Written by serenity | September 17th, 2015

Beberapa minggu lepas kecoh seketika apabila seorang pelakon yang tidak begitu dikenali, Fara Mendoza memuat naik screenshot perbualannya dengan pelakon Fizz Fairuz di WeChat. Menurut Fara, Fizz cuba menggodanya menggunakan wang ringgit setelah mereka terserempak di penggambaran sebuah drama.


 photo 11875376_1473819952922979_1683041713_n.jpg

Hasilnya, dia mula dikenali ramai dan kini mempunyai ratus ribuan pengikut di Instagram. Pada masa itu, Fizz menafikan mengenali Fara, manakala Almy Nadia, isteri Fizz pula memuat naik satu status memerli Fara di Instagram.

Melalui Utusan Online, Fara memberitahu yang pada waktu itu, dia berasa tercabar apabila Almy menyindirnya.

Waktu dia kata begitu, saya masih boleh bersabar lagi kerana saya fikir kalau bercerita secara terperinci, nanti bukan setakat dia, keluarganya juga akan mendapat malu. Saya masih fikirkan hal keluarganya lagi…mempunyai anak dan isteri.

Jadi saya tampil kata, okey la mungkin itu akuan palsu Fizz dengan harapan cerita itu akan habis di situ sahaja. Tapi kesabaran saya tercabar apabila Almy Nadia tampil memperlekeh saya di laman Instagram miliknya. Dia kutuk saya tanpa usul periksa.


 photo 11820576_1613640885553378_324831047_n.jpg
Berikutan itu, Fara telah menghantar semua perbualannya dengan Fizz kepada Almy.

Daripada kata-katanya itu, seolah-olah saya ini terdesak sangat. Apa salahnya kalau dia rasa saya sengaja membuat cerita, terus telefon saya dan bertanyakan kedudukan sebenar. Dia boleh minta nombor saya daripada suaminya. Kenapa dia terus diam apabila saya hantar semua perbualan antara saya dengan Fizz.

Hah! barulah dia tahu, saya bercakap benar atau sengaja nak cari publisiti murahan. Saya harap di masa depan, janganlah suka-suka nak hentam orang tanpa usul periksa. Apa yang saya buat itu bukan untuk publisiti tapi sebagai amaran untuk Fizz agar tidak meneruskan perbuatan sebegitu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Jangan lupa Sabtu ini, 19 September 2015 Hari penentuan kepada perjuangan 5 kumpulan Lantai Cilik Musim Ketiga ini dan…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 15 September 2015

Fara menafikan dirinya seorang perempuan murahan seperti anggapan orang ramai setelah semua itu didedahkan.

Saya bukan perempuan murahan, saya hanya mahu orang tahu kebenaran apa yang berlaku dan orang kat luar sana tak faham apa yang saya nak sampai kan dan terus menghukum saya.

Menurut Fara, gambar dirinya kononnya bercium dengan seorang wanita yang tersebar bukan gambar dirinya.

Orang luar terutama di laman sosial sesuka hati sahaja melabel saya. Pada hal mereka kenal saya pun tidak. Pandai-pandai sahaja menyebarkan foto lama saya yang kononnya bercumbuan itu. Untuk pengetahuan semua itu bukanlah foto saya.

Menceritakan bahawa ibunya mengamuk ketika kontroversi itu berlaku, Fara mendakwa dia tidak mendapat tawaran berlakon walaupun selepas kontroversi itu. Sebaliknya dia memberitahu yang dia menyara hidupnya dengan menjual kasut melalui satu perniagaan yang diusahakan bersama kakaknya di Instagram.

Pernah berada di bawah pengurusan Metrowealth, Fara telah meninggalkan syarikat itu pada Mei tahun ini dan berharap mendapat lebih banyak tawaran berlakon kerana dia ingin menceburi dunia seni secara serius.

Fara juga turut memberitahu yang Mendoza bukanlah nama sebenarnya, sebaliknya menggunakan nama itu kerana minat dengan telenovela latin Rosalinda. Nama sebenar beliau ialah Noor Faralina Md.Yunus.

