, kita dikejutkan dengan foto-foto Diana Danielle dengan aksi panas serta berpakain seksi apabila tampil dalam sebuah majalah terkenal Esquire Malaysia. Menampakkan tubuh yang menggiurkan serta menonjolkan buah dada dengan bra, ramai yang mengkritik Diana dan mempersoalkan tanggungjawab Farid Kamil sebagai seorang suami yang sepatutnya menghalang isterinya untuk melakukan perkara tersebut.

Susulan kontroversi itu, Farid dalam kenyataan terbaru beliau tidak mahu memberikan komen dengan lebih mendalam kerana ia bersifat peribadi dan isu tersebut seharusnya dijawab oleh pihak pengurusan Diana, Prokuya Studio milik adik Farid iaitu Fadzil Zahari. Namun, pada masa yang sama Farid merasa agak terkilan dengan kontroversi tersebut .

Saya tidak mahu komen tentang perkara itu kerana ia adalah hal peribadi kami, cukuplah saya katakan bahawa saya terkilan dengan kontroversi tersebut.

Perkara ini seharusnya dijawab oleh pihak pengurusan dia  kerana ia adalah di bawah tanggungjawab pengurusan itu.

Buat Farid dan Diana isu panas ini terlalu berat untuk mereka hadapi dan tidak menjangka ia akan berpanjangan sehingga begini. Walaubagaimanapun, perkara seperti ini adalah cabaran buat seseorang artis untuk menjadi seorang lagenda.

Perkara ini sangat tidak dijangka dan bagi saya dalam perjalanan seseorang untuk menjadi legenda banyak cabaran dan ujian yang harus dilalui.

Sejujurnya mungkin pihak pengurusan bertanggungjawab untuk menjelaskan perkara tersebut tetapi jika seseorang artis boleh berfikir bahawa ia boleh menjejaskan reputasi dan mencetuskan kontroversi, mereka boleh menolak tawaran itu. Tidak boleh menyalahkan satu pihak sahaja.

Sumber Berita: mStar Online

65 responses to Farid Kamil Komen Isu Diana Danielle Tampil Seksi Dalam Majalah

  1. watever says:

    farid farid..ko yang jadi lagenda..lagenda seorang suami dayus

    0

    0
    • HAMBA ALLAH says:

      ASTAFIRRULLAHHALAZIM. JAWAPAN APA YANG FARID KAMIL NI BAGI? TANGGUNG JAWAP MENDIDIK ISTERI ADALAH SUAMI, DAN YANG MENANGGUNG DOSA ISTERI JUGA ADALAH SUAMI. JADI DALAM PERKARA INI, JIKA PIHAK PENGURUSAN DIANA YANG DIMILIKI OLEH FADZIL MENCARI KAN JOB BUAT DIANA ADA LAH MENJADI TANGGUNG JAWAP FARID JUGA UNTUK TAPIS SEGALA JOB YANG DI TERIMA. BUKAN LETAKKAN SALAH TU KEPADA PIHAK FADZIL DAN PENGURUSAN.

      AKU SEBAGAI SEORANG LELAKI RASA MALU DENGAN JAWAPAN YANG TAK LOGIK DARI MULUT SUAMI SEPERTI FARID KAMIL INI. MENJADI LAGENDA DENGAN MEMPERTARUHKAN SUSUK TUBUH ISTERI KE? BRO, KAU DAH BAGI WANG HANTARAN, MAS KHAWIN DAN LELAKI YANG SAH HALAL PADA ISTERI KAU DIANA NI, TAPI 1 MALAYSIA BAH KAN MUNGKIN 1 DUNIA DAPAT TENGOK SUSUK TUBUH ISTERI KAU TU BRO. BAWA2 LAH ISTIFAR DAN MENGUCAP. JANGAN BERI KAN JAWAPAN YANG MEMBELAKANGKAN HUKUM HARAM DALAM ISLAM.

      1

      0
    • Anonymous says:

      farid aku rase kalu ko jwb…”saya kesal apa yang isteri saya telah lakukan…dan saya akan pastikan perkara seperti ini tidak akan terjadi dan saya bagi pihak diana..saya ingin meminta maaf pada semua” insyaAllah org luar boleh terima…kami pun senang hati sikit mendengarnya….

      2

      0
      • minah says:

        betul tu………… boleh pulak cakap “cukuplah saya katakan bahawa saya terkilan dengan kontroversi tersebut.”

        adoiiii tterkilan dgan pakaian bini xpala gak…. tp nak kata apa… kawen ngn diana smpai putus hubungan mak n anak……… ermmmmmmmmmmmm……..

