June 15th, 2010

faizal tahir mati syahid

Kagum kami dengan kesungguhan Faizal Tahir dalam usaha membantu rakyat Palestine yang kini masih dibelenggu dengan kekejaman Israel. Sanggup mati syahid. Memang susah nak dapat manusia, lagi-lagi artis yang sanggup berkorban sebegini.

[note]Sekiranya tidak bercanggah dengan jadual tugas dalam bidang seni, saya bersedia untuk meninggalkan isteri dan tiga orang anak saya bagi menyertai mana-mana misi kemanusiaan sebagai tanda sokongan saya kepada rakyat Palestin. Saya pun sanggup mati syahid,[/note]

Tahniah kami ucapkan kepada Faizal Tahir. Kami kagum dan terharu dengan niat anda. Walaupun tak dapat buat betul-betul, at least niat tue dah ada. Banyak dapat pahala tue. Semoga semakin ramai artis Malaysia yang mencontohi sikap Faizal Tahir nie.

Oh ye sebelum terlupa Faizal Tahir adalah duta kempen Bebaskan Bumi Palestin yang dianjurkan oleh TV3. Ini pun dah cukup bukti yang Faizal Tahir bukanlah orang cakap tak serupa bikin. Ada usaha untuk membantu rakyat-rakyat Palestin.

Tahniah buat Faizal Tahir. Dan kita pun marilah buat apa yang termampu. Kalau boleh boikot, boikotlah. Kalau tak boleh pun, cukuplah dengan sekadar membenci kekejaman Israel di hati kecil kita.


Comments are closed.

Loading...