Sebenarnya, Fara boleh saja menghantar screenshot perbualannya dengan Fizz kepada Almy tanpa memuat naik di WeChat supaya ia tidak diketahui ramai, tetapi mungkin dia bimbang tidak akan dilayan pula. Apa pun alasannya , perkara ini sudah terjadi. Apa yang boleh dibuat ialah bagi semua pihak untuk mengambil pengajaran dari kontroversi ini. Tak gitu?

101 responses to Fara Mendoza Tercabar Diperlekeh Almy Nadia, Hantar Semua Perbualan Fizz Fairuz

  1. irish says:

    mmg tak nampak murah cuma cam pompuan takde nilai aje…kosong cam tin

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn terlalu menghukum

      0

      0
      • Anonymous says:

        alamak..berlagak suci ke..nak warning kekonon..sedar diri boleh x minahn neh

        0

        0
        • amoi says:

          yang aku nampak kat sini, mmg lah si fara mendoza ni kuar byk statement nak bocorkan perangai si fizz..mmg salah si fara jgk la…yg p layan fizz tu buat apa…

          tp yg aku x brp gemar, si almy nadia tu terlalu mengagung2kan sgt si suami smp nak blame si fara mendoza ni terdesak sgt…bg aku, better diam dari kuarkan apa2 komen ttg isu si fara n fizz..siasat dulu samada betul or x…pttnya almy kena bersyukur, ada org bgtaw perangai si suami…kalau x, jadi bodo smp mampos..dulu fizz bertunang dgn org lain n nak balik dekat dia, bodo2 jgk dia terima…skrg ni ada org bocor perangai si fizz, dia bodo2 plak blame org lain…kalau fizz x layan, xdenye org brani nak petik nama fizz..napa buat ACmizal, napa bukan yusri..kenapa fara perlu nak petik nama fizz???sbb mmg fizz yg melayan..

          kalau xde angin, pokok bergoyang sendiri ker???oh lupa..monyet kan adooo..

          0

          0
        • Fara Mendoza Buntut Unta says:

          kimak la korang…gossip kau lak kat sini.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tiga-tiga pun aku x minat… tiga-tiga pun aku x kenal… whatever!… nyesal baca… buang masa je…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tau ckp org hbs tu sma gk la ngn dia, boleh la tnya dia blk, >>>Apa slhnya klu btl dia nk bg amaran kt fiz, npe x trus direct kontek almy dn bgtau hal sbnr<<<. Nk lg power pi jumpa, trs trng, ni ape perlunya upload dedah kt rmai? Spya dia dikenali? Dh la tu, sibuk katernye bg amaran, tp npe ko mlyn dgn pnuh kesundalan. Sng je caranya, STOP MELAYAN! Marahkan btl2 biar tau mmg ko x suka(KONON!).
          Tp ko kes terpencil, ko lyn ala sundel pastu fefeeling trganggu, ko ingt ko rosalinda?Puikkk. Mmg pmpn trdsk la dia nie. Fiz slh atau x, itu sisi lain. Sisi ko ni yg kejinya ialah x ada perlu x ada sbb lgsg yg ko smpi trdsk upload wechat tu. Ntah2 dr mne dtg ko ni tetibe je nk mtk prhatian. Klu cntk x ape jgk. Org bkn kisah sgt itu fiz ke bkn, dia ckp ape pn org x kisah, yg org mnyampah ni diri ko tu yg tahpape nmpk sgt pmpn trdsak, trdsk lyn laki org dn trdsk nk dikenali. Pmpn jns cmni, jijik tau. Dh la trdsk, bodoh lg. Dh la bodoh, gmbr lak edit 360 hbs siap dgn pencahayaaan mlampau.

