Written by Bella | January 18th, 2019

Kontroversi video parti sakan di kelab malam dan arak membabitkan peserta Dewi Remaja Haneesya Hanee, Ernisha dan Fazreen masih lagi belum reda dan keluar pula isu hangat lain.

Enggan berdiam diri dan terus dikecam netizen, Ernisha menerusi Insta Stories mendedahkan ada pengkhianat di dalam Dewi Remaja.

Pelbagai spekulasi yang timbul apabila Ernisha turut mendedahkan ‘screenshot’ perbualan Whatsapp antara seorang lagi finalis Dewi Remaja.

Keadaan menjadi lebih panas apabila Ernisha seakan memberikan gambaran bahawa Anna Jobling adalah dalang disebalik penyebaran video itu.

Meskipun tuduhan itu belum diketahui kebenarannya, netizen suda mula ‘menyerang’ Instagram Anna dengan pelbagai komen.

Buat masa ini, kita janganlah mudah percaya bulat-bulat apa yang dikatakan di media sosial. Lebih baik tunggu sahaja perkembangan lanjut berkaitan kontroversi ini.

Sumber Berita : Twitter

60 responses to Ernisha Dakwa Ada Pengkhianat Sebar Video Kelab Malam, Nama Anna Jobling Dikaitkan?

  1. makcikbwg says:

    bosannye.. bile nk abis kes dorang ni.. aduiii…

    30

    1
    • Anonymous says:

      So masa kau nk buat permohonan maaf tu nk pakai tudung ke nak pakai coli je?

      89

      0
      • Berkelahi dgn syaitan says:

        Ni lah dia Ernishaa yg sibuk kata Anna Jobling tu yg up video dorg. Masalahnya ko, bukan si Anna tu. Kalo btol la Anna tu yg up video tu, thanks la sbb tau gak perangai korg sekor2 mcm mana. Skang ni lg ko buat pompuan free hair lagi bermaruah dari yg pakai tudung!

        107

        0
        • Anonymous says:

          Ernisha ni macam budak bodoh je. xD. Kuatnya aura low class dia ni. Cara ckp dah mcm bohsia dan budak bodoh je.

          61

          0
        • Anonymous says:

          bubar terus lah senang…buang masa.

          17

          0
        • Koko krunch says:

          Kan.. dorang ni macam bukan menyesal dengan apa yang dorang buat.. tapi lebih kepada geram sebab ada yang sebar video. Like.. apa yang ko buat tu berdosa kot. Tapi mcm takde sesalan sikit pun. Kalau benda ni tak tersebar.. agaknya perangai minum arak tu akan berterusan je.

          82

          0
        • Anonymous says:

          Ernisha ni mmg bangang tp yg lagi bangang, netizen2 yg serang IG Anna. Takde usul periksa, percaya bulat2 apa Ernisha tulis dlm IGS terus attack si Anna. Korang pun tau dia munafik. Pakai tudung dekat luar, tp pakai coli dekat club siap minum arak. Lagi mau caye ke? Memang manusia tak lepas buat silap tp x semua manusia bodoh pi tayang aib sendiri dekat IGS. pastu menggelupur bila ada ‘close friend’ sebarkan video tu. Isu dia sekarang korang sbg remaja MUSLIM pi disko minum arak. Bukan isu sape tikam sape. Jgn play victim lahh.

          83

          0
        • Anonymous says:

          Xperlu la nak caci maki. Mmg dia buat kesalahan bodoh..tapi bagi la dia nasihat deep yg boleh buat dia terus insaf & kesilapan tu x akan diulangi lagi..kdg2 kita rasa gah bila tgk org lain buat salah, sbb kita bnyak sgt point nak cari kesalahan org.. tapi kita jgn lupa Allah boleh uji kita, keluarga, isteri n anak2 kita bila2 masa shj yg sama dlm situasi dia..teguran utk diri sy juga..

