Written by Bella | January 2nd, 2019

Populariti pelakon jelita, Farah Nabilah semakin meningkat naik apatah lagi selepas beliau dinobatkan sebagai Arits Baharu Wanita Popular ABPBH 31 yang lalu.

Namun, hujung minggu lalu ada berita kurang enak tersebar mengenai beliau. Farah dikatakan sudah mula tunjuk belang, berlagak diva sehingga berani untuk memarahi seorang pengarah yang juga merupakan pengurusnya.

Malah, pihak penerbit dan kru juga tidak berpuas hati dan sudah bosan untuk melayan perangai buruk Farah  itu ketika menjalani penggambaran di luar negara. Bagaimanapun, Farah menafikan dakwaan tersebut.

Berkenaan dengan artikel tersebut memang tidak benar langsung dan saya tak nak panjangkan cerita ini.

Mungkin khabar angin mengenai Farah ini timbul kerana salah faham sahaja. Secara amnya, sikap diva tidak akan membuat seseorang artis itu kekal lama.

Sumber Berita : mStar Online

42 responses to Farah Nabilah Nafi Berlagak Diva, Marah Pengarah

  1. makcikbwg says:

    tak payah la kau nak menafikan, memang ramai orang yg jumpa kau pon cakap kau berlagak, dengan muka sombong kau tu, dari mula kau muncul berlakon gn zul ariffin pon aku memang cukup tak berkenan tgk kau. perasan cantik satu hal gak. hidung kembang jebok perasan je lebih la lu minah.. puihh

    41

    0
    • Nurse Garang says:

      Tak lama ni, lepas tu sendu pergi hospital gomen buat taik..viral.
      Retis jenis mcm ni lah layak dihempap dengan tong jamban!

      16

      0
      • akak tak kenal says:

        hahaha kan! b*tch please..muka level jihan muse mcm ni jdi heroin ko ye? mmmm.. tak lama lgi mereput la ko dlm industri.. jual sabun pencuci faraj la sbg hobi.

        16

        0
    • Anonymous says:

      Muka tua mcm ni nak diva bagai. Podahhh!

      22

      -1
    • Anonymous says:

      Takkan la dia nak mengaku dia berlagak kan? pokok x kan goyang kalau xde angin yg goncang. mcm lofa mmg kontroversi dgn fashion pelik2 tp xde plk dgr dia diva dkt site penggambaran. dr lofa dan nabila ni, kalau org nak ‘fitnah diva’, baik dorang fitnah si lofa. lagi laku news.

      8

      0
    • cinta busuk says:

      aku sokong kau, dia nie memang macam bajet bagus, memang menyampah sangat..

      6

      0
    • Anonymous says:

      Sblm belakon ngn zul aripin dia ada belakon kat astro cite papa ricky dr stat tu dh x bekenan ngan dia mmg npk sombong.. perasan cun dia ni hahahha

      2

      0
    • Nobody says:

      Hi makcikbwg.dh cukup pahala ke duk mengata org ??.sis tanya je.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Undi sendiri lepas tu poyo pulak. Kesian ko..

    17

    0
  3. faraj says:

    X lawa mendiva pulak. Besok ko join geng Elpirahhh Loy je lah. Ko kawin satu BN cakap muka ko x naik seri. Wakaka

    10

    0
  4. Anonymous says:

    awal2 dah poyo susah lah. besok ko jdi bini no 2 job x masyuk!

    10

    0
  5. Mak Boss says:

    Tak lawa pliz buat perangai elok2 sis. Muka mcm ni Pasar Borong dan Tani berlambak!

    10

    0
  6. Anonymous says:

    muka burok.. perangai pulak burok habesss la tahun depan ko sendu la jdi zarina ann juling! next?

    8

    0
    • Anonymous says:

      muka asli mcm ni ada pengarah ambik berlakon? ya rabbi.. akak cleaner opis aku lgi manis kut walaupun dri sulawesi.

      18

      0
  7. Anonymous says:

    who are yous?!!

    5

    0
  8. Akak Kantin 2.O says:

    Pelakon muda tapi muka tua memang jatuh kat fawa ni…Maaf anda sangat perasan cantik..Ada gambar fawa pergi bercuti pakai scarf ikat kepala..seriusss la…terus nampak macam makcik2 dah macam sebaya mak nye jejai…

    13

    0
    • Kikie says:

      Hahahaaah tegelak aku bc komen ko…tp asal eh ramai yg puja dia siap ckp sspadan seiras zul..aku tgk x sepadan langsung…x kan zul taste muka camni

      10

      0
      • Akak Kantin 2.O says:

        Peminat kipas susah mati fawa la tu…memuja xkene tempat..relax2 sudah la..pastu fawa pulak bila orang puji dia lawa terus perasan teruk…sebab tu tetiba blagak diva..

        6

        0
  9. Anonymous says:

    kerang hanyir mana pulak ni buat hal? choy la muka ala nenek!

    2

    0
  10. faraj says:

    “Sudah menjadi Resam, org Melayu kalau ada nama skit dh mula Poyos, padahal Habuk pun Tarak…!!! ” sebab tu saya marah org tua saya ‘ Kenapa jadi Melayu ???

    3

    0
  11. ciK piNgu says:

    ade ke org yg diva, dia mengaku?????