          0

          0
        • ORI says:

          EWWWWWWWWWWWWW. MALU LA SIKIT! BOLEH TAK GAMBAR TU BIARLAH SAMA DENGAN MUKA SEBENAR? MUKA MEMANGLA IRAS MUKA YG SAMA TAPI KEADAAN MUKA SEBENAR TU DAH LAIN. TOUCH UP SIKIT DAH LE, NI TOUCH UP MCM BUAT PLASTIC SURGERY DI DALAM GAMBAR WAKAKA. TAK MALU YE BILA ORANG TENGOK MUKA YANG SEBENAR TAK SEPERTI DALAM GAMBAR? MEMALUKAN.

          0

          0
        • Anonymous says:

          artis yg kewat…layak berlakon porn je kat Indonesia.

          0

          0
    • Anonymous says:

      kau tu ada nilai sgt ke….cakap biar berlapik

      0

      0
    • Ina Sapu sampah says:

      Anon ko dh knape..Btol la hape dia ckp…ko tu suci sgt kew??? dri smalam I perati jew U nie…

      0

      0
    • apapuntakboleh says:

      Die bengang sbb almy nadia letak gamba dia kat ig
      and said penerbit tlg ambik dia ni belakon
      kihkihkih
      aku tak support pun pompun ni
      tapi aku rasa almy trying to be in denial

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Hah…betul… bab ni mmg aku setuju sgt…
        Mmg ramai isteri kepada pelakon lelaki / pemain bole sepak gatal ada sikap mcm ni.
        Menipu diri sendiri dengan mengatakan “Ah… laki aku tak mcm tu, tak buat mcm tu” – walaupun satu Malaysia tahu laki ko cemana… tp dowang hidup dalam penafian.

        0

        0
        • kikikilalala says:

          Betul tu, laki tu klau salah, tk payah le buat2 buta tak nampak. Check betul2, jgn jadi bangang. Tapi skang ni org tak pedulik pun laki almy nadia tu buat apa sebab skang nih org lebih menyampah kat minah ni, miang melayan tapi alih2 muat turun perbualan dgn tujuan amaran???????????? OMG. Taktik amaran apa itu. Cara itu boleh digunapakai sekiranya dia dah cuba cara lain tapi ianya tak berhasil. Nak berhasil camna, dia sendiri sama naik. Ada udang disebalik sotong.

          0

          0
      • LongPiah says:

        Tak kenal perempuan ni. Tapi Almy takkan lah tak tahu yang laki dia mmg gatal. Please lah Almy. Kurus kan lah badan tu tak habis bagi excuse.

        0

        0
    • Anonymous says:

      Abis tu yg ko layan dia ajk pg shopping tu apa?klu x layan rsnya ko x perlu balas wechat dia,klu ko x bls lm2 dia pun malas nak ganggu ko..

      0

      0
    • SyamsulRamliMuhiddin.purple...x ah says:

      Almy tak patut beri statement d Instagram miliknya mengenai dgn FM. Siapa saja bole trcabar klau tidak kuat iman. FM dah settled selepas kejadian itu. Skrg apa dah jadi. Jadinya…….. Berhati-hati berkawan dgn semua org. Kalau sudah trkena, itu adalah Pengajaran buat diri kita semua.

      0

      0
  2. penonton says:

    Next…bosan…..

    0

    0
    • Nina juren says:

      Dik.. Takyah lah nak bersuara sgt. Kau jugak yg start dgn fizz dulu, kau juga yg bagi respon dulu, kau juga yg sudi mggatal dulu.. Ckp nak publisiti murahan kau tak ngaku. Kau fhm tak silence is golden? Kalau kau tgk kes Ramona Zamzam alakazam time dia dgn si Zhaf katik tu, time Fouziah gous caras laki dia, ada ke dia bising mcm ni? Be low profile, senyap sudah, benda tgh terbakar kau jgn tuang minyak lagi… Look how professional ramona is, dia tak bising2, wartawan tanya pun dia tak byk komen, dia cuma jwb “sy da taknak ambik tau lagi.” Pastu trus dia fly ke Europe.
      Kau tu dah la takde apa2 function belakon, bakat tah ke mana make up tebal 10 inci, contact lens color biru hijau, kau tgk real celebrity yg cantik, muka tak make up mcm mana pun cantik. You’re trying to hard to be pretty but u know what? Money can’t buy class. Diam2 sudah la parah mendozah oi..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    eh, mula2 cakap ” Pandai-pandai sahaja menyebarkan foto lama saya yang kononnya bercumbuan itu”. lepas tu cakap “bukanlah foto saya”. kantoi eh? yang mana 1 ni dik non?