        1

        0
        • farid fraud says:

          entahnya putuskan hubungan dengan ibu tunggal yang menjaga pon dia tak rasa bersalah apatah lagi takat bab berpakaian

          1

          0
    • zuanzuan says:

      selalu dengar jantan dayus, now its very clear, suamiku, bapa kpd anakku dan pembimbingku DAYUS.

      0

      0
    • Anonymous says:

      korang btol2 LAGENDA BUDAK SETAN la..
      thorrrbaikkkk

      0

      0
    • Anonymous says:

      nk jdi lagenda ratu bimboo kot

      0

      0
  2. pendosa says:

    ohhh…..tak tahu pulak masa nikah hari tu pihak produksi yg lafaz aqad…bukan farid….den baru tahu ni..

    1

    0
  3. parit bongsu says:

    sapo sebona eh laki si diana ni? parid ka adik parid?

    1

    0
  4. manusia biasa says:

    aku geli tgk dia ni. dah la berlagak bajet2 a good driver.. lacur diri ke apa minah ni? pls get a life laaa.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nk jadi lagenda sampai gadai agama…
    kihkihkih……..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tu tanggungjawab suami mendidik isteri.. bukan tanggungjawab pengurusan la bengong… salahkan bini jangan salahkan pihak lain…. nak jadi lagenda kene bogel ke.. ye ke.. tak tau pulak aku…

    1

    0
  7. niki minah says:

    Nnt pihak pengurusan bni ke yg akan jwb dgn Allah…

    1

    0
  8. markonah says:

    legenda taik kucing!

    0

    0
  9. no name says:

    eyh eyh..spatutnya bini ko dipersalahkan bukan pihak pengurusan..yg bini ko trime tu apa pasal??fikir biar pakai otak bukan pakai lututtttttt….

    1

    0
  10. linda says:

    P.RAMLEE
    SUDIRMAN
    SALOMA
    SARIMAH
    SHARIFAH AINI
    SHEILA MAJID

    semua lagenda……
    tapi xde pulak berkorban tubuh………….kikikikiiii
    pandai dlm akedemik tp….sedihhhhhhhhh

    0

    0
    • Kiki Kerja Kahwin says:

      sory2…… sheila majid didn’t deserve at all to be a legend …

      0

      0
      • linda says:

        sori…tp sy selalu dgar diorg cakap dia legend…
        sy just listkn nama yg org pggil legend je…x payah nak pertikai who deserve or not pls !

        0

        0
      • Anonymous says:

        yg hang x suka x mestinya org lain x suka…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nak cerita bab sape deserve ko tunggulah entry berkaitan..seybok plak nak menyelit melalut

        0

        0
      • Zara says:

        Sheila Majid is and still a legend. She was the first Msian singer yang tembus pasaran Indonesia & Jepun & made a significant impact dekat dekat 2 negara ni.Siap dapat BASF award lagi dr Indonesia.Lepas tu baru Indo mula buka mata pada artis kita.Orang Jepun pun kenal P.Ramlee selepas album Lagenda Sheila masuk.Sampai at one time ramai tourist Jepun datang muzium/rumah P Ramlee tau tak?

        0

        0
        • Anonymous says:

          haaa….baca tu cik kiki kerja kawin…
          jgn asek nak naik angin ketok kerete jeeee……….

          0

          0
  11. guzel says:

    “Perkara ini sangat tidak dijangka dan bagi saya dalam perjalanan seseorang untuk menjadi legenda banyak cabaran dan ujian yang harus dilalui.”
    Ape yang xsangka? ceteek nye pemikiran..buang perkataan ‘islam’ kt ic tu la..adeesss

    0

    0
  12. Kristal Biru says:

    FK.. awak tu suami.. awak sepatutnya kena jawab jugak.. boleh aje kalau nak tolak tawaran kan.. tindakan yg tak bijak dari anda suami isteri.. mencalar maruah keluarga..

    0

    0
  13. Derh!! says:

    Ish ish! X kisah la mcm mn pun.. Ur Wife x rujuk la kat si suami (x payah nk ckp terkilan) kira x minta izin or pendapat. Main belasah ambik post pic. Jgn salahkan si adik or management. Masing2 dh besar ada otak boleh pikir. Don’t blame other people if u urself gagal didik ur own wife as lepas akad nikah, tanggungjawab husband kan to monitor itu ini. Adoii lawak statement mcm org
    Buta otak pikir tui..

    0

    0
    • Kristal Biru says:

      kannn..

      pelik la perangai diaorang ni.. DD prnh membelakangkan mak dia.. skrg FK plk mcm nk salahkan adik dia.. ni lah contoh ‘buang emak buang saudara..kerana kasih hamba turutkan..’

      0

      0
  14. Anonymous says:

    dah tak laku lah tu. cari duit dengan cara menggadai diri. apa punya manusia. tak tau malu..?????

