Written by AbangNara | January 11th, 2013

Sebelum ini Farid Kamil tidak pernah mengeluarkan apa-apa kenyataan berhubung kontroversi uniform PDRM yang dipakai olehnya ketika majlis resepsi perkahwinan. Hari ini, menerusi Harian Metro, Farid Kamil tampil menjelaskan isu tersebut.

farid kamil

Menurut Farid Kamil, kontroversi ini berpunca daripada tindakan seorang penulis blog yang memutar belit fakta dengan tujuan memalukannya. Farid Kamil berkata:-

Konsep pakaian yang saya tampilkan pada malam itu ada adalah suatu yang istimewa mengikut kehendak saya. Pakaian seragam itu direka sendiri, jadi tidak perlu meminta surat kebenaran sesiapa. Buat masa sekarang, pihak pengurusan saya iaitu Metrowealth International Group (MIG) sedang meneliti apa yang ditulis menerusi blog dan media. Jika perlu, tindakan undang-undang akan diambil terhadap mereka. PDRM sebenarnya sudah memberi lampu hijau untuk saya memakai pakaian seragam pada malam itu. PDRM mahupun ATM tidak mengambil apa-apa tindakan cuma saya menunggu keputusan MIG untuk membersihkan nama saya.

farid kamil

Kesian pulak Abang Nara kat Farid Kamil ini. Bermacam-macam ujian yang ditempuhnya. Semoga Farid Kamil tabah menghadapinya. Semoga masalah ini dapat diselesaikan secepat mungkin sekaligus Farid Kamil dapat menempuh kehidupan alam rumahtangga dengan lebih tenang.

P.S: Lagu rasmi untuk Darul Takzim FC

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

102 responses to Farid Kamil Akhirnya Bersuara Mengenai Kontroversi Uniform PDRM

  1. Tiara says:

    Oooooooooo…..begitu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bagusla. so wahai blogger or reporter sekalian. Sebelum menggosip tu anda semua sbnrnya telah menempah tiket untuk disaman. Jgn nak cetus kontoversi je kena saman nanti.

      0

      0
      • Rita vs Ayu says:

        Blogger sama jer ngan wartawan. Diorang anggap diri diorang tu umpama Tuhan yg menentukan jatuh bangun seseorang artis tu. Kononnya tanpa fitnah dan gossip yg diorang tulis selama ni, kehadiran artis dlm dunia seni ni takde maknanya. Sebab tu Zubir tu kaya raya hasil fitnah dan mengata orang jer. Lepas tu duit fitnah-memfitnah dan melaga-lagakan orang tu, dia sara anak bini dia. Camana tu?

        0

        0
        • pengkritik tetap says:

          bukan zubir tu bujang tua ke?

          0

          0
        • Aku Benci Fitnah says:

          terbaik.. suatu tindakan yg bijak utk mengajar blogger dan wartawan jahat yg suka menjatuhkan/mengaibkan individu yg tak bersalah..

          0

          0
        • sembelit says:

          elok si zubir tu..kite kawinkan die dgn A.Aida
          mcm2 cerita yg tak elok aku dgr tntg si zubir ni

          zubir,,no wonder la ade org lempaq cat merah n bangkai ayam kat uma kau suatu ketika dulu

          0

          0
        • Zubir gemok! says:

          sah-sah la Zubir Bukan Wartawan Durjana ni adalah Zubir yg selalu propa sebab suke melaga2kan artis dlm Malaysia ni kan??? Bila ko nak pencen dan jadi ahli masjid?

          0

          0
        • ayu vs Rita says:

          sokong..x dpat aku nak bygkan kehidupan anak2 yg membesar dengan rezeki yg haremmmm…nanti sok2 anak x tentu arah,jgn nak salahkn environmet,guru, or others..cermin dulu dri sendri..

          0

          0
      • sodiq says:

        orang mcam jangan bagi muka….betul tak..

        0

        0
    • loveONEW says:

      lorrr..
      x habes2 lagi ke cerita pasal ni…
      haihhhh

      0

      0
    • Selitone says:

      Hahahaha…

      Jangan gila berpakaian seperti Jeneral Idi Amin Dada (Bekas Presiden Uganda) sudahlahh…

      0

      0
      • sembelit says:

        nape dgn Jeneral Idi Amin Dada?
        aku siap google gambar die….

        selitone…kau keje mane yer?
        aku tgk,kau mcm tahu semua perkara
        kdg kala penggunaan ayat2 ko, tersusun n terperinci

        0

        0
        • sangsuri says:

          ehhh… suri like la komen ko nih sembelit!! true… selitone ni lokks really educated…. siapakah dia yea??? hmmmm……

          0

          0
        • Selitone says:

          Thehehe…

          Idi Amin ni bekas diktator kejam di Uganda satu masa dulu. Gila menabalkan diri sebagai sebagai pemimpin ulong dunia.