    0

    0
  4. jlo says:

    dia ni ori ke tak nih??.. mekap 10 inci,.

    0

    0
  5. adudu says:

    dok diam diam sudah lah.. dok kacau rumahtangga orang buatpe.. kalau betul tu fizz sekalipun, sape suruh kau layan pada mulanya.. tak payah nak marah almy.. kau dgn fizz yg start dulu… choiii….

    0

    0
  6. think says:

    Kalaulah AKU manusia
    Mungkin AKU,
    Cantik bila tutup aurat
    Sopan ketika bertutur
    Malu bila terpekik terlolong
    Pandai melindungi maruah
    Gagah bila dapat jadi ketua

    Tapi pelik
    Kenapa manusia memilih AKU sebagai idola
    Menjadi cantik bila bertelanjang
    Terpekik terlolong memanggil hujan
    Bertepuk tampar tanpa segan
    Menjadikan betina sebagai kawan
    Pandai berkuak-kuak tapi tak pandai berfikir

    AKU tak suka manusia
    Menghina
    Melompat kegelian
    Mengeluarkan kata-kata kesat
    Kepada AKU
    Sedangkan
    AKU idola Manusia

    Katak Hijau tulis..:)

    0

    0
  7. blake dexter says:

    Err.. ape yang minah ni expect almy nadia akan buat selepas die sebar sume msg die ngan fizz fairuz? bersedih, minta cerai, kemudian redha dan pasrah? kalau aku jadi almy nadia and sekuat die, ofcoz aku akan buat perkara yg sama.

    fara mendoza ni sbnrnye telah pandang rendah pada almy nadia, sebab tu bile almy kutuk die, die terus melompat mcm ni.. sebab x sangka almy nadia akan bertindak malukan die mcm ni.. what a b****.. dah ko menyundal ngan laki org tu satu hal then kemudian expect people utk tidak judge ko x bersalah? it takes two to tango gurl!! ko ingat ni hollywood ke ape?

    0

    0
  8. lynna says:

    shut up ur mouth.. klu kau xmelayan xde la org nk gatal2 ngn kau. tgk kt insta kau pn mmg nampk sgt soSIAL nye. kau ni attention seeker ke?

    0

    0
  9. Anonymous says:

    cantik nama dia..
    Fara Mendoza a.k.a Fara MembuatDosa

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tau pulak ko kta npe almy x direct call dan bertanya hal sebenar kn.. pastu yg ko pun x direct bg tau fizz kaco kt almy tu npe?? apa motif post kt general dan bg org tgk.. org klu xnk malu kn org.. malu sendiri tutup dulu kak… org lelaki mmg x lari dri sikap buaya.. ko pulak ppuan jgn jgn melayan.. dari ctu org akan nilai ko ni betina ke perempuan.. simple..

    0

    0
  11. bedah says:

    Diam2 dah la… Org tu dah ada ank bini… Mmg lumrah bini akan melenting… Yg kau nk lebih2 apesal… Kau nk diorang bercerai ker… Baru puas hati kau…. Kalau kau xnk nampak murah baik ddk diam2… Buat keje engkau.. . Xyah nk lebih2 kecoh2….. N xpyh nk layan sgt jantan yg mmg dah semula jadi ada sifat kegatalan….

    0

    0
  12. bellazai says:

    masalahnya ko pun layan fizz tu…tak payah nk sindir2 laki bini tu kalo ko pun sama 2×5 sbb melayan..salah fizz sb gatal, salah almy sb tlalu pcaya ngan fizz gatal tu, salah ko pulak melayan dh tau tu laki org..pastu ko pulak yg lebih2 kecohkan benda ni.