          0

          6
      • Moyang holland says:

        Pakai coli jer la,balik tu boleh singgah neraka terus

        25

        0
      • Anonymous says:

        Ernisha ni nak famous sangat nak exposure sangat last last dapat jugak akhirnya famous for the wrong reasons & ter-over exposed sampai ke tahap cheap publicity. Bersyukur lah Allah kasi teguran dari ko terus hanyut menipu org lain & diri sendiri. Bangkit dari kesilapan to be a better person bukan dok tuding jari pat org lain utk tutup aib sendiri. Lain kali kalau masuk kelab jgn lupa pakai baju dik yer la dah togok todi dah mabuk dah panas bukak jacket terus tinggal COLI jer.

        31

        0
        • Ernisha COLI says:

          Ernisha ko ni berangan eh nak jadi Victoria Secret punyer model pakai COLI jer masuk kelab. Dari bertudung terus tinggal Coli jer langsung ko tak rasa segan, confirmed ko ni dah biasa buat keja cam ni kan. Sekarang nama ko dah terkenal busuk dah la pegi bukak bisnes jual COLI online sana.

          31

          0
    • Kak halia says:

      Just peringatan…matlamat x menghalalkan cara.there is so many ways how u could celebrate ur achievement or happiness..besides,haneesya ni pon muslim ,so as icon die x bole la nk belakang kan background die as muslim..tp mnum arak which is kte kat msia ye..not UK or London..klu die kafir then it’s ok nk teguk ape pon….besides bnde tu pon dlm kontrak Dewi Remaja….mnum arak ni for Muslim mmg la considered as x brmoral..klu non Muslim tu Len cter..haneesya pon da admit slh die..mak die sndri pon kecewa n x stju prbuatan tu..ko ni bole pulak stju..klu nk jahil..klu bole la..jgn heret org jahil same..if u don’t want to be Malaysian,muslim.just get out from here and do what u want..ni bkn soal Dewi muslimah or what ..klu rase x mampu nk carry nama Muslim..xyah claim diri tu Islam..n pengaruh org lain nk fight utk bnde yg terang2 dah sl dlm agama..

      1

      0
    • akak sado says:

      Yes!! Bosann…xtau malu…kalau member tu x sebar video tu, bermakna bahagia lah korang meneruskan xtvt x bermoral tu..seronok cabar Allah..pliz laa patut jgn salahkan org lain, tgk salah diri sndri

      52

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      pengkianat nye ada lah minah tudung yg bersama ernisha dengan yg satu lagi tak bertudung itu lah penghianat nye..diaorang yg telah menganiayai ernisha dengan menyebar video ..minah jambu rasa ini dua ekor yg setan n bukan ernisha..bertudung masok club bukak tudung macm pompan sial jahanam !! eh helo gi jual lah kat lorong sial !! minah tudung happe kalau dh macm ni jahat pulak tu hati kaudu macm yahudi sial puaka jahanam..korang aniaya orang akan dapat balasan nye sooner or later ok !! ernisha harap u bersabar ok ..skarang u dh tau minah tudung punye hati macmana punye hati busuk !!

      0

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      yg bertudung dia ingat boleh menang podah ! haneesha jugak yg menang tu yg diaorang sakit hati sangat !!

      8

      0
    • biutipol says:

      bij sit the f*** down.. stop pointing fingers lah, own up to your own mistake! nobody wants to see you fall, berjaya pun idok loll you didnt even made it to the top 5. sadd and stop jadi batu api, if you have nothing nice to say better diam saja macam Faz

      10

      1
    • Marie says:

      What’s Dewi Remaja contribution to society? Come on la. Kalau nak kata tujuan nya untuk pamerkan or spread good things. I won’t say this is good. Definitely should check what is actually the purpose of program. I couldn’t get the purpose until todate.

      2

      0
  2. Aku says:

    Hek eleh Ernisha ni. Kau kecoh lebih. Berbikini tonggang arak bagai kat kelab tu. Mana imej bertudung kau. Aku rasa bukan Anna yang sebar.