          Baju kententeraannya penuh dengan ‘papan dam’ *(simbol pangkat) pelbagai warna. Dan hampir keseluruhan pangkat yang dicipta telah dianugerahkan kepada dirinya sendiri.

          Nak tahu betapa kejamnya dia ni… cuba google lagi.

          Sengaja aku taipkan nama Idi Amin tanpa apa-apa penjelasan pada komen pertama entri ini dengan harapan ada yang akan google dan mungkin akan belajar sesuatu.

          Objektif tercapai…!!! Thehehe

          0

          0
        • peminat selitone says:

          ntah2 selitone pensyarah?? o.O

          0

          0
      • makweselitone says:

        testing!

        0

        0
    • sakit ati says:

      cam bagus je farid kamil nih…dah wat salah byk bunyik lak….nak saman org bagai…ko x kne saman dgn atm n pdrm da ckup bagus…puiihhhh~

      0

      0
      • pelangi tengahujan says:

        alasan…so, lepas ni PDRM dengan ATM jangan saman atau ambil tindakan terhadap mana-mana pengantin yang ingin berpakain tentera dan mereka sendiri pakaian yang ala-ala beruniform.. hapuskan undang-undang tersebut.. kesian..wat malu pakaian uniform di Malaysia ja.. adoi..

        0

        0
  2. budok koya says:

    yeeaaahhh..first

    0

    0
    • dee says:

      suami sy seorang tentera dan mengikut undang2 mmg salah org awam berpakaian tentera. xtahu pulak mcm mana farid kamil boleh nak buat tindakan undang2 terhadap blogger hezrey. even sword barrier pon bukan smua org boleh buat mcm 2. hanya pegawai shj yang dibenarkan. well, ada duit dan anak org berpangkat smua pon boleh kan. yang ada darah keturunan tentera tentu faham.

      0

      0
      • jp says:

        tk payah nak tentera sangat lah..baju je tue…bukan merosak anak dara orang pon, merompak ke ape ke… Undang2 tak boleh pakai…org kwen kot…

        0

        0
        • hahaha says:

          BETOL TUUU…TAK PAYAH NAK BANGGA DARAH TERTERA SANGAT LAHHHHH!!! HAHAHA..MENYAMPAH AKU GOLONGAN NIH…..SYOK SENDIRI

          0

          0
        • lala says:

          tapi kalau perang, tentera2 ni gak la yg dipanggil berjuang.. kalau ada negara bergolak, tentera malaysia juga la yg htr bantuan, ada ke si jp dan hahaha tu nak tawar diri gi berperang?? takde kan?? tu la bezanya org awam dan tentera.

          0

          0
        • hihihi says:

          bukan dikata tentera xperlu….LAGAK POYO tu yg tak perlu…bukannya LAGAK POYO SYOK SENDIRI tu yang nak dibawa sebagai senjata berperang.. :)

          0

          0
        • ckp pasal kalau...hmm says:

          kalau nk ckp pasal KALAUUUU… sampai sudahpun x selesai… pakaian tentera utk tentera? sbb? KALAU negara bergolak mereka yg kita perlukan…betol? abes? KALAU kau sakit?nk bersalin? cari sape? DOKTOR??? tp aku tengok banyak je citer pornooo pakai baju doktor,baju nurse…xde org marahhhh pun..,kepochi!!

          0

          0
        • KITA SAMA SAJA says:

          KALAU DULU, MMG RAKYAT BOLEH NAMPAK JASA POLIS/TENTERA NI SBB MEREKA BERMATI2AN MENENTANG MUSUH DEMI NEGARA KHUSUSNYA UTK MENCAPAI KEMERDEKAAN.. SKRG NI AKU NAMPAK TAK RAMAI YG BETUL2 IKHLAS MCM DULU2.. YG BYK SKRG POLIS/TENTERA YG TAK BAIK, BERLAGAK, SALAH LAKU, SALAH GUNAKUASA, RASUAH SGT BERLELLUASA.. KALAU PARKING SESUKA HATI JE AMBIK PARKING ORG WALAUPUN DAH DIKHUSUSKAN UTK OKU.. KALAU PAGI2 TU KDG2 DIAORG NI SUKA BUNYIKAN SIREN UTK MINTAK LALUAN PADAHAL BUKAN URGENT ATAU EMERGENCY PUN, SBB DIAORG NI BANGUN TIDUR LAMBAT.. ORG RAMAILAH YG NAK KENA BERALAH UTK MEREKA.. DULU POLIS/TENTERA YG JAGA KEBAJIKAN RAKYAT/ORG RAMAI.. TAPI SEKRG DAH TERBALIK.. KERJA PUN TAKDELAH BAGUS SGT DIAORG NI, GAJI TANAK KALAH ASYIK NAK MINTAK ‘UP’ JE.. KALAU ADA DEGREE, BOLEHLAH MOHON INSPEKTOR TAPI SGT2LAH BERLAGAK DIAORG NI BILA DAH BERGELAR INSPEKTOR.. MCM “AKULAH MANUSIA YG PALING BERKUASA”… JGN KATA INSPEKTOR, PANGKAT KONSTABEL, TRAFIK, KORPORAL, SARJAN PUN TAKNAK KALAH.. SOMBONG DAN ANGKUH.. AKU PERNAH TENGOK KEJADIAN DEPAN MATA SEORG PAKCIK KENA TAMPAR DGN SEORG TRAFIKL JE GARA2 MEMANDU TAK PAKAI TALI PINGGANG KELEDAR, TAKLEH TEGUR ORG TUA TU DGN BAIK, TAKKAN TERUS MARAH DAN TAMPAR ORG TUA MCM TU? SGT BIADAP, MAYBE PAKCIK TU SALAH TETAPI SBG MANUSIA YG BERJAWATAN TAKKAN TAKDE BUDI BAHASA?? BUKAN MAIN MOTTO KERJA TU CAKAP SEGALA MACAM YG TERBAIK TAPI HANYA PROPA SEMATA… INILAH HAKIKATNYA POLIS/TENTERA SKRG.. SETAKAT SILAP PAKAI BAJU SERAGAM TU TAKLEH SELESAIKAN CARA BAIK? AKU TAKNAK SEBELAHKAN FARID ATAU POLIS/TENTERA.. TAPI TOLONGLAH SELESAIKAN DGN PROFESIONAL… INGATLAH, MANUSIA NI SAMA JE.. TIADA RAKYAT YG TAK BERKORBAN UTK NEGARA TANAHAIRNYA MELALUI SUMBANGAN KERJA BIDANG MASING2.. BUKAN POLIS/TENTERA JE~!! BUKANNYA POLIS/TENTERA SKRG GI PALESTIN MENENTANG KAFIR YAHUDI PUN… AKU TAK HERAN LANGSUNG POLIS/TENTERA SKRG NI, RASUAH DAN MAKAN SUAP TERLALAU RAMAI.. CTH TERBAIK JIRAN AKUPUN POLIS, BARU LEPAS KENA KES RASUAH… SO, JGN NAK AGUNGKAN SGTLAH KETURUNAN POLIS/TENTERA NI… SEMUA MANUSIA SAMA JE TAKDE SAPE YG LEBIH ATAU KURANG, YG BEZA AMALAN KITA JE.. SEKIAN..

          0

          0
        • mizz says:

          bab polis bunyi siren sbb nak bg depa jalan tu nak komen ckit…bukan nak kata aku x bertimbgrasa…faham mereka sdg mnjlankan tugas dan mgkn dlm 10 siren yg pernah kita tempuh ada yg urgent ada yg tidak…tp klu nak cite pengalmn berdepan dgn polis siren ni kdg2 ada gak rs x puashati dgn sikap polis ni…ada yg siap marah2 pastu hon kuat2 bl x dapat jln…dah jln sempit tmbh lak dgn pengguna lain yg xnak berkerjasma bg ruang kat kt…lom lagik kene driver yg jenis gelabah bl ada bunyi siren sbb kdg2 ada pemandu yg lom mahir berdpn dgn situasi mcmtu…aku mmg hilang respect bl diorg xnak bertolak ansur dlm kdaan mcmtu…igt x malu ke bl kene marah and kene hon depan pemandu2 lain…chaiit

          bdw psl farid pki uniform ni lantak pilah ngn dia…kawen skli seumo hidup…klu kene tindakan pun skli je farid…don’t worrylah…benda dah jd…skgni baik fokus kat family ngn kedatangn org baru…

          0

          0
      • kj says:

        FK bukan orang awam.
        Dia kan artis, sebab tu dapat pakai. Kan?

