Written by Bella | July 4th, 2018

Sebelum ini kami ada menyiarkan artikel dimana penyanyi Ernie Zakri tidak dapat membendung lagi rasa bengangnya kerana dipergunakan oleh sebuah stesen radio popular untuk menjadi sebahagian daripada program yang hanya ingin mempromosikan single terbaru Haqiem Rusli dan berbicara mengenai kisah depresinya.

Sehingga saat ini, isu ini masih lagi hangat diperkatakan di media sosial dan timbul juga pelbagai spekulasi mengenainya.

Terbaru, Ernie mendedahkan satu perkara yang agak mengejutkan. Menurutnya, Haqiem tidak pernah mengalami masalah depresi sehingga mahu berhenti menyanyi. Semuanya hanya gimik yang sudah lama dirancang.

Susulan pendedahan Ernie, netizen nampaknya turut merasa geram dengan tindakan Haqiem yang cuba meraih publisiti dengan cara sebegitu. Tekanan perasaan bukanlah satu perkara yang boleh dibawa main-main.

Penulis tidak menyebelahi mana-mana pihak, tetapi agak tidak wajar untuk menggunakan isu mengalami tekanan perasaan semata-mata untuk mempromosikan lagu baru. Janganlah menipu orang kalau bab sakit ini, sekarang ini kalau kena kecam janganlah salahkan netizen pula ye kerana mereka sudah rasa tertipu.

24 responses to Ernie Zakri Dedah Haqiem Rusli Sudah Lama Rancang Gimik Depresi?

  1. g says:

    peminat belum mati lagi dah kena tipu hidup2… siapa kena tipu tu?

    3

    2
  2. Anonymous says:

    mmg tak pernah berkenan dgn budak hakiem tu. fan batak je over .

    13

    0
  3. Anonymous says:

    TAK PERNAH MINAT DIA NI. TAPI CIAN JUGAK, DIA BUDAK LAGI. KALU SALAH, TEGOR ELOK2 KAN BAGUS…

    4

    7
    • anonymous jgk says:

      sampai bila nk guna alasan dia masih ‘budak’?
      bergaduh dengan asfan pon guna alasan masih budak.
      patut lebih matang la lepas kes bergaduh dgn asfan tu, ini tidak create controversy lagi..

      15

      1
  4. kecik says:

    akak dah start menyampah dengan ko dik hakim

    4

    1
  5. Qaradawi, Yusuf says:

    mmg dr mula lg aku rasa ni semua sekadar gimik.. konon2 depresi, nak berenti dr dunia seni tup2 ada lagu baru.. adehhhhhh la! yg geng2 dia pla beria2 bg kata semangat jgn berenti & ada artis poyo siap nak berenti nyanyi kalau si Haqiem ni btl2 berenti.. tah apa apa ja mamat ni

    15

    0
  6. nok gebuzzz says:

    biasa la…nak naik kan follower,fan,nak viewer byk…buat la benda2 bodoh mcm ni…

    3

    0
  7. haqiem skola tak abis says:

    Haqiem Rusli #silameninggal..

    1

    1
  8. bibik_cun says:

    Ernie pon mentang2 org dh mula pandang.. menang AJL ko dh blagak mcm ni kan?? itu laa manusia. lupe diri. dlu ko pon same mcm HR.. xfamous mano! jgn lupo diri!!!!!

    2

    30
    • Anonymous says:

      At least dia tak belagak lupa diri acah nk stop menyanyi gimik taik macam haqiem kau tu……………………….suara pun 100x sedap wei. Booo

      19

      0
    • dah keneps says:

      bukan belagakla bibik cun oi….tp ni ko dh membuang masa org…kalau betul depressi aku rasa diorg pun tk berkira bibik! diorg ok je nak support! sbb isu depressi skrg memg tgh in…tgh serius ramai bunuh diri smua…… ni ko memain isu depresssi pehtu jadikan gimik ko nak launching lagu! da hell!
      kalo tak ernie ….even ko as kawan pon hangin kalo kawan ko amik kesempatan kt ko kan! jgn nak backing sgt lah…kalo ko sendiri terkena mau ko pn mencarut macam berzikir marah!!

