May 17th, 2018

Tidak dinafikan kini penonton disajikan dengan pelbagai drama, namun semuanya hanya berkisarkan kisah percintaan sahaja. Kadang-kadang tidak tahu drama mana satu yang betul-betul “best” hendak dilayan.  Namun, sejak kebelakangan ini adalah juga yang bercerita mengenai drama Cinta Fatamorgana lakonan Aeril Zafrel dan beberapa pelakon baharu.

Penulis belum sempat lagi menonton drama tersebut, tetapi nampaknya beberapa netizen tidak berpuas hati dengan jalan ceritanya. Menurut mereka ianya amat memalukan seorang Melayu apabila ada adegan melarikan isteri orang.

Komen-komen netizen nampaknya membuatkan pelakon Faezah Elai yang juga isteri kepada pengarah drama Cinta Fatamorgana, Heykal Hanifah merasa sangat benang dan tampil memberikan respon yang agak sinis di akaun Instagramnya.

Faezah turut mempertikaikan mengapa orang Melayu tidak mahu menyokong bangsa sendiri dan sering ingin mengkritik antara satu sama lain.

Apa-apa pun, kenyataan yang beliau buat itu tidak bermaksud ingin berpihak kepada suaminya. Buat beliau, kalau sudah tidak suka drama tersebut tukar sahaja ke program lain, lebih mudah begitu dan tidak perlu timbulkan provokasi.

Jika menghasilkan sesebuah drama mahupun filem, kita haruslah bersedia untuk menerima segala kritikan ataupun “review” jujur daripada penonton. Siapa yang sudah tonton drama Cinta Fatamorgana? Mungkin boleh kongsikan pendapat anda pula.


35 responses to “Faezah Elai Bengang Netizen Kecam Jalan Cerita Drama Cinta Fatamorgana “Bulls**t””

  1. Anggerik Nusantara says:

    Memula mmg follow citer ni.. lelama bila bab Huzair duk permainkan Wildad n Rifqi dah mulalah malas tgk.. sebbnya tak logik.. mmg betul kata faiezah elai.. mmg ada real life bini org dibw lari suami org..or suami org dirampas oleh isteri or org lain yg sejenis.. tp… jln citer drama cinta fartamorgana ni… tak logik sgt.. character rifqi lembik sgt n wildad pun mcm tak marah.. not real human feelings.. in real life sure suami dah serang huzair n pindah tempat lain ke apa ke..huhuhu.. plus wildad herself sure dah mls layan… in real life..faham ke dak.. penerbit.. tu je.. cuma saya puji chemistry aeril n aza dlm citer ni nampak.. jadilah character depa bercinta.. loving..character huzair mmg wujud in real life.. not bad the character bawa tu..

Loading...