        0

        0
      • saje nak tahu says:

        ooo klu cenggitu. abby & norman dulu polis ke???

        0

        0
      • zaza says:

        adoiii.. gelak sakan aku bile ko tulis ‘yg ade darah keturunan tentera tentu faham’.. da mcm darah dieorg ni lain plk ngn darah kiteorg, kaler darah dieorg kaler putih ke? ke biru?.. jgn dok bangga sngt la.. kalo keturunan Khalifah2 Islam sedap la gak nk dengo..

        0

        0
        • hanani says:

          x bawak masuk kubur pun baju tu…kecoh tul la ank bini tentera ni…lagipun baju tu direka khas utk die…so bkn bju tentera,…ade ko nmpak tentera pakai bju mcm die ke?once da diubah ko xleh nk samekan lagi…ckp mcm pandai tp xde la pandai mane pun…

          xpaham? mcm ni…baju kurung ngan kurung moden same ke? kau nk tempah kurung moden kau ckp kt tailor baju kurung…kau rase baju ape yg kau dpt? x paham gk g skolah la…

          0

          0
      • Aurell says:

        Poyo lak aii statement! hahaha ape beza nya darah keturunan tentera awk 2 ngn org laen?? ade molekul2 or enzim2 logo tentera kew dlm darah awk tuh?? hahaha x baca btol2 kew kan farid kamil 2 da ckp baju 2 dia reka sndiri..bkn btol2 baju tentera pon.juz ala2 tentera je..adoiyaiii

        0

        0
      • Kak Zombie says:

        kah kah kah @dee. POYO je statement ‘darah keturunan tentera’. kau jangan nak merepek meraban. kau jeles eh tak dpt kawin mcm Danielle dan Farid. Kesiannnn.

        FK dah kata bukan seragam tentera yg sebenar, dia pun tak bermasalah dgn pihak PDRM.

        0

        0
        • Anonymous says:

          jgn nak berlagak dan bangga sgtlah dgn darah keturunan tentera tu.. takde maknanya kau nak agung2kan sgt.. kalau dulu polis/tentera mmg kita tahu dan nampak jasa mereka.. skrg ni polis/tentera nilah yg byk rasuah, makan suap, menipu, salah guna kuasa… blahhh la…

          0

          0
      • Psiko says:

        Kat dunia ni tade darah2 keturunan bdasarkn pekerjaan. Haih malunya. Itu namanya riak berlagak takbur semua la. Klu ye die salah pakai baju tu pun tu masalah die dgn tindakan die, bukan “Salah Keturunan”. Soooo la bijak punya statement.

        0

        0
    • Tom jerry says:

      aahhhaaa…giler!
      Kemaruk nk first…Cian…x dpt…

      0

      0
  3. appearl says:

    mcm2 hal…..

    0

    0
  4. Latifah Isabelle Aslan says:

    Alhamdulillah, saya sebagai peminat tegar diana danielle, berasa gembira bila Farid buat pengakuan jujur cm ni, so orang yang buat cerita tu, kena belajar macam mana nak tulis artikal berdasarkan cerita sebenar, bukan tau create cerita tak benar je. :)

    0

    0
  5. lantakla says:

    Ada haku kesah!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    itu la dugaan hidup. ada saja yg nak menjatuhkan kita. kepada yg suka sgt buat fitnah tu, get a life pls

    0

    0
  7. Kak Zombie says:

    Orang buat kecoh tu memang takde Life, tak cukup kasih sayang itu yang dok pompang-pompang kat blog nan hado tu. Nak jadi Blogger Selebriti kunun. Selebriti kerrrr?

    Lainkali siasat dulu sebelum mencanang. Yang membaca pun jangan cepat percaya cerita dalam blog. Banyak blogger yang ‘gila glamor’. Main sumbat je cerita kasi panassss.

    0

    0
  8. kakak adik says:

    kesian dorang..sejak kawin ni ade je kontroversi dan cerita x elok..sepatutnye kite mendoakan diorang bahagia…. xperlu lah buat andaian negatif…. baru nak memulakan hidup sebagai suami isteri tp org di sekeliling membuan andaian dan fitnah… diana kan tengah pregnant…tentu die tertekan dan x elok utk kesihatan die dan baby…. cube la memahami perasaan org lain jugak

    0

    0
  9. Kira says:

    Alahai FK, dulu masa isu ni timbul, kau tak pula cakap dapat kebenaran khen?

