July 4th, 2018

Sebelum ini kami ada menyiarkan artikel dimana penyanyi Ernie Zakri tidak dapat membendung lagi rasa bengangnya kerana dipergunakan oleh sebuah stesen radio popular untuk menjadi sebahagian daripada program yang hanya ingin mempromosikan single terbaru Haqiem Rusli dan berbicara mengenai kisah depresinya.

Sehingga saat ini, isu ini masih lagi hangat diperkatakan di media sosial dan timbul juga pelbagai spekulasi mengenainya.

Terbaru, Ernie mendedahkan satu perkara yang agak mengejutkan. Menurutnya, Haqiem tidak pernah mengalami masalah depresi sehingga mahu berhenti menyanyi. Semuanya hanya gimik yang sudah lama dirancang.

Susulan pendedahan Ernie, netizen nampaknya turut merasa geram dengan tindakan Haqiem yang cuba meraih publisiti dengan cara sebegitu. Tekanan perasaan bukanlah satu perkara yang boleh dibawa main-main.

Penulis tidak menyebelahi mana-mana pihak, tetapi agak tidak wajar untuk menggunakan isu mengalami tekanan perasaan semata-mata untuk mempromosikan lagu baru. Janganlah menipu orang kalau bab sakit ini, sekarang ini kalau kena kecam janganlah salahkan netizen pula ye kerana mereka sudah rasa tertipu.


25 responses to “Ernie Zakri Dedah Haqiem Rusli Sudah Lama Rancang Gimik Depresi?”

  1. There’s definately a great deal to find out about this issue.
    I love all the points you have made.

  2. This paragraph presents clear idea for the new viewers
    of blogging, that in fact how to do blogging.

  3. Sukahatiaku says:

    There are actually people dies on depression.. It is a serious problem.. Can’t believe in Malaysia, there’s someone who used it as gimmick? What a shame.. You just proved the fact that Malaysian are still uneducated..

  4. senjakala says:

    ramai jer yg muda tetapi yg kurang berakal dan muda budak HR ni.

  5. Anonymous says:

    mungkin dia tak baca tp pr dia ke atau sesiapa yg manage dia akn baca komen2 ne sebab website ne antara website gosip yg fofular.. well dik hakim.. utk pngetahuan ko la yer.. this is the most disgusting gimmick ever created for a talented singer like u.. ye.. akak akui bakat ko dik tp sygnya dgn cara ko berhadapan dengan media.. dengan cara kau mnjadikan kemurungan tu satu alasan seriously takleh terima dik.. jijik sebab ko main2kan perasaan org yg mengalami kemurungan ne.. shame on u dik.. shame on u! to ur publicist… a lesson for u to learn.. gila bangang la korang nyer plan nk jdkan depression tu satu gimmick..

Loading...