    0

    0
  13. gurl says:

    Jantan tak guna memang camtu..ko patut tak payah layan.bini dia confirm akan cakap dia percaya cakap laki dia sebab dia nak bahagia,takkan kawen nak cerai.terpaksa telan, berharap dan berdoa laki dia berubah..ko kena bijak berfikir..aku penah jumpa laki camni,jawab salam je pun bini dia akan salahkan kita..beriya cakap kita goda laki dia,dah laki dia duk call selalu..ish benci la jantan tak sedar diri camni..

    0

    0
  14. Baiduri says:

    Fara mendoza ni x ada nilai moral langsung. Kalo ye pun nak menegakkn kebenaran pikir dulu, fizz fairuz tu ada anak bini. Jahat2 fizz tu dgn dia ttp je la si aib fizz tu. Sian dgn almy nadia tu. Jaga lah hati isteri org tu. Tp ko x nak jugak buat kecoh umah tangga org. Pastu kecoh kat media sosial/ blog bagai. Diam2 sudah la. Tak yah komen apa. Kalo anda benar biar Allah yg tentukan. X kemana la ko ni kalo perangai mcm ni.

    0

    0
  15. AlwaysThinkBeforeAct says:

    Eh..eh…panas plak minah ni bila almy ckp mcm tu… Tu la…lain kali fikir 10 ke 50 kali nak upload something dkt moment wechat ke fb ke insta ke…

    0

    0
  16. poyos la says:

    fara maendosa .. sape la dia ni.. xkenal lgsung.. tp nmpk gedik .. xpela gedik msti baik kan kan kan ..kang ckp jahat ckp kite pndai mghukum dia plk.. bosan bace BN up citer budak xde kualiti cume nk publisiti je..haishhh

    0

    0
  17. nasi lomak says:

    artis malaysia semua gila

    0

    0
  18. Che Kiah says:

    “Daripada kata-katanya itu, seolah-olah saya ini terdesak sangat. Apa salahnya kalau dia rasa saya sengaja membuat cerita, terus telefon saya dan bertanyakan kedudukan sebenar”

    Abistu yang die p post screenshot tu kt media watpe? nape x contact almy direct?

    0

    0
  19. AKU says:

    FARA MENDOZA NI ANAK RAMLAH RAM RUPENYE…

    0

    0
  20. saya says:

    die ni kt luar comey ke??puas dh tgk ig die walau dh edit rapat cm kasor bebeno mukanyeee…agk kalo xmekap guane ek??

    0

    0
  21. Noami Ikamatshu says:

    MCM PELACUR MUKA KO WEIIIIII!!!!! TUNJUK SUCI KONON!! NGAKU JELAH KO TU SUNDAL!!! HOLD MY WORDS BITCH!!! SMPAI BILA2 PUN KO TAK FEMES WEIIIII!!! TAK KAN DA TAWARAN BELAKON YG MJD KN KO HEROIN!!! UWEEEEEEKKKK!! KLU DA PUN ITU CERITA MURAHAN JE DAN TAK KAN LAKU PUNYE!!KO TAK DA AURA!! MUKA BKN CANTIK SNGT!! TAK NATURAL!!!!! SEDAR DIRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

    0

    0
  22. faramendoza says:

    “bukan perempuan murahan” tapi cara ko tangkap gambor pun dah murah sgt langgaknya puiiiiii …..

    0

    0
  23. Gsse says:

    Muka dah makeup tebal dah edit putih..masih x lawa

    0

    0
  24. cik mek molek says:

    geng emma maembong! bff. hahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jap lg boyfriend emma maembong pula dia kata ayat dia kat whatsaap..kihkihkih…

      0

      0
    • mendoza la sngt says:

      Entah2 emma pun meluat..kkekeke…Kwn tu kwn jgk tapi kalau perangai huduh, kwn sendiri pun meluat..Cuma meluat dlm hati je la kot..Lol..

      0

      0
  25. Geli says:

    Spesis stok geli2…bole la…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    ALAHAI BUANG KAREN JE SIBUK HAL DORG NI..SIBUK NK JD ARTIS..PERGI BELAJAR SAMPAI DEGREE BOLEH TAK..RIMAS TGK ORG YG MALAS BELAJAR NI..PASTU SIBUK NK JADI GLAMER..