    0

    0
    • Anonymous says:

      mmg la…sbb die x penah buat statement ape2 pun..kau ni xcerdik ke ape?xpaham ape nara taip kt atas tuh? lgpun die tahu ape yg die buat…korang yg kecoh lebih…

      0

      0
      • Anonymous says:

        kau tu yg bodoh, anon … kau nak emo, emo sorang2

        0

        0
        • Anonymous says:

          bukan emo…masalahnye baca ke x sblom komen??? kot yer pun x cerdik xpayah la tunjuk kt org..simpan je bodoh tu diam2..

          0

          0
      • Kira says:

        Anon,

        tu lah maksud I. kalau betul dapat kebenaran sejak awal lagi, kenapa masa orang berspekulasi bagai tu dia diam je. Even adik dia pun cakap masa bila ditanya, dia tak tahu menahu tentang itu.

        kalau u tengok pun ayat dia berbelit doh. kejap cakap dapat kebenaran, kejap cakap baju tu direka sendiri so tak perlu kebenaran. fikir balik pun kalau betul dia reka sendiri baju tu, memang dia tak perlu minta kebenaran pun. tapi dia cakap dah dapat kebenaran. sekarang dia nak saman blog yang spekulasikan pula, kalau dia nak saman, dia saman nara dulu lah.

        aku rasa fk ni balik takyah jadi artis lagi lah lepas ni. aku minat dia tapi bila aku nampak cara dia handle situasi ni, aku tak minat dah weh.

        0

        0
    • fairus sulaiman says:

      mamat ni cakap putar belit ..

      “Pakaian seragam itu direka sendiri, jadi tidak perlu meminta surat kebenaran sesiapa.” …….hmmm, ok

      “PDRM sebenarnya sudah memberi lampu hijau untuk saya memakai pakaian seragam pada malam itu.” ……. eh? dafuq !?

      0

      0
    • ade aku kisah says:

      .takkan la nak mention kat sume orang pulak..

      0

      0
  10. hamba allah says:

    emmm… sepatutnya org yg tertentu shj yg layak memakai seragam tersebut.. kalau nk pakai seragam itu, jadi lah sebahagian drp anggota PDRM atau ATM. betul tak? tak delah jadi isu or cerita yg tak sedap di dgr… emmmm

    0

    0
  11. blah laa says:

    bodo arr. kan die dh ckp baju tu direka sendiri. bukan seragam betol ponnn. tak reti bhase tul la. bikin panas hati aku je.

    0

    0
  12. bangang says:

    ak mmg bengang ngan statement tu “Konsep pakaian yang saya tampilkan pada malam itu ada adalah suatu yang istimewa mengikut kehendak saya. Pakaian seragam itu direka sendiri, jadi tidak perlu meminta surat kebenaran sesiapa. Buat masa sekarang, pihak pengurusan saya iaitu Metrowealth International Group (MIG) sedang meneliti apa yang ditulis menerusi blog dan media. Jika perlu, tindakan undang-undang akan diambil terhadap mereka. PDRM sebenarnya sudah memberi lampu hijau untuk saya memakai pakaian seragam pada malam itu. PDRM mahupun ATM tidak mengambil apa-apa tindakan cuma saya menunggu keputusan MIG untuk membersihkan nama saya.” kata ko FK ,.bju reka sndri erk,.abz yg lambang2 tu ko reka jugak ke,. ko main tampal ke,..ape jadah nyer,. pk pakai kepala otak la bkn kepala lutut,.main sdap nak ckp je.=.+”

    0

    0
    • Anonymous says:

      bapak segala tetera x kecoh yg kau nk kecoh lebeh pehal? xde life?

      0

      0
      • X CUKUP MATANG says:

        PDRM &ATM dah bagi lampu hijau…yg ko nak kecoh pahal pulak bro….ko jealous ke!!!!!!x de otak punya olang…

        0

        0
    • kisah pulak aku says:

      Apa lagi yang tak puas hati???
      Dah diberi sebab dan kenyataan yang betul, ape yang tak puas hati lag??
      beri kenyataan yang benar salah yang betul pun nak pertikaikan jugak ke??

      0

      0
  13. hmmm says:

    jadi polis jak la………………………………..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    dah basiiiiiii la cite ni…dh x mahu dgr lagi……

    0

    0
  15. aku keliru says:

    mf myelit cume nk mtk pndangan kalau nk beli brg on9 adkah prlu msukkn duit dlu bru brg d hntar? kalau x msukkn duit tp ckp dh msukkn adakah si pjual akn cek duit dlu bru hntar? kwn sy nk mulakn on9 tp tkut d tpu.. mhon pliz..