      7

      0
  9. Bob Barli says:

    if this true, for me it considered as cheating. At least Nabila Razali buat gimik dulu dia takde bagi apa2 statement bercinta or clash dengan si Aedy tu..

    4

    1
  10. kirana says:

    aku xpenah minat dia ni..tgk je pun dah rse dia tu sombong..btl bila juri (tiap kali pertandingan nyanyian) ada sebut psl pakai spek hitam msa show adalah sgt tidak bijak..menipu penonton..alasan nerbes..ko penyanyi dik..ko kne hadap la semua tu..bila dia ckp nk benti tu,aku adalah org yg rse mmg patut dia benti..tp semua tu bohong belaka…so mmg xde la aku nk suka ko..

    nmpk hebat xsemestinya ko bernilai dik..ko belagak je,mmg xkemana la lagu kau..

    7

    0
  11. haha says:

    KORANG SEMUA BOLEH PERGI SILA MENINGGAL MAMPOS

    0

    1
  12. ohyeah.. says:

    HR , lain kali kalau betul ko ada depresi mungkin tiada org percaya atau memberi sokongan moral.

    isu depresi jgn dibuat gimik atau gurauan. Org yg pernah mengalami saat2 hitam depresi dan keluarga terdekat sentiasa mengharapkan tiada org lain akn terjebak dgn depresi.

    cara HR menjadikan isu konon2 menghidap depresi utk menagih simpati dan menjadi isu perbualan di laman sosial mencerminkan betapa rapuhnya tahap keyakinan diri HR.

    memanglah ko budak lagi. tetapi , bukan semua budak bodoh .

    lagi satu, jgn pakai cermin mata hitam selalu. nampak tidak ikhlas. ko pun suka berbohong kan?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Ko nk depressi ke..ko nk bhenti nyanyi ke.. Lantak ko. Aku baca kosong je cte pasal Ko dik. Kesah plak aku. Xrasa tertipu lgsg. Hahahaha.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    dik..haqiem…ko akan rase depresi ni bile makin byk masalah makin ko senyum ceria sampai satu mase ko tak mampu tersenyum lagi..ko akan rase depresi ni bile org tanye pernah tak ko rase nak bunuh diri and ko jawab dalam hati “every seconds”…

    itu la depresi bg aku

    0

    0
  15. anon says:

    aku tak minat dia tapi sebab bila isu ni panas aku tengok la video ka hot fm tu.. tak tau nak kata mcm mana tapi dia nampak mcm kurang ajar sikit suka sangat nak potong bila orang cakap and sikit2 dia jadi defensive, setiap ayat dia mesti nak back up diri la and selalu bagi alasan muda. berapa lama nak pakai alasan tu, masalahnya ada je org sebaya hang matang dari hang. ingatkan dah belajar dari kesilapan dulu bila terlajak kata but nampaknya dia ni jenis cakap lepas and tak fikir consequence.

    2

    0
  16. Anonymous says:

    mungkin dia tak baca tp pr dia ke atau sesiapa yg manage dia akn baca komen2 ne sebab website ne antara website gosip yg fofular.. well dik hakim.. utk pngetahuan ko la yer.. this is the most disgusting gimmick ever created for a talented singer like u.. ye.. akak akui bakat ko dik tp sygnya dgn cara ko berhadapan dengan media.. dengan cara kau mnjadikan kemurungan tu satu alasan seriously takleh terima dik.. jijik sebab ko main2kan perasaan org yg mengalami kemurungan ne.. shame on u dik.. shame on u! to ur publicist… a lesson for u to learn.. gila bangang la korang nyer plan nk jdkan depression tu satu gimmick..

    1

    0
  17. senjakala says:

    ramai jer yg muda tetapi yg kurang berakal dan muda budak HR ni.

    0

    0
  18. Sukahatiaku says:

    There are actually people dies on depression.. It is a serious problem.. Can’t believe in Malaysia, there’s someone who used it as gimmick? What a shame.. You just proved the fact that Malaysian are still uneducated..

    0

    0
  19. This paragraph presents clear idea for the new viewers
    of blogging, that in fact how to do blogging.

    0

    0

Leave a Comment

Optional