Written by Bella | April 13th, 2017

Walaupun belum mempunyai teman istimewa di dalam hidupnya, penyanyi Farahdhiya lebih rela untuk kekal begitu daripada bercinta dengan suami orang. Farahdhiya enggan menimbulkan sebarang masalah dan mencetuskan kontroversi yang hanya akan memberikan kesan negatif terhadap dirinya.

Kalau tanya mana-mana perempuan, pilihan utama ialah seorang yang single, duda pun tiada masalah. Jika diikut umur saya sekarang susah nak jumpa lelaki yang masih bujang.

Selagi boleh elak, kita elakkan yang sudah berkahwin tapi itu semua Allah yang tentukan, buat masa ini kita berdoa minta dijauhkan dengan lelaki berkahwin.

Farahdhiya akui beliau sukar untuk bertemu dengan lelaki yang bersesuaian dengan dirinya kerana beliau tidak terlalu bersosial  dan jadual kerjanya agak padat.

Saya berjanji dengan diri saya untuk keluar bersosial tahun ini, kalau kita tidak berusaha, jodoh tidak akan datang sendiri, tapi sudah bulan April masih tidak sempat lagi. Ada juga kawan-kawan yang cuba kenalkan saya dengan lelaki tetapi kebanyakkannya sudah berkahwin.

Tambah Faradhiya lagi, beliau juga mengelak untuk bercinta dengan lelaki muda yang mempunyai sikap tidak matang. Apa yang Farahdhiya mahu ialah seseorang lelaki yang tidak mengongkongnya, bersikap matang dan memahami kerjayanya sebagai seorang artis.

Sumber Berita : mStar Online

26 responses to Farahdhiya Enggan Bercinta Dengan Suami Orang

  1. Anonymous says:

    bodohnye kawan-kawan kau kenalkan dgn org dh kawin…

    51

    0
    • enota says:

      Alah biasa le kan ramai melayu-melayu yang kaya nak merasa yg lebih muda dan bergetah. Semua boleh merasa janji ada duit. Bini yg pertama tak boleh kata apa sebab boleh pasang 4. Memang sungguh adil dan indah islam ni, yang perempuan dapat share2 je batang, sama2 jilat dan jolok

      4

      5
    • Evelyn Mohktar says:

      Suami orang la yang best, pengalaman ada, duit ada, pangkat ada. Pengalaman aku le, main seminggu sekali, dapat duit ribu-ribu lepas tu dia balik ke bini tua dan anak. Aku tetap bebas, duit dapat, rumah dan kereta pun dapat. Tanggungjawab yg lain biar bini tua buat lah, itu bukan keje aku. Kalau aku tak suka, cari yang lain. Apa-apa pun bank account aku semakin hari semakin padat. Best kan. Yang luar sana yg nak berkecimpung kalau nak cepat kaya dan senang secepat mungkin, cari lah suami orang yang kaya. Semua driver lori, teksi, despatch sori ye, terlalu miskin

      4

      24
      • hmm says:

        mcm mana ko boleh memantat ngan laki lain yang share batang ngan bini dia.. pastu ko bagi lubang ko kat laki yang bukan muhrim.>,, mmg la ko dapat banyak duit.. tapi tak jijik ke/ tgk dia jilat , jolok tapi untuk satu malam.. bayangkan ko tu cuma mainan di mata dia jer.. orang cam ko ni la benda ni berleluasa..
        cuma nak Tanya ko .. x jijik ke wei??…

        22

        2
      • Anonymous says:

        ini citer pasal best friend aku. orangnyer memang cantik. semua yg pandang dier akan terpikat. she got class & beauty. dier dari s’pura so far dah 2 Dato simpan dier. Dato bukan bangsa Melayu. Dier tak kerja tapi Dato belikan dier kereta BMW 7 series & kasi sebijik landed property berharga $7 juta S’pore dollars. Semua dah dibayar abis dan atas nama dier. Keja dier hanya layan & kangkang utk Dato 2 minggu sekali atau ikut Dato gi overseas trips all expenses paid for. Bank account dier berjuta juta Sgp Dollars. Dier tahu halal haram tapi dier cakap easy money babe easy money…………..nanti boleh tobat.

        11

        1
      • Hamba Allah says:

        mmg seronok tgk duit berkepuk dlm bank..tp bila mati nanti tinggal gak duit tu..biar le kita sederhana di dunia, minta yg baik2 di akhirat, bkn apa takut tak sempat bertaubat, ajal smp dulu..