    0

    0
  27. lola says:

    Aku xkesah cerita faramendosa ni betoi ke tak tp yg aku kesahkan lama da perati laki si almy ni macam jenis laki lisdawati jugak. Untungla laki memasing buat ape pon,bini setia back up walhal org da masak perangai miang laki ko tuh.

    0

    0
  28. tashalalala says:

    dalam rosalinda ada watak mendoza ka??bukan citer bety la fea si armando mendoza tu ke??out of topic..muehehe

    0

    0
  29. Anonymous says:

    x habis2 si katik ni bersuara..
    gosip je lebih dr bakat minah ni..
    baik kau baik amy baik fizz masing2 amik la pengajaran dr kes ni..
    katik ni in future sudah2 la melayan laki org..

    0

    0
  30. N says:

    Almy terpaksa telan perangai miang laki dia walaupun dah lama tau sebab dulu dia gak yg tergedik2 nak kat jantan bangang tu. Bangang memang utk bangang.

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Fara main dosa…haha
    Kena sangat..

    0

    0
  32. farah tak berdosa says:

    asal aku tengok rupe die cam maknyah ha..puas aku peratikan.maknyah nih..

    0

    0
  33. neeolofa says:

    Anak sapalah ni. X tau malu..sapa agaknya sedara mara dia…abang dia kakak dia adik dia..nasihatkan dia sikit..sudah2la tu nak menampakkan peribadi yg x elok…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    tak pa..mungkin masa tu sel2 otak dia belum bersambung. skrng ni dah bersambung. so, jdkan pengajaran lah ya

    0

    0
  35. kutu says:

    teringin nak tengok fm ni tak mekap..camne le rupa sebenar dia ya..

    0

    0
  36. xyz says:

    sebab tu fizz kena kahwin dengan almy
    sebab almy je boleh terima dia sepenuhnya
    dalam keadaan dia yang player tu
    he knows only almy yang akan setia dalam keadaan apa pun

    0

    0
  37. Hafisa says:

    Buat malu je .. Pizz pairuz..
    Terbokngkar dlm kain pelikat mu dan taik palat tu ..

    0

    0
  38. PA KU DULI says:

    abg nara kate hantar semua pbualan diorang…mane pbualan nye?? xde pon…nak jugak bace isi kandung yg lain

    0

    0
  39. Begood Girl says:

    Erm sekiranya ramai la perempuan x lyn laki org macam fara mendoza tak kan ade lagi laki org yg miang x sedar diri dh berbini….

    0

    0
  40. Diam sdah says:

    Plastik..ko pn brgmbar pose gtu,nk goda spe.aku tgk mmg x nmpk ori..mcm ade yg x kne.

    0

    0
  41. A.A.K says:

    aduai…ape la pompuan ni nak? igtkan dh tutup buku ‘KISAH NAK MENDOSA’. rupenye ada smbungan buku ‘FARA MENDOSA LG’. cam citer grak khas pulak. nmpk sgt BIMBOnye. kesian…..ada saper2 kt cni yg kenal bapak2 yg lama mnduda, knal2kan lah bapak2 tersebut kat pompuan ni.dia kurang kasih syg. takut tkena BIPOLAR DISORDER lak nanti…

    0

    0
  42. pendekar mustar says:

    beginilah fara mendoza…klu smua org kutuk awak..abang sedia trima awak.
    tp klu abang ajak solat jemaah sama2 awak jgn bg alasan period memanjang tau.abang tak suka

    0

    0
  43. kasabian says:

    wallhualam

    first.
    dik mendozahh..klu ko ni baik..wpun betul la fizz tu kacau kau..kau sebagai seorang perempuan berhati perempuan takkan tergamak nak kuarkan statement n sebarkan perbualan ko ngn fizz..ko akan pk sejuta nam blas kali sblm menggegarkan kebahagian rmh tangga org. klu ko kt tmpt almi tu mcm mn..dah la bru lps beranak..klu ko baik ya dik..ayat aku..klu ko BAIK

    second.