    0

    0
  15. irish says:

    Lagenda kepala abah ko la farid kamil…..ni la laki DAYUS dlm 2015…bini ko dah mcm pelacur la..ini ko kata lagendaaa….

    0

    0
  16. Anonymous says:

    terkilan dgn kontroversi…hello fk..yg buat kontroversi tu sape? kitorang ke? ask your wife please…..

    0

    0
  17. Ini bukan penjalanan yg harus ditempuh untuk menjadi lagenda…Ini jalan yg dipilih untuk menuju ke Neraka…Allahualam..

    1

    0
  18. sue says:

    tu yg problem bila nasi jadi bubur, isu makin melarat, yg kena tgk2 family members. Mana idaknya. Mula the hubby kena jawab. Hubby main pass baton pulak kat pengurus isterinya. Si pengurus lak si adik hubbynya, adik ipar bininya. Boleh expect ker adik ipar ambik tindakan tatatertib kat kakak ipar?

    Farid, seriously, where is your courage and backbone? You put YOUR OWN BROTHER on the chopping board for the deeds of your wife? NOBODY should face the music on her behalf. Not you, not your brother. Your bini tu yg patut speak on her behalf.

    0

    0
    • moi says:

      indeed. dan2 nak senyap je. this lady cant deal with the real world, tapi berangan nak jadi hati kering.

      0

      0
  19. the new tipah says:

    nara ko takyah la dok ulang tayang gamba dia dlm bra tu. ni 2 kali 5 dgn kesah si hafizan ke hafizul tu yg minta jgn dipapar lg IC dia hampa dok papar lg.

    0

    0
    • tupperwarepink says:

      tapi D xde pon merayu suh ulang tayang gamba dia..
      bangga lg kot dia..
      senyap tanda setuju la tu

      0

      0
      • the new tipah says:

        ya tak ya nah. tp dia bukan gadis melayu tulen yg dok kata senyap tanda setuju. tp takpa cek upvote gak komen hang

        0

        0
  20. Anonymous says:

    “Perkara ini sangat tidak dijangka dan bagi saya dalam perjalanan seseorang untuk menjadi legenda banyak cabaran dan ujian yang harus dilalui.”..adakah ujian yg dimaksudkan adalah perlu bgambar seperti ini @ perlu melalui kontroversi seperti ini?

    0

    0
  21. jawapan kau says:

    bagus farid jawapan kau tu..nmpk sangat peganggan agama kau kurang. kahwin utk ape? sedap ? mana tanggungjawab kau sebagai seorang suami? jangan sampai trjerat diri sndiri. jgn menyesal

    0

    0
  22. anonym says:

    ni semua plan nak naikkan nama yg dah malap dan kabur tu …farid ni pemes la jugak dulu..tapi bini dia ni pemes kah wayang apa drama apa..

    0

    0
  23. Farid dayus says:

    jujur aku cakap…aku x suka ngan pasangan ni..dari dia mula2 kawin dlu dh mcm2 kontrovesi melanda….aku tengok diana tu dh mcm pelacur ngan pakaian cam tu…sbgi seorang menantu agk dh x ad sifat malu ke ngan keluarga mertua…d mane maruah ko diana..nasi lomak klau cantik x ap..ni dua plh sen jer..si suami plk dayus…LAGENDA SUAMI DAYUS 2015…memg btl2 dayus la si farid ni d tambah lagi ngan stmnt dia y bodoh tu..harap2 yana jgn ikut jejak mcm diana ni ye..aku tengok murah rezeki yana pas kawin…

    0

    0
  24. bob says:

    lau ginile nk jdik lagenda…baik xyah! lagenda tong sampah!! ….

    0

    0
  25. Komen says:

    semalam tgk disebalik tabir ‘takhta 3 ratu’, arahan erma fatima. terkejut beruk… erra peluk dgn awie dlm citer tue. dah la artis wanita yg beragama Islam berkemban!. erma nk buat cerita sejarah Melayu x salah. tp tolong jaga bab AGAMA! awak tu bertudung, tp mgarahkan sebuah cerita yg berunsur maksiat.

    0

    0
  26. confuse says:

    wow. my country is malaysia? america?? owhhhh america!!! no…. malaysia!!! huhuhuh america or malaysia??! confuse……………… *-*

    0

    0
  27. mak lampir says:

    wahai la farid
    mak dia kasi hang kawen ngan dia, bagi dia ikut cakap hang
    alih2 hang p ikut cakap dia plak..dayus baq hang

    dia kata dia xsuka mak dia…
    maka kamu tidak pernah cuba memperbaiki hubungan ibu dan anaknya hingga ke hari ini??? dayus kamu sejak dulu

    dia kata ikut suka dia nak pakai apa??
    maka kamu menyalahkan orang lain atas perilaku isteri kamu?? dayus kamu dulu kini selamanya

    jadi kamu bukanlah suami yang baik.