        23

        0
    • Fairy Mother says:

      Tak semua wanita lahir dengan kekayaan teapi berbekal hanya dengan kecantikan sahaja. Walaupun kecantikan itu singkat tetapi gunakanlah masa yang ada untuk ambil sebanyak mana yang boleh daripada suami-suami dajal diluar sana yang suka menipu dan mempermainkan hati wanita. Kemungkinan itu adalah tujuan hidup sebagai perempuan yang cantik. Pada adik-adik yanag ada rupa tetapi tidak ada harta benda, kekayaan ataupun pelajaran, gunaklah kecantikan untuk mendapat duit serta hata. Apabila sudah cukup, bertaubatlah dan kembali kepada jalan yang benar. Lagipun tuhan maha kasih dan pengampun.

      2

      7
      • Anonymous says:

        best mmg best dapat easy money tapi nanti nak kena menjawab dengan tuhan la. setiap sen kita dapat kat dunia ni dapat dari mana, buat apa dengan duit tu. time tu tak boleh nak sembang kencang dahla.

        11

        0
      • ohyeah says:

        ibu [email protected] fairy mother.

        “tuhan maha kasih dan pengampun”. ko confident ke semua kesalahan dan dosa akan diampunkan?

        sesiapa yg percaya ckp fairy mother sah menempah jalan ke neraka.

        1

        0
  2. Anonymous says:

    Ape la yg kwn2 tu pun knal kn dia dgn somi org.. kwn tu x pikir ke prasaan isteri org tu nnti.. Alhamdulillah la klu somi org bkn pilihan Faradhiya.. klu x kompom kna kecam.. sendu la lpas kna kecam tu..

    18

    0
  3. Anonymous says:

    dia ni bagus la.. contoh perempuan single yang tak desperate dan pandai jaga diri..

    38

    0
  4. Anonymous says:

    cari laki mat sallehlah…melayu ni dahlah tak berduit, tak matang, harap gaji bini, perasan lebih…ko kawin melayu silap2 ko kena tanggung dorang..

    24

    0
    • senjakala says:

      mat salleh pun ramai yg papa kedana. ada pompuan melayu kawen ngan australian punya lah bangga tapi laki 2 pengganggur ja. dah 2 perasan pompuan lain syok kt laki omputeh berkarat dia. baik lagi laki2 melayu kami yg handsome dan kaya.

      2

      2
      • Kedondong says:

        Kes kawan kau ni isu terpencil. Mat saleh celop Melayu je yg malas. Sebab malas tu memang nama alternatif untuk lelaki melayu.

        3

        1
    • xkiesah says:

      betol tu kene plak lelaki bodoh sombong…dah la bodoh sombong pulak..pastu berhati bangkai..

      0

      0
    • Kedondong says:

      Ya Allah… Sangat betul tepat padat berisi komen kau. Perempaun melayu yang kepam acah-acah bahagia dengan laki melayu penggangur dia. Kalau kerja pun just buat syarat asal org x kata. Pastu hujung bulan mulala watshap mohon bantuan brim kat kawan2 bujang. Lagi hina offer laki kat kawan andartu y berduit. Sebab tu kat neraka banyak golongan isteri.. Tak gitu?

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Hidung dia nampak lain la, nmpk tirus… hidung yang dulu kembang sikit…buat plastik surgery kot…

    0

    7
  6. sakit mata says:

    dah tua dah dia ni..dan 32..nak cari yang single payah la..haaaa…anak ikan banyak

    0

    6
  7. Aku says:

    Salute u… Allah pasti beri yg tbaik kat kita kalau kita fikirkan kebahagiaan org lain.. Drpd bahagia atas air mata insan lain, takkan damai rumah tangga selamanya. Thanks Faradhiya, even umo dah 30an but tak terdesak sampai caras mencaras.

    11

    0
  8. abc says:

    sm faisal nasimuddin tu masih solo, tak salah try kan Farahdhiya… aku tengok padan dgn ko. serius..

    5

    0
  9. Anonymous says:

    ramai gadis melayu yang jadi ppuan simpanan kwn2 aku ramai mmg smua hot, aku yg no muslim kdg jadi malu klu kluar daring giler. tepi serius solat smua x pernah tinggal smua yg aku kenal dari keturunan yang baik2. tp x taw kenapa jd mcm tu. cuma nak berseronok je katanya. aku tumpang lah kesenangan tgk wayang, mkn, shopping free. tp ramai jugak member aku yg dah bertaubat jadi baik. cuma yg tggal 3 4 org. ape pun aku cuma doakan smua member aku ni berubah ke arah kebaikan…

    6

    1

Leave a Comment

Optional