    maaflah.dgn biji mata sebesar buah kelapa berwarna warni biru lg..mekap pn nk remove bak kena pakai sudu garpu…org susah nk percaya ko dik…so cliche kan ini malaysia…jenis muka mcm ni org kata jahat skit dik..wpun ko kata hati ko baik nan suci

    0

    0
  44. anon says:

    Eh perempuan tak sedar diri ni….nak hantar semua perbualan? Nak buktikan ape? Bukti perbualan antara perempuan gatal dgn lelaki miang??? Dua2 mmg bersalah, yg jantan dah kawin tapi gatal & yg perempuan dah tau laki org, tapi still melayan jgk. Perempuan yg baik takkan melayan lelaki yg terang2an hak org. Yg lelaki mmg ramai mata keranjang. But it takes two to tango, kalau fizz sorang je tak jadi, ok farah buldoza??? Perempuan tak tau malu, perkara mcm ni pun nak besar2kan…

    0

    0
  45. aku wanita biasa says:

    Aku setuju dgn Nina Juren….

    Wahai Farah Mendoza….

    Nak tgk real celebrities yg x pyh make up tebal 10 inchi….contohi lah Lisa Surihani, Scha Alyahya. Tak yah nk contact lens biru ungu bagai tp tetap ada classsss !!

    Sekian.

    0

    0
  46. mondozo says:

    MINTAK TOLONG SANGAT2 KPD PENERBIT PENGARAH JANGAN LAH AMBIK POMPUAN NI,,, BUAT APA MAKEUP TEBAL LENS BIRU RAMBUT KARAT TERDEDAH SANA SINI,,,,XDE NILAI SEBUAH CERITA LAGI2 BELUM APA2 DAH NAK PUBLISITI MURAHAN.. SERIUS XMINAT PMPN MCM NI, PALING X PMPN NI BOLEH JD PERAMPAS LAKI ORANG, BEREBUT JANTAN MENYALAK SANA SINI….

    0

    0
  47. untung says:

    pa sal pompuan ni kuar lagi nak cari publisiti ker…x kenal pun sapa dia ni….

    0

    0
  48. jum says:

    yg ni kah minah kelab yg hari tu kuar ….knapa muka lain kat cini …edit ker? kesian cam terdesak jer nak cantik….

    0

    0
  49. ani says:

    cian pompuan ni dah x laku ker…cam x der maruah jerrr…..

    0

    0
  50. ariana says:

    cam dahaga kasih sayang plak dia ni….

    0

    0
  51. BadassBoY says:

    Sian aku tgk ig almy.

    Beria2 makan tu makan ni sb nk kurus…sb laki dok puji bdn farah mendosa nieh mantoppp

    0

    0
    • ayu says:

      kurus/cantik tuk hubby sendiri apasalahnya….cifarah ni mantop org bujang pun x pandang…heeee kesian..

      0

      0
    • nina says:

      cam ni kata mantop ka…ka..ka…

      0

      0
      • Anonymous says:

        mantop la sgt, fara tu katik tapi badan berisi, jadi tengok sekali macam anak badak. kalau pendek better jgn terlampau kuat mkn, ketinggian biar pdn dgn berat. Berisi dan chubby tapi pendek, itulah sebenarnya badan dia.
        mantop tu refer pada bentuk badan yg cantik dan bahagian yg tegang tapi cantik tak kiralah badan tu berisi atau kurus. tapi fara ni badan sekadar di pinggiran sajork. dia tau badan dia tak secantik mana, itu pasalla dia muatturun perbualan memuji dia pasal dia nak bagitau ada orang lelaki akui badan dia cantik. wakakakaka. padahal lelaki ni kalau nak pancing, semua hal dia puji. 100 persen betul atau tak belakang kira.

        0

        0
  52. anita says:

    jgn membuka keaiban sesama manusia ,,,itu lah ciri2 pompuan yg baik …walaupun c fiz tu mengorat kat ko apasalahnya ko buat x tahu jer dan yg penting sekali.. jgn layan..tandanya ko pun gateh juga pas tu dgn bangganya bagi tau semua orang yg ko kena ngorat x tahu ker dia tu somi org….tu namanya memalukan diri sendiri ish ish ish..