    0

    0
  16. aku keliru says:

    nme lg nk try dlu..tp ad kes sy dgr nk saman2 ni ape hal? sdgkn brg x d hntr.. acaner tu?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni bkn topik yg sesuai utk bincang pasal bisnes…kau boleh tanye byk peniaga2 online kt blog masing2..aku pun pembeli online…so far xde masalah..sebagai pembeli kena bijak la cari yg terbaik…sbagai penjual kenalah cerdik dan jujur..

      0

      0
  17. Dina Era says:

    yahoooooo!!!! last!!!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    next pleaseeeee……………….

    0

    0
  19. fish AL says:

    hangpa semua tak tahu adat sebenarnya.berpakaian sepertu tu untuk tentera bertaraf pegawai sebagai penghurmatan jika hangpa jadi tentra merasalah bersanding lalu bawah pedang (jika mereka gugur dimedan juang segala penghurmatan diberi kepadanya sebaik dia menjadi tentera).orang kebanyakan ‘teringin’ nak majlis macam tu pun tak apa tapi gelaran ‘tentera sehari’ belum didaftar di Adat istiadat tok nyang hangpa

    0

    0
  20. aku keliru says:

    sb tu aku dh minta mf awal2 sal aku nk myelit..adushh kau bdoh ek? bnciny aku mnusia cm kau..brani nk mcacai kt blog bnme x bwajah..jmpe dpn sumpah bajet baik kn? puiihhhh

    0

    0
    • pak ya says:

      kau ni dah apesal?rosak ke hape?org dah bg jwpan, dah la….suke suki ckp org bodoh,kau pandai sgt?kalau pndai,xde la tanye kt blog ni ye tak?STUPIDITY AT THE HIGHEST LEVEL CAN’T BE CURED

      0

      0
      • hanna says:

        Lantak la die pakya…Vidal baru nk mmbesar baru nk belajar adat berniaga online…. Org mnyelit ni die tnye satu je…klu ade sekuel tu bkn mnyelit lg dah…tu melebehhh namenye…dah la ckp org bodoh..biadap
        kan?

        0

        0
  21. A. Aida Terpijak Taik says:

    kalau mengikut teori A. Aida, FK dapat pelepasan untuk pakai seragam pdrm ke atm ke sbb dia buat plastic surgeri, ada buat ke FK? Bahgian mane yeK??

    0

    0
  22. x puas hati says:

    Kita sama saja….kalo nk cter bab rasuah rasany bkn polis/tentera je yg tlibat…..jgn nk mngata pbh2 pasukan tu…..xde diorg dh lm kita bperang…ko apa tau….ko tau ke apa yg blk kat sempadan tu….ckp jgn sebarang ckp…..xde ilmu baik diam n perhatikn ajer….yg jht tu bkn profession tp manusia….ok …tingkatkan ilmu dgn mbaca….

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Apa2 pon, BERSEDERHANA la dalam hidup ni. 2 yg sebaik2nya.

    0

    0
  24. lalaland says:

    bajet lebih je dua2 pengantin x berapa nak baru ni.
    kenapa x beri penjelasan pasal lambang kat baju tu…setakat baju ala2 tentera yg kosong xde lambang bagai, org x bising sgt la kot.

    manusia2 yg mempertikaikan tentera dan sebagainya tu, cuba masuk angkatan tentera dan jalani latihan diorang. kena posting kat sempadan, rescue mission sana sini. diorang mmg patut rasa bangga okay. kalau korang mulut2 xde insurans kat sini yang masuk, x tentu survive latihan tu lagi. mesti complaint sana sini punya.

    0

    0
    • aj says:

      letak gam gajah jer kat mulut2 longkang yg dok ngata polis ngan tentera tu.. bodoh x abis2.. ilmu xde nak bising2

      0

      0
  25. raden razali says:

    pada saya, pakaian tentera ni satu penghormatan keatas jasa dan pengorbanan mereka. bukan nak kata polis atau tentera ni semuanya baik dan hebat, tapi ini kerja mereka, jadi penghormatan ni hanye untuk mereka. samela kalau awak kerja doktor, memang baju doktor tu untuk anda sahaje sebab awak yg buat kerja tu.
    same jugak dgn gelaran ‘para sahabat’ nabi muhammad saw. hanye orang yg berjumpe dgn rasullullah pade zaman tu dan beriman dan kemudiannye mati sahaje yg dapat gelaran sahabat. samela, penghormatan tu hanye untuk diorang sahaje. sbb dorang buat ape yg diperlukan untuk jadi sahabat.
    same juga polis dan tentera, mereka lalu panas terik training untuk sarung baju tu.
    itu sahaje pendapat saye. kesimpulannye, tak layak pakai. sekian.

