January 28th, 2016

Selepas hampir dua tahun tinggal berasingan dan menghadapi pelbagai konflik didalam rumah tangganya, akhirnya Farah Asyikin dan suaminya Zaahier Stanley yang berasal dari Cape Town, Afrika Selatan sah bercerai talak satu secara tebus talak di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur sebentar tadi.

Lafaz talak kepada Farah, dibuat oleh hakam mahkamah iaitu pegawai sulh, Mohd Fateh Salleh yang mewakili pihak Zaahier di depan Hakim Syarie Umamuddin Yunus. mahkamah

Suslan itu, memerintahkan Farah selaku plaintif kes berkenaan membayar wang tebus talak kepada Zaahier sebanyak RM100.

Ketika mendirikan rumah tangga wujudnya perbalahan yang berpanjangan dan Farah juga mengakui didera secara emosi menerusi kata-kata kasar.

Farah sebelum ini memfailkan perceraian mengikut Seksyen 47 Akta Undang-undang Keluarga Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1984, pada Oktober 2014.

Perceraian itu dibuat mengikut Seksyen 47 dan 48 Akta Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan 1984.

Farah dan Zaahir mendirikan rumah tangga pada 15 Februari 2013 selepas setahun berkenalan melalui laman sosial Twitter. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Ebrahim Owais, yang kini berusia setahun sembilan bulan.

Dari foto diatas, nampaknya Farah seakan tenang menerima keputusan tersebut dan ibarat sudah bebas daripada satu bebanan yang berat. Harapnya selepas ini Farah akan lebih bahagia bersama anaknya.

Sumber Berita: mStar Online


Comments are closed.

Loading...