    0

    0
  53. ziah says:

    body mantop otak x mantop wat per….mengabiskan beras jerrrr akhirnya meletop kebabommm…ka ka ka…

    0

    0
  54. johari says:

    mantop lah konon…pi cermin lah dulu mantop ker aku??? cian dah terdesak lah tu….

    0

    0
  55. zai says:

    tang mana yg mantop tu? aku pun nak tumpang gelak mantop hik hik hik….

    0

    0
  56. daremon says:

    tercabar kah? atau malu kah ? atau x lakukah ? atau mantop kah ?…

    0

    0
  57. nadia says:

    nak nyanyi dandut dulu…sakitnya kudisini seksanya ku disini mantopnya ku disini alamak mantooooopnya…..eh tersalah lilrik ker ,,,,

    0

    0
  58. suaib says:

    cian ko tercabar yer..tulah lenkali duk dia diam2 mengatai sana sini tuk nak popular x berkat…laki orang plak tu…

    0

    0
  59. Rasdam Mewangi says:

    Sedarlah sikit Fara Mendoza ni oi.. Jangan biarkan awak dilabel sundalan atau pompuan murahan..

    0

    0
  60. Hana says:

    Sorry I cuma kenal Nelson Mandela jer… minah nie sedara mara Nelson ker…nama dah lebih kurang jer…

    0

    0
  61. anonym says:

    pepek busuk

    1

    0
  62. Sally says:

    Before Fizz

    “Fara who?”

    After Fizz

    “Oooo Fara Mendoza ghupenye”

    Cayalah kau. Kalau tak dapat dapat jugak jadik heroin kat slot tv3 kol 7 tu aku tatau la nak cakap apa. hahaha

    0

    0
  63. blablabla says:

    jgn la mnghentam FM sgt. simpan sikit kat Fizz. kalo almy pula, typical wifey, check hubby kamu tu. jgn dok bergaduh dgn pompuan cmnie. dia mungkin betul.

    0

    0
  64. lyanna says:

    Hmmm bff emma maembong ,makin lh x minat….

    0

    0
  65. juwita says:

    lelaki memang cam tu ada isteri pun masih nak ngorat2 lagi…itu normal lah ko tu pompuan…pompuan mantop plak tu…jgn lah murah sangat dok gatal2..dah tau itu somi orang x payah lah nak wasap2…ya dak….sedar lah diri tu walaupun mantop ya dak…

    0

    0
  66. Bunga Emas says:

    Si parah memang dah pompuan kaki melayan.. si fizz lelaki gatai tp cover konon suami suci murni. Almy ni isteri baik.. betul tindakan pertahankan aib suaminya tetapi perkara ni akan berulang.. si fizz kalo x berubah x tahulah, almy akan mjeruk hati btahun2 wlpun nampak bahagia..

    0

    0
  67. Lisa says:

    Bukan nak menyebelahi Fara, tp saya pernah alami situation mcm ni. Suami org tergila-gilakan saya, sampai dtg rumah jumpa parents saya. Bila tak dilayan, kata nak bunuh diri lah apa lah. Bila bagitau bini dia, si bini pulak blame kita walhal yg gatalnya si laki dia.

    Tp silapnya si Fara ni sbb dia pegi publish kat social media. So nampak sgt lah hadap publisiti. She should have forwarded the screenshot to Almy privately.

    0

    0
  68. anony says:

    Ape yg si mendoza ni nak buktikan???? Yg fizz mengorat dia? Hello….dia pun perempuan murahan jugak. Klau org yg baik dia tak menggatal dgn laki org. Bila dia dah kawin nanti dia blh rase mcm mana kalau ade perempuan gatal melayan suami dia pulak…Si fizz ni nak ikut jejak si fauzi nawawi & si almy ni nak ikut si nisda yg terlalu percaya pd suami.

    0

    0