    1

    0
  12. cikgebugebas says:

    muka kampung. please la director cari muka yang lebih komersial sikit.

    0

    0
  13. yinboyfriendsajataccident says:

    Aku tak tahulah kenapa, aku menyampah gila dengan si hidung kembang ni
    Tak sedar diri ke kau tu orang Kelantan, tapi tak mengaku
    Kau dah tahu orang tak gemar dengan Kelantan, kau lagi tunjuk sifat diva etc.
    Semua jantan kau nak sangap, makin kembang aku tengok bila bergambar dengan Zul Arifin
    Yang Zul pula, dengan suara tak dengar & badan besar nya
    Macam macam artis Malaysia ni, ha lagi satu aku nak cakap.. tukar jelah atau tukar strategi yang ada dekat radio sekarang ni
    Dengan DJ buat lawak bodohnya, dah tak ada yang best
    Lepastu orang yang fresh grad, melopong tak dapat kerja sebab artis PMR SPM ni yang kaut kerja
    Senang je nak dapat kerja sekarang, masuk je Maharaja Lawak.
    Confirm kau keluar, dapat jadi DJ
    Sekian.

    0

    0
  14. intan says:

    x mustahil bende ni betul..tgk muke die ni muke sombong lah lagi satu dlm artikel mane ntah ade die bgtau sendiri die dari golongan berada..poyo lahh..

    4

    0
  15. Anonymous says:

    memang lah diva sangat. dia fikir dia berkawan dgn izara aishah and kaum keluarga Dato CT tu, dia dah hebat lah. konon katergori A- listers lah.

    awak tu tak seberape je. jangan nak lagak sangat. belajar kenal jasa orang. jgn nak bodoh sombong. kalau pengarah pon kau berani nak marah, dah bukan tahap Diva. ni tahap BIADAP!

    2

    0
  16. Mm says:

    Klu tgk drama die brlakon tv3 yg rampas laki org tu rase ssuai sgt dgn muka tu..

    1

    0
  17. cikgebugebas says:

    Muka kampung, muka asli sungguh plus muka tua. Aku yang bukan artis ni pun hidung ori mancung. Berlakon pun alah-alah masih dok cover lagi. Director please cari muka yang versatile sikit. Yes memang dia berlakon bergandingan dengan zul ariffin but aku tetap tak tengok sebab heroinnya mcm gini la muka…, buat aku tak ada passion nak tgk drama melayu. Sorry to say the true girl

    3

    0
  18. BAWANG SIHAT says:

    AKU RASA DIA NI LA ARTIS PEREMPUAN YG PALING TAK CUN. TAK TAU CELAH MANA LAWANYA. NAK KATA NATURAL BEAUTY………HURMMMMMMM….

    3

    0
  19. naza says:

    kalau betul dia yg salah,gv a chance to change,dia bukan malaikat xde dosa,manusia biasa yg x pernah lari dr salah,sma mcm kita,kalau pn x cantik sekali pn jg bahasa jgn smp mencaci,kalau salah tegur jgn smp tahap menghina,itu bukan caranya,apa bezanya kalau cara kita pn sombong n bongkak mcm kita je perfect,jg adab dan bahasa,baru lah mencerminkan sapa kita,sekadar pndpt yg tak seberapa

    2

    3
  20. Amarin says:

    Tak tahu ceta jgn kecam dia mcm2 , Dosa ko rang yg dah ada pun xterampun, nak kutuk dia ni jumpa di akhirat lah minta maaf kalau jumpa!! Ingat sy tahu atas nama Allah Farah Nabilah bukan seperti yg difitnahkan.. dia dgn pengarah tu macam adik beradik,, sebab tulah pengarah tu jadi pengurus dia.. jaga dia. Hanya org bodoh yg xtahu ceta tabur fitnah!

    0

    4
  21. Anonymous says:

    Sy baca komen di sini sgt menyedihkan. Mengutuk org mcm kita ni prefect sgt.

    0

    1
  22. Shiema says:

    Saya adik pengarah aka pengurus Farah Nabilah, saya terbaca ceta ni dan saya nak beritahu semua hentilah nak kecam Farah sebab semua inii hanya nak menjatuhkan Farah, hubungan kakak sy dgn Farah amat baik.. dia ibarat “baby” sister kakak sy, malah Farah amat menghormati kakak sy kalau nak tahu. So kecaman anda satu fitnah hentikanlah.. xpasal cari dosa!!

    1

    2
  23. Anonys says:

    Farah nabilah tak dak peluang utk bela diri dia. Kesian tengok komen yang terlampau di sini. Tak sukavkat dia tak pa, dia pun tak suruh suka dia. tapi bila komen tu jangan sampai menghina. Utk farah nabilah atau sapa2 yg ada kaitan dgn dia, tolong bagitau, saya doakan dia kuat hadapi kecaman, istiqamah dalam jalan yang dia pilih. Moga2 dosa2 kita diampunkan sebab kita pun bukan sempurna mana.

    0

    2
  24. Lemakmanis says:

    Dah2 la kutuk dia…kalau ye pon dia mcm tu,tu masalah dia dgn p.a dia la,x de kaitan dgn korang pon…yg korang beriya sgt dh knp???

    0

    0

Leave a Comment

Optional