    0

    0
  26. Amier says:

    Hamtamlah! apa baju mau pakai…nak nampak lagi sempoi pakai macam Darth Vader.
    sewaktu berjalan beriringan pasang lagu star wars.

    0

    0
  27. aLLy says:

    http://www.hazrey.com/2012/12/892-farid-kamil-perlekeh-istiadat.html

    agaknya, ini kot blog yang dimaksudkan FK. cuba kita baca dulu. mana yang betul, kita amik tahu. jangan tuduh melulu. kan… :)

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Owh,mcm tu okeylah,sapa nk kawen boleh buat istiadat lalu bwh pedang dan pakai baju askar/polis asalkan rekaannya cacamarba.Mati2 aku ingat askar /polis jer boleh sanding bwh pedang ni.Nyesal aku x buat dulu,ingatkan salah disisi undang2,tak rupanya.Oh nyesalnya.Tp,jgn plak kalo ada org awam yg buat kene dakwa tp retis buat boleh yer.Double standard namanya,x baik tawwwww

    0

    0
  29. mujica says:

    bisinglah
    tu la FK, len kali kawin pakai seragam pengakap je
    tgok ade x yg ngaku berdarah keturunan pengakap marah2

    0

    0
  30. Aku benci nelopak says:

    Yeah.. Ambil tindakan, ambil tndakn, ambil tindakn, tindakn diambil, mngambil tindakn, tindakn trambil, pngambilan tindakn, tindakn itu diharuskn, dharamkn tindakn itu x diambil…

    0

    0
  31. Bukan Farid Kamil says:

    ‘Kesian pulak Abang Nara kat Farid Kamil ini.’

    Owh… time ni baru nk ksian ke Nara oi? Abes aritu dok post psl isu baju FK dlm beautifulnara awat la plak? Ke uooollllsss ksian kt diri uooollllsss… Takut nnt jd salah sorang yg dikenakan tindakan?

    0

    0
  32. Cube says:

    Dia ni bukannya reka sendiri, dia ni mencampuraduk baju dan aksesori sebenar PDRM/ATM… Tu sebab org bising. Tak kena tindakan pun dah cukup baik, nak kecoh la plak! Nampak sangat rendah benar mentaliti artis Msia ni… Suka kontroversi dan cari pasal…

    0

    0
  33. triple j says:

    Selain menghormati profesion polis dan tentera, larangan pakai baju tu tanpa kebenaran juga adalah supaya elakkan org lain menyamar jadi ahli pasukan uniform tu. dan rasanya yg cerita psl farid kamil pakai baju cacamarba tu adalah wakil kementerian pertahanan yg cakap farid kamil pakai baju cacamarba, campur semua polis, tentera darat, tentera laut, udara dsb. so nak saman wakil tu atau kementerian pertahanan juga ke?

    0

    0
  34. hyde says:

    laa. FK nie teghingin sngt nak kawin bwah pedang, pkai bju tentera mse kawin.. kan nmpak smart.. lgipun sapa tak syok mjlis kawin cam nie.. heheh kembang jugaklah idung family aku anak branak bile adek lelaki aku kawin guna adat tentra.. smart siot.. tapi adat nie bukan bule buat semberono.. ader grup dn step yg tersndiri n tak sume anggota tentra merasa kawin bwh pedng.. FK nie bukn guna adt tentra 100%.. die tebuk2 part yg best contohnya lalu bawah pedang n pkai suit n lambang yg cool giler tue.. ala.. anyway hidup ATM!!!

    0

    0
  35. rojita che wan kembang says:

    GOSIP TERKINI DAN HANGAT2 ASMARA DANA UOLLSSS!!!

    SITI NURHALIZA DAH FULLY BERTUDUNG HOKEHH UOLLSS!!
    CURLASSS KAU! CANTIK SGT!