    27

    0
  3. Kiah says:

    Really meluatlah dgn this erniesya nieh. Weyh ko tu kekwat semacam. Dari mentor lagi perangai menongkat langit. Bukan ko nak terima nasihat pon! Eh menyampahlah aku! Propa je lebeyhhh. X yahla muncul jadi figura ape pin erniesya ooi! Post ko ni,, mcm menepuk air di dulang. Percikannya kena kat ko jugaklah Minah propa!

    32

    0
  4. Anak Mok Cik Fefeeling Negro. Beyo says:

    Brapa episod lagi nk habis ni???nexttt

    13

    0
  5. ara says:

    Bagus jugak kalau anna tu sebarkan..kalau tak takde sapa tau korang2 ni perangai mcm lahanat jer..kekonon bertudung litup pi kelab bogel bagai..

    36

    0
  6. Bee says:

    adoyaii..korg ni masing2 bukak pekung dada sendiri.. dok tunding jari kat orang lain ..Bak kata P.Ramlee..dah tua pon bodoh..

    11

    0
  7. Halia panas says:

    Anna kau x layak dibuat kawan sahabat dunia akhirat

    1

    49
    • Bawang peefeeling mat salleh celup says:

      Semua orang ada opinion. This is her opinion, sounds like she don’t care or maybe less knowledge about Islam, but it’s her right to speak. I’m not defending or taking her side, just accepting her own space of delivering her opinion. No heart feeling.

      As for me, celebrating achievement with drinking wine does not change the fact it’s not haram. Some more those ladies are Islam. I don’t think anyone would give a fuck if Buddhist or Christian.

      To be frank, Dewi Remaja does have their right to do such. Those girls are their product. No one want to sell bad stuff. They have to clean their name. They must convince the public that drinking wine is obviously wrong and haram for Muslim so action must be taken.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Bila sampah2 mengomen (kt screen short)

    10

    0
  9. Drea says:

    Bukak aib konon..pakai bju tak cukup kain tu tak aib ke? Saja bukak aib sendiri,dalahkn org pulak.dasar budak perempuan skrg yg gila publisiti.dia ingat jantan suka pompuan tk malu gitu gaya.guna otak beb,umur masing2 sdah nole jd mak org,takkan tak tau mana,slh,mana dak..heran benor pd tukang back up nienhidup nk tongkat langit ke??

    21

    0
  10. anonymous says:

    the tudung girl so fucking ugly no wonder she tunjok nenen coz face cannot go far pity her coz born with ugly face.weird face

    9

    0
  11. Tett says:

    Diam la jalang

    3

    0
  12. Anonymous says:

    Terimakasih Anna J… jgn stress dgn perempuan mcm ni

    20

    0
  13. Popo says:

    Belajar dari kesilapan ye dik. Stop blaming others. Mintak maaf kat mak ayah.

    15

    0
  14. Elliza Razak says:

    BETINA JALANG KAKI ARAK: ERNISHA
    BETINA JALANG PERAMPAS SUAMI ORANG: IZREEN AZMINDA & HANEZ SURAYA

    8

    1
  15. SokongSST says:

    LMAO bukan dia nak malu perangai serupa kapir. Yg dikecohnya siapa yg kantoikan. Dasar bimbo

    19

    0
  16. Kinokuyania says:

    Nape contestant dlm dewi remaja ni semua muka pelik2 mcm tak lengkap kromosom je.

    12

    0
  17. Bella Ria says:

    Jujur ckp aku tak fhm baca ayat mereka chit chat..mcm bdk sekolah tak habis je

    17

    0
  18. Melody says:

    Minta maaf saja tak payah salahkan sesiapa. Penyebaran video itu tolong lah jadikan sebagai pengajaran. Gelaran finalis atau top 1 Dwi Remaja adalah ikon kepada masyarakat. Sepatutnya perangai anda yang baik-baik sahaja dijadikan contoh. Salah peserta sendiri sebab tidak fikir akan keburukan sebelum melakukan sesuatu. Kalau video itu tidak tersebar, rakyat Malaysia tidak akan tahu perangai sebenar peserta tersebut.

