Written by Bella | June 26th, 2018

Menemani isteri di bilik bersalin untuk sama-sama memberikan kata-kata semangat dan sokongan moral ketika melahirkan zuriat adalah momen terindah buat mereka yang bergelar suami. Tiada siapa sebenarnya dapat mengungkapkan perasaan saat melihat cahaya mata yang selama ini dinantikan lahir ke dunia.

Namun, kini wujud  trend untuk sesetengah pihak memuat naik video proses kelahiran di media sosial. Berbicara mengenai perkara itu, selebriti dan bekas penyampai radio Faizal Ismail meluahkan rasa kurang setuju dengan tindakan itu. Buat Faizal, perkara itu dilihat seakan tidak menghormati seorang isteri yang melalui pelbagai kesakitan dan sedang bertarung nyawa.

Alasan yang diberikan untuk video tersebut dimuat naik bagi memberi pengajaran kepada orang ramai di luar sana juga adalah semata-mata untuk menghalalkan cara.

Rata-rata netizen serta rakan artis bersetuju dengan pendapat yang diluahkan oleh Faizal. Tidak salah untuk berkongsi kegembiraan menimang cahaya mata tetapi janganlah ‘memalukan’ isteri.

Ada benar apa yang dikatakan oleh Faizal itu, tidak salah untuk rakam saat-saat proses kelahiran tetapi biarlah ia menjadi tatapan peribadi sahaja. Bukan semua benda perlu dikongsikan di media sosial.

49 responses to Faizal Ismail Tidak Setuju Kongsi Video Saat Isteri Bersalin, Tujukan Pada Aliff Syukri?

  1. fifi says:

    Yes aku pun setuju…lagi pun aku tgk dlm video tu laki dia tu mcm menyebok. nk ckp bg kata2 semangat pun tak. Baiklah ko byk selawat berdoa tenangkan isteri masa sakit tu. if gian sgt nk rakam, better utk tatapan ko jela. Ni la cth org kaya tp bangang. Buat apa pun x pk kesan jangka pjg. Sian bini ko, nsb baik aku tgk bini dia normal.

  2. entah says:

    sian DAS dan datin….org lain post video xplak kena kecam mcm bini ank tiri tok ti tya ariffin tu,yatt hamzah pn ada….snyap je masa tu…hmmmm

  3. Anonymous says:

    kan isteri tgh bersabung nyawa tu… dibuatnye meninggal mase bersalin, kebetolan ko tgh rakam. ha?? nk ckp ape? happy?? minta maaf, bukan la nak doakan.. alhmdulillah semuanya dah selamat pon.. tapi benda2 mcm ni sensitif..

    • me says:

      kalau tgh rakam , mati dia tak post la..hahahaha

      • Anonymous says:

        Konfiden jaa kau cakap aliff shukri x post video klu bini dia meninggal time tgh rakam tu.. Aliff shukri ni susah nk predict.. Wakaka..