    0

    0
  36. Diam Suda says:

    untung jd retis ni..senang2 kawen buat istiadat lalu bawah pedang..
    setahu sy la..yg askar yang boleh buat istiadat lalu bawah pedang ni paling koman pngkt left muda dan ke atas…setakat LLP xleh merasa kot..dunia2..asal ada duit je…

    0

    0
  37. Haliza Misboon says:

    Heran.. herannn… tentera bawah2an xleh bwh pedang.. kawen pun pakai baju cam org awam jek..
    Retis pemos amos.. kayak rayak.. buleh plak…

    0

    0
  38. makjemah says:

    woi.cube korang tengok entry baru si makcik nani rostam tu.meroyan lagi.bangga gile puji anak2 die dpt result bagus2.aku rase duk ulang entri same je puji memuji anak2 die.bile org tulis pasal hanis pakai baju mandi pendek gile x tutup aurat.taw die jawab ape..

    ‘terima kasih kerana menegur, nanti saya tegur suami saya juga sebab die pun x tutup aurat’

    hahahahah.pandai gile makcik sorg ni. x boleh orang kritik

    0

    0
  39. makjemah says:

    woi.cube korang tengok entry baru si makcik nani rostam tu.meroyan lagi.bangga gile puji anak2 die dpt result bagus2.aku rase duk ulang entri same je puji memuji anak2 die.bile org tulis pasal hanis pakai baju mandi pendek gile x tutup aurat.taw die jawab ape..

    ‘terima kasih kerana menegur, nanti saya tegur suami saya juga sebab die pun x tutup aurat’

    hahahahah.pandai gile makcik sorg ni. x boleh orang kritik..

    0

    0
    • aj says:

      nak bt camner.. bertudung tp jahil. hanis tu kan glamer, model, pengacara mana boleh pakai tutup2… x seksi… kang org kaya x juling mata nak sambar.. hahahaha

      0

      0
  40. makjemah says:

    woi.cube korang tengok entry baru si makcik nani rostam tu.meroyan lagi.bangga gile puji anak2 die dpt result bagus2.aku rase duk ulang entri same je puji memuji anak2 die.bile org tulis pasal hanis pakai baju mandi pendek gile x tutup aurat.taw die jawab ape..

    ‘terima kasih kerana menegur, nanti saya tegur suami saya juga sebab die pun x tutup aurat’

    hahahahah.pandai gile makcik sorg ni. x boleh orang kritik…..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    FK ni contoh org yang tak berani…. jadi askar/polis yang latihan ketat tak nak… tapi kawen bawah pedang nak…. nak yg part best2 je….

    0

    0
  42. Kak Limah says:

    Senang alasan ko Farid Kamil
    What the fffff!!
    Baju ni aku reka sendiri…, alasan bodoh.
    Itu bab baju, cane plak bab lalu bawah pedang tu..?
    Adil ke pada anggota PRDM , ATM yang lain..?
    Ko tu artis je.

    0

    0
    • pak,hg,[email protected] says:

      cakap pandai….try kau jadi dia tgok comfirm kau buat bnda yg sma bdoh!!jgn maki org ikut dan mak hg ja!!!klau kau rasa diri tu perfect jadi la artis tgok bdoh!!!ckp smua boleh ckp try kau jadi dia tgok??bangsat!!!///

      0

      0
  43. Anonymous says:

    korang ni jeles ke ape?

    0

    0
  44. Percutian says:

    Dunia sekarang penuh dengan orang yang suka dengki kat orang lain…

    0

    0
  45. rara says:

    so funny… mcm org x da pendidikan la kau nie farid… agak memalukan… nak grand tp undang2 x thu langsung.. bju tu dan logo tu semua sedia ada bukan direka oleh engkau OKEP!!// kau boleh beri kenyataan sampah mcm nie kepada masyarakt yang mentaliti kelas pertama saja percaya… dapat kebenaran???… jgn nak bhong la kau siapa??…

    0

    0
  46. anti-bodoh says:

    blogger paling bodoh ialah blogger gosip dan wartawan gosip. kedua-duanya bodoh cap ayam togel.

    0

    0
  47. kedah says:

    org yg suka menfitnah nie senang didunia tapi diakhirat nti dia taw la azab dia!!!
    reporter tu pun bgang time skolah dah blajaq menfitnah itu dosa nya lebih besaq dari membunuh tu pun nk bwat jgak ish2!!taubat la sebelum terlambat =D
    sampai bilA weh???

    0

    0
  48. click here says:

    Hello there, I found your web site by means of Google even as looking for a similar topic, your web site got here up, it appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks. click here http://tester.com/

    0

    0