    11

    0
  19. Hajjah Nepolah Zouk says:

    Actually I yang sebarkan …bukan Anna ..so sue me !!!!

    2

    2
  20. One says:

    Ok la goblin ni penyelamat buat semua ni semakin terpesong la, k sisi baik… Sisi buruk jarak kan diri, dia akan menjatuhkan bila kau d atas… Silap2 jalan terakhir santau pun berani.. Walaupun kau berubah jadi baik tp d atas , tetap kena jatuh bawah dia…Sikap cemburu melampau…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    first thing first, i’m not even sure why she’s one of the finalists. her face isn’t that pretty to be considered a “dewi” to begin with and the way she talks screams “stuck-up” instead of “confident”. and as much as anna is wrong for exposing them (if she really did), i am more amused that she has enough time to point finger, trying to expose the person who uploads their video instead of being ashamed that everyone knows her true colors now. if that doesn’t scream “thick-skinned” and “shameless” then idk what does. lol

    22

    0
  22. arish says:

    sesuai la ngn muke ko,, ko siang bertudng mlm bercoli, pastu nk acah2 suci, mmg bgusla kwn ko tjuk pergai ko awal2,, xperlu la nk ckp kwn tikam kwn bagai,, mmg layak pon ko kne mcm tu,, da ko teguk air setan,, da kntoi,, lg x mngaku slah,,!! bodo2 je,, tukr la nme program ni,, dri dewi remaja too bohsia remaja,, sbb sesuai ngn akhlak yg ditunjukkn,,!!

    8

    0
  23. Siti Zuliani says:

    Aku rasa anna x salah..zaman socmed skangg sape2 bleh rakam n tgkp gambo..dlm party tu kann ramai org…myb org ramai yg rakam video tu..almaklumlah..bakal celebrity terkenal x lama lg…org pon rakam la moment2 yg indah tersebut…so..lg 1….apa yg terakamm tu ialah sikap buruk peserta….so dr sini dah bleh taw…sikap mmg out..bertudung or x..sama je..tonggang arak n goyang2 bnda yg sepatutnya tunjuk pd encik somi jew

    9

    0
  24. luvluv says:

    kekwat je lebih

    1

    0
  25. luvluv says:

    jangan nak salahkan orang , kalau bukan dia , ada orang lain gak akan viralkan , point dia dah acah acah pakai tudung , masuk kelab , bagus ke … klu orang tak viral pun , tak malu ngan mak bapak ke, diri sendiri…

    9

    0
  26. Yekeni says:

    When kids wanna talk about ‘bukak aib’ without understanding the definition of bukak aib haha.

    Oh how I wish parents would pay more attention in education and upbringing. Well mannered young individuals are outnumbered by scumbags by a landslide…

    9

    -1
  27. lol says:

    macam taik perangai dewi setan masing-masing

    4

    0
  28. mak c kina says:

    aku xfaham,kenapa org serang anna..kalau betul pun,bagus la kan,sbb tau perangai sekor2..kenapa nak marah anna..ke yg marah tu semua penyokong erni,hanee,faz?
    dah kire bagus la tau lbh awal,dari dah femes,org dah suka,tp perangai mcm setan…minta maaf mcm xde nilai..lebih pada nak cari salah org..bkn nak nilai diri sendiri…xperlu nak pakai tudung sekadar nak raih sokongan..

    6

    0
  29. Anonymous says:

    Ernisha ni macam ada mental problem. Dia pagi Bertudung. Malam Clubbing, minum dan bercoli. Yang free tak kisah. Yang hipokrit bertudung ni iolls konpius.