    0

    0
  28. damai says:

    Nie nara after upload cerita, adakah dia baca comment2. please nara can you stop posting photo DD yg berpakaiaan seperti itu lagi. jgn lah nak nambah kan dosa lagi,. Can you please Nara take action now,

    0

    0
  29. razak stonecold says:

    Yang sudah tu sudah lah, yang dipertanggung jawaban sang Suami. Tepuk dada tanya ilmu.

    0

    0
  30. minah jambu sayang nenek says:

    biarr la ape yg laki bini ni nk buatt tk payah la nk banyak songeh tentang ini dua laki biniii diam2 sudaa..korang asek bising2 pasal dorang laki bini ni si Diana n farid bukan Nye dapat award ape ponnn..paling2 korang dapat air liorrr aje huh !

    0

    0
  31. huhu says:

    abg nara or penulis entry ni..biar apepun isunye..kita keji dia bergambar begini,makanya abg nara please jgn la setiap kali menulis tentang isu ini gambar sexy di atas masih diupload..paling kurg pun letak censored.. ini dh jadi abg nara pun terpalit sekali menyebar lg gmb aib sexy ni.. biar tuan badan x malu..tp kita misti malu…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    LAGENDA ..Cehhh don’t insult my intelligence, P Ramlee, Saloma or CT tak pun beperangai buruk camni… mak budak lak tu

    0

    0
  33. Anonymous says:

    bukan minah ni ada kontroversi masa mengandung dan melahir anak kat Australia????

    0

    0
  34. disgusted says:

    Kesian sungguh…Diana Daniella ni….nak kata seksi…tak seksi….lepeh aje…tak ghairah pun tengok….Allah itu maha mengetahui dan melindungi…syukur alhamdulillah jodoh dia tak dengan Shamsul Yusof….otherwise x semana menangung dosa dosa dia……meanwhile Farid Kamil is a loser…now and hereafter…..Ini lah dikatakan kebodohan orang yang cetek ilmu agama nya. I am so happy for Shamsul and Sarah Liyana…..a husband who guides an a wife who is obedient.

    0

    0
  35. dina says:

    beza betul dgn shamsul n sarah banding dgn farid n diana.
    to farid….start being a husband laaaaaa

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Lagenda? Apa sumbangan dia yang mengharumkan nama negara kita ke negara luar so far ye? Nak tau jugak sampai dah pasang harapan nak jadi lagenda.

    0

    0
  37. mojo says:

    Tetek layut,puting sah2 itam.nampak leper..muntah nengok kot.udah2 le,..sedo2.

    0

    0
  38. marmy says:

    Kelakar statement FK. Cuba untuk xgelak dan xnk komen tp jari2 ku terkomen jgk…uhuhu..baik xyah komen mcm.ni FK mengundang lg kontroversi…..paling nk gelak terguling2 kata2 ‘jln untuk menjadi legenda’…legenda bab mana pun xpasti. Berlakun pon xbest mana pun..uhuhu..sorry FK n diana. Mmg xbest sgt lakonan D

    0

    0
  39. Anonymous says:

    ohhhh.. nak jadi lagenda sgtlah kalo dedah itu ini..ermmm
    biar isteri mcm tu.. dayus namanya En Farid oiitt..
    title Lagenda Dayus mungkinlah..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    sebagai org yg waras akal fikiran patut bole menolak permintaan yg tak patut tp nmpknye diana sendri mmg nk memperagakan body dia konon muka ala2 mat salleh tu kot….dh besar dh beranak pon x reti nk jaga aurat bini org pulak adoiii sian ko farid…mcm dayus dh ko

    0

    0
  41. umat Rasulullah says:

    Allah kurniakan akal fkiran kepada manusia untuk digunakan sebaik mungkin…
    selagi nyawa tidak berada di tengorok..masih sempat bertaubat…
    rahmat Allah sangat luas tidak terjangkau pemikiran manusia..
    walaupun Allah itu Maha Pengampun,,,,janganlah kita berfikiran tidak mengapa…masih sempat taubat…sedangkan kita tahu kematian tidak menunggu kita walaupun sekelip mata…
    RINDU RASULULLAH sangat,,,,,rasa sedih bila baca sirah2 nabi…kecintaan Nabi kepada kita…marilah berselawat kepada Nabi dan bersama2 menjadi golongan terpilih antara 70000 umat Muhammad yang masuk syurga,…

    0

    0
  42. nony says:

    mmmm….paling senang….. DIRI SENDIRI tak boleh fikir ke…?

    0

    0