Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Faizal Ismail Tidak Setuju Kongsi Video Saat Isteri Bersalin, Tujukan Pada Aliff Syukri?

Menemani isteri di bilik bersalin untuk sama-sama memberikan kata-kata semangat dan sokongan moral ketika melahirkan zuriat adalah momen terindah buat mereka yang bergelar suami. Tiada siapa sebenarnya dapat mengungkapkan perasaan saat melihat cahaya mata yang selama ini dinantikan lahir ke dunia.

Advertisement

Namun, kini wujud  trend untuk sesetengah pihak memuat naik video proses kelahiran di media sosial. Berbicara mengenai perkara itu, selebriti dan bekas penyampai radio Faizal Ismail meluahkan rasa kurang setuju dengan tindakan itu. Buat Faizal, perkara itu dilihat seakan tidak menghormati seorang isteri yang melalui pelbagai kesakitan dan sedang bertarung nyawa.

Alasan yang diberikan untuk video tersebut dimuat naik bagi memberi pengajaran kepada orang ramai di luar sana juga adalah semata-mata untuk menghalalkan cara.

Advertisement

Rata-rata netizen serta rakan artis bersetuju dengan pendapat yang diluahkan oleh Faizal. Tidak salah untuk berkongsi kegembiraan menimang cahaya mata tetapi janganlah ‘memalukan’ isteri.

Ada benar apa yang dikatakan oleh Faizal itu, tidak salah untuk rakam saat-saat proses kelahiran tetapi biarlah ia menjadi tatapan peribadi sahaja. Bukan semua benda perlu dikongsikan di media sosial.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 Comments

  1. fifi

    June 29, 2018 at 12:36 pm

    Yes aku pun setuju…lagi pun aku tgk dlm video tu laki dia tu mcm menyebok. nk ckp bg kata2 semangat pun tak. Baiklah ko byk selawat berdoa tenangkan isteri masa sakit tu. if gian sgt nk rakam, better utk tatapan ko jela. Ni la cth org kaya tp bangang. Buat apa pun x pk kesan jangka pjg. Sian bini ko, nsb baik aku tgk bini dia normal.

  2. entah

    June 28, 2018 at 9:59 am

    sian DAS dan datin….org lain post video xplak kena kecam mcm bini ank tiri tok ti tya ariffin tu,yatt hamzah pn ada….snyap je masa tu…hmmmm

  3. Anonymous

    June 27, 2018 at 2:33 pm

    kan isteri tgh bersabung nyawa tu… dibuatnye meninggal mase bersalin, kebetolan ko tgh rakam. ha?? nk ckp ape? happy?? minta maaf, bukan la nak doakan.. alhmdulillah semuanya dah selamat pon.. tapi benda2 mcm ni sensitif..

    • me

      June 27, 2018 at 3:57 pm

      kalau tgh rakam , mati dia tak post la..hahahaha

    • Anonymous

      June 27, 2018 at 4:45 pm

      Konfiden jaa kau cakap aliff shukri x post video klu bini dia meninggal time tgh rakam tu.. Aliff shukri ni susah nk predict.. Wakaka..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top