    7

    0
  30. Mira dilly says:

    Kdg2 ak rasa ernisha sendiri yg sebarkan video tu..sbb dia langsung bukan top 5..kalau anna atau rania yg sebarkan..lebih baik mereka sebarkan seblm dewi remaja final bermula lgi..sbb juri2 xkan plih hanee jd juara..mungkin anna dgn rania akan dpt tempat lgi tinggi dr no 4 atau no 5..kalau bukan ernisha mungkin jgk faz yg sebrkan sbb dia sendiri pn kurang dikecam antara hanee atau ernisha..kesimpulan ni byk..yg pasti video ni org yg ada semasa di club bersama mereka bertiga..if anna atau rania tiada bersama mereka dlm club..dr mana mereka berdua dpt video ni..mungkin semuanya..apa yg penting..minum arak tu haram..18 thun umur ckup matang tuk berfikir..mustahil xpernh belaja pendidikn islam di sekolah

    1

    0
  31. Bertudung tp tak clubbing says:

    kalau video tu x viral, sah2 satu malaysia kena tipu dgn “kesucian” dewi remaja. And for ernisha, pls.. jgn sbb kan awak, maruah gadis bertudung spoiled skali. Skrg people can simply assume all the hijab lady pon kaki clubbing.

    7

    0
  32. Matt Ganu says:

    kalo dah memang kaki clubbing pkai coli buat apa mengfake kan diri acah2 suci bertudung… just be yourself lah, x payah jadi betina yg loser siang jadi alim…bila malam jer habis bukak tersembul, macam mental pulak minah ni..

    3

    0
  33. AKU says:

    KAU KIRA ORG PENGHIANAT
    HABIS YANG KAU PENGHIANAT AGAMA TAK KIRA PULAK
    KAU LAH CONTOH ORANG BUKAN ISLAM HILANG HORMAT PADA ORANG ISLAM !
    DAH LAH HARI UJIBAKAT MENTOR KELAUT ..ACAH2 SUARA SEDAP …SEDEHHHHHHHHHHHH !

    4

    0
  34. Anonymous says:

    Teruk sangat perangai.mmg mcm setan.buat malu jer.apa nak jadi ngan budak2 nie.dah salah nak tuding jari kat org len pulak

    0

    0
  35. makcik says:

    alamak…tau pulak yg dibuat tu ‘aib’… tp masa buat tu tak rasa ‘aib’ ke?~sigh~

    0

    0
  36. FC says:

    Firstly, wearing a bra to a club is sooooooo 90s .. yawn… and secondly, this girl is sooooooo missing the point of this whole fiasco! Kids… what do u expect?

    1

    0
  37. @#$% says:

    baru aku kt malaysia ni dan seluruh semesta alam, hanya si anna jobling ni je yg ada smartphone…thats y si stupid ni boleh tuduh si anna yg sebarkan….

    rse nye program dewi remaja ni dh boleh dibubar kan…xde standard langsung utk produce dewi2 remaja yg berkaliber..

    latest dewi remaja ni mmg teruk la keseluruhannya, from IQ level, attitude, sosial life, agama pun berani diperkotak katik kan….

    1

    0
  38. unknown says:

    kl betul laa anna yg sebarkan 1 fine day they will thanked her..

    1

    0
  39. gaban says:

    dah salah tu, salah ajelah.. x payah la nk tunjuk konon awak tu diiniaya sangat.. bagus jugak ada pengkhianat yang sebarkan video tu.. klu x, sampai sekarang la kami tertipu dengan korang semua yang konon berlagak baik.. pakai tudung.. memalukan betul…

    1

    0
  40. meluat says:

    tak perlu menunding jari..menyalahkan..konon ada pengkhianatlah…salah tetap salah..orang tak ambil kesempatan dekat awak kalau awak tak buat benda tak betul…

    1

    0

Leave a Reply to Anonymous - Cancel

Optional